بر اساس آمار اخذشده از «سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» قریب به پنجاه سال پیش، یعنی در سال ۱۳۵۰ از میان کتب منتشرشده در طول یک سال، کمتر از ده عنوان را بانوان مؤلف به رشتهی تحریر درآوردهاند. حال آنکه در سال ۱۴۰۰ این عدد به ۱۸۷۲۰ عنوان کتاب تألیفشدهی بانوان در بازهی زمانی یک سال رسیده است. همچنین بر اساس همین منبع از سال ۱۳۰۱ تا ۱۳۵۷ کمتر از ۱۴۰ عنوان اثر به نام پدیدآورندگان زن ثبت شده است و این آمار در طی ۴۴ سال اخیر به ۱۵۰۷۴۴ عنوان کتاب تألیفشدهی بانوان رسیده است.
|نغمه مستشارنظامی خوشا نام رشید فاطمیون در دل آتش که نام حضرت مادر کلید انبیا بوده اگر سردار دلها خواند «کوثر» فاطمیون را زلال حوض کوثـر، جانشان را خونبها بوده به یاد مادر سادات میگریند شب بوها به تسبیحش گره خوردهست دلها درهیاهوها
«حوض خون»، روایت زن ایران است، روایت دختر انقلاب است، روایت مادر مسلمان؛ در کنار «حوض خون»، دخترکان ایران قد کشیدند و همراه مردان در مقابل شعلههای آتش ایستادند، پروبال گرفتند و در قلههای عشق و معرفت جز به نام حسین علیهالسلام اشک نریختند.
خاری به دست جگرگوشهات برود، قلب تو را پاره میکند. مادر که باشی، معنای جگرگوشه را خوب میفهمی؛ پاره دل، نور چشم، چراغ خانه و عصای پیری، همگی در یک کلمه خلاصه میشود: «فرزند»!
وقتی ما آثار هنری مربوط به جنگ را میبینیم، جنگ عملی نازیبا جلوه میکند؛ امّا دفاع مقدس ما جنگ نیست، روایت اسطورهای است. دختران شهدا هر کدام روایت و زاویه دید دیگری دارند. جذابیت این روایتها بهخاطر همین نگاه خاص و ویژه است. شهدایی که الگو و اسوهاند.
| خانم نغمه مستشار نظامی ۲۵ اسفند ۱۲۸۵، زادروز پروین اعتصامی و روز بزرگداشت این شاعر است. رهبر انقلاب به مناسبتهای گوناگونی از شعر وی تعریف و تمجید کردهاند. سرکار خانم نغمه مستشار نظامی، در این یادداشت به بررسی شخصیت و شعر پروین اعتصامی پرداخته است.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.