رهبر انقلاب اسلامی ظرفیتهای گسترش روابط دو کشور را زیاد دانستند و خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران و کرهی شمالی دشمنان مشترکی دارند، زیرا قدرتهای استکباری، دولتهای مستقل را برنمیتابند.
حضرت آیتالله خامنهای صبح امروز (شنبه) در دیدار آقای سریفو انهاماجو؛ رئیسجمهور گینهی بیسائو، جنبش عدم تعهد را ظرفیت بسیار خوبی برای انواع همکاریهای میان اعضا دانستند.
ایشان ظرفیتها و تواناییهای جمهوری اسلامی ایران را بسیار بالا خواندند و تأکید کردند: دو کشور میتوانند همکاریهای متنوعی در زمینههای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، دانشگاهی و بینالمللی داشته باشند.
حضرت آیتالله خامنهای توجه به قارهی آفریقا را از چهارچوبهای اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمردند و افزودند: ما قارهی آفریقا را به دلیل فرهنگهای عمیق و کهن آن، بسیار مهم میدانیم.
ایشان با تأکید بر اینکه الجزایر میتواند نقش تأثیرگذارتری در جنبش عدم تعهد ایفا کند، خاطرنشان کردند: ظرفیتهای زیادی برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و الجزایر وجود دارد که باید این ظرفیتها را به مرحلهی عمل رساند.
ایشان لزوم هوشیاری در قبال طراحیهای بدخواهان ملتهای اسلامی را نیز یادآور شدند و تأکید کردند: باید مراقب بود در شناخت و تحلیل اوضاع دچار اشتباه نشویم.
حضرت آیتالله خامنهای با یادآوری احساس و نگاه مثبت ایرانیان به ملت مسلمان، مؤمن، صمیمی و با فرهنگ پاکستان افزودند: امیدواریم با یاری خداوند مشکلات تحمیلشده به پاکستان پایان یابد.
ایشان ادامهی وضعیت کنونی سوریه و کشتار مردم این کشور را غیر قابل قبول خواندند و افزودند: مقصر اصلی در قضایای سوریه کسانی هستند که زمینهی ارسال سیلگونهی سلاح به داخل سوریه و حمایت مالی از گروههای بیمسئولیت را به وجود آوردهاند.
ایشان با اشاره به جایگاه تأثیرگذار بنگلادش در سازمان کنفرانس اسلامی، جنبش عدم تعهد و گروه D8 افزودند: همکاریهای کشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیتهای یکدیگر، قطعاً در جهت منافع ملتهای مسلمان و قدرت روزافزون آنها خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای ایجاد اختلاف و درگیری مذهبی بهویژه میان شیعه و سنی را یکی از توطئههای خطرناک خواندند و افزودند: اینگونه اقدامات با حمایت برخی قدرتها و به وسیلهی عناصری مزدور انجام میشود و نمونههای آن اکنون در افغانستان و پاکستان است.
آقای موگابه که عصر امروز (پنجشنبه) به دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی رفته بود، سخنرانی ایشان در جلسهی افتتاحیه را عالی، آموزنده، دارای نکات فلسفی عمیق و تحرکآفرین خواند.
رهبران و شخصیتهای لبنانی توانستهاند تجربهی خوبی از خود نشان دهند و با پایداری در برابر اختلافافکنی مذهبی و طائفهای و حمایت از مقاومت، بسیاری از مشکلات را حل کنند.
رهبر انقلاب با ابراز خرسندی از پیشرفتهای ترکمنستان افزودند: منافع مشترک در مسائل مختلف، از جمله دریای خزر میتواند مبنای توسعهی هرچه بیشتر روابط قرار گیرد.