بیشتر از اینکه بخواهیم فکر را اصلاح کنیم، متأسفانه دنبال اصلاح رفتار بودهایم. غالباً پیشفرضهایی مطرح شده که باعث میشود دختران ما احساس جدایی کنند و نگاه جبههگیرانه داشته باشند و به همین دلیل، اصل حرف را نشنوند. ما باید ابتدا در سطحهای اولیه پاسخ جوانها را بدهیم و بعد وارد بحثهای عمیق شویم.
نیت پاک دکتر کاظمی و اخلاصی که در این کارها داشت، خیلی از مشکلات را حل میکرد. واقعاً کار را بهخاطر رضای خدا و سربلندی نظام جمهوری اسلامی انجام میداد و تمام قدرت مدیریت عالیاش را در این مسیر به خرج میداد.
زن عملاً «مدیریت پنهان» دارد. ما معتقدیم زن، مرد را مدیریت میکند. آمادگی روانی را فقط زن در خانواده تولید میکند. زن از احساسات بیشتری برخوردار است و این کاملاً متناسب با کارکردهای مادرانه و همسرانهی او است.
هانتینگتون میگوید تمدن اسلامی تمدنی است که چالش آن تا حدودی متفاوت از دیگر چالشهاست، چراکه این تمدن ریشه در نوعی پویایی جمعیت دارد / یک کجفهمی در جامعهی ما این است که والدین برای فرزندانشان زندگی میکنند و نه برای خودشان! این باعث میشود فرزندان بیاراده بار بیایند.
دیر کردن در ازدواج عاملی است که فرزندآوری کم را تحمیل میکند / یکی دیگر از عوامل، تفکرات فمینیستی در برخی جوانان است / الگو گرفتن از دیگران و توصیههای دیگران که «اطراف خودت را زیاد شلوغ نکن» اثرگذار است.
وظیفهی نظام تعلیم و تربیت ماست تا شرایطی به وجود بیاید که ایرانی به ایرانی بودن خودش افتخار کند و غرور و تعصب داشته باشد و نسبت به استفاده از کالای خارجی حساسیت نشان دهد.
در زمان محمدرضا شاه که درآمد نفت به کشور سرازیر شد، این شد یکی از عوامل مهم واردات. درآمد نفت که قبلاً چیزی در حدود ۱۰۰ میلیون بود، از سال ۴۸ و ۴۹ میشود پنج میلیارد و تا ۲۰ میلیارد دلار هم میرسد. به همان نسبتی که این درآمد ارزی میرود بالا، دلار ارزان داده میشود و واردات آغاز میشود.
بنده حدود هشت عامل را بررسی کردهام. از مهمترین این دلایل، افزایش سن ازدواج است. میل به استقلال پیداکردن را اصلاً خداوند در انسان قرار داده و یکی از زمینه های فطری ازدواج همین گرایش است؛ اما فرد ...
به نظر من سبک اردوی جهادی موضوع الگوی موفق سبک زندگی اسلامی است. این سبک زندگی در بیداری جهان اسلام و در بیداری اسلامی هم نقش دارد و در ساختارهای مدیریتی جامعهی اسلامی بیتأثیر نیست.
اخلاص، سادهزیستی، قناعت، ترجیحدادن دیگری بر خود، جلب رضایت خدا، تقوا و بیریا بودن از جمله شاخصهای یک عنصر جهادی است که عدول از اینها تهدیدکنندهی عناصر جهادی است.
در غرب تفکر را تبدیل به ابزار کردهاند، ولی «تفکر در قرآن» ابزار نیست؛ روش و سبک زندگی است. اولین کار ما این است که توجه کودک را به فطرتش جلب میکنیم. بعدش تجزیه و تحلیل را به او یاد میدهیم.
فلسفه برای کودکان، به معنای فلسفه گفتن برای کودکان نیست. باید به چند عنصر مهم توجه کنیم؛ عنصر اول منطق مکالمه است؛ یعنی گوشسپردن به تمامی حرفهای آنها. عنصر دوم هدایت به سمت فکرورزی است و سومین عنصر خلاقیت است.
یکی از عناوینی که دست خبرنگار را میبندد، همین عنوان تجسس است. اگر بناست مصلحت آگاهییافتن را در نظر بگیریم، باید توجه کنیم که عنوانش تزاحم است و باید میان مصالح سنجش کنیم.
امروز ما باید شاهد تیترشدن راه حلهای مثبت باشیم. باید شاهد سرمقالهها و یادداشتهایی باشیم که بایستههای الهی را معرفی میکند. امروز نیاز به سرمقاله شدن اخلاق و عقلانیت داریم.
برای نخستینبار دو حوزه از مطالبات رهبر انقلاب را در اقتراحی با دو تن از کارشناسان متخصص، طرح کردیم و از آنها خواستیم که برای این دو موضوع کتاب مطلوب و مناسبی را پیشنهاد بدهند.