امروز صدمین روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه است، اما ظلم و مصیبتی که بر مردم مظلوم غزه در این مدت وارد شده است قابل شمارش نیست. هرچه بر تعداد روزهای جنگ افزوده میشود، شدت کشتار و جنایات این رژیم نیز بیشتر میشود. رژیم صهیونیستی در این مدت در دستیابی به اهداف اعلامی خود (نابودی حماس و آزادسازی گروگانها) ناکام بوده است. بنابراین راهی جز جنایت علیه مردم بیدفاع و غیرنظامیان و نابودی غزه، پیش روی خود نمیبیند چرا که حداقل امکان برای ایجاد بازدارندگی مورد نظر این رژیم
«بازدارندگی وحشت» است. علیرغم اعلام نیروهای نظامی این کشور مبنی بر جنگ تنها با مبارزین حماس، اما آمار شهدا و ویرانیهای غزه خلاف این موضوع را نشان میدهند. مروری کوتاه بر جنایتهای این رژیم بسیار تکاندهنده است.
شهدا و مجروحین
در این صد روز، در غزه بیش از ۲۳۳۵۷ نفر شهید شدهاند که بیش از ۹۶۰۰ نفر از آنان کودک و ۶۷۵۰ نفر زن هستند یعنی بیش از ۷۰ درصد شهدا، از زنان و کودکاناند.
(۱) همچنین بیش از ۵۹۴۱۰ نفر مجروح شدهاند که از میان آنان ۶۳۲۷ نفر زن و ۸۶۶۳ نفر کودک هستند و بیش از ۸۰۰۰ نفر مفقود شدهاند.
(۲)(۳)
نظامیان صهیونیست، نقشه آنلاین نوار غزه را در اول دسامبر منتشر کردند که این منطقه را به بیش از ۶۰۰ بلوک شمارهگذاری شده تقسیم کردند و از مردم در غزه خواستند تا بلوک مربوط به منطقه سکونت خود را شناسایی کرده و در صورت دستور، تخلیه کنند.
(۴) اما اطلاعیههای تخلیه با هشدارهای آنلاین ناسازگار بودند و این رژیم بسیاری از مناطقی را که از پیش، امن اعلام کرده بود هدف حملات خود قرار داد تا شمار تلفات غیرنظامی را بالا ببرد. علاوه بر این، بسیاری از ساکنان غزه هیچ راه مطمئنی برای دسترسی به نقشه آن هم با دسترسی محدود به برق یا اینترنت ندارند، زیرا محاصره نوار غزه و بمباران گستردهی آن، منجر به نابودی زیرساختهای مخابراتی شده است. مردم به دلیل بمباران مداوم به طور فزایندهای به مناطق کوچکتر منتقل میشوند، چراکه باید به مکانهای امنتر بروند، اما در عمل هیچ کجای غزه واقعاً امن نیست. بیش از یک میلیون نفر – حدود نیمی از جمعیت - مجبور شدهاند که در رفح در مرز مصر پناه بگیرند.
ازدحام در این مرز بسیار بالاست و غذا و آب بسیار کم است و داروهای ضروری یافت نمیشوند. این بحرانها با محدودیتهای رژیم صهیونیستی در ورود کمکها، بستن مرزها، تحمیل محاصره و ممانعت از دسترسی، تشدید میشوند. در حال حاضر تنها ۱۰ درصد از کمکهای غذایی هفتگی مورد نیاز توسط فلسطینیان در غزه دریافت میشوند.
(۵)
نظامیان صهیونیست به طور متوسط روزانه ۲۵۰ نفر فلسطینی را به طور مستقیم میکشند.
(۶) این درحالیست که خطر قحطی و گرسنگی و کمبود ضروریات زندگی میتواند به طور غیرمستقیم به این آمار بیافزاید. به عنوان مثال میانگین مرگ و میر در هر روز برای غزه به طور قابلتوجهی بیشتر از هر درگیری مسلحانهی دیگری در سالهای اخیر بوده است. از جمله سوریه (۹۶.۵ کشته در روز)، سودان (۵۱.۶)، عراق (۵۰.۸)، اوکراین (۴۳.۹) افغانستان (۲۳.۸) و یمن (۱۵.۸).
(۷)
تا کنون بیش از ۱۰۰۰ کودک یک یا هر دو پای خود را از دست دادهاند، یعنی هر روز ده کودک دچار قطعی یک یا دو پا میشوند.
(۸) حداقل ۲۵۰۰۰ کودک بر اثر از دست دادن والدین خود یتیم شدهاند.
(۹) بیش از ۸۵ درصد، معادل ۱.۹ میلیون نفر از جمعیت غزه آواره شده
(۱۰) و ۱.۷ میلیون نفر از آنان در کمپ آوارگان مستقراند، از این میان ۹۰۰هزار نفر از آنان کودکان هستند.
(۱۱)
از جمله عوامل دیگر در افزایش شمار شهدا، نبود دارو و امکانات بهداشتی برای درمان و مراقبت بیماران و مجروحین است. به طوریکه با هدف قرار دادن عمدی بیمارستانهای غزه توسط رژیم صهیونیستی، سیستم بهداشت و درمان آن در تاریخ ۱۰ نوامبر به طور کامل فروپاشید. بنابراین مجاورت با اجساد، نبود آب و غذای سالم و تولید و پراکندگی بیش از ۱۵ میلیون زباله در غزه خطرات بیماریهای عفونی در غزه را به شدت افزایش داده است.
(۱۲) رژیم صهیونیستی با اعمال تدابیری از جمله تخریب منابع سوخت بیمارستانها، پنلهای خورشیدی و امکانات بهداشتی مانع از تولد نوزادان فلسطینی میشود.
تنها در یک مورد، حمله به خطوط لوله و ایستگاه پمپاژ، اردوگاهی در جبالیا را غرق در فاضلاب کرد و به دلیل فقدان آب آشامیدنی سالم و بهداشت مناسب، موارد ابتلا به اسهال به ۴۰ برابر افزایش یافت.
(۱۳) نگرانیها و خطرات بهداشتی برای زنان باردار، کودکان و افراد کمتوان مانند معلولان و یا سالمندان بسیار بیشتر است.
در هر ساعت ۱۵نفر که ۶ نفر از آنان کودکاند، شهید و ۳۵ نفر زخمی میشوند، ۴۲ بمب بر غزه فرود میآید و ۱۲ ساختمان تخریب میشود.
(۱۴) در این صد روز، حداقل
۱۱۷ خبرنگار در غزه به شهادت رسیدهاند.
(۱۵) در کرانهی باختری هم تا کنون ۳۴۰ نفر شهید شدهاند که ۸۴ نفر از آنان کودکان هستند و بیش از ۳۹۴۹ نفر مجروح شدهاند. آمار شهدا و مجروحین این جنگ، منعکس کنندهی جهان بینی و نگرش سردمداران این رژیم نسبت به فلسطینیان است، همانگونه که نخست وزیر آن در سخنرانی ۲۸ اکتبر خود برای نظامیان صهیونیست، آنان را دعوت به کشتار هر مرد، زن و طفل شیرخواری با تشبیه به حملهی عمالیق کرد.
(۱۶) همچنین آمیهای الیاهو، وزیر میراث این رژیم در سخنان خود در ۵ نوامبر، درخواست پرتاب بمب هستهای به غزه را داشت تا تمام ساکنان آن از بین بروند.
(۱۷) نیت آنان جز نسلکشی فلسطینیان نیست و نشان آن گورهای دستهجمعی در غزه است.
ویرانی و تخریب سراسری
براساس آخرین دادههای دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (
OCHA)، سازمان بهداشت جهانی (
WHO) و دولت فلسطین در این صد روز، حملات رژیم صهیونیستی بیش از نیمی از خانههای غزه یعنی حدود ۳۵۹۰۰۰ واحد مسکونی را نابود کرده و یا به آنان آسیب زده است.
(۱۸) ۳۷۰ مرکز آموزشی و فرهنگی و ۳۰ بیمارستان از ۳۵ بیمارستان غزه به طور کامل نابود شدهاند.
(۱۹) همچنین این رژیم ۱۲۱ آمبولانس، ۲۲۱ مسجد، ۳ کلیسا.
(۲۰)
جابهجایی اجباری ساکنان غزه در شرایطی اتفاق میافتد که غزه از ۲۰۰۷ تاکنون تحت شدیدترین محاصرهی زمینی، دریایی و هوایی توسط اسرائیل به سر میبرد و ورود و خروج هر کالا توسط رژیم صهیونیستی به شدت نظارت میشود. این درحالیست که ۲.۳ میلیون نفر در پرتراکمترین منطقهی جهان در مساحتی در حدود ۳۵۰ کیلومتر مربع زندگی میکنند و رژیم صهیونیستی برخلاف ادعاهای دروغین خود، از هدفگیری دقیق برای اهداف خود استفاده نمیکند و افزون بر آن، استفاده از مهمات سنگین، موجب افزایش تلفات میشود.
سرد شدن هوای غزه و کمبود لباس مناسب و پتو، نبود سوخت، وسایل گرمایشی و آب گرم، وضعیت را بحرانیتر میکند. پناهگاههای موقت و کمپها هیچ حفاظت و گرمایشی در هنگام بارش باران ندارند و در مواقعی مردم در ازای فروش مواد غذایی یا آب خود، پتو تهیه میکنند. در بسیاری موارد یک خانواده آن هم در صورت امکان، تنها یک پتو در اختیار دارد.
در کمتر از صد روز بر اثر حملات بیامان به غزه، بیش از نیمی از سیستم آب و فاضلاب غزه آسیب جدی دیده و از کار افتاده است.
(۲۱) همچنین در اثر این حملات ۲۲ درصد از زمینهای قابل کشت در غزه به طور کلی نابود و غیرقابل استفاده شدهاند و بسیاری از پوششهای گیاهی نیز از بین رفتهاند.
(۲۲) حتی حیوانات نیز از این مصیبت در امان نبوده و تنها در یک مورد، باغ وحشی واقع در جبالیا که بیش از ۱۰۰ گونهی جانوری را در خود جای داده بود به دلیل حملات این رژیم نابود شد.
(۲۳) رژیم صهیونیستی در این صد روز با ۴۵ هزار موشک و ۶۵ هزار تن بمب، نوار غزه را مورد هدف قرار داده است.
(۲۴)
آنچه که تا کنون به آن اشاره شد بخش ناچیزی از جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، به خصوص در نوار غزه است که همچنان در برابر سکوت جهانی جریان دارد. موضوعی مهم در جریان این جنگ و کشتار، بیتوجهی این رژیم به افکار عمومی و جهانی است آن هم در شرایطی که اخبار جنایاتش در لحظه به دنیا مخابره میشود، حال تصور آنکه در ۷۵ سال گذشته، این رژیم چه ظلمهایی را که علیه ملت فلسطین، کرده است که همچنان در تاریخ مدفون است، بسیار هولناک است. جنگ غزه مظلومکشی و کودککش بودن این رژیم را به جهانیان نشان داد که به دلیل استیصال و ناکامی خود از هیچ جنایتی فروگذار نخواهد بود به طوریکه در حال حاضر با زشتترین اتهامات از جمله نسلکشی در دیوان بینالمللی دادگستری مواجه است. این جنگ نیز با پیروزی غزهی مظلوم پایان خواهد یافت، اما اگر روزی رکوردهای جهانی گینس جایگاهی برای خونریزترین جنایتکاران در نظر بگیرد، قطعا رژیم صهیونیستی عنوان مهمی در این رکورد، تنها برای کشتار بیرحمانه در جنگ اخیر غزه کسب خواهد کرد. هر چند که غزه و مردم فلسطین امروز مورد ظلم بیسابقهای در تاریخ بشر قرار گرفتهاند، ظلم و رنجی که وجدانهای بیدار جهان را حتی یک لحظه هم آرام نمیگذارد؛ اما این موضوع بعد دیگری هم دارد و آن هم درخشش ملت فلسطین و مردمان غزه است. مقاومت، صبر، توکل و ایستادگی که خبر از پیروزی قطعی میدهد. همانطور که رهبر انقلاب اشاره کردند، «دلهای ما خون است به خاطر مصائب مردم فلسطین و بالخصوص مردم غزّه؛ ناراحتیم، امّا وقتی بادقّت نگاه میکنیم، میبینیم آن که در میدان پیروز است مردم غزّهاند، مردم فلسطینند؛ اینها توانستند کارهای بزرگی انجام بدهند
... و انشاءالله پیروزی نهایی و نه چندان دیر، با مردم فلسطین و فلسطین خواهد بود
.»