تفکر سیاست فشار حداکثری فقط محدود به دوره ترامپ نبود و در دولت بایدن هم عملاً دنبال شد. دولت بایدن در دورههای مختلف اعلام کرد ما بهدنبال توافق طولانیتر و قویتر با ایران هستیم و از طرف خودشان، تلاشی برای رفع تحریمها نکرد. آنان بهدنبال این بودند که با آزادکردن یکسری از داراییهای مسدودشده ایران، برنامه هستهای ایران را به عقب برگردانند.
|محمد جمشیدی آمریکاییها به این نتیجه رسیدند که باید فشار بر ایران را حفظ کنند. آخرین تئوریای که مطرح شد این بود که مشکلات ایجادشده برای برجام ناشی از شخص ترامپ است، امّا الآن که دولت جمهوریخواه رفته و دموکراتها آمدهاند، به همان برجام هم راضی نیستند و بهدنبال طراحی قرارداد تحمیلی جدیدی هستند.
ترامپ میگفت برای اینکه با هم تعامل داشته باشیم من از برجام خارج میشوم تا شما وارد تعامل بشوید، تحریمتان میکنم تا تعاملی که مدّنظر ما است را دنبال کنید. آقای بایدن هم میگوید من تعامل میکنم بهشرط اینکه تحریمها سر جایش بماند یا مذاکراتی فراتر از هستهای داشته باشیم. منطق این دو تفاوت خاصی با هم ندارد.
| محمد جمشیدی تصور آمریکا این بود که ایران از طریق نیروهای متحد منطقهای خود به آمریکا ضربه میزند. آمریکاییها هرگز انتظار ضربهی مستقیم را نداشتند. درک آنها از الگویِ جنگ ایران این بود که جمهوری اسلامی از اقدام مستقیم و از خاک خود علیه منافع آمریکا استفاده نخواهد کرد...
| دکتر محمد جمشیدی منطقِ این موفقیتها ریشه در «دکترین راهبردی جمهوری اسلامی» دارد که سیاست دفاعی آن صرفا دفاع از سرزمین خود نیست بلکه ایجاد و بسطِ «هویت مقاومتی فرامذهبی» در جغرافیای منطقه است.
| دکتر محمد جمشیدی بر اساس برآوردها اینچنین نبود که آمریکاییها بخواهند امتیاز معناداری به ایران بدهند و ایران آن را از دست داده باشد. نه، این در واقع یک «طرح فریب» بود و آمریکاییها همچنان این را به وسیلهی برخی در داخل و برخی در خارج دنبال خواهند کرد.
|دکتر محمد جمشیدی از منظر دشمن این انقلاب اسلامی است که ایران را حتی به لحاظ مادی، قدرتمند کرده و رفع تهدید ایران تنها از طریق انقلابزُدایی از سیاست خارجی میسر است. اینک با فهم این چارچوب میتوان به اهمیت تاکید رهبری بر مسئلهی انقلاب و تداوم آن پی برد ...
در زمان ترامپ، ادبیات ترامپ و از آن مهمتر شکافهای عمیقی که الان در آمریکا به وجود آمده و این بهاصطلاح تصویری که از آمریکا در سراسر جهان ارائه میشود، موجب شده نگاه مردم آمریکا، هم به حکومتشان و هم ...
مروری بر دورهی پس از توافق هستهای نشان میدهد که دشمنی با ایران برای آمریکا اصالت پیدا کرده است و آمریکا همچنان ایران را دشمن استراتژیک خود میبیند. این سادهلوحی است که عدهای بهدلیل انجام توافق، تعریف ماهوی دیگری از آمریکا ارائه دهند و بگویند توافق موجب شده است که آمریکا دوست ایران شود.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.