دولت با ایجاد اتحاد در جامعه و اطاعت از رهبری میتواند زمینهی مناسبی برای خدمترسانی به همهی افرادی فراهم کند که با حضور در انتخابات، سبب سربلندی جمهوری اسلامی شدند.
با توجه به برگزاری مراسم تنفیذ از سوی رهبر انقلاب، نیاز داریم که نیروهای سیاسی همکاری بیشتری داشته باشند تا یک فضای آرام در کشور ایجاد شود و بتوانیم کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهیم.
توطئههای استکبار جهانی در این دوره از انتخابات بیسابقه بود؛ اما جریانشناسی و دشمنشناسی مردم در سایهی رهنمودهای رهبری، سبب زمین خوردن همهی نقشههای بیگانگان شد.
در این انتخابات شاهد حضور حداکثری مردم بودیم و این نقطهی قوتی است برای رئیسجمهور تا با دست بازتر و اقتدار بیشتر در راستای اجرای قوانین کشور اقدام کند.
با این حوادث، نشان داده شد که حتی اگر در درون خانوادهی انقلاب بحثهایی پیش بیاید، در بیداری و استحکام نظام بهویژه با ارشادات رهبر انقلاب خللی وارد نمیشود.
خواستههای رهبر انقلاب از دولتهای منتخب در بیانات ایشان در روز تنفیذ رییسجمهور مشخص میشود. در این دوره نیز رهبری با رهنمودهای خود، دستور کار دولت دهم را مشخص کردند.
رئیسجمهور تنها در مرحلهی حدوث و شروع تصدی مسؤولیت نیازمند مشروعیت برای تصرفات و اقدامات خود نیست، بلکه در ادامه و استمرار مسؤولیت نیز بدین مشروعیت نیاز دارد.
با پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه همهی تلاشهای مسؤولان، نخبگان و دلسوزان نظام به تشکیل دولت اسلامی معطوف گردید اما حضور غیرقابل انکار عوامل کاهنده، از سرعت این فرایند کم کرد.
آیتالله هادوی تهرانی
"تنفیذ" مصدر مشروعیت تصرفات و ثبوت اختیارات و تکالیف رئیسجمهور در محدودهی قانون اساسی است که توسط شخصیت رهبری مشروعیت آن تأمین شده است.
دکتر مصطفی کواکبیان
مفهوم مردمسالاری دینی در یک جمله این است: «در نظر گرفتن رأی، خواستهها و مطالبات مردم بر اساس مبانی ارزشی اسلام.» خط قرمزی که در نظام مردمسالاری دینی میشناسیم...
مراجعهی حکومت اسلامی به مردم، از سر اضطرار نبوده و «مردمسالاری دینی»، نه یک روش موقتی بلکه اصلی در حکومتداری است که ریشه در حکومت نبوی و علوی دارد.
رهبری علاوه بر رأی اکثریت مردم، شرایطی را در جهت احراز صلاحیت فرد لحاظ و آنگاه حکم را تنفیذ میکند. رأی اکثریت آنچنان که در دموکراسیهای غربی مطرح است ملاک تنفیذ نیست.
امضاء رهبری بهطور مستمر باید پشت سر رئیسجمهور باشد و هر موقع رهبری امضاء خودشان را پس بگیرند، رئیسجمهور هم مشروعیت حقوقی و فقهی خودش را از دست میدهد.
بدیهی است که این رأی و تنفیذ تا زمانی است که ایشان در همین صراط مستقیم و نورانی که عمر شریف خود را تاکنون در آن گذرانیدهاند، راه خود را ادامه دهند که البته چنین خواهد بود.
حمیدرضا ترقی
در قانون اساسی جمهوری اسلامی «ولایت فقیه» اینگونه تعریف شده که براساس ولایت امر و امامت مستمر، قانون اساسی زمینهی تحقق رهبری فقیه جامعالشرایطی را که از طرف مردم به عنوان رهبر شناخته میشود
در پایان، رئیس جمهور محترم و کسانی را که در ادارهی کشور توفیق همکاری با ایشان را خواهند داشت، به رعایت تقوا و تداوم یاد خدا و حسن سلوک در ارتباط با مردم و بهخصوص قشرهای ضعیف و محروم...
اینجانب به پیروی از ملت عظیمالشأن و با اطلاع از مقام و مرتبت متفکر و دانشمند محترم، جناب حجتالاسلام آقای سیدعلی خامنهای -ایده الله تعالی- رأی ملت را تنفیذ...
همهی ما و همهی آقایانی که حاضر هستند، چه کشوری و چه لشکری، همهی ما مرهون زحمات این ملت هستیم. این ملت، ما را از انزوا بیرون آورد و این ملت دست همهی شما را گرفت...