|حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی یک چیز در این طوفان مصائب خیلی خودنمایی میکند و آن آرامش امام حسین است. نشاط و شادابی حضرت و اصحابشان است. در اینجا میخواهم چرایی این آرامش را عرض کنم. انسان چهکار باید بکند که در حوادث آرامش، نشاط و شادابی داشته باشد. این آیهی قرآن است: هو الذی انزل سکینه فی قلوب المؤمنین. خداست که سکینه و آرامش در قلبها قرار میدهد.
|ناصر رفیعی جوانان عزیز که مخاطب من هستید مخصوصاً عزیزانی که در این جلسه هستید عنایت کنید یأس آدم را از پا میاندازد. یأس انسان را متوقف میکند. امید به انسان حرکت میدهد. امید، امید، امید. این چهار تا مطلبی که من از ابیعبدالله عرض کردم مهمترین پیامش این است.
امام سجاد امام صامت نیست، امام ساکت نیست. امام جهاد است، امام مبارزه است، امام حاضر در صحنه است. منتها شیوهی مبارزاتیاش با پدرش فرق میکند. سبک متفاوت است. جهاد فقط به شمشیر نیست. جهاد به زبان است، جهاد به مال است، جهاد با تربیت شاگردان است. جهاد با دور کردن مردم از حکومت طاغوت است و اینها همه در زندگی امام سجاد بود.
|حجتالاسلام والمسلمین رفیعی رسالت بزرگ حضرت امام سجاد علیهالسلام استمرار جهاد پس از واقعه عاشورا بود. احیای فرهنگ قرآن، احیای سنت نبوی، احیای اندیشه امامت، تبیین معارف دین در قالب دعا و احیای نهضت عاشورا، پنج ساحت اصلی مبارزه آن حضرت در دوران سیوچهار ساله امامتشان است.
شخصیت حضرت حمزه فرازمانی و فرامکانی است. صداقت، آراستگی، نظم، دفاع از اسلام و نترسیدن او از دشمن از جمله خصوصیاتی است که ما امروز به اینها نیاز داریم. حضرت حمزه علیهالسلام برای جوانان امروز ما الگوست...
زن در بسیاری از عرصههای اجتماعی مثل دفاع و پیروی از حق، مبارزه با دشمن و عرصه تعلیم و تدریس و... میتواند حضور داشته باشد، ولی این حضور مرزهایی دارد؛ حضرت زهرا (س) حضور اجتماعی داشتند. ایشان به مسجد رفت و خطبه خواند، اما باید بدانیم که ایشان چگونه به مسجد رفت.
حضرت به یکی از اصحابش فرمود: اهل دینی که از خرد و اندیشه و تفکر و تعقل استفاده نکند، اعتنا به او نمیشود. امام رضا علیهالسلام از ما انتظار عقلانیت و خرد دارند. گاهی جهل انسان را به جایی میکشاند که او گمان میکند در حال انجام کار ثواب است.
طبق آیهی ۱۲۰ سورهی توبه مطمئن باشید هر کاری که کفار را خشمگین کند، عمل صالح است. البته غیر از مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح هم مطرح است. برنامهها را ببینید و افراد را ارزیابی کنید.
حق و باطل همیشه شفاف نیست؛ یعنی سیاه و سفید نیست و گاهی خاکستری است. لایهای از باطل که تاریک است، بر چهرهی سپید حق مینشیند و شخص را در انتخاب دچار مشکل میکند. اینجا رسالتها سنگین میشود و نقش خواص پررنگ میشود.
یکی از عمدهترین ریشههای تحول، امید است. امید موتور محرکه است، قطب نماست. امید دادن به دیگران موجب تحول است. برعکس آن، یأس و ناامیدی موجب رکود و توقف است. اگر به تاریخ کربلا، با عینک امید نگاه کنید، یک جا یک حرف ناامید کننده پیدا نمیکنید...
یکی از پیامهای مهم عاشورا پیام تحول و دگرگونی است. قصهی کربلا که خیلی تأثیرگذار بوده و امروز هم تأثیرگذار است و اگر از ما سؤال کنند چرا عاشورا را هر سال برپا میکنید؟ عرض میکنم جوابش همین است. این پیام تحول باید ادامه داشته باشد.
در روایت معتبری آمده است که خداوند به خشنودی فاطمه خشنود و به غضب فاطمه، خشمناک میشود. سؤال اینجاست که حضرت فاطمه در چه مواردی خشنود و یا خشمگین میشدند؟ و اینکه چرا خشنودی و خشم فاطمه، تابع خشنودی و خشم خداست؟
یکی از موارد مهم عفو، آن جایی است که کسی به ما بدی میکند، عمدی هم هست، یعنی سهوی نیست و تعمداً این کار را کرد ولی بعدش اظهار پشیمانی میکند. یک مثالی بزنم برایتان، امامهادی علیهالسلام در مدینه بودند، سیصد نفر از مأموران متوکل آمدند ایشان را دستگیر کنند تا ببرند به سامرا. این کار را هم کردند. بالأخره وقتی آقا را با خانواده با آن وضعیت سوار کردند که ببرند، کسی آمد کنار ایشان و...
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.