| عادل پیغامی
| عادل پیغامی
خیل عظیم تحصیلکردگان ایرانی ولو اینکه با فرآیندی به نام تولید انبوه مدرک فارغالتحصیل شده باشند، اما با کوچکترین دانشافزاییها و مهارتافزاییها میتوانند به فعالان جدی کسبوکارهای دانشبنیان یا در زنجیره آن کسبوکارها خودشان را قرار بدهند...
| عادل پیغامی
| دکتر عادل پیغامی
باید بدانیم که اقتصاد خانواده سلول بنیادین اقتصاد مقاومتی است. این مساله باید به گفتمان همگانی تبدیل شود تا توجه و برنامه ریزی منسجمی در این حوزه صورت پذیرد. اگر اقتصاد آینده کشور، گام دوم انقلاب و اقتصاد مقاومتی را در نظر بگیریم بخشی مهم مربوط به نقش مهم زنان است.
| دکتر عادل پیغامی
معمولاً دولتها نگاه و نگرش کوتاهمدت دارند و دنبال منافع کوتاهمدت حزبی و گروهی خود هستند و به جراحیهای عمیق و ساختاری اقتصادی دست نمیزنند. هزینههایی که دشمن در جنگ اقتصادی برای ما ایجاد میکند، این فرصت را فراهم میسازد که بهناچار دولتها مجبور به یک سری اصلاحات و تغییرات ساختاری عمیق میشوند.
ما باید تمرین کنیم که در دریای متلاطم حرکت کنیم. فرضاً تلاطم هم نباشد، آیا مشکلات کشتی حل میشود؟ حرکت کشتی با موتور خود انجام میگیرد؛ وقتی کشتی راه نمیرود، آیا میتوانیم بگوییم موجهای دریا اجازه نمیدهد که ما حرکت کنیم؟ وقتی موج بالاتر میرود، موتور کشتی شما هم باید قویتر باشد.
درونزایی غیر از درونگرایی است و به معنای عدم استفاده از فرصتهای مفید جهانی نیست. درونزایی به هیچ عنوان نباید به انفعال، درونگرایی، خودبسندگی، بریدن از فضای جهانی و راهبردهای انزواطلبانه تعبیر شود.
بعضی میگویند که ما باید اول چرخ بسازیم و نمیتوانیم ناگهان از نانو شروع کنیم. اینها یک نگاه خطی و مرحلهای دارند که هیچ مبنای علمی ندارد. درواقع این عده اعتقادی ندارند که ما راههای میانبر هم داریم و میتوانیم ۵۰ سال را زودتر طی کنیم.
حماسه برای ایران اسلامی، دلمشغولی روح و قلقلک هیجان و خلسهی شیرین در کنار امواج خوابآور آرزوها نیست. ما نیاز داریم که حماسهها را در عرصههای مختلف زندگی برای اصناف و طبقات مختلف مردم تعریف کنیم.
مطرحنشدن برخی مباحث تکمیلی منظومهی راهبردی و عملیاتی کشور در عرصهی علم از سوی رهبر انقلاب، شاید به این معناست که حلقههای بعدی مدیریتی کشور باید به دنبال طراحی عملیاتی این موارد باشند.
جمهوری اسلامی در حوزههای اقتصادی خود با مسائل یا مفاهیمی مواجه است که به هیچ عنوان تاکنون چه در عرصهی نظر و در عرصهی عمل مشابه و مابهازای واقعی نداشته است.
گلخانه بهویژه وقتی نتایجش بزرگ و قابل رقابت با سیستمهای بزرگ باشد، استعارهای است نشاندهندهی ظرفیتهای بالقوهی بینهایت. نمادی است از کانونهای امیدبخش و انگیزهبخش برای انجام کارهای بزرگ.
لقمهی حرام مانند یک ویروس کشنده است که ایمنی دستگاه تشخیص و عملکرد افراد را بهکلی نابود میکند. لذا یکی از اهداف اساسی ما شناسایی مسیر لقمههای حرام و میزان آن در اقتصاد کشورمان و مقابله با آن است.
ایشان با تأکید بر مجموعهای از «صنایع فوق پیشرفته» مثل «نانوتکنولوژی»، «بیوتکنولوژی» و «هوافضا» بر این نکته توجه دارند که رشد اقتصادی در دهههای آینده بیشتر بر دوش فناورییهای نوین خواهد بود.
در باب مفهوم و نسبت دو کلمه جهاد و اقتصاد در عبارت «جهاد اقتصادی» که نام سال 90 شمسی لقب گرفته است، شش نکته حائز اهمیت است...
ما در حوزهی علوم انسانی که از نظر من در حوزههای علوم کشورداری، مدیریت اجتماع و تمدنسازی است، دچار یک غفلت شدهایم. یکی از مسئولان پژوهشی وزارت علوم میگفت که اکثر پایاننامههای تکمیلی در دانشگاهها مسألهای را از کشور و بدنهی نظام حل نمیکند.