روایت مشاهدات عینی فرماندهی که تا پایان جنگ ۳۳روزه در لبنان بوده، این گفتگوی دوساعته را بسیار جذاب کرده است. متن این گفتگوی خواندنی هماکنون نیز در این مطلب در دسترس علاقمندان قرار دارد.
|آقای محمدحسین وزارتی
تنها راه موفقیت و پیشرفت انقلاب در دومین چله از زندگی خود و نیز اصلاح عیبها و نقایص موجود، ورود جوانان به عرصههای حاکمیتی و مدیریتی کشور است. حال این نقشه راه، دو مخاطب اصلی دارد: اول، جوانان هستند که باید با درک موقعیت کشور، خود را آماده این انتقال بزرگ کنند ...
وقتی پیشنویس پیام امام تهیه شد، مرحوم حاجاحمدآقا به من زنگ زدند و گفتند امام فرمودند شما این پیام را نگاه کنید و اگر نظری دارید، بگویید. نامه را گرفتم و آمدم خدمت حضرت آقا که در آن زمان، رئیسجمهور بودند. تقریباً ۴۸ ساعت امام به ما وقت دادند که روی آن کار کنیم ...
اگر یک رابطهی مالی غیرقانونی بین دو فرد در بخش خصوصی رخ دهد که مالی را بهطور ناحق بین افراد جابهجا کند، اسمش را معمولاً کلاهبرداری یا اختلاس میگذارند، اما اگر یک طرف این رابطهی غیرقانونی دولت و حکومت باشد و طرف دیگرش مردم، به آن «فساد سیاسی» میگویند.
در محیط ناسالم اقتصادی نمیتوان انتظار رشد جوانههای علم و فناوری را داشت. عوامل اقتصادی با زیرکی هرچه تمامتر تلاش میکنند سادهترین راه را برای کسب ثروت برگزینند. اگر فضای اقتصاد چنان سازماندهی شود که برای کسب ثروت راهی جز ...
کسی بخواهد از رسالهی دکترایش دفاع کند، به او میگویند صبر کن تا مقالهات در مجلات معتبر خارجی پذیرفته و چاپ شود. این نشان میدهد که ما به تشخیص خودمان اعتماد نداریم و تشخیص دیگری برایمان مبنا است که او از مقالهی پژوهشگر ما ایراد نگرفته باشد.
آمریکا در بسیاری از تحولات منطقه شکست خورد. در عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و در مقابله با جمهوری اسلامی. این موضوع آمریکا را به موضع انتقام کشانده است. حضور گروهک داعش در عراق، جنگ نیابتی آمریکا در این کشور است. آمریکا با این جنگ دیگر تلفات نمیدهد. ضمن اینکه ...
من تصمیم دارم که به قصد تماس مستقیم و نزدیک با مردم، سلسله مسافرتهایی را در سرتاسر کشور شروع کنم... خیلی از مسایل مردم را که نمیشود از راه دور و نامه و گزارش و پیغام و عیون و امثال آن مطلع شد.
شاید تلقی عموم مردم از آسیبپذیری اقتصاد، مسائل معیشتی از قبیل تورم، بیکاری و ... باشد. برداشتهایی هم که از اقتصاد مقاومتی شده، بیشتر ناظر بر رویکرد منفعلانه و دفاعی بوده است.
حدود شش ماه از ادای سوگند باراک اوباما به عنوان رئیسجمهور آمریکا گذشته و قرار است مرکز سابان پیشنهاد خود مبنی بر راهبرد جدید آمریکا در مواجههی با جمهوری اسلامی ایران را روی میز رئیسجمهور بگذارد: «کدام راه به سمت ایران؟»
برای برخی موضوعات کمیتهی تخصصی تشکیل میدهیم و یا از کارشناسان دستگاههای دولتی استفاده میکنیم / در مواردی که ما نظر روشنی از رهبر انقلاب نداشته باشیم، طبق دستور ایشان، بر اساس مبانی حضرت امام جواب میدهیم.
اقتدار ملی در نظام بینالملل، مستلزم آن است که کشور علاوه بر برخورداری از منابع قدرت، اراده و امکان و ابزار تبدیل آن به تأثیرگذاری بر بازیگران و نتایج بینالمللی مبنی بر ایجاد نتایج مطلوب را نیز داشته باشد.
رسم است که حضرت آیتالله خامنهای در آخر دوره هشتسالهی رؤسای جمهوری اسلامی ایران، دیداری خاص با رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت برگزار میکنند. دیداری که شاید بهترین نام برای آن دیدار «بدرقه» باشد.
برخی از سرِ خیرخواهی عقیده داشتند اگر گروههایی هستند که شرکتشان در انتخابات به مصلحت نظام نیست، بهتر است برای رأیدادن تحریکشان نکنیم.
عدهای میگفتند محصول حاکمیت دین در این ده سال حکومت امام چه بود جز دورشدن ما از حکومت مبتنی بر عقل و علم ...
آقا خودشان هم به ورزش علاقه دارند و هم اهل ورزش هستند. میگفتند که والیبال بازی میکردند. ورزش دیگری که ایشان بسیار انجام میدهند، پیادهروی است؛ پیادهروی تند، بین نیمساعت تا سه ربع. با ایشان که به کشور رومانی رفته بودیم...
آمریکا که به فرانسه و آلمان اجازهی ورود به عراق را نداده بود، حالا اصرار میکرد که با ایران وارد مذاکره شود. نکتهی جالب اینکه در آن مقطع مذاکرهی دوجانبه از سوی آنها مطرح شد، اما...
این افتخاری است که به خاطر زحمات همین بزرگان، ایران هیچگاه اشغال کامل صورت نگرفت و اگر آسیبی هم وارد آمد، بهسرعت ترمیم شد...
برخی معتقدند اگر چین به منزلت هژمونیک برسد، تغییر گفتمان به وجود میآید، ولی ما اعتقاد داریم که این تغییر گفتمانی با انقلاب اسلامی رخ داده است / انقلاب اسلامی یک ورودی (Input) مُخلّ نظم جهانی بوده است و غربیها میخواهند آب رفته را به جوی بازگردانند.
ساموئل هانتینگتون در کتاب «چالشهای هویت در آمریکا» موفقیت نظام سیاسی آمریکا را در هویتسازی علیرغم حضور افراد متعدد خارجی با رسوم، اعتقادات و فرهنگهای متفاوت و بعضاً متضاد، آمریکایی کردن (Americanization) آنها میداند.
بهگونهای شاید غیرمنتظره به نظر میرسد که باید به دنبال مزیت اختصاصی دیگری برای ایران انقلابی و اسلامی باشیم. به نظر میآید ما در این سی سال به همه آموختهایم که «چه چیزی را نخواهند»، اما باید از امروز به آنها بیاموزیم که «چه چیزی را بخواهند.»
در اولین روز ذیالحجه، سالروز ازدواج امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س)، میزبان حجتالاسلام و المسلمین حاج علیاکبری، رئیس سابق سازمان ملی جوانان بودیم...
حضور مصر قدرتمند در کنار ایران قدرتمند میتواند معادلات جهانی را به هم بزند. لذا باید مصر را به حالت عادی خود بازگردانیم تا بتوانیم معادلهی دورغین فاتحین جنگ جهانی دوم را به «معادلهی مستضعفین» تبدیل کنیم.
بنابراین ترسی که نورالدین به آن اشاره میکند، اصلاً ترس مذمومی نیست و اتفاقاً خوب است که گفته شود. در جنگ غواصی میآید و آموزش میبیند، ولی در آن لحظهی آخر میگوید من نمیتوانم بیایم. یا فرماندهای که در هنگامهی عمل به صحنه نمیآید.
تغییر مادهی ۸ قانون اساسی قدیم که حاکمیت تکحزبی را در کشور منتفی اعلام نمود، اقدام جسورانهای بود که شخص بشار اسد آن را به سرانجام رسانده است.
وضعیت زیرساختهای امروز، خطوط مواصلاتی جادهای و راهآهن، تعداد متخصصان و فارغالتحصیلان، نیروهای ماهر و کارآفرین، گستردگی نظام آموزش عالی شرایطی را فراهم آورده که کشور در آستانهی یک جهش اقتصادی قرار دارد.
اگر این اتفاق نمیافتاد، ابهامها و تردیدها همچنان ادامه پیدا میکرد و ادامه یافتن تردیدها برای شرایط سیاسی و اجتماعی کشور مضر بود و چنددستگی و اختلاط را دامن میزد. ما با توجه به تهاجماتی که دشمن داشت، بیش از هر زمان دیگری نیاز داشتیم که حقانیت انقلاب را نشان دهیم.
اینکه ما صرفاً تجربهها را منتقل کنیم یا اینکه مانند غربیها کاملاً بیپرده و طوری عمل کنیم که با ادبیات این ملتها همخوانی نداشته باشد، راه به جایی نخواهد برد. این شیوهی انتقال تجارب باعث میشود که گاهی دستاویزها و بهانههایی را برای رقبا فراهم کنیم و موفق نشویم.
این همایش بنا دارد که با استفاده از ظرفیت محققین حوزه و دانشگاه و فضلا و اساتید صاحبنظر، نگاهی علمی و آکادمیک و عمیق به تحولات اخیر منطقه بیندازد و قصد ندارد در این رویکرد خود دچار شعارزدگی و تعریف و تمجیدهای بیهوده شود.
مرحوم آقانجفی اصفهانی در نقطهی مقابل نفی نفوذ بیگانه، تأکید بر استفاده از محصولات و منسوجات داخلی را در نظر داشتند. مثلاً ایشان و دیگر علمای اصفهان اعلامیهای را صادر کردند مبنی بر اینکه: «بعد از این، بر مردهای که کفن او از پارچهی خارجی باشد، نماز نمیخوانیم.»
اکنون موج بیداری در مصر و در تونس و یمن و بحرین بهروشنی علیه آمریکا است. با وجود تمام تلاشهای آمریکا برای ربودن نتیجهی این بیداری در برخی کشورها، امید ما به این ملتها بسیار زیاد است.
بحرین در منطقهی استراتژیکی واقع است؛ در همسایگی شرقی عربستان سعودی که درگاه امنیتی این کشور است و به منزلهی شکم در پیکرهی آن واقع است. بنابراین بروز هر مشکلی در بحرین، تهدیدی برای عربستان به شمار میرود.
بلافاصله پس از استقرار ما در تنگهی هرمز و خلیج فارس، عکسالعملها آغاز شد. آمریکاییها بارها نگرانی خود را در اینباره اعلام کردهاند که نمیدانند در برابر نیروهای ایرانی در چه وضعیتی قرار گرفتهاند.
این توصیه، صریح بود و به همه گروهها و شخصیتهای فعال در عرصه سیاسی کشور برمیگشت اما برخی، با مخاطب قرار دادن طرف مقابل و مخالفین خود، سعی کردند توپ را در زمین دیگری بیاندازند.
ما در حوزهی علوم انسانی که از نظر من در حوزههای علوم کشورداری، مدیریت اجتماع و تمدنسازی است، دچار یک غفلت شدهایم. یکی از مسئولان پژوهشی وزارت علوم میگفت که اکثر پایاننامههای تکمیلی در دانشگاهها مسألهای را از کشور و بدنهی نظام حل نمیکند.
اگر به تاریخ مراجعه کنید، جنگهای صلیبی که در نیمه دوم قرن پنجم هجری شروع شد، در حقیقت با تحریک یک کشیش در شهری در فرانسه صورت گرفت.
عدهای نیز به ظرفیت نهایی انقلاب معقتد بودند و حتی در دورهی اول انقلاب بسیار تندتر از اشخاص و جریانهای دیگر بودند. دلیل اصلی این رفتار هم این بود که اصلاً موجودیتشان بسته به پیگیری این اهداف بود.
باید گفت که بحث نخبگان، دولتی و غیردولتی ندارد و همه باید برای تحقق این امر تلاش کنند و مراقب باشند تا نکند بهجای اینکه نخبگان "فرصتساز" باشند، تبدیل به نخبگانی "فرصتسوز" شوند.
اینها امتحانهای خداست... همینکه اقتصادمان مشکل پیدا کند، فریاد که آقا ول کن، این هم شد مملکت؟ اینهمه خون و شهید را حاضریم بریزیم دور بهخاطر شکممان