با وجود ارتباط و پیوستگی تاریخی و عمیقی که میان شیعه و اهل سنت در ابراز ارادت به مقام حضرت رضا علیهالسلام وجود دارد، جز این انتظار نمیرود که شیعه و اهل سنت دست در دست هم و با حفظ و تقویت هرچه بیشتر همبستگی ملی، برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و تحقق جامعه و دولت اسلامی تلاش کنند...
امام علی علیهالسلام انتظار و مطالبهای مداوم از شخصیتهای مؤثر جامعه در زمان حکومتشان داشتند و آن اینکه در هنگام مسموم شدن فضای جامعه به دلیل هجمهها در فضای عمومی، پایداری و حمایت از حق را کنار نگذارند.
مهمترین پیامد اقدامات امام رضا (علیهالسّلام) در راستای مرزبندی با دشمن، جلوگیری از هرگونه نفوذ آنان در جامعهی شیعی بود و چنان که حضرت آیتالله خامنهای در تحلیل وقایع مربوط به ولایتعهدی فرمودند، نه تنها این موضوع سبب ضعف تشیع نشد، بلکه برکات بسیاری را به دنبال داشت.
واقعه غدیر، نخست آنکه قابل تعریف در جریان خط هدایت بشریت است. دیگر آنکه مربوط به سرنوشت همهی مسلمانان بوده و اختصاصی به گروه و مذهب خاصی ندارد و سوم آنکه در جهت تکمیل بنیان آموزههای دین اسلام است.
از جمله روایاتی که میتواند سبب تحول در سبک زندگی شود، اخباری است که با تعابیری مانند بهتر و بدتر، مسیر روابط اجتماعی را روشن نمودهاند. از جمله حضرت رضا(ع) در ارتباط با مواسات فرمودند: «آن کس که دیگران در زندگی او شریک باشند، بهترین زندگی و آن کس که دیگران در زندگی او شریک نباشند، بدترین زندگی را دارد.»
امام علی(علیهالسّلام) رحمت پروردگار به یک جامعه را در گرو توجه مردم به امر تولید دانسته و برای نمونه – با توجه به آنکه در دوران حضرت کشاورزی از مهمترین مشاغل تولیدی بود- تأکید نمودند جامعهای که با داشتن آب و زمین کافی برای تولید کشاورزی، کوتاهی کند از رحمت خداوند متعال به دور خواهد بود...
مواسات تنها به امور مالی منحصر نیست. امام حسن علیهالسلام در یک مورد از تمامی نیازمندیهای احتمالی مخاطب خود جویا شده و فرمودند: «اگر از ما راهنمایی بخواهی، تو را هدایت مینماییم؛ اگر حاجتی داشته باشی، روا میکنیم؛ اگر گرسنه باشی، تو را غذا میدهیم، اگر برهنه باشی، لباس به تو میپوشانیم؛ اگر رانده شده باشی، تو را پناه میدهیم...
حضرت آیتالله خامنهای با در نظر داشتن دو وجه مقامات معنوی و سبک زندگی حضرت زهرا (س)، همواره معرفت نسبت به مقام حضرت زهرا (س) را طلیعهای برای توجه به سیرهی عملی ایشان دانستهاند. ایشان همواره تأکید کردهاند که «ما باید راجع به حضرت زهرا (س) از این نگاه دوّم، یعنی اسوه بودن و مثال بودن نگاه کنیم.»
شخصیت زینب کبری (سلاماللهعلیها) را میتوان به نوعی بازتاب ابعاد وجودی ائمهی هدی در کالبد یک زن دانست و از این رو بیشک زنان مسلمان به خوبی میتوانند از رفتار ایشان الگو گیرند. در هنگام ورود به عرصهی روابط اجتماعی در عین اهتمام به امر خانواده، در عرصهی علم و دین فعال عمل کرده و همواره بر مشی انقلابی خود استوار بود.
حضور حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) در قم سبب شد تا برای نخستین بار ائمه (علیهمالسّلام) به جمیع شیعیان سفارش سفر به این شهر را مطرح نمایند و به برکت حضور حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) مقدمات معرفی این شهر به عنوان مرکز علمی و فرهنگی تشیّع را فراهم نمایند.
امام حسن عسکری(علیهالسلام) میتواند الگوی همهی مؤمنان، بخصوص جوانان باشد. این امامی که موافقان و مخالفان، همه، اعتراف کردند به فضل او، به علم او، به تقوای او، به طهارت او، به عصمت او، به شجاعت او در مقابل دشمنان، به صبر و استقامت او در برابر سختیها.
از موضوعات مهم در سیرهی امام هشتم که بهطور شایسته مورد توجه قرار نگرفته، مجموعه اقدامات ایشان در دههی نخست امامت و همزمان با خلافت هارون عباسی است. این بزرگوار توانستند در همان شرایط دشوار، خطّ روشن سیرهى نبوى و معارف قرآنى و اسلامى را بین جامعهى مسلمین توسعه بدهند...
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.