در اولین جلسهای که ما ۱۶ آذر سال ۸۸ خدمت حضرت آقا رسیدیم، من یادم است که عرض کردم برنامههای ما این است و این کارها را میخواهیم بکنیم. در برنامهها، من صحبت از دقت عملکرد تولیدات نکرده بودم. آقا فرمودند که اولویت من دقت است. اینهایی که میگویید خوب است، ولی بروید و روی دقت متمرکز بشوید.
شما یک مورد از موارد مشابه فوق که بچههای انقلابی انجام دادهاند را به من نشان بدهید که این آقایانی که ادعای متخصص بودن میکنند، انجام داده باشند. همین افرادی که چنین حرفهایی میزنند، بزرگترین هنرشان، عقد قرارداد با خارجیهاست. برای ساختن یک جادهی معمولی که برای بچههای جهاد جزو بدیهیترین کارها بود، دست به دامن خارجیها شده و...
در آموزههای اسلامی، موضوع عفو و گذشت از جایگاه ویژهای برخوردار است. بنا بر معارف اسلامی، اگر کسی «سهواً» دچار خطایی شد یا حتی عمداً خطایی از او سر زد، اما پس از آن «پشیمان» شد، وظیفهی دینی حکم میکند چنین کسی را عفو کنیم. بالعکس آن نیز صادق است. بدینمعنا که اگر کسی خطایی مرتکب شد و بهجای آنکه از آن پشیمان و نادم شود، اصرار و...
یکی از سران رژیم صهیونیستی در مصاحبهای میگفت ما گروههای تکفیری را حمایت کردیم و خوشحال شدیم که چنین اتفاقی افتاده است و این اتفاقات به گمان ما تضعیفکنندهی جمهوری اسلامی بود. بعد میگوید اما هرچه زمان گذشت، بهجای اینکه ما به هدفمان نزدیکتر شویم، ایران به هدفش نزدیکتر شد. بهجای اینکه این جریان منشأ تضعیف ایران شود، موجب تبدیل ایران به قدرت اول منطقه شد.
یکی از سران رژیم صهیونیستی در مصاحبهای میگفت ما گروههای تکفیری را حمایت کردیم و خوشحال شدیم که چنین اتفاقی افتاده است و این اتفاقات به گمان ما تضعیفکنندهی جمهوری اسلامی بود. بعد میگوید اما هرچه زمان گذشت، بهجای اینکه ما به هدفمان نزدیکتر شویم، ایران به هدفش نزدیکتر شد. بهجای اینکه این جریان منشأ تضعیف ایران شود، موجب تبدیل ایران به قدرت اول منطقه شد.
در بخشی از پیام حج رهبر انقلاب در توصیف آلسعود، از اصطلاح «شجرهی ملعونه» استفاده شده است. سؤال آن است که این شجرهی ملعونه چیست که خداوند آن را وسیلهای برای آزمایش و امتحان مردم قرار داده است؟ مخصوصا آنکه در هیچ یک از آیات کریم، شجرهای به چشم نمیخورد که مورد لعن خداوند قرار گرفته باشد.
در غرب خانواده تبدیل شده است به یک «باهمباشی» بدون تعهد و قرار خاصی که معلوم هم نیست تا چه مدت دوام خواهد داشت. برای همین، صرف زندگی در خانههای مشترک یا حتی با هم بودنهای چند ساعته و چند روزه، باعث متولد شدن فرزندان نامشروع شده است. اخیراً در گزارشی که یکی از رسانههای آمریکایی منتشر کرده است، دیدم که نوشتهاند بیش از...
در غرب خانواده تبدیل شده است به یک «باهمباشی» بدون تعهد و قرار خاصی که معلوم هم نیست تا چه مدت دوام خواهد داشت. برای همین، صرف زندگی در خانههای مشترک یا حتی با هم بودنهای چند ساعته و چند روزه، باعث متولد شدن فرزندان نامشروع شده است. اخیراً در گزارشی که یکی از رسانههای آمریکایی منتشر کرده است، دیدم که نوشتهاند بیش از چهل درصد فرزندانی که در آمریکا متولد میشوند، محصول روابط نامشروع هستند.
سبزواری انگار خوب فهمیده بود که انقلاب نیاز به «هنر» و «رسانه» برای پیشبرد اهداف خود و جا باز کردن در قلوب مردم دارد. برای همین هم «شعر» را انتخاب کرد. و چه هنر و رسانهای بهتر از شعر! آن روزها، رژیم حتی مانع تشکیل جلسات شعری میشد که از آنها بوی نهضت انقلاب میآمد. برای همین، خیلی از انجمنها و جلسات شعر، بهصورت مخفیانه برگزار میشد. سبزواری هم...
فشار سفارت آمریکا برای تصویب این لایحه تا آن پایه بود که دولت و مجلس ناگزیر شدند بدون در نظر گرفتن آداب و رسوم قانونگذاری، آن را به رأی بگذارند. لایحه را نه به کمیسیونهای دادگستری و نظام فرستادند و نه برای مطالعه در اختیار نمایندگان قرار دادند.
میدانید که زیردریایی طارق را در زمان تحریمها تعمیر کردیم. تحریم که شد، خارجیها همهی نقشههای ساخت و تعمیر را بردند. به حضرت آقا که گفتیم، فرمودند چه بهتر که بردند، خودتان بسازید. همین جمله باعث شد مهندسین خودمان دست به کار شوند...
۲۴تیرماه ۹۴، وندی شرمن در جمع خبرنگاران دربارهی یکی از جلسات بین تیم ایرانی و سایر اعضای ۵+۱ سخن گفت. وی در این جلسه که با بغض آغاز کرد، جزئیاتی از گفتوگوهایی که در مذاکرات هستهای در خصوص مذموم بودن جنگ رد و بدل شده بود را بازگو کرد. شرمن بخشی از این جلسه را اینگونه روایت میکند...
جیمی کارتر، رئیسجمهور ایالات متحده با عصبانیت از رئیس وقت سازمان سیا پرسید: «یعنی شما با این همه آدمی که در دنیا دارید، با این همه تجهیزات فوق پیشرفته، با این همه بودجهای که صرف میکنید، نتوانستید انقلاب مردم ایران را پیشبینی کنید؟» و او در پاسخ گفت: «آنچه در ایران روی داده است یک بیتعریف است، کامپیوترهای ما آن را نمیفهمند.»
شاید در نگاه اول، عجیب به نظر برسد اما پروندهی هستهای ایران، بیش از آنکه ماهیت تکنیکال و داخلی داشته باشد، ماهیت «ژئوپلتیک» و «منطقهای» دارد و در حقیقت آمریکا به حل آن در یک چارچوب کلان منطقهای مینگرد.
چند روز بعد از این فراخوان، موج اجتماعی گستردهای در فضای مجازی و واقعی راه افتاد و تنها بیش از ۱۰۰۰ عکس به سایت KHAMENEI.IR ارسال شد. دامنهی افطاری ساده البته فراتر از شهر تهران و سایر شهرهای کشور رفت و حتی در برخی از روستاهای کشور عزیزمان نیز این سنت حسنه انجام شد...
در طول مذاکرات دو سال اخیر سطح توقعات غرب و مخصوصا آمریکا تا بدانجا افزایش یافت که در آستانهی «مذاکرات لوزان»، رئیسجمهور آمریکا با تکرار مواضع قبلی خود اذعان کرد که ایران میبایست برای رسیدن به توافق، «امتیازات» بیشتری بدهد! حتی گفتوگوهای نُه روزهی لوزان هم نتوانست چارهی کار شود و...
دستیابی به «فناوری هستهای» نیز از جمله مسائلی است که تفکر روشنفکری، اساسا ضرورت دستیابی به آن را منکر شده است. به عقیدهی اینان، فناوری هستهای همان مادهی بدبو و عفنی است که به کار نمیآید و همان بهتر که آن را به دیگران واگذاریم و اصلا مملکتی که «نفت» دارد، «اورانیوم» میخواهد چه کار!
از امروز باید پایههای تأمین انرژی برای نسلهای بعدی پایهگذاری شود. نسل فعلی فقط به این دلیل که در حال حاضر انرژی فسیلی وجود دارد، مجاز به تولید بیشتر نیست. این انرژیها روزی پایان میپذیرند. بنابراین همانند شمع حمام شیخ بهایی اصفهان که همیشه روشن بود، باید چارهای اندیشید تا شمع انرژی کشور برای همیشه روشن بماند...
کلی این در و آن در زدیم تا توانستیم اجازهی ورود این فیلم به جشنواره را از مسئولین سینمایی بگیریم. این ماجراها را عوامل فیلم برای رهبری هم تعریف کردند. آقا هم تعجب کرده بودند که چطور و چگونه به این فیلم گفتهاند که فیلمی ضدجنگ است!
بهجای اینکه اقتصاد در دست خود مردم باشد و مردم آن را اداره کنند، دولت همهی تصمیمگیریهای اقتصادی را انجام میدهد و بنگاههای بزرگ اقتصادی را مدیریت میکند. در عین حال، نقش و جایگاهی که دولت در اقتصاد ایران ایفا میکند، توزیعکنندهی رانتهای ناشی از درآمدهای نفتی است...
حقیقت این است که بدون تولید علوم انسانیِ اسلامی، نمیتوان نظام را اسلامی کرد، زیرا در تأسیس نهادها، تنظیم مناسبات و تدوین و تنظیم قوانین و مقررات، باید از علوم انسانی استفاده کرد. فقه و اخلاق اسلامی، چتری بر سر علوم انسانی اسلامی هستند.
آقا گفتند: «من این کتاب شما را خواندم، الحمدلله کتاب خوبی شده است.» من که مقداری هول شده بودم گفتم: «به زحمت افتادید.» فرمودند که: «کتاب خواندن زحمت نیست.» آنجا اشارهای هم کردند که بر این کتاب تقریظی نوشتهاند.
ما باید تمرین کنیم که در دریای متلاطم حرکت کنیم. فرضاً تلاطم هم نباشد، آیا مشکلات کشتی حل میشود؟ حرکت کشتی با موتور خود انجام میگیرد؛ وقتی کشتی راه نمیرود، آیا میتوانیم بگوییم موجهای دریا اجازه نمیدهد که ما حرکت کنیم؟ وقتی موج بالاتر میرود، موتور کشتی شما هم باید قویتر باشد.
حمایت آمریکا از برخی کشورهای منطقه که مدل حکومتشان، مدل «اسلام آمریکایی» است از یکسو، و ساختن و رسانهای کردن گروههای تکفیری از سوی دیگر مؤید آن است که آنان بیش از هر چیز دیگری به دنبال جلوگیری از گسترش مدل «انقلاب اسلامی» هستند.
ما در حال حاضر به لحاظ «تولید علم» در منطقه رتبهی اول را داریم، اما به لحاظ تبدیل این تولیدات علمی به محصول از برخی کشورها عقبیم. بعد باید از این محصولات و فناوریها «تولید ثروت» کنیم. این همان موضوعی است که رهبر انقلاب در ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری بر آن تأکید کردهاند.
روز چهارشنبه اما جمعی از علمای حاضر در همایش به عیادت رهبر انقلاب رفتند. در حاشیهی این عیادت، فرصتی فراهم شد تا با برخی از این افراد گفتوگوی کوتاهی پیرامون شخصیت و دیدگاههای جهان اسلامی حضرت آیتالله خامنهای داشته باشیم.
رهبر انقلاب در دیدار مسئولان وزارت خارجه اگرچه «مذاکره با آمریکا» را در موضوعات خاص منع نکردند، اما این مذاکره را برای رفع تحریم بیفایده دانستند. حال باتحریمهاچه بایدکرد؟ این پرسش محور گفتوگوی ما با مدیرکل دفتر سیاستگذاری علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود.
صبح روز ششم اوت ۱۹۴۵ میلادی، هواپیماهای آمریکایی خود را به آسمان هیروشیما رساندند. رادارهای ژاپن، ورود سه هواپیما به منطقه را شناسایی کردند اما تصور کردند که این هواپیماها از نوع شناسایی هستند. ژاپنیها هیچگاه تصور نمیکردند که آمریکا به بمب هستهای دست یافته باشد و از آن بدتر، بخواهد آن را عملا آزمایش هم بکند ...
از اوایل قرن بیستم که به تعبیر رهبر انقلاب دولت انگلیس بنا بر یک طرح استعماری، پایههای اولیهی رژیم جعلی اسرائیل را در این منطقه ایجاد کرد تا به امروز، شاهد صدها نمونه قتل و غارت و تخریب، توسط این رژیم در مناطق مختلف هستیم که تنها آخرین مورد آن جنگ و محاصرهی غزه است ...
جیمی کارتر در خاطرات خود مینویسد: «من از رئیس وقت سازمان سیا که به دلیل پیروزی انقلاب اسلامی از کار برکنار شد پرسیدم: یعنی شما با این همه آدمی که در دنیا دارید، با این همه تجهیزات نتوانستید انقلاب ایران را پیشبینی کنید؟ او گفت: آنچه در ایران روی داده است یک بیتعریف است ...
بررسی شیوهی سخنرانی رهبر انقلاب نشان می دهد که ایشان معمولا آیه یا آیاتی از قرآن را مَطلع بیانات خود قرار میدهند. اما نکته قابل توجه آن است که این آیات به لحاظ معنایی در ارتباط با منظومهی سخنانی است که قرار است توسط ایشان در آن روز و سخنرانی خاص بیان شود.
تأکید بر موضوع «پیشرفت» کشور مبتنی بر عامل «درونزایی» از کلیدواژههای پرکاربرد در دیدارهای اخیر رهبری بوده است. در مقابل این نظر، عدهای بر آن عقیدهاند که الگوها و مدلهای پیشرفت همانی است که در غرب تجربه شده و سایر کشورها نیز باید چنین راهی را در پیش بگیرند.
فرایند گذار کشور از یک مرحلهی بحرانی تأثیر زیادی در کسب پیروزی داشت. در این موضوع نقش رهبری امام بسیار برجسته است. امام چطور ثبات سیاسی را برقرار کرد؟ مبتنی بر «حضور مردم» و فراخوان مردم برای حضور در صحنهی سیاسی کشور.
نیروهای مپنا بهصورت شبانهروزی، بدون وقفه، با انگیزهی بالا و با تمام وجود کار و فعالیت میکنند. ما درسالهای اخیر، دو سه پروژهی خیلی مهم را شروع کردیم. از آن طرحهایی که هیچ کشوری حاضر نیست آن را به هیچ قیمتی به سایر کشورها بفروشد.
آمریکا به دلیل آنکه سابقهی چندانی از حضور او در مسائل استعماری جهان وجود نداشت، عملکرد او تا حدودی برای رجال سیاسی ایران شناخته شده نبود. این عدم شناخت از آمریکا در آن مقطع زمانی موجب شد تا نوعی احساس خوشبینی نسبت به آمریکا وجود داشته باشد.
نمیتوان همهی دستاوردهای بشری را کنار گذاشت. منتها باید ببینیم که مشکلات و معایب نظریههای موجود علم اقتصاد در کجاهاست و بعد آنها را اصلاح و برطرف کنیم / آنچه که از سخنان رهبر انقلاب اسلامی برداشت میشود این است که ایشان علوم انسانی موجود را نفی نمیکنند بلکه تأکید دارند ...
ما نیاز داریم که در ابتدا یک «عقلانیت اسلامی» طرح شود و بر مباحث فلسفی و علمی تأثیر بگذارد و موجب یک داد و ستد دائمی بین فلسفه و علم شود. پس از آن، فلسفه باید امتداد سیاسی و اجتماعی پیدا کند و...
در حوزه اقتصادی علیرغم گسترش عمران و آبادانی ملی، هنوز نتوانستهایم به اهداف مورد نظر برسیم. اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی علیه ایران به این دلیل است که آنها میدانند ما در زمینه اقتصادی ضعف داریم.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.