دین اسلام دین فرهنگ است و فرهنگ ما ریشه در ارزشهای دینی و اعتقادی دارد. باید آسیبها و فرصتهای فرهنگی را بهدرستی شناخت و تبیین نمود و سپس با استفادهی حداکثری از فرصتها، آسیبها را به حداقل ممکن رساند.
طبیعتاً برای حرکت مطلوب و مستمر در مسیر توسعهی کشور، آن هم زمانی که دشمنان نظام موانع مختلفی را ایجاد کردهاند، لازم است که ضمن مقابله با محدودیتها و موانع و افزودن بر همت و کار، نظام مصرفی جامعه را نیز به یک نظام سازمانیافته، منطقی و قانونمند تبدیل کرد.
بسیاری اوقات بهانهی خوبی که برای ناکارآمدیمان در حوزههای مختلف دست و پا میکنیم، نبود بودجه و منابع مالی کافی است. هر چند که این مسئله در نقصان یک مجموعه تأثیرات بسیاری خواهد داشت، اما...
به لحاظ ماهیت رانتگونهی درآمدهای نفتی، برخی فعالان اقتصادی به جای اینکه در چرخهی تولید قرار بگیرند، در صددند تا در چرخهی توزیع رانتهای نفتی قرار بگیرند تا از این طریق رشد کنند.
این شعارها به عنوان گامی در بسترسازی برای تحقق اهداف سند چشمانداز هستند که باید همواره و در همهی سالها به آنها توجه نمود و برای دستیابی به آنها همت کرد و کوشید.
آیا آنچه رهبر معظم انقلاب توقع داشتهاند، برآورده شده و به نقطهی مطلوب و مورد انتظار ایشان رسیده یا نه؟! باید این موضوع را مطرح و بررسی نمود و آسیبشناسی کرد.
در کارنامهی سالانهی 10 تا 15 سال گذشته، روزهای تعطیل شدهی متعدد و مکرری مشاهده میشود که این مسئله با شعار همت و کار مضاعف و تلاش باصلابت در سال جاری تناقض دارد.
نگاهی به تراکم برنامههای کاری رهبر انقلاب در روزهای نخستین سال نو -گذشته از حجم انبوه کارها و برنامههای غیر رسمی و یا غیر رسانهای- بهخوبی نشاندهنده تحقق عینی این شعار است.
امسال، سال «همت مضاعف و کار مضاعف» نامیده شد. تجربهی موفق 31 سال انقلاب نشان داده که شعار «ما میتوانیم» یک حقیقت است. پس چرا برای فتح قلههای بلندتر خیز برنداریم؟
قافلهی پیشرفت بشر چنان با شتاب در حال حرکت است که اگر من و شما لحظهای درنگ کنیم و یا خود را مشغول مباحث فرعی کنیم، معلوم نیست این قافله هم ایست کند و منتظر من و شما بماند.
قطعاً کفه ترازو در این جریان به طرف مسئولین سنگینتر است، چراکه باید دست از موضوعات حاشیهای بردارند و با کنار گذاشتن تفکرات گروهی و جناحی، به پیشرفت سریعتر کشور بیاندیشند.
چند سالی است که رهبر انقلاب در آستانه سال نو شمسی و بر اساس دغدغههای موجود در نظام اسلامی و یا نیازهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی جامعه نامی را برای سال جدید برمیگزینند و ...
اعتقاد من این است که تأکید رهبر انقلاب و جهتگیری ایشان طبیعتاً بردن جامعه به سمت طراحی یک تمدن نوین اسلامی است؛ تعبیری که خود ایشان بارها مطرح کردهاند.