رهبر معظّم انقلاب، در دیدار خانوادههای شهدای امنیّت، به موضوع شرارت اخیر رژیم صهیونی در قبال ایران پرداختند و نکات مهمّی را در این خصوص بیان فرمودند. پیش از پرداختن به این بخش از بیانات رهبر انقلاب، توجّه به اوّلین بحثی که ایشان در این دیدار دربارهی جنگ اخیر در منطقه و جنایتهای رژیم صهیونیستی مطرح کردند، برای ورود به بخش دوّم خالی از فایده نیست.ایشان، در بخش نخست بیاناتشان، به جنایتهای بیسابقه و بیشمار رژیم در فلسطین و لبنان و زیر پا گذاشتن تمام قواعد و خطوط جنگی اشاره کردند: «جنگ البتّه چیز سختی است بلاشک، منتها جنگ هم یک قواعدی دارد، یک قوانینی دارد، یک حدودی دارد. اینجور نیست که وقتی کسی با کسی میجنگد، همهی این حدود را زیر پا لگد کند و له کند، آنچنان که این باند جنایتکار حاکم بر فلسطین اشغالی دارند میکنند. ... خب، «جنایت جنگی» یکی از عناوین مجرمانه در عرف دنیای امروز است؛ یعنی امروز در دنیا، جنایات جنگی محکوم است؛ نهاینکه فقط ما محکوم میکنیم؛ نه، همهی دنیا، همهی دادگاههای بینالمللی ــ آنهایی که بحق تشکیل شدهاند، آنهایی که نابحق تشکیل شدهاند ــ جنایت جنگی را محکوم میکنند. خب، دیگر جنایت جنگی از این بالاتر؟ ده هزار کودک کشته بشوند، ده هزار زن یا بیشتر به شهادت برسند؛ باید در مقابل آنها [ایستاد].»
لزوم تشکیل ائتلاف جهانی
رهبر انقلاب با انتقاد شدید از بیتوجّهی و بیعملی دنیا ــ بهخصوص دولتها ــ در مواجهه با این باند جنایتکار، بر لزوم تشکیل یک ائتلاف جهانی برای مقابله با این رژیم و توقّف این ماشین کشتار تأکید کردند: «یک ائتلاف جهانی باید به وجود بیاید ــ ائتلاف سیاسی، ائتلاف اقتصادی، اگر لازم شد ائتلاف نظامی ــ علیه رژیم خبیث صهیونیستی که وحشیانهترین جنایات جنگی را دارد امروز انجام میدهد. ... مطالبهی ما از دنیا و دنیای اسلام بالخصوص، تشکیل یک ائتلاف جهانی است علیه رژیم صهیونیستی.»
در چنین شرایطی، دستگاههای متولّی ــ بهخصوص وزارت امور خارجه ــ در عملیّاتی کردن این مطالبه نقشی جدّی دارند. در دنیا کم نیستند کشورهایی که به طور صادقانه و جدّی مخالف جنایتهای رژیم اسرائیل هستند و این مخالفت را به اَشکال مختلف و با شدّت و ضعف نشان دادهاند. کمی کمتر از یک سال پیش، آفریقای جنوبی شکایتی را از این رژیم در دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه ثبت و پیگیری کرد؛ پروندهای که رژیم را به نسلکشی در غزّه متّهم کرده و همچنان در جریان است و سران این باند جنایتکار را بهشدّت عصبانی کرد و تحت فشار گذاشت. طیّ این مدّت، بیش از ده کشور دنیا به شکایت آفریقای جنوبی ملحق شدند یا اعلام کردهاند که بهزودی به آن ملحق خواهند شد. این یک نمونه از کارها و برنامههای جهانی موفّق برای فشار به رژیم جنایتکار در سطح جهانی است و نشان میدهد علیرغم برخورداری تلآویو از حمایتهای بیدریغ غرب در اَعمال ضدّانسانی خود و نسلکشی در غزّه، مخالفان این رژیم و حامیان فلسطین کاملاً دستبسته نبوده و میتوانند حرکتهای مؤثّری را کلید بزنند و پیش ببرند.در جمهوری اسلامی ایران، دستگاههای متولّی و مرتبط با این موضوع ــ که در حمایت از جبههی مقاومت و مردم مظلوم غزّه و لبنان، در میدان عمل پیشتاز و درخشان هستند ــ باید در این عرصهی جهانی نیز جدّیتر و عملیّاتیتر وارد شوند و از فضای نسبتاً مناسب جهانی و انزجار افکار عمومی دنیا از رژیم، برای ائتلافسازی و ممانعت از ادامهی این جنایتهای تاریخی حدّاکثرِ استفاده را بکنند.
حرکت شرورانهی باند جنایتکار
رهبر انقلاب، در دوّمین بخش بیانات خود، به شرارت اخیر رژیم نسبت به ایران پرداختند. رژیم صهیونیستی در بامداد پنجم مهرماه، در محدودهی هواییای از عراق که در اختیار ارتش آمریکا بود، موشکهایی از جنگندههای خود شلّیک کرد که علیرغم رهگیری شمار زیادی از آنها، چند موشک به برخی از پایگاههای نظامی در تهران، ایلام و خوزستان اصابت کرد که منجر به شهادت چند نفر از نیروهای پدافند ارتش گردید.
ایشان در این زمینه فرمودند: «مطلب دوّم مربوط به این حرکت شرورانهای است که دو شب پیش اینجا انجام دادند. خب، یک غلطی کردند؛ خودشان هم البتّه بزرگنمایی میکنند. بزرگنمایی آنها غلط است، امّا توجه داشته باشید که کوچکانگاری آن هم غلط است؛ اینکه ما بگوییم نه، چیزی نبود، اهمّیّتی نداشت و مانند اینها، این هم غلط است. بایستی خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد؛ اینها نسبت به ایران دچار خطای محاسباتیاند؛ اینها ایران را نمیشناسند، جوانان ایران را نمیشناسند، ملّت ایران را نمیشناسند، قدرت و توانایی و ابتکار و ارادهی ملّت ایران را هنوز نتوانستهاند درست بفهمند؛ این را ما باید به اینها بفهمانیم. کیفیّت کار را مسئولین ما باید تشخیص بدهند و درست بفهمند و آنچه صلاح این کشور و این ملّت است، آن را انجام بدهند. [آنها] باید بدانند ملّت ایران کیست، جوانان ایران چگونهاند. خود این فکر، این انگیزه، این رشادت، این آمادگیای که امروز در ملّت ایران وجود دارد، امنیّتساز است؛ این را بایستی حفظ کنیم.»
بزرگنمایی دشمن
اوّلین نکته در بیانات ایشان اشاره به بزرگنمایی دشمن و لزوم نیفتادن در این دام است. صهیونیستها پس از این حمله، به شکل گستردهای شروع به انتشار اخبار جعلی و غیرموثّق دربارهی ابعاد و میزان موفّقیّت اقدام غیرقانونی و تجاوزکارانهی خود کردند و مدّعی شدند به تمام اهدافی که داشتهاند دست یافتهاند. البتّه چنین رویکردی از دو منظر قابل درک و تحلیل است. نخست آنکه پس از عملیّات گسترده و موفّقیّتآمیز وعدهی صادق دو، آنها چه در سطح افکار عمومی خود و چه منطقه و دنیا نیازمند نوعی خودنمایی و اعادهی حیثیّت بودند؛ ارائهی روایتهای جعلی و اغراقآمیز از آنچه کردند، اقدامی در این راستا به نظر میرسد. نکتهی دوّم آنکه آنان به این وسیله سعی داشته و دارند افکار عمومی ایرانیان را تحت تأثیر قرار دهند و به نوعی مرعوب سازند. هدف این مرعوبسازی آن است که به مردم ایران القاء کنند رژیم اسرائیل از قدرتی بیمانع برخوردار است و ایستادن مقابل آن فایدهای ندارد و صرفاً به وارد آمدن صدمات بزرگ به کشور میانجامد. رهبر انقلاب، بهدرستی، این عملیّات روانی را شناخته و آن را هدف قرار دادند.
کوچک هم نشمرید
به موازات بزرگنمایی شرارت دشمن، برخی در داخل کشور به دلایل مختلف شروع به تخفیف این اقدام کردند. دربارهی انگیزهی این طیف میتوان به موارد متعدّدی اشاره کرد که خارج از موضوع این گزارش است، امّا در نهایت باید گفت کوچکانگاری اقدام رژیم لبهی دیگری از قیچی تحلیل و نگاه اشتباه به ماجرا است. کوچکانگاری این شرارت باعث حسّاسیّتزدایی از ماجرا شده و میتواند عواقب ناخوشایندی برای کشور به دنبال داشته باشد.
تصحیح محاسبات غلط رژیم
آنچه در بیانات رهبر انقلاب بهصراحت بیان شده لزوم تغییر و تصحیح محاسبات غلط رژیم صهیونیستی دربارهی ایران است. دربارهی چیستی این محاسبات و چرایی شکلگیری آنها میتوان و باید بهتفصیل سخن گفت، امّا آنچه مسلّم است این است که رژیم نباید گمان کند حمله به تمامیّت ارضی ایران و ضربه زدن به منافع ما در هر نقطه از دنیا آسان و بدون هزینه است.رهبر انقلاب نوع فهماندن این موضوع مهم را به مسئولان امر محوّل کردهاند و آنها باید دربارهی کیفیّت و کمّیّت اقدام مناسب تصمیمگیری کنند. البتّه این موضوع به هیچ عنوان جدید نیست و در ماجرای وعدهی صادق یک و دو نیز همین روند طی شده بود. تصمیمگیری و اقدام در این زمینه از ظرایف و پیچیدگیهای خاصّ خود برخوردار است و هماهنگی در برنامه و آمادگی و اقدام میان تمام ارکان کشور از بدیهیّات چنین موضوعی است؛ همانطور که رهبر انقلاب در نماز جمعهی تاریخی سیزدهم مهرماه امسال نیز تأکید کردند که جمهوری اسلامی در تصمیمگیری و اقدام در این میدان، نه دچار تعلّل میشود و نه شتابزدگی. در این مسیر طولانی و پُرپیچوخم، این راهبرد عقلانی ادامه دارد و خواهد داشت.