others/content
نسخه قابل چاپ

ناهمخوانی تحلیل برخی رسانه‌ها با حقایق موجود

گزارشی از نظرات اندیشمندان جهان اسلام درباره خطبه‌های نماز جمعه ولی امر مسلمین و تحولات اخیر خاورمیانه

بارها ثابت شده که برخی مطالب رسانه‌های منطقه، با حقیقت موجود در کشورها همخوانی نداشته و حتی در برخی موارد در تعارض آشکار با حقایق اجتماعی قرار داشته است. از جمله این موارد می‌توان به تحولات اخیر در خاورمیانه و رفتار برخی رسانه‌های وابسته در منطقه اشاره کرد. آن‌ها سعی می‌کنند به نوعی موضوعاتی چون انگیزه اسلام‌خواهی در این قیام‌ها، بیداری اسلامی و نقش انقلاب اسلامی ایران در این تحولات را زیر سؤال ببرند. حتی برای خود تقسیم‌بندی نیز کرده و با قوت بر تبلیغ آن اهتمام دارند. مثلاً می‌گویند اعتراضات یمن، طائفه‌ای و یا خروش مردم بحرین، جنگ بین شیعه و سنی است. همچنین در تحلیل‌ها اشاره می‌کنند که چون مردم الجزایر روزهای شنبه تظاهرات می‌کنند، قیامشان سکولار است نه دینی! و تأکید می‌کنند که قیام مصر، یک قیام سیاسی و انقلاب تونس، اقتصادی است.
«عبدالمجید البقشی»، از فعالان دینی عربستانی: همان‌طور که رهبر ایران پیش بینی کرده بودند، خاورمیانه جدید با هویت اسلامی در حال شکل‌گیری است و هرکس در منطقه به سمت آمریکا و اسرائیل برود، به زباله‌دان تاریخ افکنده خواهد شد.

در همین راستا، یکی از هجوم‌های تبلیغاتی و روانی که برخی رسانه‌های منطقه به آن روی آوردند، بعد از خطبه‌های رهبر معظم انقلاب درباره تحولات مصر و تونس بود؛ به‌طوری که تلاش کردند فرازهایی از فرمایشات ایشان را مورد خدشه قرار دهند. جالب است که رهبر انقلاب در فراز پایانی خطبه عربی خود به این مسئله اشاره و طرح اتهام‌های ناروا از سوی دشمنان را پیش‌بینی کرده بودند.

آن‌ها در رسانه‌های خود تأکید کردند که جمهوری اسلامی ایران به دنبال ترویج شیعی‌گری در منطقه، دخالت در امور دیگران، شکل‌دهی انقلاب ایرانی و مسائلی از این قبیل است و از سوی دیگر موضوع «بیداری اسلامی» و «انگیزه‌های اسلامی» مردم مصر را که در خطبه‌های رهبر انقلاب بر آن تأکید شده بود به چالش کشیدند. اما این‌بار نیز مانند بسیاری از موارد مشابه، موج رسانه‌ای، با حقیقت موجود در کشورها متفاوت بود زیرا از رونق مساجد و حجاب پس از فرار «بن‌علی» در تونس یا شعارهای مذهبی مردم مصر و نیز برگزاری نمازجمعه میلیونی در میدان التحریر و خیلی مسائل دیگر می‌توان به نقش «اسلام‌خواهی» به عنوان عنصر اساسی در قیام مردم در کنار سایر انگیزه‌ها مانند ظلم‌ستیزی و عدالت‌خواهی پی برد که البته این انگیزه‌ها نیز در فرهنگ و معارف اسلامی جای می گیرد.

البته گاهی نیز این رسانه‌ها برخلاف سیاست‌های خود اخباری را پوشش می‌دهند که به‌نوعی نقض غرض است. برای مثال تأکید کردند که انقلاب‌های مردمی در کشورهای منطقه برگرفته از انقلاب ایران است و یا مسئولان رژیم صهیونیستی نیز نگرانی خود را از شکل‌گیری یک نظام اسلامی در این کشورها ابراز کردند که خود، گواه دیگری بر انگیزه‌های اسلامی در این قیام‌های مردمی است.
برگزاری کنفرانس بین‌المللی وحدت و حضور اندیشمندانی از کشورهای مختلف جهان فرصت مناسبی بود تا این موضوع را با آن‌ها نیز در میان بگذاریم.

https://farsi.khamenei.ir/ndata/news/11457/smpf.jpg

زمینه قیام مصر، برگرفته از آموزه‌های اسلامی است
دکتر «فؤاد البرازی»، رئیس مرکز اسلامی دانمارک در این زمینه گفت: قیام مردم مصر، نوعی شورش در برابر نظام‌های دیکتاتوری و قیام علیه وابستگی به صهیونیست‌ها است. زمینه این قیام، دینی و برگرفته از آموزه‌های اسلامی است.

خطبه‌های رهبر ایران، عامل خیزش اسلامی در «التحریر»
دکتر «جعفر عبدالسلام»، اندیشمند مصری و دبیرکل اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام هم معتقد بود: مردم مصر به صورت جداگانه‌ در میدان التحریر نماز می‌خواندند، اما با پیام انقلاب اسلامی و رهبر آن، امروز به صورت جمعی نماز می‌خوانند و این درس‌ بزرگی است که از انقلاب اسلامی گرفته‌ایم.

وی همچنین گفت: سخنان رهبر ایران در خطبه‌های نماز جمعه و حمایت ایشان از قیام مردم مصر، عامل خیزش اسلامی در میدان التحریر بود.
او تأکید کرد: ملت مصر با الگوگیری از جمهوری اسلامی، دارای مواضع بسیار جدی در مقابله با دیکتاتورها و مستکبرین شده است.

اظهارات رهبر ایران در راستای مصالح امت اسلامی بود
«تاج‌الدین حامد الهلالی»، مفتی استرالیا هم با اشاره به خطبه رهبر معظم انقلاب درباره قیام مردم مصر گفت: این اظهارات، دلسوزانه و در راستای مصالح امت اسلامی بود. رهبر ایران می‌خواهد که امت اسلامی به جای توجه به زمین، به آسمان بنگرند؛ یعنی او می خواهد به‌جای قومیت‌گرایی، مسلمانان به ارزش‌های حقیقی اسلامی توجه کنند.
خانم عفاف الحکیم، ازفعالان فرهنگی و اجتماعی لبنان: احساس می‌کنم دشمنان و به‌ویژه صهیونیست‌ها با شنیدن این خطبه‌ها به هراس افتادند و لذا سعی کردند با انتشار برخی مقالات و تحلیل‌ها در رسانه‌های وابسته در منطقه، به زعم خودشان جلوی تأثیرگذاری این خطبه را بگیرند.

خطبه عربی رهبری مورد توجه مردم منطقه قرار گرفت
«سیدعلی فضل‌الله»، خطیب جمعه بیروت هم به جوسازی تبلیغاتی رسانه‌های وابسته در مقابل سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره و تصریح کرد: برخی سعی کردند این‌گونه وانمود کنند که اظهارات حکیمانه ایشان، دخالت در امور دیگران است در حالی که این‌گونه نبود و هر مسلمانی نسبت به مسلمان دیگر مسئولیت دارد.
وی همچنین ابراز داشت: به‌طور خاص، خطبه عربی ایشان مورد توجه مردم منطقه قرار گرفت.

تحولات اخیر، واکنش طبیعی به انحراف از آموزه‌های اسلامی است
«شیخ الخلیلی»، مفتی عمان نیز تحولات اخیر در کشورهای منطقه را واکنشی طبیعی به انحراف از آموزه‌های اسلامی دانست و گفت: برای حل مشکلات، هیچ چاره‌ای جز بازگشت به اسلام نیست.
وی درباره خطبه‌های رهبر انقلاب گفت: خطبه‌های ایشان نقش قابل توجهی در پشتیبانی و حمایت از مردم مصر برای پیگیری مطالبات به حقشان داشت.

همه آنچه در انقلاب مصر شاهد هستیم، برگرفته از اسلام است
دکتر «کمال الهلباوی»، اندیشمند مصری و عضو إخوان‌المسلمین مصر نیز که مُدام مورد توجه خبرنگاران و اصحاب رسانه قرار می‌گرفت تأکید کرد: برای تشکیل حکومت باید صبر کنیم تا مردم خودشان تصمیم بگیرند اما اسلام، یک عنصر اساسی در رفتار مردم مصر است.

الهلباوی افزود: همه آنچه در انقلاب مصر شاهد هستیم، مأخوذ از اسلام است؛ آزادی از اسلام است، برچیده شدن نظام فاسد از اسلام است، عدالت اجتماعی از اسلام است و بسیاری از شعارهایی که مردم در جریان انقلاب مصر سر دادند و می‌دهند، شعارهای اسلامی است و نماز جمعه چند میلیونی نیز دلیل دیگری بر هویت اسلامی در قیام مردم مصر است.

وی درباره سخنان رهبر معظم انقلاب درباره قیام مردم مصر گفت: کسانی که رهبر ایران و اهداف او را می‌شناسند، می‌دانند که او متصف به علم و شجاعت است و خطبه رهبری دارای معانی و مفاهیم بلندی بود که همگان باید به آن احترام بگذارند.

تمام این انقلاب‌ها ناشی از علاقه مردم به مبانی اسلامی است
دکتر «مصطفی سریچ»، مفتی بوسنی، دیگر اندیشمندی بود که در این‌باره به اظهار نظر پرداخت. وی گفت: انقلاب ایران و تمام انقلاب‌هایی که هم‌اکنون در حال انجام است، مانند یک زنجیره است که نمی توان اجزای آن را از همدیگر جدا کرد. در عین حال هر انقلابی ویژگی‌های مخصوص به خودش را  دارد اما تمام آن‌ها ناشی از علاقه مردم به مبانی اسلامی و شوق آن‌ها به آزادی و کرامت و شرف انسانی است.

وی با بیان این‌که جوانان مصر به اسلام عشق می ورزند گفت: آن نماز جمعه مردم در میدان التحریر قاهره، مرا به یاد نماز جمعه تهران انداخت.

خطبه‌های رهبر ایران، بیداری اسلامی در منطقه را شدت بخشید
و اما «میسَّر سهیل»، فعال رسانه‌ای از کشور سوریه نیز اعتقاد دارد: صهیونیست‌ها به شکل مستقیم و غیر مستقیم رسانه ‌ها را برای رسیدن به اهداف خود به کار می‌گیرند. حتی در صدر اسلام نیز، یهود با حربه‌های تبلیغاتی به دنبال القای فتنه بین قبایل مسلمان بود.
وی گفت: امام خامنه‌ای در خطبه‌های نماز جمعه، قبل از آن‌که قیام مردم مصر به پیروزی برسد، از طرفی یک روش به جوانان مصر داد و از طرف دیگر عامل قوت قلب آن‌ها شد و روح حماسه را به آن‌ها اعطا کرد.
این‌بار نیز موج رسانه‌ای، با حقیقت موجود در کشورها متفاوت بود زیرا از رونق مساجد و حجاب پس از فرار «بن‌علی» در تونس یا شعارهای مذهبی مردم مصر و نیز برگزاری نمازجمعه میلیونی در میدان التحریر و خیلی مسائل دیگر می‌توان به نقش «اسلام‌خواهی» به عنوان عنصر اساسی در قیام مردم پی برد.

وی در ادامه گفت: مخاطب فرمایشات ایشان، تنها مردم مصر نبودند بلکه آن خطبه‌ها بیداری اسلامی در کل منطقه را شدت بخشید.حرف امام خامنه‌ای، اشاره به واجب شرعی اسلامی برای همه مسلمانان بود تا از طریق بیداری، به استقلال حقیقی خود دست یابند و از شرّ ارتباط ذلیلانه با صهیونیست‌ها خلاص شوند.

خاورمیانه جدید با هویت اسلامی در حال شکل‌گیری است
«عبدالمجید البقشی»، از فعالان دینی عربستانی و رئیس هیئت مدیره دانشگاه جهانی «آل‌البیت» هم در گفت‌وگوی کوتاهی تأکید کرد: همان‌طور که رهبر ایران پیش بینی کرده بودند، خاورمیانه جدید با هویت اسلامی در حال شکل‌گیری است و هرکس در منطقه به سمت آمریکا و اسرائیل برود، به زباله‌دان تاریخ افکنده خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله خامنه‌ای اختصاص به مردم ایران ندارد و فرمایشات ایشان در تمامی جهان مورد توجه قرار می گیرد. امروز همه نگاه‌ها متوجه این سید است، زیرا او آیینه اسلام حقیقی است و رسانه‌هایی که در برابر اظهارات ایشان موضع می‌گیرند، سقوط خواهند کرد.

از هم می‌پرسیدند: آیا خطبه «سید» را شنیده‌ای؟
خانم «عفاف الحکیم» از فعالان فرهنگی و اجتماعی لبنان که در عرصه‌های بین‌المللی نیز فعالیت دارد تأکید کرد: من خطبه‌های رهبر عظیم‌الشان را چندبار گوش دادم. او در این خطبه‌ها مانند یک پدر مهربان برای امت اسلامی سخن گفت. در تماس‌هایی که با برخی از مصری‌ها داشتم، به‌طور زایدالوصفی محبت خود را نسبت به رهبر ایران ابراز می‌کردند و می‌گفتند: هرکس، فرد دیگری را می‌دید از او می‌پرسید: «آیا خطبه سید را شنیده‌ای؟»

وی گفت: احساس می‌کنم دشمنان و به‌ویژه صهیونیست‌ها با شنیدن این خطبه‌ها به هراس افتادند و لذا سعی کردند با انتشار برخی مقالات و تحلیل‌ها در رسانه‌های وابسته در منطقه، به زعم خودشان جلوی تأثیرگذاری این خطبه را بگیرند.

در نهایت، اراده اسلامی در مصر حاکم خواهد شد
دکتر «محمد العاصی»، امام جمعه سابق واشنگتن هم در حالی که از پله‌های سالن اجلاس سران بالا می‌رفت تا خود را به کارگروه تخصصی کنفرانس وحدت برساند گفت: مردم مصر، مسلمانند و مراحل طبیعی در انقلاب خود را طی خواهند کرد اما در نهایت، اراده اسلامی و بازگشت به ارزش‌های اسلامی در مصر حاکم خواهد شد.
وی درباره خطبه‌های نمازجمعه رهبر انقلاب گفت: خطبه‌های امام خامنه‌ای نه تنها یک سخنرانی، بلکه یک فرهنگ و ایدئولوژی بود که به مردم مصر و کشورهای دیگر ارائه شد.
....
لطفاً نظر خود را بنویسید:
نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :
ضمن تشکر ، نظر شما با موفقیت ثبت شد.
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی