پرسش سوم در حوزهی بیانضباطی مالی این است که خروجی درآمدهای کشور چگونه هزینه میشود؟ نحوهی هزینهکرد درآمدها، زمان و کیفیت اجرای پروژهها، کیفیت تولید کالا و قیمت تمام شدهی آن در قیاس با نمونههای تولیدشده از سوی رقیب مشخص نیست.
اشتغالزایی و افزایش درآمد گاهی و در شرایطی با خصوصیسازی و دخالت کمتر دولت محقق میشود و گاهی نیز با ایفای نقش بیشتر دولت؛ بهویژه در یک شرایط جغرافیایی خاص.
مسئلهی دیگری که نیاز به واکنش حقوقی خاص خود دارد، نحوهی اعمال این تحریمها است. ما در مواردی شاهد اقدامات فراقطعنامهای برخی سازمانها و کشورها علیه ایران هستیم.
رهبر انقلاب در دیدار با رئیسجمهوری و هیأت دولت ضرورت «جهاد اقتصادی» را رونق اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم و مقابله با اهداف خصمانهی نظام سلطه بر ضد ملت ایران بیان کردند.
صادرات غیر نفتی ایران باید از حالت سنتی به علمی تبدیل شود. در این مسیر نیاز داریم که ماشینآلات مدرن را به چرخهی تولید واحدهای صنعتی اضافه کنیم. از این جهت اهمیت سرمایهگذاری در بخش صادرات غیر نفتی کاملاً احساس میشود.
پیشروی در جهاد اقتصادی باید تا حدی باشد که کشور و نظام اسلامی را به درجهای از عظمت و پیشرفت و قدرت و استحکام اقتصادی برساند که برای همیشه هر نوع تلاش مذبوحانهای برای فلج کردن زیرساختهای اقتصادی آن ناامید گرداند. بیانات|جهاد اقتصادی
با جمعی از همکاران در هیئت رئیسهی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و تهران به دیدار رهبر انقلاب رفتیم. دیداری که بدون شک در سال «جهاد اقتصادی» میتواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد...
موضوع حضور بخش خصوصی در صحنه اقتصاد جهانی، موضوع محوری دیگری از بیانات رهبر معظم انقلاب بود. ایشان نسبت به بهرهگیری هرچه بیشتر از فرصتهای موجود در صحنه اقتصاد بینالملل تأکید کردند.
برنامهریزی برای تحریم همهجانبه اقتصادی نظام جمهوری اسلامی ایران با یک هدف مشخص صورت میگیرد که آن افول اخلاق در جامعه اسلامی است که در صورت تحقق آن، همه آرمانهای نظام مورد تهدید قرار میگیرند.
در مواردی، قوانین فعلی حاکم بر فعالیتهای اقتصادی، تناسبی با تحولات روز در این فعالیتها نداشته و نیازمند اصلاحات جدی هستند. این موضوع از جمله ملزوماتی اساسی است که همه قوای سهگانه باید به صورت جهادی نسبت به آن اقدام نمایند.
«جهاد اقتصادی» بُرشی بر نام سال «همت مضاعف، کار مضاعف» است که آن توان و همت باید بتواند در موضوع مشخصی از اولویتهای رشد و پیشرفت هست، بروز لازم را پیدا کند.
باید توجه داشت که انواع دیگری از روشهای انعقاد قرارداد وجود دارد که باید بر روی آن مطالعه شود. با مطالعه و انجام برخی اصلاحات میتوان قراردادهای بیع متقابل (Buy Back) را هم جذابتر کرد.
اگر به اهمیت اقتصادی و اجتماعی تولیدات میدان پارس جنوبی و ایجاد فرصتهای اشتغال و کارآفرینی آن، دیپلماسی نفت و افزایش قدرت چانهزنی کشور در مبادلات و مناسبات بینالمللی را اضافه کنیم، ارزش میدان پارس جنوبی بیش از بیش آشکار میشود.
رشد علم در خاورمیانه «سریع» و مقدار آن حدود چهار برابر میانگین جهان است که ایران و ترکیه پیشتاز این رشد سریع علمی هستند. ساینس متریکس خاورمیانه را منطقهای نامید که که از این پس باید چشمها به آن دوخته شود.
یکی از مهمترین مسائل در زمینهی جهاد اقتصادی، مسئلهی فرهنگسازی است؛ یعنی باید این موضوع را در جامعه نشر و گسترش دهیم که اگر کسی میخواهد در این کشور کار اقتصادی کند...
نباید شعار سال گذشته، «همت مضاعف، کار مضاعف» را فراموش کنیم. چنانچه امسال حتی میبایست همت و کار مضاعف نمود بیشتری در کار ما بروز داشته باشد، زیرا «جهاد اقتصادی» میدانی بسیار فراختر و وسیعتری را برای کار و تلاش و برنامهریزی میطلبد.
وقتی یک امری به عنوان جهاد تلقی میشود، یعنی از وضعیت کنونی و ساختارهای معیوب کنونی با توجه به ظرفیتهای موجود در جامعهی ایرانی رضایت نداریم و سریعاً باید با تحول آنها را اصلاح کنیم.