خواندن این کتاب هر انسان آزادهای را خجلتزده میکند و بیاختیار به تعظیم در برابر این بانوان وا میدارد. متن روایتها، ترسیمکنندۀ صحنههای بیبدیل و اعجابآور و شگفتانگیزی است که اگر مدارک و مستندات متقن برای آن وجود نداشت شاید باور مجاهدت این مجاهدان خاموش و بیریا و گمنام برای آیندگان بسیار دشوار مینمود.
آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است. باید از بانوی پرکار و صبور و خوشسلیقهئی که این کار پرزحمت را بهعهده گرفته و بخوبی از عهده برآمده است و نیز از مؤسسهی جبههی فرهنگی عمیقاً تشکر شود.
زنان ما در جنگ، فقط رزمنده پشت جبهه نبودند، بلکه مادر و همسر هم بودند. هیچکدام از این نقشها را هم فدای دیگری نمیکردند، با اینکه بچه کوچکشان را در خانه میگذاشتند و به رختشویی میرفتند.
حضرت آیتالله خامنهای: «اولین احساس، پس از خواندن بخشهائی از کتاب حوض خون، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است.» مهر ۱۴۰۰
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب حوض خون، لوح «مجاهدان خاموش» را منتشر میکند.
حضرت آیتالله خامنهای: «اولین احساس، پس از خواندن بخشهائی از کتاب حوض خون، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است.» مهر ۱۴۰۰
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب حوض خون، لوح «مجاهدان بیریا و گمنام» را منتشر میکند.
در مراسم دوازدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت، تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «حوض خون» منتشر شد.
متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ـ اولین احساس، پس از خواندن بخشهائی از این کتاب، احساس شرم از بیعملی در مقایسه با مجاهدت این مجاهدانِ خاموش و بیریا و گمنام بود. آنچه در این کتاب آمده بخش ناشناخته و ناگفتهئی از ماجرای عظیم دفاع مقدس است. باید از بانوی پرکار و صبور و خوشسلیقهئی که این کار پرزحمت را بهعهده گرفته و بخوبی از عهده برآمده است و نیز از مؤسسهی جبههی فرهنگی عمیقاً تشکر شود.
بهمناسبت «دوازدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت» و انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «حوض خون»، ویژهنامهی «کتابنامه» منتشر شد. این ویژهنامه شامل گفتوگو با خانم فاطمه سادات میرعالی نویسنده کتاب، یادداشتهای تعدادی از فعالان حوزه ادبیات دفاع مقدس و یک شعر ترکیببند در رسای شیرزنان وصف شده در این کتاب است.
در «حوض خون»، جنگ را از نگاه زنان و مادران به نظاره مینشینیم. در این روایتها، خبری از خاکریز و سنگر و کمین نیست، اما پر از نگرانی مادران و زنان است برای مردانی که پشت خاکریزها میجنگند. جنگ در نگاه این زنان بهجز موشکهایی که خانههای شهرشان را به تلی از خاک بدل میکنند، ملحفههایی است که رنگ حوض را به رنگ خون درمیآورند.
حوض خون، روایت حضور زنان اندیمشکی در بحبوحهی جنگ عراق علیه ایران در رختشورخانهی بیمارستان کلانتری اندیمشک است. روایتهای متفاوت دربارهی سوژهای مشترک از منظر و زاویهی دید هریک از راویان داستان. شصتوچهار راوی از تجربهی واقعی خود و مواجهی مردم اندیمشک با جنگ و مقاومت در برابر دشمن سخن میگویند.
«حوض خون»، روایت زن ایران است، روایت دختر انقلاب است، روایت مادر مسلمان؛ در کنار «حوض خون»، دخترکان ایران قد کشیدند و همراه مردان در مقابل شعلههای آتش ایستادند، پروبال گرفتند و در قلههای عشق و معرفت جز به نام حسین علیهالسلام اشک نریختند.
از نگاه خودشان کار در رختشورخانه در روزهای جنگ، کارِ بزرگ و شاقی نبود که نیاز به بازگوکردن داشته باشد. میگفتند: «ما وظیفهمان بوده است. آن جوان میرفت جلوی تانک و تکهپاره میشد. حالا من هم مثلاً پتویی خونی میشستم»