| رهبر انقلاب اسلامی
ایران درخصوص روابط عراق با آمریکا دخالتی نمیکند اما انتظار دارد که دوستان عراقی، آمریکا را بشناسند و بدانند که حضور آمریکا در هر کشوری منشأ فساد، خرابی و ویرانی است.
لحن صحبت رهبر انقلاب در بخش اوّل دیدار که در مورد عراق و عراقیها و نخستوزیر عراق بود بسیار نرم بود، امّا بحث به آمریکا که رسید، لحن ایشان تغییر کرد و با قاطعیت فرمودند ما از کسانی که خون مهمان شما را در عراق بر زمین ریختند، نخواهیم گذشت و آنها را تعقیب میکنیم.
روابط ایران و عراق به دلیل اشتراکات فراوان مذهبی و فرهنگی از استحکام بالایی برخوردار است. از نگاه رهبرانقلاب منافع و اقتدار منطقهای عراق مسئله مهم در این روابط دو جانبه است. حضرت آیتالله خامنهای برای رسیدن عراق به جایگاه مطلوب خود نکات فراوانی را در دیدار با مسئولان عراقی مطرح کردهاند که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR مهمترین نکات مطرح شده در این دیدارها در سالهای ۸۴ تا ۹۹ را در اطلاعنگاشت «عراق مستقل و مقتدر» مرور میکند.
| ایرج مسجدی
جمهوری اسلامی در راستای سیاست همیشگی خود، این نکته را بهصراحت اعلام کرده است که پایگاههای نظامی آمریکا و غیر آمریکا در منطقه هیچگونه نفعی برای کشورها ندارند. آنها خودشان حامیان اصلی تروریستها هستند. بنابراین مبارزهی با تروریسم و دفاع از این کشورها جایگاهی واقعی در نگاه آمریکاییها ندارد.
آمریکا دیگر در امان نخواهد بود و انتقام سخت تمام نشده است. این خون از آن خونهایی نیست که بهفراموشی سپرده شود. اگر آمریکاییها بخواهند سرکشی کنند و به مصوبهی پارلمان عراق توجه نکنند، وظیفهی مقاومت است که اینها را بیرون بیندازد.
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار نخست وزیر عراق (۱۳۹۹/۰۴/۳۱) به مؤلفههایی برای عزت و اقتدار عراق اشاره کردند که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR این موارد را مرور میکند.
| دکتر علیاکبر ولایتی
پس از سرنگونی دیکتاتوری صدام حسین، معمولاً نخستوزیران عراق اولین سفر خود را به ایران انجام دادهاند و اولین سفر آقای مصطفی الکاظمی نیز پس از انتخاب به ایران انجام شد. آقای مصطفی الکاظمی در ابتدای دیدار و در نهایت احترام با کلمهی «قائد» حضرت آیتالله خامنهای را خطاب قرار دادند و این نشان دهندهی موقعیت رهبر انقلاب اسلامی در بین کشورهای دوست و متحد منطقهای ایران است.