تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «دختران آفتاب» عصر امروز (سهشنبه) در اولین همایش «حیات طیبه؛ پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی» رونمایی شد. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR متن و تصویر تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب را منتشر میکند.
متن تقریظ رهبر انقلاب به شرح زیر است:
بسمهتعالی
پس از نزدیک سه سال توانستم در این روزها -ایام شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها- این کتاب را بخوانم. در میان کتابهای داستانی که هدفش طرح مسائل فکری است، این بهترین کتاب از نویسندهئی ایرانی است. طرح کلی داستان و درونمایههای داستانی آن خوب و شیرین است. حرفها هم قوی و منطقی است.
اتفاقاً پیش از این، کتابِ: ... را خواندهام. آن قویتر است. ولی با توجه به برخی ملاحظات (عمدةً بهرهبرداری نکردن از عامل جنسی در کتاب حاضر) در این کتاب، هنر بیشتری به کار رفته است. باید ترویج شود. تنها نقطه ضعف آن ذکر مشخصات استاد فاطمه است در فصل آخر کتاب.
بیشتر از اینکه بخواهیم فکر را اصلاح کنیم، متأسفانه دنبال اصلاح رفتار بودهایم. غالباً پیشفرضهایی مطرح شده که باعث میشود دختران ما احساس جدایی کنند و نگاه جبههگیرانه داشته باشند و به همین دلیل، اصل حرف را نشنوند. ما باید ابتدا در سطحهای اولیه پاسخ جوانها را بدهیم و بعد وارد بحثهای عمیق شویم.
خانواده در غرب تعاریف گوناگونی دارد. مثلاً میگویند اقامتگاه مشترک. آیا خانواده یک اقامتگاه مشترک است؟ خانواده نه اقامتگاه مشترک است و نه کانون پاسخگویی به نیاز جنسی. متأسفانه اینقدر معنای خانواده را توسعه میدهند که شامل همجنسگرایان و ازدواج با حیوانات هم میشود.
تقریظ امروز تقریظی است که به مسائل اجتماعی میپردازد. اگرچه کتاب دختران امروز، به صورت داستان نوشته شده است و قلم بسیار هنرمندانه ای دارد ولی مسئلهی اصلی داستان، مسائل امروز بانوان کشور است. این تقریظی که امروز صورت گرفته است بهعنوان پاسداشت ادبیات انقلاب اسلامی «حیات طیبه» است.
در طول این کتاب دهها مسألهی ریز و درشت مربوط به زنان و همچنین نویسندگان، متفکران و صاحبنظران داخلی و خارجی مورد اشاره قرار گرفته است که نویسندگان کتاب فهرست اجمالی از ۵۱ موضوع مطرح شده در ۱۴ فصل کتاب را در ۱۳ عنوان اصلی در پایان کتاب ارائه دادهاند.
هرچه بیشتر خواندیم، عظمت بحث و کار برایمان روشنتر میشد. تازه میفهمیدیم چه ابعاد مهمی دارد این جریانات مربوط به زنان. حالا کار مدام گسترش پیدا میکرد. بحثهای جدید سر باز میکردند. مباحث بازتر و بازتر میشدند. باید نشان میدادیم بستر حضور اجتماعی زن فقط به شاغل شدنش منتهی نمیشود
دختران آفتاب» اگرچه همه دخترند، ولی مخاطبشان فقط دختران نیستند؛ چراکه زبانشان دخترانه نیست، خواهرانه است. موضوع بحث «دختران آفتاب» اگرچه زن و مقام زن است، اما مخاطبش فقط زنان نیستند؛ چراکه دل «دختران آفتاب» در گرو مهر مادر است.
کانون همهی نبردها در حوزهی سبک زندگی، پیرامون عنصر خانواده شکل میگیرد. اهمیت سبک زندگی چنان است که آمریکاییها بهروشنی از تلاش برای تغییرش یاد میکنند و رهبر انقلاب از جایگاه محوری آن در آیندهی انقلاب اسلامی. امروز شاهد نبرد دو سبک زندگی هستیم...