از یک سو ولایت فقیه، مقولهای فقهی است و از سوی دیگر، مقولهای کلامی. حتی ابعادی عرفانی نیز مییابد. در این نوشتار، به دو وجه توأمان کلامی/ اعتقادی و فقهی ولایت فقیه از دیدگاه آیتالله جوادی آملی میپردازیم.
با انضمام تعبیر اصل 57 درخصوص «ولایت مطلقه» به نظرات امام(ره) که از منابع حقوق اساسی کشور است، اعتبار و جایگاه احکام حکومتی مشخص میشود. به این ترتیب علاوه بر اصل پنجاه و هفتم، اصل یکصد و دهم نیز مؤید پذیرش حکم حکومتی و ولایت مطلقه است.
در تعریف مقام معظم رهبری التزام به ولایت فقیه یعنی همان عمل کردن به قانون کشور. مگر آنانکه دم از دمکراسی می زنند قوانین کشور را خلاف دمکراسی می دانند؟!
خبرآنلاین - این استفتا مساله التزام به ولایت فقیه را از موضوعی که با برداشت های سلیقه ای تعریف می شود خارج کرده و شرط التزام را به روشنی مشخص میکند...
قسمت دوم: به تعبیری دیگر، التزام به ولایتفقیه و یا ضدیت با آن، ناظر به موضوعات مطرح در بندهای پنجگانه پیشین نیست. حال سئوال آن است که پس ضدیت با ولایت فقیه به چه معناست؟ | قسمت اول
حکم حکومتی نه در خلأ انجام میگیرد و نه از خاستگاه مصالح شخصی و یا گروهی صدور مییابد. بر این اساس، نه به معنای "حکومت حکم" است و نه به معنای "حکمی برای حکومت کردن".
فردانیوز - آیت الله سید محمد غروی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، معتقد است نظر رهبر انقلاب درباره التزام به ولایت فقیه، دایره ملتزمان به این اصل را گسترده تر می کند.
هفته نامه پنجره - قولة التزام نظری یا عملی به مبانی یک نظام سیاسی محدود به هیچ کشوری نیست. بلکه، مقولة شهروندی هنگامی شکل میگیرد که عناصری در آن وجود داشته باشد.
شبکه ایران - بدین ترتیب کسی حق برچسب زدن بر دیگران به دلایل غیرظاهری را ندارد و هر آن کس که به صورت عملی نسبت به احکام قانون اساسی و ولایت فقیه التزام داشته باشد و رفتار یا سخن عمومی متناقضی از او در این باره سرنزده باشد...
تابناک - آنچه از بیانات رهبر انقلاب و فتوای ایشان برمی آید، اینکه ایشان نه تنها به استبداد رأی قایل نیست، بلکه حتی سختگیری های عده ای را در تشخیص صلاحیت افراد را رد کرده اند، زیرا بنا بر این فتوا...
جهاننیوز - در چنین نگاهی هر چند ولایت فقیه شعبه ای از ولایت ائمه اطهار و رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم محسوب می شود اما دایره عمل و التزام به آن به گونه ای سخت گیرانه که با موازین دینی سازگار نباشد ترسیم نمی شود.
سهشنبه گذشته، با بارگذاری پرسش و پاسخ جدیدی در بخش «استفتائات» پایگاه اطلاعرسانی حضرت آیتالله خامنهای، عکسالعمل و تحرک رسانهای زیادی از سوی رسانههای ضد انقلاب در فضای مجازی صورت گرفت.
این حکم براساس ذوق و سلیقهی ولیفقیه نیست، بلکه مبتنی بر پایههای فقهی و ارکان اصولی است و باید در مجموعهی احکام شریعت مبنایی برای توجیه و مشروعیت آن وجود داشته باشد.