| جلال دهقانی فیروزآبادی
| سیدجلال دهقانی فیروزآبادی
|دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی
...حضرت امام خمینی رحمهالله یک انسان کاملا آرمانگرای واقعبین بودهاند. بنابراین اگر بعضی دولتها نتوانستهاند بر اساس این گفتمان عمل کنند این بحثی جدا است. دستاوردهای ما زمانی بوده است که آرمانها را بر اساس واقعیتها دنبال کردهایم...
اقتدار ملی در نظام بینالملل، مستلزم آن است که کشور علاوه بر برخورداری از منابع قدرت، اراده و امکان و ابزار تبدیل آن به تأثیرگذاری بر بازیگران و نتایج بینالمللی مبنی بر ایجاد نتایج مطلوب را نیز داشته باشد.
برخی معتقدند اگر چین به منزلت هژمونیک برسد، تغییر گفتمان به وجود میآید، ولی ما اعتقاد داریم که این تغییر گفتمانی با انقلاب اسلامی رخ داده است / انقلاب اسلامی یک ورودی (Input) مُخلّ نظم جهانی بوده است و غربیها میخواهند آب رفته را به جوی بازگردانند.
تحولات ناشی از بیداری اسلامی فراتر از سطح ملی را تحت تأثیر قرار داده و تأثیرات منطقهای و بینالمللی از خود بر جای میگذارد. ما میخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که بیداری اسلامی چه تغییرات و پیامدهایی در منطقه داشته، دارد و خواهد داشت؟
اینگونه نبوده که خیزشهای جهان عرب از ابتدا منظم و آگاهانه از سوی مردم شکل گرفته باشد. همچنین اینگونه هم نبوده که آمریکاییها و صهیونیستها مسبب این تحولات باشند. حدود هشت ماه قبل از شروع...
هنگامی که حضرت امام خمینی رحمهالله «روز قدس» را اعلام کردند، کمتر کارشناس و صاحبنظر سیاسی و بینالمللی گمان میکرد که گفتمان مقاومت در آغاز دههی دوم قرن بیستویکم به گفتمان غالب منطقه تبدیل شود. برژینسکی در شورای راهبردی آتلانتیک گفت...
مفهوم مخالف دیپلماسی وحدت اسلامی، دیپلماسی تفرقه است. دیپلماسی تفرقه تاریخچهی طولانی دارد. به طوری که این دیپلماسی راهبرد اصلی انگلستان در جهان اسلام بوده است.
لزوماً کشوری که از توانایی نظامی بیشتری برخوردار است، از اقتدار اقناعکننده برخوردار نیست، بلکه قدرت نرم بر عناصری همچون «توانایی علمی»، «توانایی فرهنگی» و «توانایی گفتمانسازی» مبتنی است.