ما هیچ شرطوشروط دیگری را نمیپذیریم. اگر میخواهند به برجام برگردند، برجام همان برجام قبلی است. اوّل باید این دیوار بیاعتمادی که از بین رفته، دوباره اعتمادسازیاش انجام بگیرد. این بیاعتمادی ما به آنها براساس واقعیتهاست و حقانیت ما را نشان میدهد.
اگر آمریکا بخواهد بدون رفع تحریمها به برجام برگردد موجب «باجخواهی» است؛ چرا که در برابر هر تحریمی که بخواهد رفع کند خواستهای را مطرح خواهد کرد و این اقدام عاقلانه نیست!...
اگر رئیس جمهور جدید آمریکا -بدون لغو همهی تحریمها- امروز بگوید من به برجام برمیگردم و همهی تعهدات برجام را هم انجام میدهم، این یعنی اینکه میخواهد بگوید اگر میخواهید همهی ۷۵۱ تحریم بعد از خروج ترامپ از برجام حل بشود، بیایید بنشینید برای تک تک اینها گفتگو کنیم...
برداشت من این است که تدریجی عملکردن به نفع ما نیست؛ یعنی آنها یک گام کوچک بردارند، ما هم یک گام کوچک برمیداریم. وقتی کار در چالشهای چانهزنیهای خُرد بیفتد و گروههای کارشناسی از هر دو طرف بنشینند، گاهی یک شیطنتهایی میشود که حلش مشکل است. به نظر من، کلی عملکردن دقیقتر است؛ باید یک جا بپذیرند.
حضور آمریکا در برجام تنها در صورتی مفید است که مزایای اقتصادی برای ایران داشته باشد. لذا بازگشت آمریکا به برجام بدون برداشتن تحریمها نهتنها منفعتی برای ما ندارد، بلکه منفعت صرف برای آمریکاست.
فلسفهی اصلی برجام رفع همه تحریمهایی بود که ایجاد کرده بودند که عمدتا در سیستمهای نفتی و بانکی بود. ولی آنها توافقات را برهم زدند و حتی تحریمهای بیشتری هم اعمال کردند. وقتی برجام که باید هر تحریمی را به طور کامل بردارد، چنین نتیجهای ندهد پس دیگر چه فلسفهی وجودیای میتواند داشته باشد؟
ما هیچ اصرار و عجلهای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ امّا اگر میخواهد برگردد شرایطی دارد که مهمترینش این است که تحریمها را بردارد. باید معلوم شود که دولت جدید به تعهدات برجام پایبند است.
الآن یکی از مسائل مهم پرستاران، خانوادهشان است. آنها هم خانواده دارند و پدر، مادر و بچههایشان واقعاً میترسند. خیلی از پرستاران از خانوادهشان جدا زندگی میکنند. خیلی از پرستاران مجبور شدند یک ماه یا بیشتر در بیمارستان بمانند؛ چون وحشت دارند از اینکه به خانه بروند و این ویروس را به خانوادهشان منتقل کنند.
تا الان صدها دیدار با رهبر انقلاب برگزار شده، امّا دیدارهای پنجشنبه از سه جهت از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. اوّل به جهت ارتباط نزدیک و صمیمی با رهبر انقلاب، دوم بهجهت گفتوگوهایی که با ایشان انجام میشود و سوم بهجهت تخصصیبودن دیدارها.
داعش در ۲۰ خرداد سال ۹۴ حرکتش را در عراق به شکل تهاجمی شروع کرد. ولی سردار سلیمانی شش ماه قبل، اوّلین گزارشهای وجود چنین جریانی را به دولت و ارتش عراق منتقل کرده بود. حتی در زمان انتخابات عراق در اردیبهشت سال ۹۴، به مقامات عراقی اعلام کرده بود که گروههای تکفیری با محوریت داعش بر استانهای غربی عراق مسلّطند و در یک لحظه میتوانند عراق را به آشوب بکشند.
حاج قاسم را بایستی از جهات مختلف مورد بررسی قرار داد. اگرچه ایشان در قامت یک فرمانده نظامی بود و عمدتاً با مباحث نظامی و اطلاعاتی و امنیتی گره خورده بود، ولی بخش اعظمی از کارهایی که ایشان انجام داد در حوزههای فرهنگی بود؛ یعنی در عرصههای فرهنگی ایشان فعالیتهای بیشتری نسبت به فعالیتهای نظامی داشت.
یک تحلیل تاریخی میگوید هر وقت امنیت و وحدتمان را توانستیم حفظ کنیم و عدالت و آزادی را برقرار کنیم، پیشرفت خوبی داشتیم و این مرهون مواضعی است که مسئولین بهویژه مسئولین ردههای بالا داشتند. با وجود اختلافات، کشور که از حرکت خودش باز نمیایستد، ولی حرکت را کند میکند و طمع دشمن را زیاد میکند.
شهید فخریزاده چه ویژگی داشت که دشمن چنین هزینهای میکند تا ایشان را به شهادت برساند؟ ایشان یک شخصیت جامعی بود که سه ویژگی را با هم داشت. اوّل اینکه دانشمند هستهای بود و دانش فیزیک هستهای را متفکرانه میدانست. ویژگی دوم صفا، حالات عرفانی و ویژگیهای اخلاقی بود و سوم، توان بسیار بالای مدیریتی بود که میتوانست تیمهای مختلف علمی را جمع کند و دستاوردی را به نتیجه برساند.
امیرکبیر پی برده بود که برای پیشرفت ایران ابتدا میبایست مقابل نفوذ بیگانگان بایستیم. او هم با سیاستهای انگلیس و روسیه در ایران و هم با عوامل داخلی آنها برخورد داشت و خیلی محکم ایستاد. آنها هم در مسیرِ کارشکنی و ایجاد مزاحمت برای امیرکبیر افتادند و در حوزهی داخلی هم عواملشان در ایران با امیرکبیر درگیر شدند.
حوزهی عصر انزوا؛ یعنی شرایط اجتماعی و سیاسی مانع از نقشآفرینی گستردهی حوزه میشود. حوزه در چهارچوبهای محدودتر و فردیتر حرکت میکرده، ولی وقتی که از عصر انزوا بیاییم به عصر انقلاب و عصر حاکمیت، ناگهان میبینیم که قلمروهای وسیع و مطالبات گسترده مطرح میشود و حوزه باید دامنهی دانشی و بسط معرفتی پیدا کند.
ایشان واقعاً در ارتباط با دانشجویان خارج از کشور مجاهدت میکرد؛ آنجا فعالیتکردن کار سادهای نیست و موانعی وجود دارد؛ دولتها موانعی ایجاد میکنند؛ اینکه میتوانست با آنها ارتباط برقرار کند، کنفرانس و سمینار بگذارد، ارتباطهای منظّمی داشته باشد و بتواند دانشجوها را تقریباً در خطّ انقلاب حفظ و تقویت کند، خودش یک مجاهدت است.
چون فرانسویها خودشان را پیشتاز تمدن غرب در لائیسیته و سکولاریسم میدانند، بسیار بر اصول و بنیادهای سکولاریسم و لائیسیته تأکید میکنند. به حدی که باعث شکلگیری نوعی بنیادگرایی سکولار و لائیک در درون فرانسه شده است که شبیه بنیادگرایی در القاعده و داعش در درون جهان اسلام است.
نقضکردن آزادیهای اجتماعی به بهانهی آزادیهای فردی، نشانی از وحشیگری و ظلمت است. غرب به بهانهی آزادی فردی در جهت ترویج زشتیها و بسیاری از ناهنجاریها برآمده که بتواند جوامع مختلف را از درون تهی کند. آن چیزی که در غرب دارد اتفاق میافتد و به مقدسات دیگران اهانت میشود و ابایی هم ندارند، وحشیگری مدرن است.
ترامپ و بایدن با هم تفاوتهایی در رفتار و منش دارند، ولی اصول حزب دموکرات و جمهوریخواه نسبت به منطقه و کشور ما متفاوت نیست. همین تحریمهای موجود که علیه ایران وضع کردند، توسط آقای اوباما و بایدن ابداع شد. اینکه آقای ترامپ بیادبانهتر رفتار میکند خیلی فرقی نمیکند. مثل فرق بین یزید و معاویه است.
تنها قانونی که آمریکا به آن معتقد است قانون جنگل است. تفکرشان این است که ما زور داریم و آنجایی که زور داریم بدون کوچکترین دغدغهای نسبت به قوانین بینالمللی یا معاهدات بینالمللی عمل میکنیم.
مودت و محبت مردم به حجتالاسلام والمسلمین فاضلیان، از زهد و ترک دنیای ایشان برمیخیزد. یک مردی که ۹۲ سال، خدمت خالصانه انجام داده، نه در همدان، نه در ملایر و نه در هیچ جای کشور، یک خانه هم از خودش ندارد. تمام هم و غمش این بود که خدمت به خدا و خلق خدا بکند.
دیدگاههایی که رهبر انقلاب در مورد کرونا فرمودند به نظر من نواقص کار ما بود. از قبیل سخن واحد، بهکارگیری نهادهای مدنی، عمیقکردن و نهادینهکردن آموزش اینها و قرارگاهی برای پیگیری عملیات که حرفهای بسیار مهمی بود که در مجموع من فکر میکنم یک نوع تحولی در بازآفرینی ستاد ملی کرونا ایجاد خواهد کرد.
خیلیها دوست دارند بگویند جامعهی آمریکا بهگونهای است که در فیلمها وجود دارد؛ امّا کسانی که واقعیت جامعه را دیدهاند میدانند اصلاً اینطوری نیست. اتفاقاً مردم آمریکا از این حرفها زیاد تعجب نمیکنند، چون روزانه خودشان از این حرفها بهکار میبرند. بعضی افراد در جامعهی آمریکا بهشدت به ترامپ علاقهمندند، چون بازنمایی رفتار خود آنهاست. هم حرفزدنش و هم رفتارهایش با عموم و با کسانی که نسبت به آنها قویتر است.
حماسهای که کادر بهداشت و درمان با دست خالی در این شرایط ویژه خلق کردند یک شهید آوینی دیگری میخواهد که به تصویر بکشد. بچههای ما واقعاً با اخلاص و عشق، بدون کوچکترین ادعایی تن بر این آتش میزدند و جالب این است که ژنرالهای ما قبل از سربازها و افسرها تن به آتش زدند تا بقیه نترسند و جرأت کنند به بالای سر مریض بروند؛ ما افرادی را از دست دادیم که هر کدام برای خودشان یک ستونی در علم پزشکی بودند.
دفاع مقدس آوردگاه تولید حرفهای جدید بود. بسیاری از حرفها و نظریات نو که اتفاق افتاد، دلیلش نیاز بود؛ چون ما بایستی با یک عِده و عُدهی قلیلی با یک جریان سامانیافتهی جهانی از شرق و غرب و کشورهای مرتجع عربی و خود رژیم صدام مقابله میکردیم. اینجا بود که نظریات جدید اتفاق افتاد.
تا قبل از خلافت امیرالمؤمنین (ع) بخش مهمی از منابع حکومت، خمس غنیمتهای فتوحات گسترده بود. امّا امیرالمؤمنین که این فتوحات را متوقف کرده بودند، یکی از منابع مهم درآمد بیتالمال را از دست داده بودند. اما چون آن تبعیضهای گسترده را از بین بردند و آن رقمهای نجومی که به عدهی خاص داده میشد، قطع شد و در بدنهی جامعه توزیع شد، لذا موفق شدند کمک بزرگی به بهبود معیشت مردم و رفع فقر در جامعه کنند.
اگر چهارچوب اقتصادی مشخصی داشته باشیم، ثبات اقتصادی هم خواهیم داشت البته با این شرط که هیچکس جزیرهای عمل نکند. الآن هرکسی برای خودش یکجور تصمیم میگیرد. جمهوری اسلامی امروز از نظر امنیتی و نظامی در نهایت قدرت و از نظر علمی نیز رشد بسیاری داشته است؛ زیرا در این زمینهها همهچیز در یکجا متمرکز و فرماندهی میشود.
یکی از مشکلات تکرارشونده که مانع از تحقق اهداف برنامه های اول تا ششم توسعه بوده، این است که پول ملی ما دائم در معرض افت ارزش قرار گرفته. این مشکل در همهی دولتها و در همهی برنامهها وجود داشته و نادیده گرفته شده. اگر در برنامهی هفتم هم ما به ثبات پول ملی توجه نکنیم ممکن است که باز هم به اهدافمان نرسیم.
یکی از مدیران کشور کره، کتابی به اسم «سنگفرش هر خیابان از طلاست» نوشته است. من میگویم مصداق آن کتاب، جمهوری اسلامی ایران است. ما به هر جا دست بزنیم، میبینیم که ثروتهای عظیمی هست، منتها نتوانستیم وارد شویم و آن ثروتها را تبدیل به ارزش ملی یا درآمد ملی کنیم.
با ابلاغیهی رهبر انقلاب به سران سه قوه در خصوص ضرورت اصلاح ساختار بودجه، این موضوع مورد توجه قرار گرفت. مأموریت تهیهی برنامهی اصلاح ساختار بودجه با سازمان برنامهوبودجه بود. ما برنامهی جامع تفصیلی در چهار محور «درآمدهای پایدار»، «هزینههای کارا»، «عدالت و توسعه و ثبات در اقتصاد» و نهایتاً «اصلاح نهادی در نظام بودجهریزی» را تهیه کردیم و به شورایعالی هماهنگی اقتصادی ارائه شد.
مسیر تربیت توحیدی که رسول الله ایجاد کرده بود، همواره دغدغه و مسئلهی اهلبیت بود و آدمهایی که سقوط یا صعود میکردند هم همین مسئلهشان بود. وقتی زنان انصار به عیادت زهرای اطهار(س) آمدند، حضرت فرمود: من از دنیای شما بیزارم، برای اینکه آن همه آرمان را توجه نکردید. دنیا هم میخواستید باید میآمدید در خانهی علیبنابیطالب.
از روز اول جنگ، عمدهی دفاع بر عهدهی نیروهای مردمی بود، چون سازمان مسلح کشور اعم از ارتش و سپاه، توان لازم برای مقابلهی جدی با آن هیولای عجیبغریب را نداشت. بسیاری از پاسداران و ارتشیان حاضر در میدان هم داوطلب و خارج از سازمان رزم بودند.
فکر میکنم آمریکا دارد وارد دوران جدیدی میشود. بهتر بگویم، آمریکا با آمدن ترامپ وارد دوران جدیدی شده و کرونا باعث شده که این دوران رشد و سرعت بیشتری بگیرد. برداشت من این است که این انتخابات آمریکا باعث عمیقتر شدن اختلافات داخلی شود.
| حجتالاسلام حمید شهریاری من معتقد هستم که به تنهایی نمیتوانیم تمدن نوین اسلامی را شکل بدهیم، اگر همافزایی و همکاری در جهان اسلام نباشد، اگر تفرقه باشد، تمدن نوین اسلامی را نمیتوانیم شکل بدهیم. آن چیزی که ما گفتیم یک مدل برای اتحادیهی اسلامی است...
| حجتالاسلام حسینی کوهساری اربعین امسال تمدنیتر و متعالیتر از اربعین سال قبل است. چرا که اساساً تمدن اسلامی، مبتنی بر عقلانیت است. این اوج عقلانیت شیعه و پیروان اهلبیت است که هم زیارت خودشان را انجام میدهند و در عین حال به مصالح اجتماعی توجه میکنند...
اگر کسی از جهاتی نتوانست زیارت برود، فرمودند از راه دور زیارت بکنید. اصل زیارت همین ارتباط قلبی و ابراز محبت است. ابراز ارادت به امام که من در خدمت شما و در جهت پیاده کردن منویات شما هستم؛ در همهی شئون زندگی مخصوصاً در جنبهی حاکمیت شما.
|حجتالاسلام و المسلمین نظافتجوانان مؤمن باید جوانهای دیگر را تحت تأثیر قرار بدهند و درجهی انقلابی بودن افراد را ارتقا بدهند. "هر کس با دشمن نیست با ماست" باید شعار جوانهای مؤمن انقلابی ما باشد. ما نبایستی انقلابیگری را به ظواهر مذهبی محدود بکنیم بلکه باید چتر انقلاب را گسترده کنیم...
مالکوم ایکس میگوید ما قربانی آمریکائیزم هستیم و آمریکایی نیستیم. یعنی مردمی در آمریکا وجود دارند که احساس میکنند این سیستم با آنها دشمنی کرده است. احساس میکنند که نمیتوانند این سیستم را از خودشان بدانند و خودشان را از این سیستم بدانند...
به حضرت آقا پیشنهاد کردم تا یک مجمعی به نام مجمع جهانی اهل بیت تشکیل بشود. ایشان بسیار از این طرح استقبال کردند و ایده را پذیرفتند. اول کار عدهای از متفکران و برنامهریزان کشور نشستند و یک اساسنامهای برای این مجمع تنظیم کردند...
آیتاللّه تسخیری توانست شعار تقریب مذاهب را جهانی کند. اگرچه در زمان شیخ شلتوت دارالتقریب در مصر بنیان گذاشته شد؛ اما تقریب هیچوقت شعار دنیای اسلام نشد تا اینکه آیتاللّه تسخیری این را بهعنوان یک ارزش دینی و فرهنگی و یک اصل در دنیای اسلام گستراند. حتی تندروهای سلفی هم دیگر نمیتوانند بهصورت علنی با این شعار مخالفت کنند.
اگر به تاریخ پانصد سال گذشته نگاه کنید، قرن شانزدهم پرتغالیها ابرقدرت بودند. قرن هفدهم اسپانیاییها. قرن هجدهم فرانسویها. قرن نوزدهم انگلیسیها. قرن بیستم هم آمریکاییها ابرقدرت بودند. هر صد سال یکبار، یکی از کشورهای اروپایی و آمریکا ابرقدرت بودهاند و بعد افول کردهاند. الان هم دورهی افول آمریکا است.
وقتی شنیدم که رهبر انقلاب فرمودند رزم یک رزمنده تمام نمیشود تا اینکه خاطراتش را بنویسد. دیدم این جمله حکیمانه، امر به تکلیف است. به این خاطر یاعلی گفتم و عشق آغاز شد.
اسفند ۹۴، مغرب، شلمچه؛ گفتند حاج حسین نامی، روایتگری دارد. وقتی پای سخنرانی آقای یکتا نشستم، اسمشان را هم نمیدانستم. از آن روایتگری خیلی خوشم آمد و همان شب از شهدا خواستم که اگر اجازه بدهند، من برای ایشان بنویسم.
کاریکاتور یک زبان واکنش سریع بینالمللی است. وقتی کاریکاتوری علیه پیامبر(ص) ما کار میکنند، ما هم اصل آزادی بیانشان را زیر سؤال میبریم و بحث هولوکاست را به چالش میکشیم؛ دیوانه میشوند. زمانی فقط آقای ناجی العلی در مقابل هیمنهی رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا و دولتهای غربی ایستاد، امّا حالا اینها با صدها کاریکاتوریست از تمام کشورهای دنیا مواجهاند...
یک ساختار باید متولی شبکهی ملی اطلاعات در کشور باشد که مناسبترین جا وزارت ارتباطات است. امّا تا الان هیچ تحرکی ندیدیم که این ساختار ایجاد شود. مسئولین مربوطه میگفتند شبکهی ملی اطلاعات به دولت ربطی ندارد. آنها فقط شبکهی ملی ارتباطات را وظیفهی دولت میدانستند. امّا سال گذشته رهبر انقلاب تکلیف کردند که دولت باید این کار را بکند.
انقلاب اسلامی و خطّ مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و شکستی که اینها در سوریه خوردند سبب شد که رژیم صهیونیستی نتیجه بگیرد که این آغاز پایان است. چون او حیات خودش را به زور شمشیر و ترساندن مسلمین و همسایگان گره زده بود. ترسی که امروز از خط مقاومت و اسلام دارد بسیار فراگیر است. این عجلهای که اینها برای آوردن پایتخت به قدس میکنند و با کشورهای عربی منطقهی خلیج فارس نشستوبرخاست دارند، ناشی از دستپاچگی آنها است.
رئیسجمهور فرانسه رسماً مطرح کرد که دو جور اینترنت داریم، آمریکایی و چینی. ما باید در اروپا اینترنت اروپایی داشته باشیم. چرا اروپا این را میگوید؟ علتش این است که پلتفرم غولهای سرویسدهندهی آمریکایی تمام زمام و اختیار اروپاییها را در همه چیز گرفتهاند.
در رویارویی بین پروژه مقاومت و پروژهی اشغالگری و وادادگی در برابر استکبار، چون امارات کوچک و ضعیف، از توان نظامی، ملی و مردمی برخوردار نیست، میخواهد خلأ قدرت و اقتدارش را با پیوستن به جریان آمریکایی-اسرائیلی در منطقه جبران کند.
در سند تحول بایستگیها و اهداف و راهکارها مطرح شده است. امّا نقشهی کلان اجرای جامع و برخوردار از شاخصهای ارزشیابی تدوین نشده است. در ده سال گذشته مدت مدیریت وزرا در آموزشوپرورش بسیار کوتاه و میانگین عمر وزرا، دو سال بوده است. این مانع شکلگیری یک تفکر منسجم تحولی و عملیاتی در آموزشوپرورش شده است.
دولت جوان حزباللّهی، دولتی است که از مدیریت جهادی برخوردار باشد. نیتش برای خدا خالص است و همهی سرمایهاش را در میدان میآورد. تخصص در کار خود دارد و راههای معمولی را هم اگر لازم باشد دور میزند و ابتکار ایجاد میکند. مأیوس نمیشود. برایش بنبست معنی ندارد و یقیناً از تجربیات گذشته استفاده میکند.
خدا یک عنایت ویژهای به خانواده شهید دارد. خداوند میگوید من جانشین شهیدم. وقتی شهید در دنیا بود گرههای زندگیتان را باز میکرد؟ من عهدهدار این هستم. شهید رزق شما را تأمین میکرد؟ من عهدهدارش هستم...
کمال، پسر شهید رجایی هم در صحنه انفجار دفتر نخستوزیری بود که آن موقع ده، دوازده ساله بود. کمال به آقای دوائی که داشت گریه میکرد، گفت: «چرا گریه میکنی؟ بابای من باید در حزب شهید میشد!».
اگر در جامعه، مؤمنین با هم صمیمی بودند، احساس مسئولیت نسبت به هم داشتند، آن وقت، یک روح جمعی بر اینها غالب میشود. این نشانه رشد مؤمنین است که مصالح جمعی را میبینند. این جامعه آمادگی پذیرش ولایت اجتماعی ولی اللّه را دارد.
وقتی مؤمنین با همدیگر پیوند مؤمنانه برقرار میکنند، قدرتی تشکیل میدهند، میخواهند اسلام حاکمیت داشته باشد، دشمن این را برنمیتابد، با تمام قوا به مؤمنین حمله میکند. به سمت قلهها رفتن هزینه دارد، اینجا مؤمنین باید استقامت بکنند.
برای ما اثبات شده آمریکا با مسائل بینالمللی ساختارگرایانه برخورد می کند. به این خاطر نباید منتظر باشیم آنجا چه اتفاقی میافتد. باید بنایمان را بگذاریم بر اینکه در داخل کارهایمان را متکی بر خداوند متعال، مدیران، مردم خوب و ظرفیتها انجام بدهیم.
یکی از عمدهترین ریشههای تحول، امید است. امید موتور محرکه است، قطب نماست. امید دادن به دیگران موجب تحول است. برعکس آن، یأس و ناامیدی موجب رکود و توقف است. اگر به تاریخ کربلا، با عینک امید نگاه کنید، یک جا یک حرف ناامید کننده پیدا نمیکنید...
یکی از پیامهای مهم عاشورا پیام تحول و دگرگونی است. قصهی کربلا که خیلی تأثیرگذار بوده و امروز هم تأثیرگذار است و اگر از ما سؤال کنند چرا عاشورا را هر سال برپا میکنید؟ عرض میکنم جوابش همین است. این پیام تحول باید ادامه داشته باشد.
یکی از آموزههای امام حسین علیهالسلام مطرح کردن امربه معروف و نهی از منکر است. این امر مهمی که حِصن اسلام و دژ احکام است. بر حسب روایت خلافت خداست. چون کار، کار خداست کسی در این وادی بیاید آئینهی خداست، خلیفهی خداست.
همه میتوانند در خانههایشان عزادار باشند. مثلاً مادر خانه میتواند به نیت امام حسین علیهالسلام وضو بگیرد و برای اعضای خانواده نذری بپزد. بعد پای تلویزیون بنشینند و اشک بریزند و نذری را بخورند. میشود ده روز عزادار بود و یک هیئت هم شرکت نکرد.
اگر از خون سیدالشهداء علیهالسلام بگذریم، در طول تاریخ از همهی خونهای حق خواهیم گذشت. الان استکبار جهانی همان یزید زمان است. اگر این مطالبهی حق و احیاء خون نباشد، اینها به مسیرشان که همان ظلم و جور و جنایت است، ادامه میدهند.
حضرت امام فرمود: هر چه داریم از محرم و صفر داریم. یعنی حفظ دین و دینداریمان را مدیون همین هستیم. یعنی اگر زمان رضاشاه و شاه شیعه ماندیم با محرم و صفر بود و اگر انقلاب کردیم و خیلی راحت آمدیم جانمان را در خیابانها گذاشتیم به عشق امام حسین بود.
| آزاده نیاز وقتی شما تعریف درست از آنچه که هست به دختران ارائه نمیکنید، تعاریف ناهمخوان جایگزینش میشود. تعابیری که اصلاً در ایدئولوژی ما جایگاهی ندارند؛ مثل همین «مدیریت بدن؛ بدن متعلق به خودم است، هر مدل خواستم با آن تعامل میکنم، دنبال موقعیتهای برابرم، من اگر بخواهم آن چیزی را که هستم به خوبی به نمایش بگذارم، باید در فرصتهای برابر قرار بگیرم، سقف شیشه ای که مانع از پیشرفتم میشود را چه کنم».
عدالتطلبی باید ذیل نظریهی اجتماعی خودتان باشد. در مقیاس تاریخی شما باید ذیل نبی اکرم باشید تا عدالتخواه باشید. خودم میخواهم عدالت به پا کنم! تو کجای عالمی که عدالت به پا کنی؟ خودت را هم شیطان میبرد...
امیرالمؤمنین نماد عدالت است، ولی در نگاه جامعهی ما مدل حکمرانی امیرالمؤمنین تک خطّی است. فکر میکنیم همهی تصمیماتش لحظهای و شمشیر کشیدن است. امیرالمؤمنینی که مظهر عدل است، گاهی برای اینکه یک ظلم بزرگتری رخ ندهد وارد وادی مصلحت شده است...
| حجتالاسلام شهاب مرادی اگر مشکل الان کشور، مشکل اقتصادی است، اوّلین مشکل ازدواج هم مسائل فرهنگی است. به نظرم مشکلات اقتصادی همه زائیدهی مشکلات فرهنگیاند.
عنصر مهمی که رهبرانقلاب در پیامهایشان به آن میپردازند مسئلهی برائت است. برائت یک مسئلهی فطری است. از زمان حضرت آدم و حضرت ابراهیم تا زمان پیامبر(ص) بوده است. در قرآن در میان تمام عبادات، فقط حج هست که یک سوره دارد. برائت هم یک سوره دارد...
توصیههایی که در مورد تربیت دختران شده تا حدودی متمایز از پسران است. یک جهت بخاطر آن است که دختر در آینده قرار است مسئولیت مادرانه و همسرانه داشته باشد. به همین لحاظ باید آهنگ تربیتمان برای پرورش فرزند دختر و پسر تا حدودی متفاوت باشد...
لحن صحبت رهبر انقلاب در بخش اوّل دیدار که در مورد عراق و عراقیها و نخستوزیر عراق بود بسیار نرم بود، امّا بحث به آمریکا که رسید، لحن ایشان تغییر کرد و با قاطعیت فرمودند ما از کسانی که خون مهمان شما را در عراق بر زمین ریختند، نخواهیم گذشت و آنها را تعقیب میکنیم.
ما از دل حج، دولت کریمه را طلب میکنیم و معتقدیم که حرکت حج گونهی مسلمانها بایستی زمینه ساز ظهور حضرت بقیةالله الاعظم باشد. بنابراین حج برای ما فقط یک مسألهی عبادی و یک ذکر تاریخی نیست بلکه یک آرمان و مدلی از حکومت، تمدن، دولت و جامعهی انسانی است.
آمریکا دیگر در امان نخواهد بود و انتقام سخت تمام نشده است. این خون از آن خونهایی نیست که بهفراموشی سپرده شود. اگر آمریکاییها بخواهند سرکشی کنند و به مصوبهی پارلمان عراق توجه نکنند، وظیفهی مقاومت است که اینها را بیرون بیندازد.
در نظرسنجیها و پیمایشهای ملی که صورت گرفته هم نقش مباحث اقتصادی مثل بیکاری، مسکن و هزینههای ازدواج و خانواده و هم سهم تحولات معنایی و ترس از تشکیل خانواده، مسئولیت و ترس از شکست در تشکیل خانواده پررنگ است. ازدواج و فرزندآوری هم از مسائلیست که تحت تأثیر کرونا آسیب خواهد دید...
یکی از رویکردهای ما مطالبهگری است. این رویکرد در مقابل پاسخگویی و پاسخخواهی از دستگاهها است. باید همه نسبت به مسئولیتی که دارند، چه در دورهای که الان هستند و چه در دورهی گذشته که مسئولیتی داشتند پاسخگو باشند و ما مطالبه خواهیم کرد...
| حجتالاسلام مصدق یکی از تلاشهایی که جهت ایجاد پشتوانهی قانونی از حقوق زنان صورت گرفته، لایحهی صیانت از زنان است که قرار شده به زودی از سوی دولت به مجلس ارسال شود. جهت آشنایی بیشتر با این لایحه با حجتالاسلام والمسلمین مصدق، معاون حقوقی قوه قضائیه به گفتگو نشستهایم.
| سرکار خانم نعیمه اسلاملو آن نوجوانی که حجاب را رعایت نمیکند، به دلیل این است که پیام حجاب به او نرسیده است. اصلاً حجاب را نفهمیده است. ما در نظرسنجیهایی که خصوصاً در مدارس داشتیم، دستنوشتههایی از دانشآموزان داریم که نوشتهاند چرا تا حالا اینها را کسی به ما نگفته است. اصلاً ما حجاب را مخصوصاً کارکردهای آن را خوب تبیین نکردیم.
| امیرحسین قاضیزاده هاشمی ما چیزی به نام حقوق مجلس نداریم. حقوق مردم است. مجلس باید طبق قانون اساسی عامل پیادهسازی خواست مردم باشد. رهبر انقلاب هم خیلی ظریف به سوگند نمایندگان اشاره کردند و فرمودند که این سوگند برای شما ضمان شرعی دارد.
| محمدرضا پورابراهیمی در مجلس جدید چند اولویت را در دستور کار کمیسیون اقتصادی بهعنوان ثقل تصمیمات اقتصادی قرار دادیم: اصلاح ساختار بودجه، تحول در ساختار نظام مالیاتی، ساماندهی مسکن، دیپلماسی اقتصادی در عرصهی تجارت و موضوع تولید...
محور اصلی کتاب طرح کلی بیان اعتقادات به صورت قرآنی است. اولاً میدانید تفکر مشهد اینگونه بوده و هست. ثانیاً این تفکری که در این کتاب ارائه میشود با اشراف به دیدگاههای کلامی و فلسفی است. اگر کسی بخواهد دقیقاً متوجه بشود که ایشان چه میفرماید، باید به مباحث کلامی و فلسفی هم توجه داشته باشد.
با تجربهی بیستوپنج سالهای که در این جرائم دارم، میگویم که جرائم اقتصادی ما سیستماتیک نیست، ولی اشخاص با رخنه در سیستمها و تشکیل باندها و شبکههای مختلف سعی میکنند به آن اهدافی که از پیش طراحی کردند، برسند...
| محمد دهقان ما در زمینهی عدالت نیازمند تحول هستیم، یعنی عقبماندگیمان را با یک رفتار عادی نمیتوانیم جبران کنیم؛ البته بستگی به افراد دارد. اگر افراد عادل، سالم، پاک و عاقل بر مناصب و جایگاههایی که در نظام اسلامی تعبیه شده حاکم شوند طبیعتاً عدالت دستیافتنی و شدنی خواهد شد.
|حجتالاسلام برمایی هدفگذاریهای زنان اگر از هویت زنانگیشان دور بشود، هر هدف حتی اگر متعالی هم باشد غلط از آب در میآید. در این میدانی که برای بچههایمان داریم تعریف میکنیم مثلاً دانشگاهش را ببینیم ولی مادریاش را نبینیم. مادریاش را ببینیم ولی رشدهای اخلاقی و فردی آن را نبینیم. این بد است.
با گذشت چهلسال، انقلاب نیاز به یک افق و چشماندازی داشت. رهبر انقلاب هم در چلّهی دوم انقلاب این چشمانداز را ترسیم کردند که قاعدتاً این چشمانداز از جنس «جامعهسازی» و «تمدنسازی» است...
| سرکار خانم صفارهرندی مهمترین چالشی که دختران امروز ما دارند، این است که حقوق و مسئولیتهایشان را کامل نمیشناسند. آن اتفاقی که باید در خانوادههای ما و در مدارس ما بیفتد متأسفانه نمیافتد. چه اتفاقاتی؟ بچهها باید به یک جهانبینی برسند که در آن جهانبینی اراده و مسئولیت را خوب یاد بگیرند که ازجملهی مسئولیتهای الهی و دینی ما هست...
|حمیدرضا مقدمفر رهبر انقلاب در بیاناتشان فرمودند که امام در سن جوانی فرمایشهایی داشتند و در سن پیری هم همان خطّ تحولخواهی را داشتند. چرا جوانی تا پیری امام تغییر نکرده؟ به این دلیل که امام در مسائل اساسی از جوانی تا پیری مبانی واحدی دارند که اینها تغییر نمیکند. امام در اصول و مبانی ثابت و استوار بودند.
معنای عملیاتی رسیدگی به معیشت مردم برای نمایندگان مجلس این است که باید فضای اقتصاد را بهگونهای بازسازی کنند که مردم بتوانند کسبوکار راه بیندازند و شغل ایجاد کنند. کارآفرین رغبت کند کارخانه بسازد، مزرعهی کشاورزی ایجاد کند، کسبوکار راه بیندازد و مشاغل دانشبنیان توسعه پیدا کند.
اولین وظیفهی مجلس سادهسازی و دومین وظیفهاش شفافسازی است. هرچه فرآیندها طولانیتر باشند و افراد بیشتری در آن درگیر باشند، فساد بیشتر است. نمایندگان باید طیفی از نخبگانِ فاقد تعارض منافع را بهکار گیرند...
اگر مکان و نوع شهادت خیلی از فرماندهان صاحب نامی که به شهادت رسیدند را بررسی کنیم، به این نتیجه میرسیم که اینها در مکانهایی حضور داشتند که منطقاً نباید در آن میبودند و باید با فاصلهی بیشتری عقبتر از نیروهای رزمنده قرار میگرفتند، ولی خیلی از فرماندهان ما در پیشانی نبرد شهید شدند.
قائم مقام رهبری عنوانی بود که وجود خارجی نداشت. یعنی جعل شده بود و قانونی نبود. و اصطلاحاً در کشور جا افتاده بود. آقای منتظری بهعنوان رهبر آینده و در چارچوب یک کار مقدماتی مجلس خبرگان تعیین شد. ولی در فروردین ۶۸ از این جایگاه برکنار میشوند و نهایتاً ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر انقلاب انتخاب میشوند.
امام رحمهاللهعلیه میدانستند که اگر بعد از خودشان، آقای منتظری زمام امور را بهدست گیرد همه چیز عوض میشود. این مطلب را یکی از نزدیکان آقای منتظری خصوصی قبل از مطرح شدن مسئلهی مهدی هاشمی و قبل از اینکه این حرفها پیش بیاید، به من گفت. این شخص به من گفت که انقلاب باید از ریشه عوض بشود! این عین حرفش بود.
| مسعود رضایی در این گفت و گو مسئلهی قائممقامی مرحوم آیتالله منتظری، جلسهی ۱۴ خرداد ۶۸ خبرگان رهبری و نیز جلسه فوقالعادهی ۱۵ مرداد ۶۸ خبرگان رهبری مورد بررسی قرار گرفته است.
حضرت آقا از زمانی که قم تحصیل میفرمودند با این جمعی که یکیشان هم مرحوم آقای محجوب بودند مرتبط بودند؛ در قم با هم دوست بودند و بحث و مباحثه داشتند و آقا با اینها آشنا بودند. چند بار هم حضرت آقا از من سؤال فرمودند که آقای محجوب چطورند و احوالپرس ایشان بودند.
مهمترین پدیدهای که در دوران حیات سردار سلیمانی رخ داد، تغییر معادلهی قدرت به نفع مقاومت و به ضرر رژیم صهیونیستی بود که پس از شهادت ایشان هم جمهوری اسلامی با گام اول عملیات انتقام، نشان داد که انتقام بزرگِ خروج نیروهای آمریکایی از منطقه در راه است...
| حجتالاسلام سعید صلح میرزایی اولین اقدامی که در اسناد درباره حضرت آیتالله خامنهای درخصوص فلسطین ثبت شده، مربوط به سال ۴۲ و بعد از اتفاقات فیضیه است که پیامی را از طرف امام (ره) درباره لزوم مبارزه با صهیونیزم به علمای مشهد منتقل میکنند. دومین اقدام ثبت شده در یک سخنرانی در مسجد الجواد تهران در سال ۴۸ بوده و سومین اقدام هم به سال ۵۱ برمیگردد و جلسات تفسیر ایشان در مسجد امام حسن علیهالسلام.
| مهدی محمدی حاج قاسم در شصت سالگی به دو معنا جوان بود. معنای اول، جوانی در فکر بود که دو شاخص دارد؛ شاخص اول فکر جوان انقلابی است که از اصول کوتاه نمیآید و شاخص دوم خلّاقیت است که راههای میانبر را پیدا میکند. معنای دوم جوانی، مدیریت جوانانه است. مدیریت جوانانه مبتنی بر خطرپذیری، ریسک پذیری، توجه به تجربه در کنار دانش و پیگیری مسئله تا حل مسئله.
دعای مکارم الاخلاق بهترین دعا برای بهترین ایام عمر است که دوران جوانی باشد. لذا رهبر انقلاب پیشنهاد میکنند به جوانها که با این دعا انس بگیرند. چون فضیلتخواهی در دوران جوانی این اقتضا را دارد که با این دعای نورانی به پیشگاه پروردگار متعال بروند و آخرت خودشان را بر اساس این نقشه بسازند.
| دکتر علی غلامی در گفتمانسازی ما ابتدا باید این سؤال را بپرسیم که میخواهیم گفتمان تولید بکنیم که چه بشود؟ فرض کنید ما یک موضوعی را تولید و ترویج کردیم که گفتمان جامعه شد. خب بعدش میخواهد چه اتفاقی بیفتد؟ اگر یک موضوعی بهدرستی گفتمان بشود، مرحلهی دومی که خودبهخود ایجاد میشود جذب آدمها است.
| مجید شاهحسینی آوینی معتقد بود که نفسانیت فیلمساز اگر غلبه پیدا بکند، پیام را زایل میکند، و دیگر نمیتواند پیام انقلاب و پیام دفاع مقدس باشد. در جنگ بهدنبال تحولات روحی رزمندگان میگشت. از نظر او یک انفجار عظیم یا یک فتح بزرگ یا یک تک یا پاتک باشکوه مسئله نبود، مسئلهی او تحول روحی انسانها بود...
| حامد حاجیحیدری در قضیهی ابر بحران کرونا قدرتِ فرهنگ معلوم شد. قدرتِ فرهنگ در جشنها ظاهر نمیشود، بلکه موقعی که مردم در مصائب همکاری میکنند و قدرت فراعالی نوع بشر را روی کره زمین نشان میدهند، معلوم میشود. در جریان این بحران قدرتِ فرهنگِ مقاومت در فرهنگهای مقاوم در مقابل فرهنگ مادیگرا و فردگرای غربی خودش را نشان داد.
| سردار علی جعفرآبادی تقریباً تمام تیمهای طراح و سازنده و کنترلکننده ماهوارهبر و ماهواره از جوانان این کشور هستند. بنده قاطعانه عرض میکنم که نود درصد این عزیزان سنشان کمتر از سی سال هست. و همهی متخصصینی که نقش مستقیم در پروژه دارند بلااستثناء در دانشگاههای کشور تحصیل کردند و توسط اساتید ایرانی تربیت شدند...
عدهای صرفاً به جهشهای کمی فکر میکنند، ولی رهبر انقلاب به جهشهای کیفی اشاره کردند... ما باید عرصههای نو و تحوّل را در این جهش دخیل بدانیم؛ اینها نشاندهنده یک منظومهای از خواستههای رهبر انقلاب است. همینطور که ایشان سیستم ایمنی و بدن را مثال زدند، تولید و «جهش تولید» هم میتواند کشور را به اقتدار برساند.
اگر کسی بتواند جهتگیری قضایای فقهیه، قضایای کلامیه و قضایای فلسفیه را درک کند، در تشخیص مسائل موفقتر خواهد بود. از خصائص رهبر معظم انقلاب که این مسئله را مردم و خواص ما نمیدانند، درک ویژه ایشان از جهتگیری قضایا است.
سال گذشته در سی روز ماه مبارک رمضان کمیته امداد با اجرای پویش «افطاری ساده» ضمن توزیع ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار وعده غذای گرم میان نیازمندان اعتباری معادل ۷ میلیارد تومان جلب کمکهای مردمی داشت اما در هفتهی اول ماه رمضان امسال از طریق پویش «ایران همدل» تاکنون بیش از ۷ میلیارد تومان رسیده که رقم قابل توجهی بهشمار میرود ...
ما چند نفر تحصیلکرده داریم که بتوانند یک صفحه از قرآن را بدون غلط بخوانند؟ نه اینکه حافظ قرآن باشند، بتواند قرآن را درست بخوانند. ما در تلاوت مشکل داریم. آنهایی هم که میخوانند، بعضاً غلط میخوانند. بعضیها فقط قرآن را میخوانند و ترجمهاش را نمیخوانند. بعضیها هم ترجمهاش را میخوانند، ولی تفسیرش را نمیخوانند...
| دکتر سعید نمکی من تردید ندارم که اگر حمایتهای رهبر انقلاب نبود، ما نمیتوانستیم گامهای مؤثر خوبی در این رابطه و به این حدّت و شدت برداریم. مردم هم بهشدت حمایت و صبوری کردند و در روز سیزده نوروز که مردم حتی از قبل از اسلام به دل طبیعت میرفتند، اما با حرف شنوی در خانهها ماندند و این نشان از حمایت بالای مردم بود.
| حجتالاسلام علیرضا پناهیان یکی از شرایط ظهور این است که مؤمنین بتوانند بین هم مواسات برقرار کنند. به این معنا که اگر من دارایی فراوانی دارم و برادر مؤمن من به آن نیاز دارد فرقی بین من و او نباشد و با همدیگر خرج کنیم.
| حجتالاسلام رحیمیان درباره حضور حضرت آقا در مسجد جمکران در این مدتی که بنده آنجا بودم، گاهی در فاصلههای زمانی خیلی کم مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصلههای زمانی بیشتر ایشان به مسجد جمکران مشرف میشدند.
مرحوم شهید صدر قبل از دهه چهل، بحث ولایت فقیه را در عرصه سیاست وارد کرد و از همان وقت در عرصه سیاست مخلصانه و شجاعانه وارد شد. شهادت مرحوم شهید صدر بهواقع شهادت انتخابی بود؛ خودشان این راه را انتخاب کردند و میدانستند که شهید میشوند...
| نادر طالبزاده آمریکا کاملاً غافلگیر شده است. هفتهی پیش یکی از افسران سابق وزارت دفاع آمریکا میگفت که کشورش در معرض جنگ داخلی است. حتی خبرنگارهایی که معمولاً در شبکههای خبری تفسیر میکنند فضا از دستشان در رفته و با یک حالت خیلی عصبی صحبت میکنند. سوپرمارکتها و اسلحه فروشیها هم دارد خالی میشود. ما از کارشناسهای نظامی آمریکا سؤال میکنیم که مردم چرا دارند سلاح جمع میکنند؟
مرحوم آیتالله سیدجعفر کریمی استاد درس خارج بود و شاگردانی را تربیت کرد، اما نسبت به رهبر انقلاب برای خودش هیچ شأنی قائل نبود و هیچ حسابی باز نکرد. همهی آن مقامات علمی و فقهی را در خدمت ایشان قرار داد...
| آیتالله عابدی مردم درباره شیاطین جن و انس دچار یک نوع افراط و تفریط شدهاند. بعضیها کلاً جن را انکار میکنند، بعضیها هم هر مسئله و گرفتاری را به جن نسبت میدهند. اصل مسئلهی جن وجود دارد و میتواند در زندگی انسان هم تأثیر بگذارد، اما این تأثیر حداقل و بسیار کم است.
| آیتالله جاودان انواعی از بلاها چه از طرف دشمن و چه از طرف بلایای طبیعی برای کشور ما پیش آمده، اما حل شده است و انشاءاللّه این مشکل کنونی هم حل خواهد شد. و امیدوارم که بهسرعت و به خیر و عافیت این بلا به عنایت حضرت صاحبالزمان از کشور ما دفع بشود. ایشان صاحب این کشورند و سرنوشت این کشور را رقم میزنند.
در جلسهای رهبر انقلاب به من گفتند که اینطور نشود که شعار سال را فقط همین دو هفته در گوشهی تلویزیون بنویسید. درواقع میخواستند به من بگویند که مواظب باشید که در زمینه شعار سال کار کلیشهای و کار نمایشی نکنید.
| مجید شاکری سال ۹۸ یک آزمایشگاه فوقالعادهای بود که بفهمیم کدام یک از صنایعمان نه تنها در شرایط تحریمی دچار مشکل نشدند بلکه بهصورت درونزا شروع به رشد کردند و کدام یک از صنایعمان دچار مشکل شدند. پس ما واقعاً میتوانیم با تمرکز امکانات حکمرانی به جهش تولید برسیم.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.