امام سجّاد علیهالسلام، در برابر ستمهای دیگران، از خداوند درخواست پاداش میکند. ایشان دو پاداش «بخشش» و «رحمت الهی» را به عنوان عوض ستمهای ظالمان، از خداوند طلب میکند؛ چرا که برخورداری از این دو پاداش، ناخوشایندیها را ناچیز و مصیبتها را آسان میسازد.
رهبر معظّم انقلاب در تقریظهایی که بر کتابها مینگارند، با نگاهی عمیق و اندیشمندانه، دیگران را به دنیای پُررمزوراز کتابخوانی فرامیخوانند. ایشان، با نگاهی ژرف به ارزشهای علم و معرفت، کتاب را به منزلهی منبعی گرانبها برای رشد فکری و فرهنگی معرّفی میکنند.
من در این سفر روحیههایی را مشاهده کردم که اینها استواریشان مثل استواری روز عاشورا بود؛ یعنی اینها این جور بودند که ما در احادیث و روایات میخوانیم که [در عاشورا] چه جوری میجنگیدند و چه جور آدمهایی بودند که پای آرمانهایشان ایستادند... افرادی بودند با روحیهی بسیار قوی و شاداب. روحیه داشتن در جنگ خیلی مهم است. امیدوار به آینده هستند. برای من اطمینان بخش بود که اینها پیروزند. یعنی این روحیه و این صلابت در کار و این شجاعت در عمل، اینها را پیروز میکند.
| مهدی ابراهیمزاده مردم امروز هم که فرصت و امکان حضور عملی در جبههها برای مبارزهی نظامی برایشان مهیا نیست با دلدادگی و بیچشمداشت در پشت حبههی مقاومت مشغول خلق صحنههایی خارقالعاده در کمک و حمایت از مظلومان و در اجرای فرمان جهاد و یاری مردم منطقه هستند که توسط رهبر معظم انقلاب صادر شدهاست.
شهید مرتضی عبداللهی جوانی بود که علیرغم درک لذات مشروع از نعمت های خداداد در زندگی اش، به عقلانیت و معرفتی رسید که همه آن فرصتها و نعمتها و علایق را فدا کند تا به تعبیر خودش مزه فدا شدن برای حضرت زینب (سلام الله علیها) را بچشد.
در تمام آن سالها علیرغم تمامی رفتارها و گفتارها، همواره در وجود مجید، نسبت به راهی که در پیش گرفته بوده تردیدها و حتی انکارهایی وجود داشته، اما آن تردیدها منتظر عنایتی از ناحیه اولیاء الهی نجف و کربلا بود تا به یقین تبدیل شود.
سیر زندگی سید مصطفی موسوی نشان میدهد فردی که در شرایط سیاسی اجتماعی سالها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پایان دفاع مقدس چشم به جهان گشوده و در معرض انواع و اقسام روشهای فرهنگی دشمن بوده، واجد ویژگیهای ممتازی شده که مهمترین دوران حیات او را به یکی از پر افتخارترین صحنههای انسانی تبدیل کرده است.
| حجتالاسلام والمسلمین احمد غلامعلی دعای چهاردهم صحیفه سجادیه دعایی است که امام سجاد علیهالسلام وقتی به ایشان ظلم میشد یا ظالمی را میدیدند، این دعا را میخواندند. در این وضعیتی که ظلمهای عجیبی در غزه، لبنان و کل سرزمینهای فلسطین از سوی صهیونیستهای غاصب انجام میشود، به نظرم طبق توصیهای که حضرت آقا فرمودند، ما باید با این دعا انس داشته باشیم.
آقای مجتبیٰ امانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان است که در حادثهی انفجار پیجرها در لبنان دچار آسیبدیدگی شد. وی پس از مراجعت به ایران و پیگیری روند درمان، ظهر یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ در حاشیه ملاقاتهای روزانهی حضرت آیتالله خامنهای با ایشان دیدار و گفتوگو کرد. رسانهی KHAMENEI.IR به همین مناسبت با آقای امانی گفتوگوی کوتاهی انجام داده است که متن آن به شرح زیر منتشر میشود.
| افضل قربانخانی مجید به همراه دوازده نفر دیگر شهید میشود. از این سیزده نفر، دو پیکر را ساعت ده صبح فردایش به عقب میآورند. هر دو هم بچهمحل خودمان بودند. یکیشان حسین امیدواری بود و یکی هم علیرضا مرادی. ما میگفتیم چرا فقط اینها را آوردند؟ وقتی به محل شهادت رفتیم متوجه موضوع شدیم...
حماس ضربه خورده، امّا نهتنها نابود نشده بلکه حتّی در مناطقی مانند شمال غزّه که ارتش متجاوز بارها مدّعی پاکسازی آن شده، تلفات سنگینی به دشمن وارد کرده و میکند. سیستم فرماندهی حماس، به رغم شهادت برخی از سران آن، از هم نپاشیده و همچنان کار میکند. کار به جایی رسیده است که صداهای مختلفی از درون رژیم بلند شده است که اذعان دارند نابودی حماس یک هدف دستیافتنی نیست و عملیّات نظامی هر قدر هم سنگین باشد، به نتیجهی نهایی نخواهد رسید.
| خانم کبری خدابخش مجید یک جوانی است که خیلی از ما شبیهشان را اگر در خیابان ببینیم، با چشمانمان قضاوتشان میکنیم؛ اما شاید یک روزی، یک زمانی به نقطهای برسند که شبیه مجید، راهشان و مسیرشان عوض بشود. خدا دست مجید را گرفت و امام حسین علیهالسلام مسیر زندگیاش را تغییر داد.
|خانم زارع هر کسی که یک مقدار با شهید عبداللّهی آشنا بود، یک روحیهی حمایتگری خاصی از ایشان سراغ داشت. برای همین هم شاید ما مدل رفاقتمان هم با همدیگر خیلی قویتر از یک رابطه زن و شوهری بود. او هیچ کاری را بیجبران نمیگذاشت، اگر برای او یک زیارت عاشورا میخواندی قطعاً شما را بیجواب نمیگذاشت. این مرام و لوطیگری خیلی در ایشان بارز بود.
| خانم زینتسادات موسوی با دیدن یک قسمت از سریال زندگی شهید بابایی نشست و تا آخرش را دید. بعد از دیدن فیلم بهیکباره متحول شد. گفت مامان دوست دارم خلبان بشوم، مثل شهید بابایی و شهید دوران. میخواهم هواپیمایم را پر از مهمات کنم و بروم بزنم به قلب تلآویو، این غدهی سرطانی را میخواهم نابود کنم.
| خانم سمانه خاکبازان سیّدمصطفی یک جوان کاملاً امروزی بود؛ با تمام مختصات یک پسر دههی هفتادی. اگر من او را در خیابان میدیدم هیچوقت باورم نمیشد که پا بگذارد به سوریه؛ اگر جزو خویشان و نزدیکانش بودم هیچوقت گمانم بر این نمیرفت که این پسر نازپرورده پا بگذارد به جایی مثل سوریه؛ حتی باورم نمیشد که بخواهد کارهای نظامی انجام بدهد.
|رسول ملاحسنی امروز راه نجات ما فرهنگ دفاع مقدس است از این جهت که ما طبیعتاً باید یک الگوهایی را داشته باشیم که به نسل جوان خودمان معرفی کنیم و این شهدا الگوهای خیلی خوبی هستند که بگوییم این کار شدنی است و ما نشد نداریم.
هرچند حسن طهرانیمقدّم پیش از این با آثار دیگری مانند «مردی با آرزوهای دوربرد» و «خطّ مقدم» به ویترین کتابفروشیها راه پیدا کرده و مورد استقبال کتابخوانان هم قرار گرفته بود، امّا «مرد ابدی» را میتوان مفصّلترین، کاملترین، جزئیترین و البتّه مستندترین روایت از تولّد تا شهادت مردی دانست که وصیّت کرده بود روی سنگ مزارش بنویسند «اینجا مدفن کسی است که میخواست اسرائیل را نابود کند».
روند نبرد در چند هفتهی اخیر نشان داد همانطور که رهبر انقلاب تأکید کرده بودند، نهتنها حزبالله در وضعیّت ضعف نیست، بلکه شگفتیهای جدیدی نیز برای دشمن دارد؛ آنقدر شگفت که اتاقخواب نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم دیگر برایش جای چندان امنی نباشد. حزبالله از چالش سنگین فقدان سیّد عزیز و دیگر فرماندهان خود خارج شده و با ساختاری جدید و ناشناخته، همچنان تهدیدی مهلک برای رژیم جعلی اسرائیل است...
در منظومهی فکری اسلام، جامعهی الهی جامعهای است که استقرار عدالت در آن باشد، توحید باشد، معنویّت باشد. اینها اهداف هستند. البتّه این اهداف برای رسیدن به هدف بالاتر «انسانسازی» و این نیز برای رسیدن به هدف نهایی «قرب الهی» است.
| آقای رضا سیفاللهی مهمترین روش «ایستگاه خیابان روزوِلت» این است که از اسناد دشمن، یعنی کسانی که سعی کردند در این چند سال بعد از تسخیر لانهی جاسوسی قرائتهای مخالف و مغرضانهای داشته باشند، استفاده کرده است. آن اسناد را دیده و با شهامت خوانده و با استدلال و اتقان جواب مستند آن حرفها را در این کتاب، ارائه دادهاند.
آیهی ۶۰ سورهی مبارکهی احزاب به یک اصل مهم در روش تحلیل سیاسی اشاره دارد و آن اینکه هر تحلیلی که نتیجهی آن، ترس، اضطراب و ناامیدی جامعه باشد، قطعاً تحلیل نادرستی است.
| حجتالاسلام والمسلمین خزایی تقریظ رهبر انقلاب بر «ایستگاه خیابان روزوِلت» ما را و مؤسسات و جوانها را انگیزهمند میکند که بیش از آنچه که در این کتاب آمده، کار کنند. این کتاب گام اول است. نه تنها به مسئلهی لانهی جاسوسی، بلکه به جنایتهای بعدی آمریکا نیز باید بپردازیم.
ما همه دل نگران نظر حضرت امام بودیم. آقای محسن میردامادی را دیدم، گفتم محسن! چی شد بالاخره؟ گفت اتفاقاً همین الان حاج سید احمد آقا تماس گرفت و گفت که امام از ما سؤال کردند که اینهایی که اینجا را تسخیر کردند چه تیپی هستند؟ ما به ایشان اطمینان دادیم که اینها در خط انقلاب هستند. امام وقتی مطمئن شدند، این پیغام را دادند و گفتند: «سریع به اینها بگویید که خوب جایی را گرفتید، محکم نگه دارید.»
| قاسم تبریزی نکتهای که امام خمینی در ۱۳ آبان مطرح کردند و با موضوع لانه جاسوسی مرتبط است، سخنرانی ایشان در ۱۸ آبان است که فرمودند: «آمریکا به ایران حمله نمیکند، نمیتواند حمله کند، نخواهد توانست حمله کند.» امام خمینی به ما و مسئولان کشور گفتند که آمریکا نمیتواند به ایران حمله کند.
| عباس سلیمینمین بر اساس ادله که خوشبختانه تولید این کتاب، گام بسیار ارزندهای در این وادی خواهد بود که این دانشجویان بر اساس مطالعه میدانی عملکرد آمریکا در بعد از انقلاب به این نتیجه رسیدند، نه برای اینکه چون آمریکا در سال ۳۲ کودتا کرده، ما امروز برویم سفارت را اشغال کنیم. خیر، بر اساس مطالعات میدانی از عملکرد آمریکا در مسائل کردستان و مسائل مختلف ایران، این تصمیم گرفته شد.
| شهاب اسفندیاری راه مقابله با روایت «باختگرایی»، تقویت روایت «فتح» است. ما پیروزیها و موفقیتهای خودمان را متأسفانه نتوانستیم به شکل درست و مؤثر روایت کنیم و این فضایی فراهم کرد که روایتهای دشمن بر بخشهایی از مردم اثرگذار شود.
پیش از پیروزی انقلاب، خیابان مفتح فعلی که ضلع شرقی سفارت آمریکا میشود، خیابان روزولت بوده. «ایستگاه خیابان روزولت» در واقع یکی از کارکردهای این ساختمان، یعنی عمارت مرکزی سفارت آمریکا، به عنوان یک ایستگاه اطلاعاتی بوده که اسناد به خوبی این را به تصویر میکشد.
| حسین محمدیسیرت از منظرهای مختلفی میتوان به کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» توجه کرد. این کتاب از تاریخنگاری شعاری فاصله گرفته و تلاش کرده یک روایت عالمانه و غیر سوگیرانه و غیر شعاری را از یک اتفاق تاریخی ارائه دهد. تلاش شده روایتهای متعدد و مستند را ارائه دهد و این ویژگی مخاطب را مجاب میکند که این روایت را هم بشنود.
| محمدصادق علبزاده قصهی سفارت آمریکا، شروعی دارد و پایانی. خصوصیت روایت آمریکایی از قصه آن است که صرفاً روی پایانش متمرکز شدهاند بدون اینکه این دورهی تاریخی را از ابتدایش روایت کنند. این نگاه به تاریخ در عصر فعلی تعدد رسانهها، در خوشبینانهترین حالت هم اگر دروغ نگوید اما همهی واقعیت را هم نشان نمیدهد. این یک روایت کاریکاتوری از واقعیت است.
| علیرضا مختارپور یکی از مهمترین وقایع در تاریخ انقلاب اسلامی تسخیر سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام بود که از ۱۳ آبان ۱۳۵۸ تا ۳۰ دی۱۳۵۹ به طول انجامید. کتاب ایستگاه خیابان روزولت که به کوشش محققانۀ جناب آقای محمد محبوبی در زمستان ۱۴۰۲ منتشر شدهاست را میتوان بهترین اثر متقن و معتبر و جامع تولید شده در این موضوع تاکنون دانست.
| حسن بهشتیپور تنها کتابی که من سراغ دارم و واقعاً اسنادی و پژوهشی نوشته شده، کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت» آقای محبوبی است. این کتاب مورد وثوق است و اسنادی دارد و زحمت زیادی روی آن کشیده شده تا حرف بیربط زده نشود و اغراق نشود.
| محسن غنییاری آقای محبوبی واقعاً زحمت کشیده. کتاب هم مستند است هم مستدل و هم قلمش خوب است. یعنی هم سند دارد، هم استدلال خوبی به کار برده. چون نویسنده خودش مسلط به زبان انگلیسی است، به طور مستقیم از منابع خارجی استفاده و ترجمه کرده. نه اینکه یکی ترجمه کرده باشد و از ترجمه دیگری استفاده کرده باشد.
| محمدامین فرجاللهی استفاده از منابع دست اول بیش از سی کتاب انگلیسی که عمدتا خاطرات رجال سیاسی و افسران اطلاعاتی است که به فارسی ترجمه نشدهاند، بیش از چهل و پنج کتاب فارسی و اسناد آزادشدهی آمریکا، انگلستان، استرالیا و کانادا در کنار اسناد نهادهای ایرانی پیش و پس از انقلاب؛ یک بافت روایی منسجم و متراکم پیش روی مخاطب گذاشته است.
| محمدمهدی اسلامی تنها مشکل، که از قضا منطبق بر نیاز ما هم بود، فقدان بخشی از اسناد مورد نیاز بود. نه نویسنده کتاب اهل تسلیم شدن بود و نه برخی اهل همکاری؛ اگرچه با روحیه جهادی و پشتکار موانع یک به یک برطرف شد و بخشی از اسناد برای اولینبار در این کتاب به افکار عمومی عرضه شده است، اما سایه این جنگ تا آخرین روز تألیف ادامه یافت.
موضوعی که در بیانات رهبر انقلاب بهصراحت بیان شده لزوم تغییر و تصحیح محاسبات غلط رژیم صهیونیستی دربارهی ایران است. آنچه مسلّم است این است که رژیم نباید گمان کند حمله به تمامیّت ارضی ایران و ضربه زدن به منافع ما در هر نقطه از دنیا آسان و بدون هزینه است
| محسن سام ایستگاه خیابان روزوِلت، در بیان جزئیات رویدادها دقیق عمل کرده است. آنچنان که اگر یک داستاننویس یا نویسندهی فیلمنامه بخواهد تنها به یک منبع مراجعه کند تا قصهی تسخیر را بنویسد، همین یک کتاب برای او کافی خواهد بود.
رژیم صهیونی در روی زمین به بنبست راهبردی رسیده و تنها ابزاری که در دست دارد بمباران وحشیانهی هوایی و کشتار بیامان مردم بیپناه است؛ مسیری که تا کنون به قتلعام حدود پنجاه هزار نفر مردمی که بیشتر آنان زنان و کودکان مظلوم هستند انجامیده و با هیچ منطق و نگاهی نمیتوان آن را پیروزی نظامی نامید.
از همان روزهای اولِ حملات رژیم صهیونیستی تمام قرائن و شواهد نشان دهنده دخالت مستقیم آمریکاییها در اداره جنگ است و هرچه از این جنگ میگذرد، دلایل نقش مستقیم آمریکا در هدایت جنایتهای رژیم صهیونیستی قویتر و پررنگتر میشوند.
| سیّدعباس عراقچی ما ثابت کردیم که هیچ حد و مرزی در عزم ما برای دفاع از خودمان وجود ندارد؛ این را، هم در جنگ هشتساله با رژیم صدّام ثابت کردیم، هم در مقابله با دشمنیهای آمریکا در طول سالهای گذشته. در مقابله با تحریمهای آمریکا و در هر حادثهای که پیش آمده، ما ثابت کردیم که هیچ حد و مرزی برای دفاع از مردم خودمان قائل نیستیم.
|عباسعلی کدخدایی دفاع مشروع در برابر حمله مسلحانه؛ از جمله سازوکارهای پیشبینیشده در منشور ملل متحد جهت سرکوب ناقضان اصل ممنوعیت توسل به زور، دفاع مشروع است. اصل مزبور به عنوان یک حق ذاتی و طبیعی هم ماهیت عرفی داشته و هم در حال حاضر از ماهیت معاهداتی برخوردار است.
| مهدی ابراهیمزاده باید بگوییم اگر جنایات قبلی رژیم صهیونیستی، نسل مبارز امروز حماس و حزبالله و انصارالله یمن و گروههای مجاهد عراقی را متّحد کرد، این جنایات و تصاویر ماندگار یحیی سنوار و سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی و سایر شهدای جبههی مقاومت حتماً اثر بیشتری در برانگیختن افکار عمومی و خیزش جوانان و نوجوانان منطقه خواهد داشت
| علیرضا مختارپور برای اینکه نسلهای بعدی خود را در معرض انوار این نوع خاطرات قرار دهند و با جستجوی بیشتر در منابع مختلف مکتوب و غیرمکتوب، به درک مختصات و مشخصات سبک زندگی آن جوانان پای بر زمین و سر بر آسمان و دل در عهد جانان نائل شوند و با توجه به ورود به گام دوم انقلاب اسلامی تولید این نوع کتابهایی همچنان در اولویت قرار دارد.
| فخرالسّادات موسوی در «پاییز آمد» احساسات، عواطف، آرزوها، دردمندیها و نقشآفرینیهای یک زن و یک شوهر در کنار هم به تصویر کشیده میشود و خوانندهی این کتاب دریافت میکند که نسل گذشته با چه مشکلاتی، با چه مسائلی، با چه محدودیتهایی و با چه حماسههایی روبرو بودهاند.
| گلستان جعفریان خود فخرالسّادات داعیهی شهادت دارد، ولی وقتی با احمد ازدواج میکند، نمیتواند دیگر این مرد را راحت بفرستد به میدان. دارد زجر میکشد، دارد درد میکشد، هر شب کابوسهای وحشتناک میبیند. اینها را با احمد در میان میگذارد و میگوید که من باید چه بکنم...
از دست دادن شخصیّتهای بزرگ و ارزشمند در سال ۱۳۶۰، بیشک، سخت و لطمهزننده بود امّا جمهوری اسلامی را از حرکت بازنداشت، چرا که نه جمهوری اسلامی و نه مقاومت در لبنان و سایر مناطق منطقه، متّکی به افراد نبوده و نیستند که بتوان با ترور آنها حرکت اصلی را متوقّف کرد.
رهبر انقلاب زنده نگهداشتن فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت را یکی از نیازهای اساسی کشور میدانند و همواره بر روی آن تأکید دارند. وقتی زندگی شهدا را از بالا نگاه میکنیم، میبینیم که علیرغم داشتن شباهتهایی با یکدیگر، بهشدّت در جزئیّات با هم متفاوت بودهاند و هر یک ماجرایی خاص دارند.
دفاع جمهوری اسلامی ایران از مبارزهی مشروع و انسانی مردم مظلوم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی، مبتنی بر قانون اساسی کشور است. مطابق قانون اساسی، «تنظیم سیاست خارجی کشور بر اساس معیارهای اسلام، تعهّد برادرانه نسبت به همهی مسلمانان و حمایت بیدریغ از مستضعفان جهان» باید باشد.
نماز جمعهی سیزدهم مهرماه ۱۴۰۳ در تهران را میتوان نمادی بارز و درخشان از اتّحاد و انسجام ملّی ایرانیان دانست؛ مردمی که وقتی احساس میکنند کشورشان در یک موقعیّت خاص و ویژه قرار دارد، اختلافسلیقهها را کنار میگذارند و زیر یک پرچم، متّحد میشوند.
| حجتالاسلام والمسلمین مروی در سفری که شهید سیدحسن نصرالله به مشهد داشتند از ما درخواست حکم خادمی کردند بنده گفتم خادم حقیقی شما هستید که از مکتب و آرمانهای اهلبیت علیهمالسلام صیانت میکنید و مجاهدت در این راه خود خدمتی عظیم است، اما شهید نصرالله گفتند مایل هستم نامم در زمره خادمان حضرت امام رضا علیهالسلام باشد.
تلآویو از روز هشتم اکتبر ــ اوّلین روز آغاز تجاوز به غزّه و ورود حزبالله به جنگ برای حمایت از مردم غزّه ــ سعی کرد توافقی جداگانه با حزبالله داشته باشد، امّا سیّدحسن نصرالله آن را نپذیرفت و هر گونه توافق را منوط به توافق با حماس کرد. در واقع، میتوان و باید گفت دبیرکلّ فقید حزبالله لبنان، شهید راه آزادی قدس شریف شد و جان خود را در این مسیر فدا کرد
پرتاب میشوم به سکانسهای از کرخه تا راین و سعید، رزمندهی ایرانی که بعد از بهبود چشمانش با شنیدن یاد و نام امام اشک میریخت. در پاسخ به اینکه گریه برای چشمهایش ضرر دارد میگفت بگویید بدوزندشان. سعید نمیدانست عبدالله با چشمهای دوخته شده هم گریه میکند.
نگاه رهبر انقلاب به ساخت «امّت اسلامی» واقعگرایانه و دور از سطحینگری و شعارزدگی است. ساخت «امّت اسلامی»، به معنای واقعی کلمه، کاری سهل و سریع نیست و در این راه، موانع و چالشهای ریز و درشت متعدّدی وجود دارد. دشمنان دنیای اسلام که امروزه بیشترین منفعت را از عدم اتّحاد دنیای اسلام میبرند، اصلیترین مانع احقاق این هدف متعالی هستند.
|سیدنصرالله سجادی اگر کسی میخواهد مسیر قهرمانی را طی کند، حتماً باید تربیت شود. کارهای بنیادی و اصولی این امر هم در آموزش و پرورش و هم برای بعضی از رشتهها قبل از آموزش و پرورش اتفاق میافتد. اگر کسی بخواهد ورزش حرفهای را دنبال کند، قطعاً باید از ورزش قهرمانی هم بگذرد.
|کیومرث هاشمی با بهرهگیری از نظرات مشورتی کارشناسان، قهرمانان و پیشکسوتان، به دنبال یافتن راهکارهایی برای تقویت ورزش و در نهایت «ایران قوی، ورزش قوی» بودیم. به همین دلیل، این هدف را در سایه یک برنامه بیستساله تحت عنوان «برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور» و «طرح آمایش ورزش کشوری» تدوین کردیم.
|فضل الله باقرزاده ورزش اکنون یک مقولهی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است. ما باید از ورزش برای بهبود فرهنگ خود استفاده کنیم. نمیگویم که فرهنگ از ورزش جداست؛ بلکه ورزش خود یک مقولهی فرهنگی است.
|سجاد انوشیروانی ورزش واقعاً اگر با آن قدرتی که دارد برای بازتاب در دنیا و جایگاه و رتبهاش به کار گرفته شود، میتواند به لحاظ فرهنگی و معنوی تأثیرگذار باشد و مردم کشورمان را به انگیزهای قوی برساند. مردم ما باید شادی و انگیزهی بالایی داشته باشند و قطعاً ورزش قهرمانی این مؤلفه را در خود جای داده است.
شاید پیگیری کتابها در حوزههای مختلف دینی، فلسفی و تاریخی از سوی رهبر انقلاب پدیدهای عجیب نباشد، امّا علاقه و پیگیری به روز ایشان در حوزهی ادبیّات، بهویژه شعر و رمان عجیب مینماید. پیگیری و علاقهای که اگر سن و سالش به اندازهی سن و سال ایشان نباشد، کمتر نیست و یادگار ایّام جوانی ایشان است که تا الآن از کم و کیف آن کاسته نشده است.
این جنگافزارها نیستند که در جبههها میجنگند، بلکه جانهایی هستند که در دستان صاحبانشان به نوبت نشستهاند تا در راه کشورشان فدا شوند، چه آنهایی که بر صف کفر میتازند و چه آنهایی که جنگشان برای دفاع نبوده باشد و حتی هدف درستی هم نداشته باشد، اینها برای کشورشان حکم قهرمانانی را دارند که در خط مقدم جنگیدند و سختی کشیدند تا دیگران دچار این سختی نشوند.
کربلا زمین ممتازی است که گنبد اسلام بوده، همان جایی که خدا، یاران مؤمن حضرت نوح را از طوفان نجات داد. سرزمینی که قربانگاه عاشقان و مشهد شهیدان است. شهیدانی که نه شهدای گذشته و نه شهدای آینده، به پای آنها نمیرسند. جایی که خاکش را از خاک بیتالمقدّس گرفته است. آنجایی که محل عروج فرشتگان است و جایگاه مزار تو...
| حسین یکتا وقتی رهبر انقلاب فرمودند که این جنگ باید برای ما به مثابهی گنج باشد، یعنی ما گنجهایی را از دست میدهیم. به همین دلیل است که معتقدم در ثبت تاریخ شفاهی رزمندگان، بسیار عقب هستیم. حداقل کاری که از دست ما برمیآید این است که این خاطرات ثبتشده، به فیلم و مستند تبدیل شود.
جریانی که از سال ۶۷ آغاز شد، امروز ریشههایش در سراسر کشور دویده است. امروز حجم زیادی از کتابهای ارزشمند و قابل اعتنا که حاوی سبک خاص خود هستند و نمایانگر قالب و فرمی مختصّ به تاریخ شفاهی جنگند با مخاطب و ادبیات روز گفتوگو میکنند. مرتضی سرهنگی در جایی گفته بود: «ما به اندازهی خودمان کار کردیم نه به اندازهی بزرگی جنگ!» این نقل قول بیانگر بزرگی و عظمت دفاع مقدّس و کارهای نکرده در این عرصه است.
برای مدل جامعهای که در جبهه شکل گرفت، باید مطالعهی عمیقی صورت گیرد و ابعاد آن شناخته شود. بخشهای مختلف این فرهنگ، جزء به جزء و جداگانه تا حدودی شناخته شده است. در فرهنگ شهدا، باید بتوانیم این را تبیین کنیم که کسانی که جلودار و در صف اول فرهنگ شهادت و ایثار حضور داشتند، چطور این تعالی را کسب کردند.
|معصومه سپهری با وجود هزاران کتاب خاطره و زندگینامه، همچنان سرزمینهای فتح نشدهی دیگری از روایتها وجود دارد که هنوز ما به آنها چندان ورود نکردهایم. فقط باید یادمان باشد که نحوهی ورود و مهارت پژوهشگر و نویسنده به متن یک زندگی باید چگونه باشد که طراوت و صدای آن زندگی پس از گذر سالها باز هم شنیدنی و قابل توجّه باشد.
|هادی ساعی مردم ما خیلی قدرشناسند. واقعاً میگویم؛ خیلی قدرشناسند، ورزشکارهایشان را دوست دارند و به آنها احترام میگذارند و اهمّیّت میدهند. و به نظر من، این بهترین سرمایهی ورزشکارها است، بهترین سرمایهی ماها است که هر جا میرویم، مردم به ما لطف میکنند، محبّت دارند و ما هم یک جاهایی که کم میآوریم، یاد این لطف و محبّتها میافتیم.
|علیرضا پورسلمان ورزشکاری که میرود در صحنههای بینالمللی مدال میگیرد، تبدیل میشود به الگو و این الگو را ما باید حفظ بکنیم، این الگو را باید اشاعه بدهیم و این بستر را تقویت کنیم. این ورزشکار اگر رعایت بکند مسائلی را که دیگران در آنها به او نگاه میکنند، تبدیل میشود به الگویی که دیگران هم از او تبعیّت میکنند.
|سیدمناف هاشمی ورزشکاران ما نشان دادهاند که مثل یک سرباز برای کشور هستند؛ یک سرباز، هم برای ملّتش، هم برای خانوادهاش، هم برای خودش؛ یعنی آیندهی خودش را هم میتواند بسازد. و از اینها مهمتر، من میگویم اگر کوتاهیهای ما و گذشتگان اتّفاق نمیافتاد، ما حدّاقل در ده رشته باید به فینال نزدیک میشدیم.
شاید بتوان درس اصلی دفاع مقدّس را چنین خلاصه کرد که «دفاع مقدّس یک اصل را برای ملّت ایران ثابت کرد و آن اصل، این است که صیانت کشور و بازدارندگی کشور از دستاندازی دشمن با مقاومت به دست میآید نه با تسلیم.
«هویّت انسان ایرانی»، در واقع، پرسش از کیستی و چیستیِ انسانِ ایرانی است؛ برای پاسخ به این پرسش باید به فرهنگ انسان ایرانی رجوع کرد، فرهنگ هم متأثّر از فکر و تاریخ و جغرافیایی است که انسان ایرانی، در طول هزاران سال، در آن زندگی کرده است.
هر جامعه و ملّتی نیاز به الگو دارد. مردم و بهخصوص جوانان و نوجوانان از کسانی الگو میگیرند که جزئیّات زندگی آنها را بدانند و با آن آشنا باشند. شهدا به دلایل متعدّد میتوانند الگوهایی مناسب، در دسترس، باورپذیر، قابل تعمیم و جذّاب برای نسل جوان باشند.
معنای دوقطبی اختلاف سلیقه نیست ... معنای دوقطبی این است که وقتی این اختلاف سلیقه به وجود آمد، در هر تصمیمی به جای اینکه به حق و مصلحت فکر کنیم، به جایگاه این دستهبندی فکر میکنیم؛ دستهی ما اینجوری میخواهد، پس باید این بشود؛ حالا حق هست یا نیست، مصلحت هست یا نیست، [فرقی نمیکند].
الان نرخ باروری ما ۱.۶ است و با عدد نرخ جانشینی که ۲.۱ است فاصله دارد؛ امّا حضرت آقا در برنامهی هفتم، رشد نرخ باروری را تا ۲.۵ مشخّص کردهاند. برای تحقّق این مطلب باید عزمها خیلی جزمتر از اینکه الان هست باشد. در اِعمال حاکمیّت و پیگیری قانون و تخصیص بودجه و منابع، حتماً باید اهتمام و تلاش بیشتری بشود که ما به آن ۲.۵ برسیم.
مسئله کاهش میزان باروری و به تبع آن کاهش جمعیت، اثرگذار بر سرنوشت یکایک ملت ایران خواهد بود. دایره وسیع آسیبهای کاهش جمعیت بر حیات فردی و اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی مردمان و نسلها، همواره دغدغه رهبر انقلاب بوده است.
|ریحانه رحمانیپور در گام دوم فهم نسبت وضعیت باروری و نگرش جامعه نسبت به فرزندآوری با تحولات فرهنگی تبیین شده است. نتایج یک بررسی نشان می دهد، هر چه میزان دینداری بالاتر، سکولار شدن جامعه پایینتر، فردگرایی پایینتر و ارزشهای خانوادگی بالاتر باشد، میزان باروری نیز بالاتر خواهد بود.
|مونا حجتانصاری در حال حاضر اکثر کشورها در جهان با مشکل پیری جمعیت و کاهش چشمگیر زاد و ولد مواجه هستند. آمار و ارقام موجود، زنگ خطر را در بسیاری از کشورهای جهان به صدا درآورده است. در برخی کشورها، تبعات پیری جمعیت و زادوولد پایین همین حالا نیز قابل مشاهده است.
|آسیه ارحامی حفظ جمعیت جوان یکی از مهمترین منابع ثروت ملی هر کشور و درحقیقت یک امتیاز ملی است. با این حال مرور شاخصهای متعدد در حوزه جمعیت و فرزندآوری نشان میدهد کاهش فرزندآوری به یک الگوی غالب در کشور تبدیل شده است.
پیوست عدالت، یک امر تزیینی یا فرعی نیست بلکه منطق موجه بودن یک مداخله عمومی از منظر عدالت اجتماعی است. این بدان معناست که پیوست عدالت را باید بیشتر پیشینی و در مقام طراحی مداخلات دید و الا تبدیل به یک تظاهر و نمایش با برچسب عدالت میشود.
| علیرضا سجادیه پیوست عدالت باید واجد عقلانیت خالص و صحیح باشد. یعنی به تصمیمسازان و مجریان کمک کند اولاً با عینک درست به میدان مسائل نگاه کنند، ثانیاً راهحلهایی درست (عادلانه) و متناسب با زیستبوم و اقتضائات کلان کشور طراحی کنند...
اهمیت مسئله نوشتافزار و جایگاه آن در فرهنگسازی و هویتسازی دانشآموزان به قدری است که رهبر معظّم انقلاب از آن به عنوان یک کالای حیاتی یاد می کنند. رسانه KHAMENEI.IR در آستانه سال جدید تحصیلی مدارس و همزمان با برگزاری دهمین نمایشگاه ایراننوشت در گفتوگو با جمعی از فعالین و متخصصین این عرصه به تحلیل وضعیت صنعت نوشتافزار و تولید داخلی آن و ابعاد تاثیر آن بر فرهنگ و هویت جامعه پرداخته است.
کیفیت و تصویرسازی از همه چیز مهمتر است. راه تامین مواد اولیه را قدری آسان کنند و رسانه ملی هم در بحث شخصیتسازی بیشتر کمک کند. رسانه ملی در حوزه تبلیغات نوشتافزار اولین رسانهای است که میتواند کاری بکند.
هویتسازی دانشآموزان بر اثر عوامل مختلفی که در اطراف آنهاست و برایشان ارزشگذاری و ارزندهسازی میشود، شکل میگیرد. نوشتافزار یا عوامل و ابزارهایی که بومی هستند در صورتی میتواند برای دانشآموزان جنبه هویتبخشی داشته باشد که ارزندهسازی رخ دهد.
باید به سمت فناوریهای بسیار نو برویم و در مرز فناوری حرکت کنیم. در حوزه نوشتافزار از نظر کیفی کم و کسری نداریم، ولی در حوزه فناوری و مرز فناوری نیاز است کارهای جدی بکنیم.
در حوزه فرهنگ و کار فرهنگی، سبک زندگی و انتقال فرهنگ در عرصه جامعه به نسلهای بعدی مهمترین حرکت فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان است. در این مقطع سنی، عمده شخصیت و اصل باورها برای مسیر آینده و نوع نگاه به مسائل کلان مثل سبک زندگی، شکل میگیرد.
باید صنعتمان قوی شود. چه از لحاظ طراحی و چه از نظر فناوری و زیرساخت. ولی اگر نتوانیم بر روح حاکم تولیدات که سبک زندگی را هدف گرفته است دقیق کار کنیم، سبک زندگی ما عوض میشود؛ در آن صورت کشورمان از نظر ظاهری شاید مستقل بنظر بیاید، اما روح حاکمش متناسب با سبک زندگی غربی پیش خواهد رفت و این بسیار خطرناک است.
|محمد یقینی زمانی که معلم درباره مفاهیم اجتماعی صحبت میکند، اولین مثال همین انواع نوشتافزار داخلی است؛ یعنی نوشتافزار بُعد جدیدی، غیر از فضای فرهنگی و اجتماعی به نام بُعد هویتی را درگیر میکند و باعث ایجاد هویت در دانشآموز میشود، مخصوصاً دانشآموز پایههای اول.
|محسن ایمانینایینی هویت انواعی دارد مثل هویت ملی، هویت مذهبی، هویت خانوادگی و... رسالتی که داریم این است که دانشآموز با هویت مراجع خود آشنا شود. در کنار کتابهای درسی و آموزش معلّمان، نوشتافزار هم میتواند این پیامها را داشته باشد و ایجاد سوال کند.
|محمدصادق ترابزاده جهرمی حرکت همزمان در دو نهاد سیاست و اداره و نهاد علم، برای تحقق پیوست عدالت ضرورت دارد و این جریان تقاضای پیوستنگاری از سوی نهاد سیاست و اداره است که میتواند نهاد علم را به حرکت درآورد.
نگاه رهبر انقلاب به حوزهی فضای مجازی و فنّاوریهای پیشرفته و در لبهی علم و تکنولوژی دنیا، نگاهی فرصتمحور در کنار توجه به مخاطرات و ملاحظات این عرصه است؛ نگاهی عمیق و روبهجلو که صرفاً فنّاورانه با موضوعات برخورد ندارد و ابعاد عمیقتر و پیچیدهتری از آنها را نیز در مدّ نظر قرار داده و دیگران را نیز نسبت به آن هوشیار میکنند.
آقای رئیسجمهور، در انتخاب کابینهی خود، از افراد متنوّع و زیادی مشورت گرفتهاند و رهبر انقلاب نیز یکی از آنان است. موضوع مهم و قابل توجّه آنجا است که در بحث مشورت، مشورتکننده با اختیار خود به سراغ مشورتدهنده میرود و دایره و میزان منطقی اثر مشورت بر هر تصمیم و اقدامی مشخّص است. دقّت در موضوع و حیطهی مشورت، هم در بیان رهبر انقلاب و هم رئیسجمهور، در این قضیّه مهم است.
|حجتالاسلام والمسلمین مروی ائمه اطهار هم برای آن دنیای ما پیام دارند و راهنما هستند و رهبری میکنند؛ هم برای این دنیای ما و همانطور که در زیارت جامعه کبیره داریم: «بموالاتکم علمنا الله معالم دیننا» و «أصْلَحَ ما کانَ فَسَدَ مِنْ دُنْیانا». همین طور که مسائل دین و معرفتی ما را رهبری میکنند و هدایت میکنند خیر و صلاح دنیایی ما را هم آن ها رهبری میکنند و ما را به آن سمت هدایت میکنند.
جوانان باید راه مقابل خود را ببینند. «با نشستن، تنآسانی، راحتطلبی و سرگرم شدن و مشغول شدن به هوسها و بازیچههایی که دشمن سر راه ما و جوانهای ما قرار میدهد، این راه طی نخواهد شد. این نسل باید کارِ گذشتگان را به اکمال برساند و تمام کند...
|حجتالاسلام والمسلمین اصلانی اگر میخواهیم «نصرتی لکم معدة» را داشته باشیم، باید این دو رکن ولایت را تحقق ببخشیم. رکن اول پیوند با ولی اسلام است که به معنای وفاداری به عهد است. رکن دوم، پیوند با امت اسلام و ولایتمداران است که به معنای همدلی وفادارانه است.
استفاده از ابزار تهدید و ارعاب ــ چماق ــ نسبت به دوران قبل پیچیدهتر شده و طرف زورگو برای دستیابی سریعتر و راحتتر به خواستههای خود، ارائهی مشوّقها را نیز به این سیاست افزوده است؛ اصطلاحاً، ترکیبی از چماق و هویج. این سیاست، دربارهی جمهوری اسلامی ایران، عمری از ابتدای انقلاب داشته و همچنان نیز ادامه دارد.
امروز پیام قیام حسینی علیهالسلام و پدیدهی اربعین که همان «هیهات منّا الذّلّة» است، بیش از گذشته در جهان تلألؤ یافته و «کربلا طریق الاقصیٰ» شعار اهل مشّایه شده است و امروز با مشاهدهی ظلم و ستم متوحّشانهی رژیم صهیونیستی و حمایتهای آشکار آمریکا و غرب از وحشیگریهای آن، مردم جهان بیش از پیش نیازمند درک منطق حسینی علیهالسلام هستند
|ابراهیم متقی اولویتهای اصلی هر کشوری را حوزه همسایگان و همکیشان تشکیل میدهند. روندهای سیاست خارجی ایران بدون توجه به قالبهای همسایگی، تمدنی و هویتی مطلوبیت و نتیجه چندانی نخواهد داشت. کشوری که سیاست خارجی سازنده دارد، قادر خواهد بود تا حوزه همسایگی را به عرصه کنش راهبردی پیوند دهد.
|سیدرسول موسوی رهبر انقلاب تأکید دارند که در جهان امروز باید نقش آفرین بود نه تماشاچی و نظارهگر؛ لذا سیاستمداران، تصمیمسازان، تصمیمگیران و مدیران کشور لازم است نه تنها از تحولات جهان و منطقه مطلع باشند بلکه خود باید بهوجودآورنده یا شکلدهنده به اخبار این تحولات باشند.
|منوچهر محمدی روابط دوستانه با همسایگان به ما کمک میکند که حریم امنیتیمان را گسترش بدهیم و قرابتی که با ۱۵ کشور همسایهمان داریم هم کمک میکنند از لحاظ مراودات تجاری، فرهنگی، اقتصادی با این کشورها بیشتر کار کنیم و هم اینکه اجازه ندهیم دشمنان ما در این کشورها نفوذ کنند که نفوذ دشمنان در این کشورها برای ما چالشبرانگیز خواهد بود.
تجربه هشت دهه اخیر نشان داده است که هرگاه رهبران یا فرماندهان نظامی هستههای مقاومت مورد هدف جوخه ترور موساد قرار گرفتند، جریان مقاومت با قدرت بیشتری به میدان بازگشته و به منافع رژیم صهیونیستی ضربه زده است.
برخورد دوگانه غرب با پدیده خشن ترور تبعات مهمی داشته است. این برخورد دوگانه، ادعاهای اخلاقی غرب درباره حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را تضعیف کرده است. از سوی دیگر، این برخورد دوگانه منجر به افزایش افراطگرایی و تبدیل شدن ترور به عنوان ادعایی برای برتری اطلاعاتی شده است.
هر چند رویکرد ترور در دکترین امنیتی رژیم صهیونیستی نهادینه شده است، اما تاریخ جنگهای مقاومت نشان میدهد که هر وقت این رژیم در عملیاتهای نظامی این رژیم با ناکامی و بنبست مواجه میشود، دست به ترور رهبران مقاومت زده است.
نتانیاهو برای بقای در پست نخست وزیری در یک دوراهی بزرگ قرار دارد. راه اول پذیرش شکست و تن دادن به قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت به عنوان نقطه پایان تجاوز به غزه و راه دوم انتخاب مسیر «بازیگران دیوانه» برای تداوم کشتار غیرنظامیان در نوار غزه و عبور از «خطوط قرمز» جهت جلب نظر افکار عمومی برای بقای در قدرت است.
اقتصاد مطلوب در منظومه اندیشه رهبر انقلاب «درونزا و برونگرا» است. تأکید بر باز کردن عرصهی اقتصاد برای حضور بخش خصوصی و همچنین چارهاندیشی برای مشارکت مردم، مبتنی بر درونزایی و تاکید بر تبدیل توافقنامههای اقتصادی به قراردادهای حقوقی قابل اجرا مصداقی از یک اقتصاد برونگرا است.
ساعت از چهارِ سحرگاهِ روزِ شنبه گذشته بود. چند صد نفر از آوارگان غزّه که حالا ساکن مدرسهی تابعین بودند، وضو گرفته و صفوف نماز جماعت صبح را مرتّب کرده و مشغول نماز بودند که سه موشکِ هوابهزمین، پشت سر هم، به سوی نمازخانهی مدرسه شلّیک شد و در چشمبرهمزدنی، دود و آتش تمام فضا را در بر گرفت.
ما بر این باوریم که در یک لحظهی بسیار مهم و تعیینکننده هستیم. ما فرصت بسیار خوبی برای رسیدن به پیروزی داریم. اگرچه چالشهایی پیش روی ما وجود دارند که آسان نیستند امّا انشاءالله در مسیر پیروزی و به سوی پیروزی هستیم، به اذن خداوند متعال.
جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال تنش و جنگ نیست، امّا برای داشتن صلح و آرامش باید با اقتدار کامل و بازدارندگی همه جانبه آمادهی مقابله و منازعه نیز بود، بخصوص در چنین دنیای بیرحم و جنگلواری که هیچ چیز جز داشتن اقتدار و بازدارندگی نمیتواند مانع خباثت و جنایت باند جنایتکار و پدرخواندههای آن شود.
در جمهوری اسلامی ایران، انتخابات ابزاری برای کسب قدرت به معنای مرسوم آن در جهان نیست و کسب پستهای مدیریّتی نیز مسئولیّتی سنگین است که دارندهی آن باید، هم در این دنیا و هم در آخرت، پاسخگوی مسئولیّت خود باشد. وقتی چنین تعریفی از «رقابت» و «قدرت» وجود داشته باشد، دیگر چگونه میتوان برخی را بازنده و برخی دیگر را برندهی انتخابات نامید؟
|حسین جابری انصاری اسرائیلیها میخواهند بنبست در جنگ را از طریق رجوع به مزیّت نسبی خودشان در حوزهی عملیّاتهای ویژهی امنیّتی و ترور جبران کنند. در حقیقت، اسرائیل به دندهی کمکی رجوع کرده و خودروی جنگیاش در گِلزار نوار غزّه گیر کرده؛ همانگونه که استراتژیستها و تحلیلگران راهبردی این ارزیابی را از ابتدای جنگ داشتند...
|سیدمهدی ساداتینژاد در مورد قوه مجریه و در حوزه اجرا، وقتی انتخابات برگزار میشود و مردم یک رئیسجمهور را منتخب خود میکنند و به او رأی میدهند، قوه اجرایی کشور و اداره مملکت به دست شخصی است که ازسوی مردم مقبولیت یافته و در اینجا بُعد مشروعیت با تنفیذ صورت میگیرد.
|ابراهیم برزگر مقوله دووجهی که رأی اکثریت مردم یعنی انتخاب مردم و تنفیذ یعنی انتصاب وی از سوی رهبری در واقع دو روی یک سکهاند و جمهوریت و اسلامیت را در ترکیبی مناسب نشان میدهد و سرشت متفاوت مردمسالاری دینی در مقایسه با مردمسالاری سکولار و متعارف را آشکار میسازد.
به لحاظ زمانی، امروز اولویّت با مسائل اقتصادی است؛ چون اقتصاد یک نقطهی کلیدیِ تعیینکننده است. اقتصاد قوی، نقطهی قوّت و عامل مهمّ سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطهی ضعف و زمینهساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است.
این هفت توصیه و مطالبه اگر به صورت جدّی و عملی در دستور کار دولت جدید قرار گیرد و سایر ارکان کشور نیز به آنچه مربوط به آنها است توجّه و عمل کنند، بدون شک، آثار و نتایج آن را بهزودی در عرصههای مختلف شاهد خواهیم بود، کام ملّت شیرین و جمهوری اسلامی ایران در جهان سرافراز خواهد شد.
|محمد شفیعیفر به لحاظ تفاوت جایگاه قانونی رئیسجمهور در ایران و سایرکشورها، تنفیذ حکم رئیسجمهور، درواقع نوعی تفویض اختیار رئیس کشور به رئیس قوه مجریه در عرصه بینالمللی و واجد اقتدار و اختیار قانونی ساختن او در مقابل دیگر کشورهاست؛ درواقع، به نوعی معرفی نماینده تامالاختیار ایران در عرصه بینالمللی است.
|مسعود پزشکیان اگر ما چشمانداز را بپذیریم، عمل بکنیم و هم قسم بشویم چارچوبهای سیاستهای کلی رهبری را در اجرا عملیاتی کنیم، کشور ما بدان جایی خواهد رسید که برترینیم و بهترین و بالاترین. این قدرتی است که هست. و ما میتوانیم به اینجا برسیم و این جز با همگرایی و وحدت و انسجام ملی امکانپذیر نیست.
|احمد وحیدی دولت سیزدهم و وزارت کشور مفتخر است که توانست بهعنوان مجری برگزاری انتخابات بر اساس سیاستهای کلی انتخابات و خطوط راهبردی چهارگانهی مدّنظر رهبر انقلاب؛ امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت و با رعایت قانونمداری آرامش سیاسی و بیطرفی و امانتداری فرآیند انتخابات چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری را به پایان برساند.
|سیامک رهپیک رئیسجمهور نقش و جایگاه مهمی در قانون اساسی دارد و از اختیارات فراوانی برخودار است؛ به عبارت دیگر رئیسجمهور در مقام و جایگاهی قرار دارد که میتواند به اعمال حکمرانی و ولایت بپردازد. این اعمال حکمرانی و ولایت در نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند اذن و اجازه از رهبری است.
|محمدباقر قالیباف با رئیسجمهور منتخب شنبه قبل درباره زمان ارائه فهرست پیشنهادیشان صحبت کردیم و امروز هم جلسه داریم و درباره این موضوع صحبت میکنیم. همه تلاش ایشان این است که زودتر از آن پانزده روز انجام شود. من گفتم از روز سهشنبه، ایشان دو هفته فرصت دارند؛ ولی ارادهی خودشان بر این است که از این زمان، حدّاکثری استفاده نکنند، حدّاقلّی استفاده کنند.
|سیدمحمدمهدی غمامی رئیسجمهور، رئیس قوه مجریه است و طبق اصل ۱۱۳ قانون اساسی پس از رهبری، اختیارات اجرایی کشور در بخش بزرگی از حوزه شأن حسبه ولی فقیه، را بر عهده دارد، اعمال این اختیارات وقتی مشروعاً به رئیسجمهور تفویض میشود که تنفیذ رخ دهد.
|عباسعلی کدخدایی اولین اثر حقوقی تنفیذ آغاز دوره ریاستجمهوری است. به بیان دیگر چون مشروعیت عمل رئیسجمهور و تأیید رأی ملت به واسطهی تنفیذ صورت میگیرد؛ مبدأ دورهی چهارسالهی ریاستجمهوری از زمان امضای حکم بهوسیله رهبری خواهد بود این موضوع در ماده (۱) قانون انتخابات ریاستجمهوری مورد تصریح قرار گرفته است.
|مسعود پزشکیان ما سیاستهای کلّی مقام معظّم رهبری را داریم؛ حتّی در این مناظرات و انتخابات هم میگفتم این سیاستها چراغ راهنمای مسیر است و هدف ما را مشخّص میکند. بعد از این، برنامهای است که کارشناسان و عُقلا و مدیران و مسئولان ما در جهت آن سیاستها باید بنویسند.
|خیرالله پروین تنفیذ حکم ریاستجمهوری از سوی مقام رهبری در حقیقت اعتبار بخشیدن یا مشروعیتدادن به ریاست وی بر قوه مجریه است. رئیسجمهور در جایگاه ریاست قوه مجریه، تصمیماتی اخذ کرده و اقداماتی انجام میدهد که جزء شئون ولایت است.
|سیداحمد حبیبنژاد تا زمانی که امضای حکم رئیسجمهور انجام نشود، به تصمیمات و اقدامات رئیسجمهور، نفوذ و اعتبار داده نمیشود. از منظر دیگر میتوان گفت امضای حکم رئیسجمهور منتخب، کاشف از تنفیذ حکم وی است.
|جواد منصوری تنفیذی که از سوی رهبری انجام میشود خود فینفسه و بهتنهایی واجد این معنای مستقل است که رهبری ضمن تأیید انتخابات و تأیید صلاحیت فرد برای پست ریاستجمهوری، اعلام میکنند از رئیسجمهور بهعنوان نماینده ملت پشتیبانی خواهند کرد و به طور غیرمستقیم رأی ملت را نیز تأیید میکنند.
صحیفهی سجّادیّه یکی از آثار مکتوب ائمّه علیهمالسلام است که در میان علما و بزرگان به «اُختالقرآن»، «انجیل اهلبیت علیهمالسلام» و «زبور آل محمّد صلیاللهعلیهوآلهوسلم» مشهور است. زندگی امام سجّاد علیهالسلام یکی از مهمترین نقطههای عطف در تاریخ اسلام است؛ دورانی که بهواقع یک پیچ تاریخی بزرگی به شمار میرفت. شناخت این دوران و آثار این امام عزیز یکی از مهمترین وظایف شیعیان است.
رهبر انقلاب کابینه را جمع میدانداران میدانهای اساسی و مهمّ کشور میدانند، ایشان، در ادامه، دوازده معیار را برای انتخاب افراد از سوی رئیسجمهور و رأی اعتماد از سوی نمایندگان بیان میفرمایند.
|سیدمحمدرضا مرندی در نظام مردمسالاری دینی، دو پایه برای مشروعیت نظام سیاسی پیشبینی شده یکی پایه مردمی و دیگری پایه الهی؛ که پایه مردمی از طریق انتخاب مردم و رأی آنان به رئیسجمهوری تأمین میشود؛ اما پایه الهیاش از طریق تنفیذ رهبری نسبت به انتخاب مردم، احراز میشود.
|سیدپژمان شیرمردی در دولت سیزدهم نگاهمان این بود که سهم فناوری هستهای، به طور ملموس در زندگی مردم افزایش یابد. یعنی مردم ما بدانند فناوری هستهای در کجای زندگیشان بیشتر اثرگذار است. شاید ما اگر چند سال پیش صحبت از حضور فناوری هستهای در عرصهی غذایی میکردیم، برای خیلیها ابهام داشت و جای سؤال بود.
|سیدحمزه حسنی شاهد آن هستیم که بومیسازی در بسیاری از صنایع کشور، از ساخت قطعات یدکی و بخشهای ساده فراتر رفته است، و به طراحی و تولید تجهیزات پیچیده رسیده است. مثلاً شرکتی که در سالهای گذشته تنها خدمات تعمیر و نگهداری برخی از تجهیزات دوار صنعتی را ارائه میکرده است، اکنون به سازنده حرفهای این تجهیزات تبدیل شده است. یا شرکتی که در گذشته بُردهای الکترونیکی تجهیزات نیروگاهی را تعمیر میکرده است، الان به دانش طراحی و تولید آن دست یافته است. حتی برخی شرکتها به مرحلهای رسیدهاند که در آینده نزدیک میتوانند دانش فنی و لایسنس محصولات خود را عرضه کنند. این جریان را میتوانیم به وضوح در صنعت هستهای نیز ببینیم.
رهبر انقلاب در نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای پرسیدند الان در ساخت ماشینهای چرخه سوخت هستهای چقدر وابستگی داریم. همکاران ما گفتند ۷۰ درصد خودکفاییم و ۳۰ درصد وابسته. گفتند خب این خودکفایی را تا کی ۱۰۰ درصد میکنید؟ بچهها گفتند انشاءالله تا آخر سال. من همانجا به بچهها گفتم به آقا قول دادید باید تا آخر سال برسانید و الحمدلله رساندند.
|محمدجواد رهپیک فناوری هستهای مزیتهای متنوع و کاربردهای مهمی در زندگی مردم دارد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی این کاربردها را در ۶ حوزه کلان انرژی، سلامت، محیط زیست، صنعت، غذا و کشاورزی و مدیریت آب تقسیمبندی کرده و در گزارشات خود اشاره دارد که فناوری هستهای و حرکت به سمت آن میتواند فرصتهای زیادی از قبیل ایجاد شغل و رشد اقتصادی فراهم کند.
|مصطفی ملکوتیان امر تنفیذ حکم ریاستجمهوری، یک مبنای فقهی واضح و آشکار دارد مبنی بر اینکه بالاترین مقام اجرائی کشور باید علاوه بر برخورداری از مقبولیت عمومی، از مشروعیت نیز برخوردار باشد که این امر از طریق تنفیذ حکم او توسط رهبری نظام انجام میشود.
|حسین محمدیسیرت دلیل اینکه تنفیذ رخ میدهد این است که رفتار رئیسجمهور در چارچوب فقه اسلامی، قواعد اسلامی رخ بدهد و این بالاترین ابزار نظارتی ماست. یعنی رئیسجمهور اجازه دارد در چارچوب قواعد اسلامی عمل بکند و این یک ظرفیت نظارتی بسیار بالایی است
دستیابی به علم و فناوری در حوزه هستهای راه را برای حضور در عرصههای دیگر علم و فناوری برای کشورمان به عنوان یک بازیگر توانمند هموار نموده است. شاهد دیگر این ادعا برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی هستهای در اردیبهشت ماه سال جاری بود، که تعداد قابل توجهی از پژوهشگران داخلی و خارجی مشارکت کرده و به ایراد سخنرانی پرداختند.
|میثم ترابمستعدی آینده صنعت هستهای کشور در گرو دسترسی به نیروی انسانی توانمند، ماهر و متعهد است و تشکیل شبکههای علمی و آموزشی، تقویت چرخۀ آموزش و توانمندسازی منابع انسانی هستهای و حمایت از استعدادهای برتر از دوران نوجوانی تا رسیدن به زمان بازدهی و اثربخش است.
|ایمان رمضانی یکی از راهکارهایی که برای جهش رشد صنعت هستهای در کشور مدنظر است، توجه بیشتر به تجاریسازی دستاوردهای هستهای از طریق مشارکت بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان است.
مقصود از جایگاه حقوقی تنفیذ حکم ریاست جمهوری این است که امضای مقام رهبری یک الزام حقوقی و جزء وظایف او است یا در ردیف اختیارات وی میباشد؟ در فرض اخیر وی میتواند از امضای حکم ریاست جمهوری ...
|حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی یک چیز در این طوفان مصائب خیلی خودنمایی میکند و آن آرامش امام حسین است. نشاط و شادابی حضرت و اصحابشان است. در اینجا میخواهم چرایی این آرامش را عرض کنم. انسان چهکار باید بکند که در حوادث آرامش، نشاط و شادابی داشته باشد. این آیهی قرآن است: هو الذی انزل سکینه فی قلوب المؤمنین. خداست که سکینه و آرامش در قلبها قرار میدهد.
تلاش برای وحدت و انسجام در کشور وظیفهی دیگر مجلس دوازدهم است. مجلس باید محور وحدت و آرامش باشد، نه کانون اختلاف و تنش. مجلس نهتنها باید مراقب باشد تا اختلاف سلیقههای طبیعی و مفید تبدیل به تنش و درگیری داخلی نگردد، بلکه به دوقطبیسازی بین مردم نیز دامن زده نشود.
|حجتالاسلام والمسلمین محمدزمانی زبان مفاهمهی اسرار الهی که در عاشورا منکشف است و مسلمان و غیرمسلمان از این میتوانند بهرهمند شوند. عاشورا یعنی تجلّی اسم جمیل الهی. وقتی دشمن به زینب کبری گفت دیدید شما را چه طور خدا خوار کرد؟ زینب کبری فرمود: ما رأینا الاّ جمیلا. نفرمود ما رأینا الاّ جمالا، ما معمولاً ترجمه میکنیم و میگوییم «جز زیبایی ندیدم»، نه، ترجمه درست این است: «جز زیبا ندیدم». جمیل اسم خداست.
|حجتالاسلام والمسلمین عالی در قرآن، نقشه و برنامهای بیان شده که مدیریت آن با اولشخص عالم وجود، پیغمبر اکرم (ص) است. در این طرح و برنامه، قرار است اسلام دینی جهانی شود. تمام انبیا، اولیا و مؤمنینی که در امت پیغمبر هستند، در این طرح و برنامه به پیغمبر کمک میکنند. در نهایت، این نقشه به دست مبارک امام زمان (عج) به اتمام میرسد و در زمان ظهور، این نقشه کامل میشود.
|حجتالاسلام والمسلمین طباطبایینژاد اگر محک تجربه نباشد، کجا فرق بین سالم و مغشوش معلوم میشود؟ اگر یک آزمایشی مثل عاشورا و کربلا نبود، کجا فرق بین حر بن یزید ریاحی با عبیداللّه حر جعفی معلوم میشد؟ کجا فرق بین عمر سعد و زهیر بن قین معلوم میشد. این امتحان است که سالم و مغشوش را از هم جدا میکند. والا همه ادعا دارند...
گاهی خداوند متعال ولی خودش را یاری میکند و دیگران از دیدن این نصرت و پیروزی عاجزند. بلکه چشمهای ظاهربین آن را شکست میبینند. «کیف رأیت صنعاللهبأخیک» به زینب گفت دیدی خدا با برادرت چه کرد؟ دیدی خدای متعال با شما چه کرد؟ پدر و مادرم فدای عقیلهی بنیهاشم که فرمود: «ما رأیت إلاّ جمیلا»...
برای تبدیل رفتارهای رقابتی به هنجارهای رفاقتی، همه مسئولیّت و وظایف خاصّ خود را دارند؛ از نامزدهای انتخابات گرفته تا هواداران آنها و رسانهها. نامزدها با نیک اندیشی و خیرخواهی نسبت به فرد منتخب و اتّخاذ مواضع مثبت و در اختیار قرار دادن ظرفیّتهای فکری و عملیِ خود میتوانند در این زمینه نقشآفرینی کرده و پیام مثبتی را به جامعه ارسال کنند.
از نگاه ناظران، مهمترین دلیل اصرار نتانیاهو برای تداوم جنگ و جنایت در غزه، تلاش برای «دستاوردسازی» و فرار از تبعات شکست سخت و آشکار است که میتواند به قدرت و عمر سیاسی نخستوزیر رژیم صهیونیستی پایان دهد. تا کنون مقامات نظامی زیادی به خاطر همین ناکامیهای دامنهدار مقابل جبهه مقاومت ناگزیر به کنارهگیری شدهاند.
کار امام حسین علیهالسلام در کربلا، با کار جدّ مطهّرش حضرت محمّدبنعبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم در بعثت، قابل تشبیه و مقایسه است؛ قضیّه این است. همانطور که پیغمبر در آنجا یکتنه با یک دنیا مواجه شد، امام حسین هم در ماجرای کربلا یکتنه با یک دنیا مواجه بود؛ آن بزرگوار هم نترسید، ایستاد و جلو آمد؛ امام حسین هم نترسید، ایستاد و جلو آمد. حرکت نبوی و حرکت حسینی مثل دایرهی متّحدالمرکز هستند؛ به یک جهت متوجّهند. لذا اینجا "حُسَینٌ مِنّی وَ اَنَا مِن حُسَین"معنا پیدا میکند. این عظمت کار امام حسین است.
ترس از نابودی قریبالوقوع رژیم اسرائیل در میان نخبگان رژیم صهیونیستی در حال گسترش است، بیشتر کسانی که از آینده تاریک آن میترسند، دانشگاهیان نیستند؛ بلکه عمدتاً سیاستمداران ردهبالای رژیم هستند. مؤلفههای نابودی رژیم صهیونیستی اکنون در غزه پدیدار گشته و رژیم صهیونیستی به دیواری سخت برخورد کرده بهگونهای که الان فقط ۴۰ درصد از ساکنان سرزمینهای اشغالی حاضرند در آنجا زندگی کنند.
آنان که مردم را از صندوق رأی ناامید میکردند، مطابق معمول! تغافل کرده و بهراحتی از کنار ماجراهای این ۴۵ روز عبور میکنند امّا، بیشک، رخدادهای فشرده و درخشان این ایّام در تاریخ ثبت خواهد شد: تشییع حماسی و پُرشکوه رئیسجمهور شهید و یارانش، عدم اختلال در امور جاری کشور، برگزاری انتخابات بموقع و سالم، حفاظت از آراء مردم حتّی به قیمت خون حافظان امنیّت انتخابات، و بالاخره انباشتن صندوقها با ۵۵ میلیون رأی طیّ دو مرحله.
یکی از مهمترین خصوصیّات آقای رئیسی مردمی بودن بود. برای همهی ماها، برای دولتها و رؤسای دولتها، برای اعضای دولتها، این باید الگو باشد. ایشان به مردم اعتنا میکرد، برای مردم احترام قائل بود، در بین مردم حضور پیدا میکرد، لمس میکرد حقایق را با حضور در میان مردم، حرفهای آنها را میشنید و نیازهای آنها را محور برنامهریزیهای خودش قرار میداد. ... محور برنامهریزیها و اقدامها و کارها و شاخصهایی که مورد نظر ایشان بود، حلّ مشکلات مردم بود.
|مرتضی بختیاری در حکمی هم که رهبر انقلاب برای بنده صادر فرمودند، دو مسئلهی مهم هست؛ فرمودند علاوه بر آنچه در حکم آقای فتّاح گفته شد، توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات برای تهیدستان، با رعایت حرمت و تکریم، در صدر برنامههای کمیتهی امداد باشد ــ این یک دستور است، توصیه نیست ــ نکتهی بعدی هم اینکه از جوانها استفاده بشود.
|دکتر محمد مخبر به نظرم تمام دولت و دستگاههای حاکمیتی با جدیت برای برگزاری انتخابات کمک کردند و در رأس همهی اینها خود مردم بودند. خدا را شاکریم که یک انتخابات سالم، با امنیت کامل بدون هیچگونه درحقیقت خللی شکل گرفت. در عین حال خب مسائل کشور هم اداره شد.
|حامد شایان از سال گذشته در پنج انتخابات خدمت حضرت آقا رسیدیم و افتخار این را داریم که توانستیم انتخابات الکترونیک را در اینجا برگزار کنیم و اولین نفری هم که رأی دادند خود حضرت آقا بودند.
فقط در جکیگور نبود که ایرانستیزان به حقّ مردم برای تعیین سرنوشت خود حمله کردند. هزاران کیلومتر آنسوتر و در بیرون از مرزها هم این اتّفاق افتاد؛ وقتی فراریان مفلوک و آواره که سالهاست به وطن خود پشت کردهاند، به ایرانیان شریفی هم که در لندن و پاریس و رم و... پای صندوق میرفتند تا رئیسجمهور خود را انتخاب کنند، حمله کردند.
امروز ایران اسلامی با توطئهی «جنگ ترکیبی» از سوی دشمنانش روبهرو است؛ جنگی پیچیده و همهجانبه. در این نبرد سنگین، دشمن «امید» را هدف گرفته است. تحریم هرچند «اقتصاد ملّی» و «معیشت عمومی مردم» را تحت فشار قرار داده، امّا تحریف نیز به عنوان لبهی دیگر این قیچی «نشاط و تحرّک و امید مردم» را هدف گرفته است.
از راهبرد دشمن به راحتی میتوان فهمید که هرقدر و به هر دلیلی، مشارکت در انتخابات پایین باشد دشمن را نسبت به افزایش فشار امیدوارتر میکند و بالعکس هرقدر مشارکت انتخاباتی بالاتر باشد، دشمن نسبت به این سیاست خصمانه ناامید شده و از آن دورتر میشود. پس بیراه نیست اگر بگوییم میزان مشارکت در انتخابات با فشار دشمن، نسبت معکوس دارد.
مسئلهى «غدیر» یک مسئلهى تاریخىِ صرف نیست «نشانهاى از جامعیّت اسلام است... یعنى نشاندهندهى جامعیّت اسلام و نگاه به آینده و آن چیزى که در هدایت و زعامت امّت اسلامى شرط است. آن چیست؟ همان چیزهایى که شخصیّت امیرالمؤمنین، مظهر آنها است.
تمام ارکان دستگاه قضائی با همهی ظرفیتهایش تلاش میکنند که در کنار اجرای سند تحول و مأموریت اصلی رسیدگی به پروندهها، بتوانند در حوزهی تولید و احیای حقوق عامه هم به درستی انجام وظیفه کنند. بیش از هزار کارخانه در راستای جهش تولید و کمک به تولید مولد در کشور احیا شدند.
آنچه امروز در بسیاری از دانشگاههای مشهور آمریکا و برخی کشورهای غربی میگذرد و این محافل را به محلی برای اعتراض به نسل کشی در غزه تبدیل کرده، نمود دیگری از تغییر در نگرش نسل جوان جهان نسبت به موضوع فلسطین است. موضوعی که از دید صاحبنظران و سیاستمداران غربی هم دور نمانده و به شدت آنان را نگران کرده است.
|حجتالاسلام والمسلمین میرهاشم حسینی نامزدها باید مراقبت کنند که وحدت ملی را به هم نزنند و اختلاف افکنی نکنند. مردم پای اصل نظامشان هستند ولی از بداخلاقیها ناراحتند. باید وحدت ملی جدی گرفته شود و صحنه انتخابات صحنه وفاق ملی شود و همه گروهها و افراد در کنار هم برای اعتلای کشور تلاش کنند و از واگرایی و انشقاق پرهیز شود.
|سید رضی عمادی طوفان الاقصی معادلات منطقه غرب آسیا را به هم ریخت، اما مهمترین بههمریختگی را میتوان در سه محور بیان کرد: مقاومت نه تنها حذف نشد بلکه انسجام و قدرت خود را نشان داد، رژیم صهیونیستی اعتبار نظامی و اطلاعاتی خود را از دست داد و امروز با چالشهای مهم درونی مواجه است، آمریکا نه تنها قدرت مسلط غرب آسیا نیست بلکه امروز منفور جامعه جهانی نیز است.
پیشبینی رهبر انقلاب در خصوص «ذوب شدن» رژیم صهیونیستی در آینده نزدیک نه حرفی بر اساس حدس و گمان بلکه اعلام عمومی نتیجه سالها برنامه ریزی، پایداری و مجاهدت اعضای محور مقاومت علیه دشمن صهیونیستی در محدوده شرق مدیترانه است.
بیداری امت، وحدت کلمه، مبارزه مسلحانه، کمک و همیاری در سطوح مختلف و شناخت خطر صهیونیسم جهانی مؤلفههای اصلی کنشگری امام خمینی(ره) در مسئله فلسطین و مبارزه با اسرائیل پیش از انقلاب است که تداوم آن در بعد انقلاب دقیقاً مبتنی بر همین مؤلفهها قابل احصا و درک است.
شرکت مردم در انتخابات میتواند همچون سنگری مستحکم سرنوشت ملت و کشور را از هر آسیبی مصون سازد. حضور و مشارکت مردم در انتخابات از لحاظ بینالمللی نشاندهنده اقتدار ملی و ابهت بینالمللی آنهاست. حصار امنیتی کشور وابسته به همین حضور مردمی است.
آنچه امروز در فلسطین میگذرد و خانه عنکبوت را در معرض نابودی قطعی و همیشگی قرار داده، محصول همان مشتهای گره کرده و برائت جستنها از اسلام آمریکایی و دنبالههای آن است. که اگر قرار بر برائت جستن نبود و ملت فلسطین هنوز به امید خروجی نشستهای سازش بودند، امروز چیزی از فلسطین در صحنه روزگار باقی نمانده بود.
|حجتالاسلام والمسلمین نواب امروز برائت فقط مربوط به ایران اسلامی و حج نیست. افرادی که اعتقاد به خدا ندارند و همین کسانی که اعتقاد دیگری دارند و جزو ادیان ابراهیمی نیستند اینها به میدان آمدند و از همنوع خودشان دارند دفاع میکنند. برائت، برائت جهانی امروز علیه رژیم کودککش و غارتگر صهیونیستی است.
امام راحل (ره) با درک اهمیت طرحهای غرب برای ادغام رژیم اشغالگر قدس در نظم منطقهای و تأثیرات منفی آن بر وحدت جهان اسلام، از رهبران کشورهای عربی-اسلامی خواستند تا به وعدههای بیاساس غربیها در خصوص دستیابی به راهحلی عادلانه برای مسئله فلسطین اعتماد نکنند. این راهبرد به عنوان یکی از اصول سیاست منطقهای ایران در اندیشه رهبر انقلاب نیز ادامه یافته است.
|هادی طحاننظیف شورای نگهبان یک جمع تخصصی است و مبنایش قانون است. مصلحتسنجی به آن معنایی که گفته میشود، راهی در شورا ندارد. مصلحتسنجی به معنای اینکه کسی شرایط را نداشته باشد و احراز صلاحیت شود، صورت نگرفت. هیچ کدام از اعضای شورای نگهبان با توصیه و مباحثی از این دست، نظرش تغییر نمیکند.
اتفاقی که در صبح ۱۵ مهر ۱۴۰۲ در مرز غزه با فلسطین اشغالی رخ داد و چشم جهان را خیره کرد، مهر تأیید بر تحلیل عمیق و پیشبینی امام راحل بود که راه نجات فلسطین پشت میز مذاکرات نیست و آزادی قدس تنها با مقاومت و اتحاد بدست میآید.
انتخابات پرشور ۸ تیر مکمل حماسه بدرقه «شهیدان پرواز اردیبهشت» است. همانقدر که حضور در حماسه تشییع، دارای پیامهای معنادار و متعدد برای دوستان و بدخواهان جمهوری اسلامی و ملت ایران بود، رقم زدن حماسهای دیگر پای صندوقهای رای نیز واجد پیامهایی بسیار مهم و اثرگذار است.
مناظرات زنده تلویزیونی نامزدهای انتخاباتی هرچند جو انتخاباتی کشور را پرشور میکند، اما نباید ملاحظات آن را از نظر دور داشت. ملاحظاتی که در صورت رعایت نکردن، این محمل با ظرفیت رسانهای را تبدیل به تریبونی برای ترویج بداخلاقی، بدبینی به کشور، ساختار سیاسی و هتاکی و زیر پا گذاشتن حدود الهی میکند و اگر این اتفاق توسط نامزدها یا حامیانشان رقم بخورد نهتنها رقیب انتخاباتی بلکه خودشان را نیز گرفتار آثار و تبعات آن خواهد کرد.
طوفانالاقصی علاوه بر پیامدهایی که برای صهیونیستها و فلسطینیها و همچنین برای آمریکاییها داشته است، پیامدهای مهمی نیز برای مردم منطقه و برای مردم جهان اسلام بر جای گذاشت به نحوی که میتوان گفت مردم منطقه و جهان اسلامی مدیون طوفانالاقصی و مقاومت مردم غزه هستند.
امام خمینی (ره) قائل به اتحاد امت اسلامی و مبارزه منسجم با دشمن مشترک بودند. ایشان برخلاف رهبران و رؤسای کشورهای عربی - اسلامی پیروزی نهایی فلسطینیها را پیشبینی کرده و بشارت تحقق این وعده الهی را به مسلمانان میدادند.
|سید رضی عمادی رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی امروزشان به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) چند مورد از نقل قولهای غربیها و صهیونیستها را درباره وضعیت بغرنج و آشفته رژیم صهیونیستی مطرح کردند. این تحلیلگران مورد نظر رهبر انقلاب اسلامی چه کسانی هستند؟
در جمهوری اسلامی کسی با شناختتر از رهبر انقلاب و ارادتمندتر از ایشان نسبت به امام نداریم. این شناخت باعث میشود که بهترین تبیینگر و ترسیمکننده خطفکری و اعتقادی امام، ایشان باشند.
|سیدسعیدرضا عاملی هویت اسلامی ایران مردم ایران به امام رضا علیهالسلام پیوند و گره خورده است که فکر میکنم ما کمتر از این بُعد هویتساز به امام رضا علیهالسلام نگاه کردهایم و میتوان بیان داشت امام رضا علیهالسلام به طور خاص یک نقش هویتساز برای جامعهی ایران دارد.
در تبیین، انصاف رعایت میشود و نقاط قوت و ضعف با هم دیده میشود؛ اما در تخریب، انصاف رعایت نمیشود و فقط به نقاط ضعف تأکید میشود. در تبیین، گفتمان فرد نقد میشود؛ اما در تخریب، خود شخص و عیوب فردی او مورد هجمه قرار میگیرد. در تبیین، با دشمن مرزبندی میشود؛ اما در تخریب، مرزهای با دشمن کمرنگ میشود.
با مروری بر مواضع و پیام های امام در روزهای پس از پیروزی انقلاب که قطعا میتوان آن را خاصترین و حساسترین روزهای انقلاب اسلامی دانست، به ندرت میتوان سخنرانی یا پیامی را دید که در آن به طور پررنگ بر نقش کلیدی وحدت و هشدار درباره خطر مهلک تفرقه تأکید نشده باشد.
بیبی گل در نامهاش از مشکلات شخصی خود نوشته و درخواست کمک کرده بود اما نامه پربرکتش مشکلات روستای دورافتاده لبد بازفت را هم حل کرد؛ جاده و مدرسه روستا. بخاطر همین بود که وقتی خبر شهادت رئیس جمهور و همراهانش به بیبی گل سلیمانی رسید، اول از همه خود را به مدرسه روستا رساند...
| آیتالله نوری همدانی تشییع شهید رئیسی یک جریان و یک حادثه بسیار بزرگ است. این حادثه مطالب فراوانی دارد. امیدواریم ما و همه مردم بتوانیم به وظیفه خودمان در برابر این حادثه عمل بکنیم.
| شیخ عیسی قاسم خداوند عزوجل، عزت ولیاش را در امت اسلامی و در کل جهان ظاهر میکند و خداوند به دلیل قرب و نزدیکی که شهید رئیسی انشاءالله به او داشته است، خواست عزتش را به همه جهانیان نشان دهد.
پرونده انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سرانجام بسته شد و با مشخص شدن اسامی منتخبان ملت بزرگ ایران در مجلس دوازدهم، حالا همه منتظر هفتم خردادماه هستند و همه نگاهها متوجه مستأجران جدید ملت در خانه ملت است تا چگونه بار امانتی را که بر دوش آنها قرار گرفته، به مقصد میرسانند و «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُکُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا».
رهبر انقلاب در دیدار اعضای اعضای کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام، تبیین ابعاد زندگی معنوی، سیاسی و معارف ائمه را ضروری دانستند. به همین مناسبت و در آستانه فرارسیدن میلاد حضرت علیبنموسیالرضا علیهالسلام، در این یادداشت، مبارزه سیاسی درخشان امام رضا علیهالسلام در جهت حفظ تشیع به روایت رهبر انقلاب مرور شده است.
در جریان بازدید رهبر انقلاب از سی و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب که روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت انجام شد، یک تصویر مورد توجهی خاص قرار گرفت؛ تصویر یک رمان در دست حضرت آیتالله خامنهای. انتشار تصویر این رمان لبنانی که به فارسی ترجمه شده، با برخی واکنشهای قابل تأمل از سوی دوستان و دشمنان فلسطین نیز مواجه شد...
|رضامراد صحرایی ما اگر میخواهیم به قله برسیم باید دانشآموزان فکور تربیت کنیم، نباید دانشآموز ما صرفاً در امر تست زدن در آزمونها ماهر شود، باید عمیق یاد گرفته باشد و پایه این بینش در آموزش و پرورش است. اگر ما دانشمند بزرگ در آموزش عالی میخواهیم، باید حس کنجکاوی دانشآموزان را در دوران کودکی خوب تحریک کرده باشیم و آنها را مسئله محور تربیت کرده باشیم. بذر این کار را در آموزش و پرورش باید کاشت.
نمایش قدرت نظامی و مهمتر از آن ظهور و بروز اراده ایران برای ضربه جدی و بازدارنده به حکومت اشغالگر و آپارتاید صهیونیستی، توانست آمریکا و متحدان غربی این رژیم را مجاب نماید که تداوم تقابل نظامی مستقیم این رژیم با جمهوری اسلامی و ترور نیروهای ایرانی بهخصوص بیاعتنایی تلآویو به مصونیت اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی، پیامدهایی جبرانناپذیر برای آنها در پی خواهد داشت.
|علیرضا مختارپور رهبر انقلاب از نمایشگاه همیشه حمایت کردند. گفتند نمایشگاه کار خوبی است. اما دو انتظارشان هنوز برآورده نشده؛ یعنی نه نمایشگاه دائمی بینالمللی کتاب -که همواره به کتابهای روز جهان خصوصاً در علومی که به آن نیاز داریم، استاد و دانشجو و طلبه و محقق و مردم کل کشور دسترسی داشته باشند- و نه نمایشگاههای استانی؛ اما همین حدی که شده آقا بالاخره تجلیل کردند.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ بود که رهبر انقلاب به استان کردستان سفر کردند. آن سفر که به قول کردها در ماه «گلان» صورت گرفت، به بخش مهم و ارزشمندی از حافظه تاریخی انقلاب اسلامی تبدیل شد و تقارن سفر نیچروان بارزانی به تهران و دیدار او با رهبر انقلاب نیز، یک بار دیگر اهمیت حال و هوای اردیبهشتی روابط جمهوری اسلامی و کردها را تداعی کرد.
|حجتالاسلام رضا لکزایی مهمترین عنصر قدرت ساز، انسان است و مهمترین ابزار قدرت، علم. اما میدانیم که نه هر علمی قدرت آفرین است و نه هر انسانی، منبع قدرت. علم سودمند و نافع، ابزار قدرت و انسان با هویت و با شخصیت و با ایمان و متعهد، منبع قدرت است. معلم آن گوهر ارزشمندی است که هم علم به کف دارد و هم از عهده ساختن انسانهای قدرتساز برمیآید.
فصل ممیز میان حج ناب و حج آمریکایی، در موضوع برائت است. حج برخاسته از اسلام ناب و حاجی آن نمیتواند و نباید نسبت به شرایط زمانه بی تفاوت باشد. مگر میتوان به زیارت بیتاللهالحرام رفت و سعی صفا و مروه کرد اما چشم خود را بر آنچه این روزها بر مردم غزه میگذرد بست؟
به جهت میراثی که از دیوانسالاری نفتی دولتزدهی گذشته به ارث بردهایم، خیلی راه نرفته و کار نکرده در مورد جذب مشارکتهای مردمی داشتیم. یک بخش مشارکتطلبی مردم در حوزهی وظایف نظارتی اقتصاد است. فراتر از حوزه نظارت، مشارکت مردم در حوزه مدیریت و تولید اقتصادی است.
تا کنون ۲۲ ایالت آمریکا درگیر اعتراضات دانشجویی به جنگ غزه شدهاند و علی رغم دستگیری حدود هزار دانشجو توسط پلیس، تلاشهای دولت برای مهار اعتراضات ناکام بوده است. سیانان در گزارشی نوشته است: «به نظر میرسد بسیاری از دانشجویان آماده پذیرش عواقب آن هستند.»
بدون شک تعاونیها یکی از الگوهای مطلوب رشد تولید با مشارکت مردم هستند. با ایجاد هماهنگی در فرایندهای تولید و توزیع، تعاونیها میتوانند به بهرهوری بیشتری در استفاده از منابع و کاهش هزینهها کمک کنند. در اقتصاد ایران تحقق سهم ۲۵ درصدی تعاونی از اقتصاد، دغدغه اصلی برنامهریزان در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه بوده است.
|علی فرهادی در یک مقطعی دانشگاه فرهنگیان تقریباً به تعطیلی کشیده شد، اجرای سند به فراموشی سپرده شد، ما در گوشه و کنار به جای سند تحول، اسم سند ۲۰۳۰ را میشنیدیم اما در رویکرد فعلی، سند تحول در بطن و متن کارهای آموزش و پرورش قرار دارد و نه در حاشیه.
| حجتالاسلام طباخیان جهادی که امام صادق علیهالسلام به آن مشغول است تبیین نرمافزار علمی فرهنگی است، ایجاد یک نرم افزار و ساختار خاص اعتقادی است، ایجاد یک مذهب متمایز در همه زمینهها و ابعاد با جامعه عامه جهان اسلام است، این بهمراتب و بهشدت از هر شمشیر برداشتنی و از هر علم کردنی، برای بنیعباس خطرناکتر است.
توان دفاعی و نظامی که پیش از این و از جانب رسانهها مورد طعنه و کنایه واقع میشد؛ حالا و در میان معرکه نبرد و میدان عمل مشخص شده است که توان ایرانیها واقعی بود یا ادعای مضحک آن سیاستمدار آمریکایی که تواناییها و تجهیزات دفاعی و نظامی ایران را فتوشاپ خوانده بود.
مسئلهی مشارکت کردم در اقتصاد اساساً متفاوت از دو نگاه افراطی «اقتصاد دولتی» و «اقتصاد بازاری و آزادسازی اقتصادی» است و نباید آن را به مواردی همچون خصوصیسازی و آزادسازی تقلیل داد؛ بلکه باید توجهات را به وضعیت اقتصاد ملی ایران (وضع موجود) و هدف برآمده از ایده سیاسی دولت (وضع مطلوب) معطوف کرد.
تبیین فرهنگ کار و نتایج فهم درست از کار و ارزشی که کار و کارگر در اسلام دارد، به شدت در دو ساحت فرد و اجتماع، اثرگذار خواهد بود. کارکردن و اشتغال موجب میشود تا فرد استعدادهای خود را در عرصه عمل، شکوفا کند و استعدادهای ذاتی و خدایی نهفته در وجود خویش را به فعلیت برساند.
| زیاد النخالة وقتی میگویم ما شروطمان را به دشمن تحمیل میکنیم، معنایش این است که ما پشتگرم به یک سری واقعیتهای عینی هستیم. به اینکه مقاومت به مبارزهاش با دشمن در میدان ادامه میهد؛ میتواند شروطش را تحمیل کند؛ و میتواند در همان سطحی که در روز اول جنگ کارش را شروع کرد و تا این لحظه آمده ادامه بدهد.
چراغ روشن امن یجیب را بفروز اجابت است، اجابت، تو از دعا مگریز عزیز هموطن من، عزیز هموطنم! از این بهشت صمیمی به ناکجا مگریز نه اژدهاست که کرم شب است اسرائیل بر آر دستی و از این هزارپا مگریز
برای اینکه بستری محکم و قوی برای نقشآفرینی فعال مردم در تولید ایجاد شود میبایست از تولید مردممحور در برابر رقابتهای صنفی و صنعتی با بنگاههای تولیدی و صنعتیِ دولتی و یا عمومی غیر مردمی حمایت منطقی انجام پذیرد...
در راهبردهای رسانهای و عملیات روانی صهیونیستها برای به حاشیه راندن اذهان و افکار عمومی باید موضوعی فرعی تراشیده میشد، غافل از اینکه روند شکستهای ترمیمناپذیر صهیونیستها که در ۱۵ مهر و طوفان الاقصی شروع شده و با عملیات وعده صادق شدت گرفته است، با حیلهگریهای تبلیغاتی و رسانهای جبران نمیشود...
قطعاً دشمنان به دنبال این بوده و هستند که در موضوع زنان و حجاب نیز با استفاده از انواع و اقسام شگردهای تبلیغاتی فضای ذهنی و روانی جامعه را ناامن کرده و راهبرد اختلاف و تشتت اجتماعی و بیاعتمادی مردم نسبت به یکدیگر و نیز حاکمیت را پیش ببرند. بنابراین در چنین فضایی برای مقابله با دسیسه کشف حجاب بهعنوان حرام شرعی و سیاسی باید به صورت برنامهریزی شده و قاعدهمند عمل کرد و خبر منتشرشده روزهای قبل درمورد تذکر به برخی مسئولان نیز در همین راستا بوده است.
یاایهالعزیز! گوارای جان ماست محض رضای دوست به زندان گریختن با اشک شوق، میگذریم از میان نیل فرعون مانده است و هراسان گریختن ما در امان «انّ معی ربّیِ» توایم از فتنهها خوش است به قرآن گریختن
نشست مرهم از این مژده بر جراحت قدس رسید روشنی دیده بر یلان حماس حدیث دولت صهیون و ملک ایران است حکایت علف هرزه و حکایت داس دلا عنان به امین ده که قبل واقعه گفت: "توراست معجزه در کف، ز ساحران مهراس!"
اقبال مصلح و آزادیخواه بزرگی است. ایشان برای بیرون راندن انگلیسیها از کشور خودشان سالها تلاش داشتند و در این راه، مبارزات زیادی کردند. اما مسئله اقبال فقط مسئله هند نیست؛ بلکه مسئلهی دنیای اسلام و شرق است.
این قانون الهی است هر چیزی که به قدرت خداوند متصل شد، به معجزهای بزرگ تبدیل میشود؛ خواه مانند دوران انقلاب، مُشتی باشد در برابر توپ و تانک یا مانند دوران جنگ تحمیلی، سلاحی باشد در برابر موشک دشمن و خواه موشکی باشد در برابر گنبد آهنین! این همان سخن قرآن کریم است که میفرماید: «وَ مَا رَمَیْتَ إِذْ رَمَیْتَ وَ لٰکِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ»...
مهترین نقطه عطف بیانیه گام دوم آمادگی برای ظهور حضرت بقیهاللهالاعظم روحیفداه است. باید دید در راستای بیانیه گام دوم وظیفه ارتش این است که هم منتظر باشد، هم مستحق ظهور. یعنی ارتشی که آرمانش نابودی رژیم صهیونیستی و فروکشیدن استکبار از اریکه قدرت و پایین آوردنش و بهم ریختن نظام سلطه است...
رآکتورهای ماژولار به دلایل مختلف، خوشآتیهترین فناوری برای آیندهی انرژی جهان هستند؛ چون ضمن برطرف کردن بسیاری از اشکالات مبنایی رویکرد متداول، مزیتهای جدیدی نیز فراهم میکنند. از سوی دیگر، ما شاهد هستیم در دو سال گذشته که مسألهی از میان بردن تولید گازهای آلاینده و در عین حال تأمین برق پایدار اهمیت بینالمللی پیدا کرده...
اگرچه رژیم خبیث و حامیانش سعی دارند ابعاد خسارات وارده در عملیات «وعده صادق» را اندک جلوه داده و حتی انکار کنند اما به مرور زمان و از طرق مختلف، حقیقت در حال آشکار شدن است. اهداف تنبیه و مجازات متجاوز بصورت کامل محقق شد و علاوه بر مخدوش کردن اصل اساسی بازدارندگی رژیم صهیونیستی، اقتدار نظامی و قدرت بازدارندگی ایران را به رخ کشید.
حکمرانی توسعه فناوری راکتورهای کوچک در ایران باید با تکیه بر اصل بسیج امکانات و مشارکتدهی همه ظرفیتهای بالقوه کشور چه در بخش دانشگاهی و چه در بخش صنعتی تحقق یابد و در کنار آن تعامل با بخش بازار و تجاریسازی فناوری مورد توجه قرار گیرد.
|علیرضا اسعدی برنامه هستهای ایران به پیشرفت خود ادامه داده و امروزه به یکی از دستاوردهای مهم علمی و صنعتی کشور تبدیل شده است. ایران با اتکا به توان داخلی و با تکیه بر استعداد و تخصص جوانان خود، در چرخه سوخت هستهای به خودکفایی رسیده و به یکی از معدود کشورهای صاحب این فناوری در جهان تبدیل شده است.
با وجود لطافتها و دقتهای معنایی در حالات مختلف، این آیه یک پیام تربیتی مهمی را تأکید میکند و آن: «اهمیت عدالت اجتماعی» است. درباره عدالت اجتماعی چند نکته مهم وجود دارد. اول اینکه «عدالت، همه جا به معنای «برابری» نیست...
برای تحقق گفتمان مشارکت مردم در جهش تولید، باید «تصویری از ایران مردم پایه» خلق کرد. تصویری که در نتیجه و همراه با تجلی نگاه زیست بومی به حکمرانی حاصل میشود. در این تصویر، عاملیت پیشرفت، از آن مردم است و این دولت است که نقش خود را به کنشگری فعال در شبکه دیگر کنشگران در جهت تسهیلگری برای همآفرینی اجتماعی ارتقاء میدهد.
براى رفع فقر در جامعه، براى پر کردن خلأهاى مالى در جامعه، براى شریک کردن همهى آحاد مردم در ادارهى جامعه، بهترین راه و موفقترین وسائل، همان وسیله و راهى است که اسلام معین کرده؛ یعنى اینکه کسانى که تمکن دارند، به هر اندازهاى که تمکن دارند، به مخارج عمومى، به مصارف عمومى کمک کنند که یکى از آنها کمک به فقراست...
|محمدرضا فرزین سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدفگذاری برنامهریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید خواهد بود. برای سال جاری نرخ هدفگذاری رشد نقدینگی به طور متوسط ۲۳ درصد با امکان تغییر در یک بازه مثبت و منفی ۲ درصد است.
|محمدمهدی ایمانیپور یکی از کارویژههای مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی، اضمحلال تصاویر مجازی و خودساختهایست که غرب تلاش میکند در برههها و پیچهای خاص تاریخی از خود ارائه دهد. هزینه این آگاهی عمومی و جهانی برای صاحبان جریان زور و سلطه بسیار سنگین و جبران ناپذیر است.
|سیدمهدی بنیطبا اگر چه هدایت بخش خصوصی توسط دولت ضروری است اما هر اقدامی که منجر به کاهش اعتماد بخش خصوصی شود، انگیزهی فعالیت مولد را از بین برده، مردم را به سرمایهگذاری در بخشهای غیرمولد با ریسک پایینتر تشویق میکند و خلاف تحقق هدف «جهش تولید» عمل میکند.
|سیداحمد عبودتیان دولت به کمک نیروهای نخبه مردمی باید در بحث گفتمانسازی برای مشارکت مردم پیشران باشد. تمام ظرفیتهای تخصصی وزارتخانهها و بخشهای اقتصادی کشور، باید به کمک حرکت مردمی بیاید. بعضی از قوانین دست و پاگیر باید اصلاح شود...
|سیدامیر سیاح یکی از مهمترین کارها برای اینکه شعار سال محقق بشود مقرراتزدایی است. اگر بخواهیم مردمیسازی اقتصاد و سیاستهای کلی اصل ۴۴ اجرایی شود باید کاری کنیم که بچهی کارگر هم بتواند راحت مجوز بگیرد و وارد بازار بشود.
حضرت آیتالله خامنهای در واژهپژوهی مفردات قرآن، دارای روش خاصی هستند. هر چند بررسی این روش در این یادداشت نمیگنجد؛ اما به طور خلاصه باید گفت ایشان ابتدا به اصل و گوهر معنای واژه توجه میکنند و سپس استعمالات آن را در آیات و روایات متعدد بررسی کرده، سپس بین معنای استعمالی و اصل معنا پیوند برقرار کرده و در نهایت معنای واژه را تبیین میکنند.
در شب میلاد کریم اهل بیت، حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ و ادب با رهبر انقلاب دیدار کردند. رسانه KHAMENEI.IR در این پرونده متن، فیلم و صوت شعرخوانی شعرای کشورمان در این محفل ادبی را منتشر میکند.
اساساً راه رسیدن به آسانی و گشایش از دل سختیها میگذرد. اگر سختیها را به مانند ماشینی تصور کنیم که در حال رفتن به سمت مقصدی است، این ماشین حامل یک کالای ارزشمندی است به نام «آسانی» و آنگاه که ماشین سختی به خط پایان میرسد، کالای آسانی و گشایش را به زمین میگذارد و تقدیم انسان میکند.
ماه رمضان که بهار عبادت است، امسال مقارن با بهار طبیعت و عید نوروز شده است که نوید دهنده رشد طبیعی و رشد معنوی است. «عید نشانهی حرکت طبیعی انسان در طول سال و ماه و روز و شب است و چون این حرکت باید به سمت کمال و تعالی باشد، هر عیدی یک مقطعی است برای اینکه انسان بتواند یک مرحلهی جدیدی را آغاز کند.»
راه غلبه بر مشکلات اقتصادی و جبران عقبماندگیها چیست؟ قطعا راهکار این موضوع «رشد مستمرّ اقتصادی» است. راهکار عملیاتی شدن این رشد «تقویت تولید با نقشآفرینی مردم» است. مبنای منطقی این جهتگیری کلان اقتصادی هم این است که هیچ دولتی بدون مشارکت مردم نمیتواند اقتصاد کشور را سامان بدهد...
|سعید اشیری الزام بزرگ در جهش تولید، شناخت مسئلهها و چالشهای تولید در یک نظام تحلیلی منسجم و منظومهای است؛ اهمیت مسئلهها، منطق اولویتها را میسازد و راه برونرفت از تزاحمها را فراهم میکند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید بهمثابه یک پیشفرض سیاستی در کنار الزامات و ضروریات دیگر، مطرح و برجسته باشد.