|حجتالاسلام والمسلمین محمدزمانی زبان مفاهمهی اسرار الهی که در عاشورا منکشف است و مسلمان و غیرمسلمان از این میتوانند بهرهمند شوند. عاشورا یعنی تجلّی اسم جمیل الهی. وقتی دشمن به زینب کبری گفت دیدید شما را چه طور خدا خوار کرد؟ زینب کبری فرمود: ما رأینا الاّ جمیلا. نفرمود ما رأینا الاّ جمالا، ما معمولاً ترجمه میکنیم و میگوییم «جز زیبایی ندیدم»، نه، ترجمه درست این است: «جز زیبا ندیدم». جمیل اسم خداست.
وقتی میگوییم شاعر و مداح باید سیاسی باشد، یعنی روح حاکم بر سیاست اسلامی را بشناسد و موضعگیری دقیقی داشته باشد. شاعر باید برای روزگار خودش حرف داشته باشد. حسینهای زمان را تقویت و یزیدهای زمان را تقبیح کند.
بیانات رهبر انقلاب در دیدار شاعران در نیمهی ماه مبارک رمضان امسال، مثل همیشه با نکات تازه و مهمی همراه بود. از آن جمله اشاره به قالب کارآمد هجو در شعر معاصر بود. تأکید رهبر انقلاب بر قالب هجو علل مختلفی میتواند داشته باشد. از جملهی آنها پوشاندن خلأهای شعر معاصر است. شعر معاصر ما به دلیل غلبهی عاطفه در زبان، کمتر به سراغ مضامین بلیغ و صریح میرود و...
رهبر انقلاب در دیدار شاعران مذهبی سرا به ترجمه ای جدید از صحیفه سجادیه اشاره کرده و از آن تمجید میکنند. به مناسبت سالروز ولادت با سعادت حضرت امام سجاد (علیهالسلام) این یادداشت از حجتالاسلام جواد محمدزمانی دربارهی ویژگیهای ترجمهی صحیفهی سجادیه که مورد تمجید رهبر انقلاب قرار گرفت، منتشر میشود.
اولین آشنایی حضوری بنده که خدمت ایشان رسیدم، در سال ۱۳۸۵ بود. در آن دیدار یکی از آقایان مداح شعری را از بنده خواندند. در پایان جلسه، آقا آن شعر را از من گرفتند و یک عبا به من هدیه دادند. چند روز بعد ایشان آن شعر را با تصحیح خودشان برای من فرستادند و بعضی ابیات را تغییر دادند. مثلاً...
خودِ آقا هم قبلاً اشاره داشتند که فقط بحث شعر نیست، بحث نوحه هم مهم است و بعد گفتند که اوایل انقلاب در یزد و جهرم، نوحههایی خوانده میشد که بعضی از آنها به اندازه ده تا منبر تأثیرگذار بود.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.