تخمین کارشناسان حاکی از این است که ۳۰۰ هزار نفر در تلآویو تظاهرات کردند. این تظاهرات، ادامهی اعتراضاتی است که در تابستان امسال در اسرائیل آغاز شد.
یک مقام رژیم صهیونیستی گفت «مصر بزرگترین دغدغهی ما است. ما شاید بتوانیم رابطهی خوبی با ارتش مصر داشته باشیم اما چه کسی مصر را اداره میکند؟ ارتش یا مردم در میدان تحریر؟»
فعالین مصری، لیستی از ۶۸۰ مادر که فرزندان خود را در طول انقلاب مصر از دست دادند تهیه کردند و در روز عید فطر با آنان تماس گرفته تا ضمن تبریک عید فطر، به آنها اطمینان دهند انقلاب مصر تا زمان رسیدن کامل به خواستههایش ادامه خواهد داشت.
این حضور اولین حضور رسمی سربازان خارجی در خاک لیبی پس از آغاز بیداری اسلامی است. غرب اگرچه به بهانهی «دخالت بشردوستانه» به لیبی حمله کرده است اما محافل سیاسی تأکید دارند نقش نفت در این حمله بیتأثیر نبوده است.
آمریکاییها علناً جنگ لبنان و جنایات رژیم صهیونیستی را «درد زایمان خاورمیانهی جدید» نامیدند تا طراحیهای خود و رژیم صهیونیستی برای آیندهی خاورمیانه و نیز اهمیت این جنگ را نشان دهند.
روزنامهی لسآنجلس تایمز در گزارشی به بحران اخیر در رابطه مصر و آمریکا بر سر کمک دولت آمریکا به گروههای سیاسی مصر منتشر کرد و این اقدام را تنها حرکت نگران کننده در رابطه مصر و آمریکا ندانسته است...
دولت فعلی مصر تأکید کرد مخالف کمک مستقیم آمریکا به گروههای سیاسی است و این کمکها باید از کانالهای رسمی صورت گیرد. گفتنی است مردم مصر در نظرسنجیها اظهار داشتهاند که با کمکهای مالی آمریکا موافق نیستند.
مدیرکل سابق ادارهی تحلیل استراتژیک اسلام سیاسی در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا گفت که عربستان سعودی با اقدامات خود همچون اشغال نظامی بحرین، تعادل قدرت در منطقه را هم بر هم زده و ثبات منطقه را به خطر انداخته است.
دو ماه مانده به انتخابات پارلمانی در مصر، نظرسنجی نشریهی نیوزویک در این کشور از جوّ سیاسی مخالف منافع آمریکا و همپیمانانش در مصر حکایت دارد. این در حالی است که آمریکا وعدهی میلیونها دلار کمک مالی به آنها داده است.
در بخشی از مصاحبهی ایندیپندنت، خانم القرمزی به تفکر حکومت بحرین اشاره میکند که خواست مردم بحرین برای برابری و حقوقشان را هدایت شده از سوی ایران میداند. وی در جواب اینکه «چرا حامی ایران هستی؟» گفته...
همزمان با آماده شدن مردم اردن برای برپایی تظاهرات عمومی، مردم مصر کماکان بر خواستههای خود پافشاری میکنند. حسنی مبارک نیز برای فرار از محاکمه، مدعی شده در روزهای قیام مردم مصر، «کسی به حرف وی گوش نمیکرده است.»
ریچارد هاس: تجربه به ما نشان داد که باید از دخالت نظامی جلوگیری کنیم. هاس، لیبی، عراق و افغانستان را نمونههای میداند که باید برای جهان و آمریکاییها درس عبرتی در رابطه با عواقب دخالت نظامی باشد.
خیابانهای یمن پس از نماز جمعه روز گذشته در این کشور نیز شاهد تظاهرات دهها هزار نفری علیه علی عبدالله صالح، رئیسجمهور یمن بود. این جمعیت خواهان استعفای صالح و پیوستن معاون وی به معترضان و پایان درگیریها شدند.
بیداری اسلامی کماکان در خاورمیانه، مردم را به جوش و خروش واداشته است. در کنار نگاهی به تحرکات مردم در هفته گذشته، به برخی اخبار و تحلیلها در این رابطه نیز خواهیم پرداخت.
در حالی که خبر میرسد، علی عبدلله صالح به یمن باز خواهد گشت، اما اپوزوسیون یمن به دنبال متقاعد کردن حزب حاکم برای پیوستن به دولت انتقالی و اخراج صالح از قدرت هستند.
آسوشیتدپرس: دولت آمریکا به دنبال تسریع در احداث پایگاه هوایی سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در خلیح فارس جهت آمادگی برای اجرای «بدترین سناریوی ممکن در یمن است.»
گزارش 33
رئیسجمهور فراری تونس، آخر خرداد در دادگاهی نظامی- مدنی به اتهاماتی مانند قتل، پنهانکاری، قاچاق مواد مخدر و غیره به صورت غیابی محاکمه خواهد شد. درخواست استرداد بنعلی به کشور عربستان ارسال شده اما تا کنون بدون پاسخ مانده است.
آسوشیتدپرس معتقد است این ترکیب، یکی از نشانههای اوجگیری متداوم این گروه است که مقاومتاش در مقابل اسرائیل، آن را یکی از قویترین نیروهای حال حاضر لبنان تبدیل کرده است.
پادشاه اردن مدعی شده به خواست مردم برای کابینه انتخابی به وسیله مردم تمکین میکند اما از ارائه زمان برای این اقدام خودداری کرد.
معمر قذافی، نامهای سه صفحهای به رهبران اکثریت و اقلیت کنگره آمریکا و کاخ سفید فرستاده و از واشنگتن بهخاطر بررسیهای تأملبرانگیز حضور آمریکا در دخالت ناتو در امور لیبی تشکر کرد.
گروهی از جوانان انقلابی بحرینی، موسوم به "یاران انقلاب 14 فوریه" در بیانیهای از مواضع و حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از خیزش مردم این کشور قدردانی کردند.
خبر استعفای مسئول مرکز ملی ضدتروریسم آمریکا در حالی منتشر میشود که نیویورک تایمز نیز جنگ مخفی آمریکا در یمن را افشا کرده است. خلاصه این اخبار و دیگر تحولات منطقه خاورمیانه در روز پنجشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۰ به شرح زیر است...
این روزنامه نوشت: عربستان سعودی خیال میکرد از طرف تهران یا نفوذ ایران در بغداد ضربه بخورد، اما این انقلاب مردم مصر بود که منجر به فرار حسنی مبارک از مصر شد تا عربستان، «قدیمیترین یار عرب خود» را از دست بدهد و تعادل قدرت در منطقه به هم بریزد.
آتش کشیدن این مکان مقدس مسلمانان در حالی توهین آشکار به آنان به حساب میآید که چندی پیش نیز فیلمی از جوانان صهیونیست منتشر شد که به پیامبر اسلام(ص) توهین میکردند و میگفتند که عربها را باید سر برید.
این نظرسنجی حاکی از این است که ۷۵ درصد مردم مصر با وجود مشکلات اقتصادی در این کشور، با کمکهای آمریکا مخالف هستند. حتی حامیان آمریکا نیز با ارائه کمک از سوی آمریکا به مصر مخالف هستند.
خبرنگار این شبکه با اشاره به بنر واقع در جایگاه سخنرانی رهبر انقلاب (آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند)، آن را پیام جمهوری اسلامی ایران و بیانات روز شنبه رهبر انقلاب برشمرد.
روزنامه گاردین نوشت: گسترش موج تظاهرات در سرتاسر جهان (مانند اسپانیا) نمادی از مخالفت با احزاب سیاسی فعلی و عطش برای تغییر گسترده در عرصه سیاسی است.
سیاستهای غرب نباید برای خوشایند رهبران عرب بلکه باید در جهت خواست جوامع عرب باشد. رهبران غرب دیگر نباید نگران سران عرب باشند، باید نگران این باشند که مردم عرب چه میشنوند و چه میخواهند.
نشریه نیوزویک در مقالهای این سئوال را مطرح کرده که آیا با گسترش قیام اعراب به اروپا، ایالات متحده آمریکا نیز شاهد اعتراضات خواهد بود؟
روزنامه گاردین اعلام کرد که دولت بریتانیا در حال آموزش گارد ملی عربستان سعودی است. این نیروها قرار است به عنوان نیروهای ویژه، برای سرکوب معترضان به بحرین بروند.
ادامه اعتراضات در اسپانیا، این سئوال را مطرح کرده که آیا قیام اعراب به اروپا رسیده است؟ پاسخ به این سئوال و دیگر اخبار منطقه خاورمیانه از جمله انتقادات از نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گزارش تحولات روز شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۰ خاورمیانه و بیداری اسلامی...
یک هفته از سخنرانی اوباما در مورد «سیاستهای جدید» آمریکا در قبال خاورمیانه گذشته اما هنوز تحلیلها و واکنشها به آن ادامه دارد. همچنین خبر بازگشایی قریبالوقوع گذرگاه رفح در مصر، از مهمترین اتفاقات هفته اخیر است.
دولت آمریکا انتظار داشت که سخنرانی روز پنجشنبه اوباما در مورد سیاستهای دولت آمریکا در قبال تحولات خاورمیانه با اقبال مردم این منطقه مواجه شود، اما واکنشهای رسمی و غیررسمی خلاف آن را نشان داد.
رئیس شورای روابط خارجی آمریکا با تأکید بر اینکه «آمریکا در حال حاضر نفوذی در منطقه ندارد» افزود: چرا خودمان را داخل کنیم؟ آیا میخواهد از مذاکرات صلح بگوید؟ فایدهای ندارد.
بازتابها از تظاهرات ضد صهیونیستی روز نکبت همچنان ادامه دارد. این تظاهرات به قدری برای رژیم اشغالگر قدس نگرانکننده بود که حتی مقامات این رژیم نیز نتوانستند آن را پنهان کنند. نگاهی داریم به اخبار سهشنبه خاورمیانه...
آنها از دموکراسی میگویند اما خواست اکثریت جهان عرب، امروز پایان دادن به حیات رژیم صهیونیستی و تشکیل دولت فلسطینی است. حتی عربستان سعودی هم به بیفایده بودن سیاستهای واشنگتن پی برده است.
روز یکشنبه، روز نکبت بود؛ روز نکبت برای اسرائیل و هم آمریکا. رژیم صهیونیستی شاهد خروش مردم برای حمایت از مقاومت فلسطینی در مرزهای خود بود.
رسانههای آمریکایی تأکید کردهاند که استعفای نماینده اوباما در امور خاورمیانه، نشانه روشن شکست دولت آمریکا در مذاکرات موسوم به صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین است.
نماینده اوباما در مذاکرات موسوم به صلح خاورمیانه در حالی استعفا داد که روز جمعه، مصر و اردن شاهد فریادهای مرگ بر اسرائیل بود. تظاهرات گسترده مصریها در قاهره، عملاً خواست جهان اسلام در قبال فلسطین و رژیم صهیونیستی را مطرح کرده است.
روزنامه نیویورکتایمز نوشته اوباما قصد دارد بزودی خطاب به جهان اسلام سخنرانی کند. این سخنرانی قرار است تا قرائت آمریکایی از تحولات منطقه را ارائه دهد، اما...
باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در تماسی تلفنی با ملک عبدالله درباره تحولات منطقه سخن گفت. عربستان سعودی از عملکرد آمریکا در حمایت از دیکتاتوریهای حامیاش ناراضی است و همچنین آینده نظام خود را متزلزل میبیند.
روزنامههای واشنگتنپست و فایننشیالتایمز در مطالب جداگانهای بر اهمیت استراتزیک آینده بیداری اسلامی در منطقه تأکید کردهاند.
خاورمیانه روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۰ شاهد تحرکات دیپلماتیک در بحرین، خشم در مصر، ادامه سرکوب در یمن بود. در عین حال کاروان آزادی اعلام کرده است که بهزودی برای ارسال کمکهای خود عازم غره خواهد شد.
رسانههای غربی معتقدند که ارائه زمانبندی برای پایان قانون حکومت نظامیگونه بحرین نه برای تمکین به خواست مردم، بلکه در راستای تلاش گسترده بحرین برای احیای آبرو بینالمللی خود و همچنین احیای اقتصاد خود است.
پیشرفت مذاکرات و وحدت گروههای فلسطینی نه تنها سئوالاتی در رابطه با آینده فلسطین مطرح کرده است، بلکه غربیها را وادار به اذعان شکست مذاکرات با رژیم صهیونیستی کرده است.
صفحه دیگران قصد دارد تا به بهانه راهاندازی صفحه «بیداری اسلامی»، گزارشهای روزانهای را از روند تحولات در خاورمیانه و بیداری اسلامی مردم منطقه در اختیار کاربران و مخاطبین قرار دهد.
صفحه دیگران قصد دارد تا به بهانه راهاندازی صفحه «بیداری اسلامی»، گزارشهای روزانهای را از روند تحولات در خاورمیانه و بیداری اسلامی مردم منطقه در اختیار کاربران و مخاطبین قرار دهد.
صفحه دیگران قصد دارد تا به بهانه راهاندازی صفحه «بیداری اسلامی»، گزارشهای روزانهای را از روند تحولات در خاورمیانه و بیداری اسلامی مردم منطقه در اختیار کاربران و مخاطبین قرار دهد.
فرید زکریا، از تحلیلگران مطرح آمریکایی در مجله تایم نوشت: ملتهای عرب به دنبال استقلال خود هستند و آمریکا دیگر قدرت منطقه نیست. وی آشتی گروههای فلسطینی و برقرار رابطه دیپلماتیک میان ایران و مصر را از نشانههای خاورمیانه جدید دانست.