رهبر انقلاب: من این درد درونی خودم را فراموش نمیکنم که در یکسالونیم پیش، وقتی که شهید عالیمقام و سید عزیز و بزرگوار، شهید لاجوردی به شهادت رسید، یکی از روزنامههای آلمان نوشت ترور لاجوردی، ترور نیست! یعنی آنها عنوان ترور را هم عوض کردند. چرا؟ چون بهوسیلهی ناراضیان داخلی انجام گرفته است! تبلیغات رسانههای دنیا این است.
آنتونی پارسونز، سفیر وقت انگلستان در ایران که اتاق محل کارش مشرف به مسیر تظاهرات بود، روایتی گویا از این واقعه ارائه میدهد: راهپیمایی تاسوعا و عاشورا از نظر عظمت و انضباط و یکپارچگی، نمونه و بیسابقه بود. سیل جمعیت موج میزد و ...
محرم آن سال، محرم عجیبی بود؛ دستههای عزادار، یاری امام خمینی را همچون یاری سیدالشهدا در روز عاشورا میدانستند و ایران و قم را کربلا. اما یکی از زیباترین نقاط عطف عاشورای ۱۳۴۲، رویش حر انقلاب بود. آیتالله سید جعفر شبیری زنجانی در اینباره میگوید ...
وقتی آقا به آنجا رفتند، کمونیستها، کارگرها را در یک سالن جمع و با فریب تمام، تبلیغات منفی کرده بودند. یکبار حضرت آیتالله خامنهای دربارهی آن روز فرمودند که من از روی نیمکت به صندلی میپریدم و صحبت میکردم تا آنها نتوانند مزاحم شوند.
اولین بیانیهی روحانیون متحصن در هشتم بهمنماه ۵۷ صادر شد. / اینجانبان، به عنوان اعتراض به اعمال ضد انسانی دولت غیر قانونی بختیار از ساعت ۹ صبح روز یکشنبه هشت بهمن ماه جاری تا بازگشت حضرت آیتاللهالعظمی امام خمینی به وطن و به آغوش پُرمهر ملت، در مسجد دانشگاه تهران تحصن اختیار میکنیم ...
زنان مصری حتی اگر از دو مانع فرهنگی و اقتصادی عبور میکردند و قصد فعالیت در عرصههای سیاسی و اجتماعی را داشتند، با دیواری آهنین مواجه میشدند که برای عبور از آن مجبور به تأیید نظام فاسد بودند.
رهبر انقلاب: «من از پیش، آیتالله طالقانی را میشناختم، اما با ایشان از نزدیک دیدار خصوصی نداشتم. سالهای 41 یا 42 بود که من در آن دادگاه شرکت کردم. آن موقع من تازه از زندان آزاد شده بودم و ...
مسعود بنیصدر: «وجود انبوه افراد وفادار به آیتالله خمینی ... بیانگر این نکته است که او در وضعیت غیر قابل تصوری قرار داشت و علاوهبر این، میتوانست با یک سخنرانی، اطلاعیه یا دعوت عمومی افراد بسیاری را به پای تظاهرات و نمازهای جمعه بکشاند.»
اگرچه آیتالله خامنهای درس طلبگی را در مشهد آغاز کردند و بخش عمدهی تحصیل و تدریس ایشان در مشهد بود، اما دوران تحصیل ایشان در قم از مهمترین دوران طلبگی و علمی ایشان به شمار میرود.
هشدارهای رهبری در خصوص ترجمهای نیاندیشیدن در علوم انسانی، حتی بعد از رخنمون شدن آثار یک دهه بیتوجهی به آن نیز همچنان مهجور است.
دستور کار این بود که حالا باید چه کنیم؟ حزب جمهوری در مجلس اکثریت داشت و حزبِ حاکم بود و همه توقع داشتند که حزب در این زمینه تصمیم بگیرد. از آنجا که دبیرکل حزب هم شهید شده بود، بنابراین باید دبیرکل جدید انتخاب میشد.
سیداحمدآقا جلو آمدند و خبر شهادت آقای هاشمینژاد را به امام دادند. امام فوراً دستشان را روی شقیقههایشان گرفتند و پس از کمی تمرکز فرمودند: «انالله واناالیهراجعون» چند ثانیهای ایستادند و...
بخشی از بحثهای شهید هاشمینژاد پاسخ به شبهاتی بود که عمدتاً برای نسل جوان آن زمان مطرح بود، چون ایشان در ادامهی راه استاد مطهری معتقد بودند که باید به سؤالات جوانان در مورد مسائل دینی و اعتقادی پاسخ شفاف و روشنی داد.
از آقا خواهش کردم اندکی به کنار جایگاه بیایند تا مردم را به آرامش دعوت کنم؛ البته هدف دیگری هم داشتم. میدانستم که امام خمینی خطبهها را مستقیماً از طریق رادیو گوش میکردند. با این پیام، به امام رساندم که آقا سالم هستند.
آیتالله خامنهای به حکم امام (ره) وظیفهی امامت نماز جمعه را بر عهده گرفتند. امام پیشتر در چهلم شهادت استاد مطهری، توصیه فرموده بودند که «من پیشنهاد میکنم که آقای آقا سیدعلی آقا بیایند، خامنهای»