others/index
مطالبی از : آقای علی‌رضا رضاخواه - کارشناس مسائل سیاسی و بین‌الملل
تعداد مطالب : 12
اتحاد دوحزبی

| یادداشت تحلیلی |

اتحاد دوحزبی

آیا مسئله‌ی جمهوری اسلامی ایران برای نظام سیاسی آمریکا یک موضوع حزبی و سیاسی است؟ آیا رویکردهای دو حزب اصلی آمریکا، یعنی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در قبال جمهوری اسلامی تفاوتی جدی دارد؟ به‌طور کلی سیاست خارجی آمریکا تابع چه مؤلفه‌هایی است؟

چرا تداوم الگوی سازش محکوم به شکست است؟

تجربیات تاریخی که نمی‌توان از آن چشم پوشید

چرا تداوم الگوی سازش محکوم به شکست است؟

تجربه‌ی تاریخی نشان داده است که در متدولوژی سازش، فلسطین هیچگاه مسئله‌ی اول جهان اسلام در نظر گرفته نشده است. جریان سازش نگاهش به موضوع فلسطین یک نگاه راهبردی نیست، آنها فلسطین را یک برگ در سر میز بازی سیاسی با غرب می‌دانند که هر از چند گاهی آن را برای تثبیت منافع خود خرج می‌کنند، تجربه‌ی تاریخی نشان داده است...

افتادن نقاب از چهره آمریکا

افتادن نقاب از چهره آمریکا

ترامپ روایتی حقیقی و بدون رنگ و لعاب از آمریکاست، روایتی کمتر شنیده‌شده اما به واقعیت نزدیک‌تر. بی جهت نیست وقتی خبر نگار شبکه‌ی خبر فاکس‌نیوز، رئیس‌جمهور روسیه را به قاتل بودن متهم می‌کند، ترامپ بدون هیچ خجالتی اذعان می‌کند که «ما هم قاتل‌های زیادی داریم و بی‌گناه نیستیم.»

مختصات نفوذ منطقه‌ای ایران در موج سوم تحولات بین‌الملل

| یادداشت |

مختصات نفوذ منطقه‌ای ایران در موج سوم تحولات بین‌الملل

سناتور راند پال، یکی از نامزدها احتمالی جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده‌ی آمریکا، معتقد است: «ایران در سراسر منطقه نفوذ و هژمونی دارد.» فرید زکریا، تحلیل‌گر سیاسی در آمریکا، می‌گوید: «نفوذ آمریکا در منطقه‌ی غرب‌ آسیا با نفوذ ویژه‌ی ایران قابل مقایسه نیست.»...

مسأله اصلی غرب با ایران چیست؟

| یادداشت |

مسأله اصلی غرب با ایران چیست؟

هنری پرکت -مسئول پیشین میز ایران در وزارت خارجه‌ی آمریکا- می‌گوید: «عده‌ای هستند که اساساً ضد ایران هستند. این واقعیت است. مسأله‌ی اتمی هم‌اکنون مهم‌ترین و مناسب‌ترین موضوع است، اما بدون آن، مسأله‌ی دیگری مطرح خواهد شد، زیرا هدف اصلی، تغییر رژیم ایران است ...

متفکرین غربی درباره نظم جهانی چه می‌گویند؟

| یادداشت |

متفکرین غربی درباره نظم جهانی چه می‌گویند؟

فوکویاما با اشاره به ایده‌ی «جهان پساآمریکایی» زکریا می‌نویسد: این حس قوی را دارم که اقتصاد جهانی به شیوه‌هایی دراماتیک در حال تغییر است... اولین نشانه‌ی دنیای جدید، چندقطبی بودن آن است...

چرا به آمریکا اعتماد نداریم؟

یادداشت

چرا به آمریکا اعتماد نداریم؟

تقریباً همه‌ی کارشناسان رابطه‌ی ایران و آمریکا در این موضوع اشتراک نظر دارند که ایرانی‌ها به آمریکایی‌ها اعتماد ندارند. مثلاً جک استراو -وزیر پیشین امور خارجه‌ انگلیس- چندی پیش گفت: «بسیاری از ایرانی‌ها با گرایش‌های مختلف سیاسی، به دلایل متعددی به آمریکا اعتماد ندارند.» اما چرا ما به آمریکا اعتماد نداریم؟

شیوه‌شناسی دشمن در مقابله با هویت‌یابی مسلمانان

یادداشت

شیوه‌شناسی دشمن در مقابله با هویت‌یابی مسلمانان

بن گوریون -اولین نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس- معتقد بود: ما ملتی کوچک هستیم و امکانات و منابع ما اندک است و باید این خلأ را در برخورد با کشورهای عربِ دشمن، از طریق شناختن نقاط ضعف آن‌ها به‌ویژه در روابط موجود بین گروه‌های نژادی و اقلیت‌های طایفه‌ای برطرف کنیم.

یازده سپتامبر و پروژه «قرن جدید آمریکایی»

یازده سپتامبر و پروژه «قرن جدید آمریکایی»

پل ولفوویتز در سال ۱۹۹۱به ژنرال کلارک می‌گوید که آمریکا برنامه‌ی ۵ تا ۱۰ ساله دارد تا رژیم‌های سوریه، عراق و ایران را پاکسازی کند. / در سال ۲۰۰۹ بروکینگز در گزارشی به نام «کدام مسیر به پرشیا؟» تأکید می‌کند که قبل از حمله به ایران، نفوذ سوریه باید خنثی شود.

قاعده «القاعده»

درباره حوادث این روزهای منطقه

قاعده «القاعده»

هیلاری کلینتون چندی پیش در نشستی با برخی از اعضای کنگره، پیرامون چگونگی مواجهه‌ی آمریکا با القاعده در خاورمیانه با اذعان به این واقعیت که دولت رونالد ریگان برای مقابله با نفوذ شوروی در افغانستان، دو گروه القاعده و مجاهدین را به وجود آورد، صراحتاً گفت: این ما بودیم که القاعده را به وجود آوردیم.

«شب قدری» که قدر دانسته نشد

درباره چرایی تحولات مصر

«شب قدری» که قدر دانسته نشد

قاهره در اولین سالگرد پیروزیِ نخستین رئیس‌جمهور منتخب مصر در انتخابات، شاهد برکناری و بازداشت او است. بار دیگر میادین شهرهای مختلف مصر -از پورت‌سعید و سوئز گرفته تا اسکندریه و قاهره- کانون توجه رسانه‌های خبری جهان قرار گرفته است.

دیپلماسی وحدت و متغیرهای جدید منطقه

یادداشتی از علی‌رضا رضاخواه، کارشناس مسائل منطقه

دیپلماسی وحدت و متغیرهای جدید منطقه

به اعتقاد بسیاری از تحلیل‌گران، با افول ائتلاف سازش در منطقه و رسیدن موج تغییرات به امیرنشین‌های حاشیه‌ی خلیج فارس، برخی کشورها به منظور منحرف‌ساختن روند تحولات، سیاست تفرقه در منطقه را در پیش گرفته‌اند.

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی