| سعید اشیری
از مهمترین اصول بنیادین در پارادایم اسلامی، «اصل قرآنی زوجیت و همراهی» است؛ در بیان آیتالله خامنهای: «اساس تفکّر مارکسیستی و دیالکتیک مارکسیستی بر تضاد و تعارض بود، اساس تفکّر اسلامی و دیالکتیک اسلامی بر همراهی و همگامی و همکاری و مزدوج شدن و همراه شدن است.»
| سعید اشیری
«مواسات»، اصطلاحی ناظر به سبک زندگی اسلامی و از مهمترین وظایف اخلاقی و عاطفی انسان و به معنای همراهی کردن و کمک کردن به برادر مؤمن در همهی امور است. معنای آن ناظر به وضعیتی است که آدمی، بخشی از مال خویش را در اختیار نیازمندی قرار دهد.
| سعید اشیری
تمرکز رهبر انقلاب دربارهی مأموریت، نقش، جایگاه و کارکرد «نیروی قدس» نکتهی قابل تأمل و مهمّی است. اهمیت این فراز از سخنان رهبر انقلاب هم ناظر به برخی دیدگاههای مدافع سازش با استکبار جهانی است و هم ناظر به تهدیدهای پوشالی و پیغامهای آمریکا.
منشأ، خاستگاه و مبنای پذیرفتن خواست و رضایت عامهی مردم در نظام مردمسالاری اسلامی چیست؟ چرا در این نظام، به سازوکارهای ناظر به آراء عمومی مانند انتخابات توجه میشود؟ آیا این توجه، منبعث از پذیرفتن ــ به اصطلاح.ــ یک «بدِ ضروری» و «پذیرش یک اجبار سلبی» است یا بر اساس نوعی «نگاه ایجابی» به رأی مردم است؟
| سعید اشیری
مستضعفین چه کسانی هستند؟ مستضعفین را بد معنا میکنند؛ مستضعفین را به افراد فرودست یا حالا اخیراً ــ یعنی این چند سال اخیر باب شده ــ اقشار آسیبپذیر معنا میکنند، یعنی آسیبپذیران؛ نه، قرآن مستضعف را این نمیداند...
| سعید اشیری
در نظریّهی اقتصاد مقاومتی «رونق تولید ملّی» به عنوان رکنِ اساسی اقتصاد مقاومتی همواره مطرح بوده و تولید ملّی با انگارههایی از قبیل «تولید بهمثابهی جهاد و حسنه» و «تولید بهمثابهی نیاز اساسی و عامل حفظ و امتداد نظام اسلامی» مورد تأکید بوده است.
|آقای سعید اشیری
در نگاهی فرانگر به منظومهی فکری رهبر انقلاب، به طور کلّی دوگانههای گفتمانی متنوّعی مطرح شدهاند که این صورتبندیها را میتوان در دو گونهی کلّی بیان کرد: دوگانههای گفتمانی تقابلی و دوگانههای گفتمانی تعاملی.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار مردم قم به بیان تفاوت دستگاه محاسباتی نظام معرفتیِ لیبرالدموکراسی و نظام معرفتیِ توحیدیِ اسلامی پرداخته و به ناکامی قدرت محاسباتی آمریکا در مقابل انقلاب اسلامی اشاره کردند. از این رو، در سلسله یادداشتهایی که به مرور منتشر میشود، به تبیینِ این مسأله پرداخته خواهد شد.
از نظر رهبر انقلاب، «تبلیغ باید گفتمانساز باشد». سخن این است رابطهی میان تبلیغ و گفتمانسازی چیست؟ هرچند پاسخ به این پرسش، مجال مفصلی را میطلبد، اما بهطور خلاصه باید رابطهی اصلی میان این دو مفهوم را در همین بیانات اخیر، یافت...