| فؤاد ایزدی آمریکازدایی به این معنی است که حرف آمریکاییها دیگر در این منطقه تعیین کننده نیست و قدرت آمریکاییها در این منطقه از کسی، دولتی یا کشوری نمیتواند حفاظت کند. بعد از عملیات طوفان الاقصی این روند تسریع شده است...
| فؤاد ایزدی در حوزه نظامی آمریکا هزینههای میلیارد دلاریاش را نمیتواند به دستاورد سیاسی روی زمین تبدیل کند و در افغانستان، عراق و سوریه به اهدافش نرسید. در حوزه سیاسی سؤال این است که چرا عصاره نخبگان سیاسی آمریکا کسی مثل ترامپ و بایدن میشود؟
سبک مرسوم در کشورهایی که در آنها مردمسالاری بهنوعی وجود دارد این است که افرادی در مجلس، در قوهی مجریه انتخاب میشوند و بعد این افراد بر اساس تخصصشان میروند و بحثهای سیاستگذاری را انجام میدهند؛ و این سبک غالب است در دنیا، در ایران هم همین حالت هست.
در نتیجه این اوضاعی که شاهدش هستیم ثمره ضعف آمریکاست؛ ضعفی که روزبهروز بیشتر میشود و روندش ادامه پیدا خواهد کرد. به تدریج آمریکا دارد از یک شرایط تکقطبی تبدیل میشود به یک کشور معمولی و آن حالت ابرقدرتی خود را دارد از دست میدهد.
آمریکاییها، سالها ماده ۴۱ را نقض میکردند، یعنی هم قوانین ایران را نقض میکردند و هم در امور داخلی ایران خیلی فراتر از دخالت، ورود داشتند. اولاً سال ۳۲ کودتا کردند؛ یعنی حکومت ایران را عوض کردند که جرم بزرگتری از دخالت در امور داخلی است. ثانیاً صدها و هزاران شاهد از دخالت در امور داخلی ایران وجود دارد.
در حرفههای متعدد افرادی هستند که نسبت به افول آمریکا اجماع دارند. کسی نیست که معتقد به افول نباشد. آن پنج شاخصی که عرض کردم، دچار چالش شده و خودشان هم خیلی بیشتر و عمیقتر از ما این بحثها را مطرح میکنند. بعضیها میگویند اگر فلان کار را بکنیم، افول کند میشود. بعضیها هم میگویند ازدسترفته و هر کاری هم کنید قابلیت کندشدن ندارد.
سیستم سیاست خارجه آمریکا این است که شوک وارد میکند. وقتی شوک وارد میشود بحران ایجاد میکند و وقتی بحران ایجاد شد، شرکتهای اسلحهسازی فعال میشوند. در افغانستان و عراق هشتتریلیون دلار هزینه شد.
تنها قانونی که آمریکا به آن معتقد است قانون جنگل است. تفکرشان این است که ما زور داریم و آنجایی که زور داریم بدون کوچکترین دغدغهای نسبت به قوانین بینالمللی یا معاهدات بینالمللی عمل میکنیم.
اگر به تاریخ پانصد سال گذشته نگاه کنید، قرن شانزدهم پرتغالیها ابرقدرت بودند. قرن هفدهم اسپانیاییها. قرن هجدهم فرانسویها. قرن نوزدهم انگلیسیها. قرن بیستم هم آمریکاییها ابرقدرت بودند. هر صد سال یکبار، یکی از کشورهای اروپایی و آمریکا ابرقدرت بودهاند و بعد افول کردهاند. الان هم دورهی افول آمریکا است.
زمانی که ما صحبت از مقاومت میکنیم، اعلام این است که سیاست آمریکا شکست خورده است. لذا در این شرایط اگر مستقیماً یا غیر مستقیم و تلویحی صحبت از مذاکره بشود، تفسیر واشنگتن از این صحبت، تردید در شکستخوردگی سیاست دورهی ترامپ خواهد بود.
| آقای فواد ایزدی بعد از جنگ جهانی دوم حدود نیمی از اقتصاد دنیا دست آمریکاییها بود. حدود پنجاه درصد. الان آماری که بانک جهانی داده می گوید الان ۱۵/۱ درصد اقتصاد دنیا دست آمریکاییهاست و همین بانک جهانی اعلام میکند که تا سال ۲۰۲۳ یعنی چهار سال دیگر این میشود ۱۳/۷ درصد.
اگر در مورد سرخپوستان تخمین زده میشود که حدود شانزده میلیون نفر قتلعام شدند، تعداد سیاهپوستان کشتهشده توسط آمریکاییها حدود صد میلیون نفر است. آمارهایی که در کتابهای مرتبط با جمعیت جهان وجود دارد، در خصوص جمعیت آفریقا تکاندهنده است.
اگر جوانان اروپا و آمریکای شمالی به این پیام و مفاهیم آن توجه کنند و توصیههای آن را به کار گیرند، شاهد آن خواهیم بود که کشورهای غربی از مسیر غلطی که افول و سقوط حتمی در انتظار آنهاست نجات پیدا خواهند کرد.
پرسشی که خوب است دانشگاههای ما به آن پاسخ دهند این است که امروز در این عرصهی دوگانهی «تعارض» و «تعامل» منافع در سطح جهان، چه باید بکنیم؟ چگونه منافع خود را تأمین کنیم؟ چگونه چالشها را حل و موانع را رفع کنیم؟
امروز میزان بدهیهای دولت آمریکا بیش از ۱۶ هزار میلیارد دلار است / در یک نظرسنجی در آمریکا، اکثریت پاسخدهندگان معتقد بودند که کشورشان مسیر غلطی را طی میکند.
ما در آمریکا با یک ساختار سیاسی مواجهیم که افراد یک کشور خارجی و مردمی که تابعیت آمریکایی ندارند، آنقدر توان نفوذ در آن را دارند که اهمیت این افراد در انتخابات بیشتر از اهمیت افرادی است که تابعیت آن کشور را دارند.
یکی از دلایل اصلی تضعیف موقعیت سیاسی آمریکا در دنیا به سبب مشکلات اقتصادی اخیر آمریکا است. دولت آمریکا حتی در تصویب بودجههای نظامی نیز مانند سابق نمیتواند هر چه را که بخواهد، اختصاص دهد. آمریکای امروز، در سه حوزه دچار ضعف است...
اینگونه نیست که لابی اسرائیل و سرمایهداری صهیونیست هر چهار سال یکبار شکل گیرد، بلکه این گروه به صورت مستمر و پیوسته با هیأت حاکمه و نمایندگان و حتی شخص رئیسجمهور آمریکا در ارتباط و تعامل است.
در آمریکا قوانینی است مبنی بر اینکه سخنهای نفرتآور (hate speech) نباید در رسانهها پخش شود و با افراد متخطی برخورد میکنند که الان این قانون را در رابطه با مسلمانان اجرا نمیکنند. این یک تصمیم کاملاً سیاسی است.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.