واقعیت این است که زیستبوم ما نفتی است. سالها نفت سلطهداشته و فرهنگ ما را بهصورت عموم تحتتأثیر قرار داده است. ما دولتهای چاق و نیروی انسانی زیادی داریم، امّا قوانین متناقض است.
علاوه بر ایده حکمرانی منسجم و برنامه عملیاتی مبتنی بر آن، باید به ملزومات اجرای برنامههای کلان نیز توجه ویژه شود؛ ملزوماتی که بدون فراهمکردن آن نمیتوان به اهداف دست یافت. اینکه تصور شود صرف تغییر افراد و تیمهای مدیریتی میتواند منجر به تحول شود، باور غلطی است.
بر اساس حیطه تخصصی خودم که مدیریت تغییر در سازمانها خصوصاً با رویکرد سازمانهای سلامت است، اگر ما میخواهیم تغییر ملموسی را ببینیم، با آییننامه و حرکات از بالا به پایین غالباً نمیبینیم. آنچه اهمیت دارد، تغییرات از پایین به بالاست که همان مهارتافزایی و کادرسازی است.
طبق پیشبینیهای جهانی، علم هوش جهانی جزء سه علم برتر و مؤثر در دنیا و اقتصاد برای آیندگان خواهد بود. یکی از عمده کاربردهای این علم نو، استفاده از آن در جهت تأمین امنیت، عدالت و برابری است که در جوامع اسلامی بهخصوص جوامع شیعه بسیار مورد توجه است.
میزان مصرف انرژی نسبت به تولید ناخالص ملی در کشور ما بسیار بالابوده و برخلاف دیگر کشورها روند صعودی دارد بهگونهای که شدت انرژی ما هفتوشش دهم برابر آلمان و چهار برابر ترکیه است.
|فائزه فداکار
آنچه در تحلیلهای موجود درباره تحولات حکمرانی و شواهد ملموس در ارتباط با تغییرات قابل درک است، عزم جدی نظام سلطه برای واردکردن بشریت به دوره جدیدی از استعمار موسوم به عصر مجازی است که آن را از تغییر فرآیندهای تربیتی هویتی به نفع نظام سرمایهداری آغاز نموده است.
|جواد آزادی بیش از تولیدکنندگان فاوا، تجّار استفادهکننده از فاوا توسعه یافتهاند. در نتیجه، امروز در اکثر قریببهاتفاق فناوریهای مرتبط با فضای مجازی وابسته به غرب هستیم.