news/content
پیوندهای مرتبطخبرخبر
نسخه قابل چاپ
1370/05/09

بیانات در دیدار فرماندهان عالی‌رتبه‌ى نیروهاى مسلّح و جمعی از پرسنل ستاد مشترک ارتش

در محلّ ستاد مشترک ارتش جمهورى اسلامى ایران(۱)


بسم الله الرّحمن الرّحیم

خداى بزرگ را سپاسگزاریم که هر چه زمان پیشتر میرود، نشانههاى استحکام در بنیان نیروهاى مسلّح جمهورى اسلامى ایران بیشتر آشکار میشود. بحمدالله امروز ارتش در همهى بخشهاى خود داراى استحکام و در چشم مردم محبوبیّت و مورد امیدوارى [است] و میتوان گفت در بهترین وضعیّت خود پس از پیروزى انقلاب اسلامى است. امروز ستاد مشترک ارتش جمهورى اسلامى ایران هم در وضعیّت مطلوب و در جایگاه خود در مجموعهى ارتش قرار دارد؛ این لطف الهى است.

مشکلات زیاد بوده است؛ مزاحمتها از جهات مختلف از آغاز پیروزى انقلاب تا امروز استمرار داشته است امّا ارادهى انقلاب و ارادهى والاى امام عظیمالشّأنمان و خواست مردم بر همهى موانع و مزاحمتها و مزاحمها فائق آمد.

ارتش جمهورى اسلامى ایران آنچه را امروز دارد، باید قدر بداند و به نظر من از همه چیز برتر در این عرصه، جایگاه و پایگاه مردمى ارتش است. ارتش در تجربهى جنگ تحمیلى و پیش از آن توانست جوهر اسلامى خود را در مواقع و مواطن بسیارى نشان بدهد. البتّه نقصها و کاستىهایى هم بوده است؛ و فکر درست آن است که همواره اصل را بر نقاط مثبت بگذاریم، راه را به سمت هدفها مشخّص کنیم و با جدّیّت بپیماییم. نقاط منفى، مشکلات، موانع در یک حرکت و راهپیمایىِ همراه با اراده، به خودیِ خود رنگ خواهد باخت و از بین خواهد رفت.

آنچه من به ارتش همواره توصیه کردهام و امروز هم تکرار میکنم، این است که ارتش باید توان معنوى و مادّى خود را روزبهروز افزایش بدهد. مهمتر از توان مادّى، معنویّت است؛ روحیه و ایمان، عشق به مسئولیّت و تلاش جانفشانانه و فداکارانه در این راه. هر جا ملّت پشت سر ارتش باشد، پشت سر مسئولین باشد، آنجا موفّقیّت هست. هرجا و در هر نقطهاى از عالم مىبینید ذلّت هست، ضعف هست، ناتوانى در مقابلهى با حوادث دشوار هست، علّت اساسى این است که میان دستهاى فعّال نظام آن کشور و میان مردم فاصله است.

چرا امروز رژیم غاصب صهیونیستى میتواند به پشتیبانى آمریکا و پول صهیونیستهاى عالم به ملّتهاى عربى این طور واضح زور بگوید؟ چرا بعد از گذشتِ دهها سال که مسلمانها و تودههاى عرب مذاکرهى با اسرائیل را که یک رژیم جعلى و بىریشه و تحمیلى و غاصب در منطقه است تحریم میکردند و آن را زشت میشمردند، امروز فکر مذاکره در میان عناصر سیاسى و بسیارى از دولتهاى عرب متأسّفانه تلقّى به قبول میشود؟ چون مردم حضور ندارند؛ چون مردم دستشان با دستهاى فعّال آن کشورها همراه نیست؛ چون رژیم‌ها به راهى میروند و ملّتها به راهى دیگر. نتیجه ضعف است وَالّا اگر رژیم‌هاى عربى که امروز مذاکرهى با اسرائیل را قبول میکنند، به ملّتهاى خود متّکى بودند، چرا احساس کنند ناچارند و مجبورند با دشمن خانگى خود، با غاصب سرزمین خود بنشینند بر سر سرزمین مغصوب حرف بزنند؟ اگر ملّتها را در صحنه راه میدادند، اگر به عواطف ملّتها، به فکر آنها، به ارادهى آنها و به نیروى آنها احترام میگذاشتند، ملّتها نمیگذاشتند کشورهاى عربى و رژیم‌هاى عربى این‌طور دچار ضعف بشوند. مسئلهى فلسطین و غصب این سرزمین اسلامى از نیم قرن پیش تا امروز مگر عوض شده است؟ مگر حقایق تاریخى و جغرافیایى قابل عوض شدن است؟ فلسطین، فلسطین است؛ سرزمینى است اسلامى، متعلّق به ملّت خود، به مردم خود. دشمنى بیاید خانهى شما را غاصبانه تصرّف بکند، بعد زورگویانه از شما بخواهد که این تصرّف را امضا کنید! کدام ذلّت از این بالاتر؟

موضع ما در مقابل اسرائیل همان موضع همیشگى است: اسرائیل یک غدّهى بدخیم سرطانى در منطقه است و باید قطع شود؛ باید ریشه‌کن بشود. برخلاف تصوّر ظاهربینان که به پشتیبانىِ ابرقدرت آمریکا از اسرائیل نگاه میکنند و این کار را محال میدانند، این کار محال نیست؛ این شدنى است و خواهد شد. ابرقدرت‌ها جاودانه نیستند. قدرتهاى مادّى یک روز هستند و یک روز نیستند. دیروز قدرتى به نام اتّحاد جماهیر شوروى در دنیا به عنوان ابرقدرت بود، امروز نیست. این صحنهى تجربهى تاریخ، پیش چشم ما است. و من گمان نمیکنم برخى از دولتهاى غیور عربى حاضر باشند این ذلّت را تحمّل کنند و نباید بکنند و ملّتها به‌ هیچ وجه تحمّل نخواهند کرد.

و آمریکایىها اشتباه میکنند اگر خیال میکنند مسئلهى خاورمیانه را به این شکل حل خواهند کرد. آنها باید بدانند هر رژیمى که پشت میز مذاکره با رژیم غاصب صهیونیست بنشیند، موقعیّتش در میان ملّتش متزلزل خواهد شد، و بىثباتى در منطقه روزبهروز بیشتر خواهد شد. ملّتها راه خود را میروند و رژیم‌هاى متضادّ با ملّتها همان سرنوشتى را خواهند داشت که در مذاکره‌کنندگان کمپدیوید،(۲) دیروز دیدیم. حضور ملّت پشت سر دولت، پشت سر ارتش، پشت سر دستها و بازوهاى کارآمد، این خاصیّت بزرگ را دارد که ارتش و نیروى مسلّح احساس قدرت میکنند؛ احساس غربت نمیکنند. شما از این امتیاز برخوردارید؛ آن را حفظ کنید.

به خود چشم بدوزید نه به بیگانه. ما تجهیزات براى ارتش، براى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى فراهم میکنیم، ما نیروهاى مسلّحمان را تا آنجا که در وسع و قدرت ما است، با تمام توان تجهیز میکنیم امّا توصیهى دائمى ما این است که به ابتکار خود، به دست و بازوى خود، به توانایىهاى خود بیندیشید. نیروى زمینى، نیروى هوایى، نیروى دریایى در درون خود استعدادهاى فراوانى دارند؛ از این استعدادها که از آن برخوردارند باید حدّاکثر استفاده را بکنند، و بحمدالله مىبینیم که امروز دارد استفاده میشود؛ روزبهروز این را بیشتر کنید. و ستاد مشترک، نقش هدایتکننده و هماهنگکننده و تکمیلکننده را نسبت به این تلاشها در کلّ نیروهاى مسلّح خواهد داشت. امیدوارم انشاءالله موفّق باشید و ارتش ما ارتشى باشد آنچنان که شایستهى ملّت بزرگ و قهرمان ما است.

به روح شهداى عزیز نیروهاى مسلّح درود میفرستیم و براى آنها از درگاه پروردگار عالم طلب مغفرت میکنیم و به امام بزرگوارمان، آن پیشاهنگ اقتدار و ارادهى الهى ملّت ایران و آن معلّم بزرگ آزادگى ملّتهاى جهان درود میفرستیم و امیدواریم روزبهروز در راه امام و به سمت هدفهاى آن بزرگوار، همهى ملّت ایران و شما ارتشیان و همهى نیروهاى مسلّح موفّق باشید.

والسّلام علیکم و رحمة‌الله و‌ برکاته
  

نمایندگان ولىّ‌‌فقیه در نیروهاى مسلّح و خانواده‌هاى شهداى ستاد مشترک ارتش نیز در این دیدار حضور داشتند.
ر.ک: پیام به حجّاج بیت‌‌الله‌‌الحرام (۱۳۷۰/۳/۲۶)، پى‌‌نوشت شماره‌ی ۳۰

جمله‌های برگزیده این دیدار
آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی