others/content
نسخه قابل چاپ

|تحلیل|

طوفان الاقصی؛ خشم و غرور فلسطین در نقطه برگشت‌ناپذیر

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gifhttp://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح روز ۱۸ مهر ۱۴۰۲ در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح درباره قضایای این روزهای فلسطین تصریح کردند: «این بلا را عملکرد خود صهیونیست‌ها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درنده‌خویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. شما با ملّت فلسطین چه کردید؟ اقدام شجاعانه و در عین ‌حال فداکارانه‌ی فلسطینی‌ها پاسخ به جنایت دشمن غاصب بود که سالها ادامه داشت و در ماه‌های اخیر شدّت آن افزایش پیدا کرده بود؛ مقصّر هم دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب صهیونیستی است.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
محسن فائضی، کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی در یادداشتی در رسانه عربی KHAMENEI.IR به تحلیل این مسئله پرداخته است که چرا عملیات طوفان الأقصی انجام شد و تأثیر این عملیات در آزادی و آینده فلسطین چه خواهد بود.  

https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/home/rect-1-n.gif ۷ اکتبر برای صهیونیست‌ها یادآور ایام تلخ و خفت بار جنگ کیپور در سال ۱۹۷۳ است. جنگی که مصر و سوریه با غافل‌گیری تمام در روزی که صهیونیست‌ها در تعطیلات عید بودند، آغاز کردند و ضربات سنگینی را به رژیم صهیونیستی وارد کردند، هر چند نهایت آن جنگ برای ۲ ارتش عربی اشغال بخش‌هایی از آن ۲ کشور عربی بود. درست در روزی که یادآور آن ایام بود، صبحگاه روز ۷ اکتبر، نیروهای کتائب القسام در یک عملیات دقیق و هماهنگ ضمن عبور از مرزهای غزه و حدود امنیتی فیزیکی و الکترونیکی آنجا، از زمین و هوا - با پاراگلایدر- و زیر زمین وارد سرزمین‌های اشغالی شدند، و در کمتر از نیم ساعت حدود ۵ هزار راکت(۱) و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک کردند. همچنین چندین شهرک و پاسگاه‌های نظامی را آزاد کردند.

عملیاتی که در تاریخ مقاومت فلسطین بی‌سابقه است و دستاوردهای ماندگاری را به دنبال خواهد داشت. این عملیات بزرگ و سرنوشت‌ساز، مسیر تاریخ فلسطین را ورق زد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح فرمودند: «در این قضیّه‌ی پانزدهم مهر به این طرف، رژیم غاصب صهیونیستی، هم از لحاظ نظامی، هم از لحاظ اطّلاعاتی، یک شکست غیر قابل ترمیم خورده؛ شکست را همه گفتند، تأکید من به «غیر قابل ترمیم بودن» است. من می‌گویم این زلزله‌ی ویرانگر توانسته است بعضی از سازه‌های اصلی حاکمیّت رژیم غاصب را ویران کند که تجدید بنای آن سازه‌ها به این آسانی امکان‌پذیر نیست... من عرض می‌کنم از شنبه‌ی پانزدهم مهر، رژیم صهیونیستی [دیگر] رژیم صهیونیستیِ قبلی نیست و ضربه‌ای که خورده است به این آسانی قابل جبران نیست.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

پس از عملیات ارتش‌های عربی مصر و سوریه در اکتبر سال ۱۹۷۳ که همراه با ورود به سرزمین‌های اشغالی بود، این نخستین عملیات ضد اسرائیلی با ابعاد گسترده است که به‌سوی داخل سرزمین‌های اشغالی و آفندی بوده و این مسئله وجه تمایز دیگری نسبت به سایر عملیات‌های گروه‌های مقاومت اسلامی با رژیم صهیونیستی و نیز گام بسیار بزرگ روبه‌جلو است.

تصاویر فرار صهیونیست‌ها با لباس شخصی، کشته شدن سربازان مرزی، غنیمت گرفته شدن ماشین و حتی تانک‌های اسرائیلی در پاسگاه‌های مرزی همگی نشان از عمق غافل‌گیری صهیونیست‌ها دارد.

حملات غافل‌گیر کننده طوفان الأقصی، دولت نتانیاهو و در حقیقت کلیت رژیم صهیونیستی را برابر یک شکست اطلاعاتی و امنیتی قرار داد، به گونه‌ای که در روزها و ساعات قبل از آغاز طوفان، هیچ نشانه‌ای از طرف اسرائیلی دال بر پیش‌بینی چنین حمله‌ای و به تبع آن آمادگی لازم برای مقابله با آن وجود ندارد.  

* دلیل حمله مقاومت؟
اما چرایی اقدام مقاومت را می‌توان در پیام صوتی بی سابقه محمد ضیف پیدا کرد(۲) . محمد ضیف رهبر نظامی دوست داشتنی و محبوب فلسطین در پیامی به خوبی دلیل این اقدام را توضیح داد: «زنان معتکف در مسجدالاقصی را مورد حمله قرار دادند و حرمت این مسجد را زیر پا گذاشتند در حالی که قبلاً به آن‌ها هشدار داده بودیم. دشمن اشغالگر به مسجدالاقصی دست درازی کرده و به معراجگاه پیامبر اسلام (ص) هتاکی کرد. صدها فلسطینی امسال در نتیجه جنایات اشغالگران صهیونیست شهید و مجروح شدند. دشمن پیشنهاد ما برای مبادله انسان دوستانه اسرا را نپذیرفت و هر روز جنایات آن در کرانه باختری ادامه دارد. آغاز عملیات "طوفان الأقصی" را اعلام می‌کنیم.»

پس می‌توان خط قرمز مسجدالاقصی (مانند نبرد سیف القدس در رمضان ۲۰۲۱)، جسارت به مرابطین و عدم تن دادن رژیم صهیونیستی به تبادل اسرا را ۳ دلیل شروع نبرد مقاومت دانست.

طوفان الأقصی نتیجه مستقیم کردار صهیونیست‌ها در ۷ دهه اشغالگری است. ظلم و هتک حرمت‌ها از دهه ۱۹۳۰ میلادی، اشغالگری و اجبار اهالی فلسطین به مهاجرت و جایگزین کردن قومی به جای آنها با زور اسلحه، ریشه اصلی خشم و کینه ملت فلسطین است. خشمی که نه تنها در سینه‌ها نمانده، بلکه به‌واسطه استمرار آن به صورت مستمر تازه و تازه‌تر هم شده است.

ظلم و اشغالگری صهیونیست‌ها نه مربوط به سال ۱۹۴۸ و نه مربوط به جنگ خونین ۲۰۱۴، بلکه روزانه و ساعت به ساعت بوده است. «النکبة مستمرة» بهترین کلمه برای وصف آن چیزی است که صهیونیست‌ها چندین دهه بر سر ملت فلسطین آورده است. این ظلم متداوم از اسارت گرفتن‌ها، از شهرک‌سازی‌های پایان ناپذیر، از شهادت کودکان و زنان و... خون هر انسان آزاده‌ای را به جوش می‌آورد.

«رفتار این رژیم ظالم این‌جور بوده که به زن و مرد رحم نکرده، به کودک و کهن‌سال فلسطینی رحم نکرده، حرمت مسجدالاقصی را نگه نداشته، شهرک‌نشین‌ها را مثل سگ هار به جان فلسطینی‌ها انداخته، نمازگزاران را زیر پا لگدکوب کرده؛ خب، در مقابل این همه ظلم و جنایت، یک ملّت چه کار کند؟ یک ملّت غیور، یک ملّت کهن‌سال ــ ملّت فلسطین ملّت امروز و دیروز نیست، یک ملّت چندهزارساله است ــ در مقابل این همه ظلم چه واکنشی از خودش نشان بدهد؟ خب معلوم است که طوفان به پا می‌کند؛ فرصت پیدا کند، طوفان به پا می‌کند. ای ستمگران صهیونیست! مقصّر خود شما هستید؛ عامل این طوفان خود شما هستید؛ خودتان بلا را به سر خودتان آوردید. یک ملّت غیر از واکنش غیورانه و شجاعانه در مقابل این‌چنین دشمنی، هیچ راهی ندارد.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

* تبادل اسرا 
مقاومت فلسطین و جنبش حماس بارها و بارها تأکید کرده‌اند که اسرا و آزادی آنها تعهد اخلاقی، شرعی و انسانی آنهاست و برای تحقق آن کوتاه نخواهند آمد. شیوه عملیات دقیق طوفان الأقصی و اسیر گرفتن چند صهیونیست، نشان از اراده مردان مقاومت برای آزادی بیش از ۵ هزار اسیر(۳) در زندان‌های رژیم صهیونیستی است. مقاومت فلسطین با یک طراحی دقیق و فداکاری جان نیروهایش، امید را به جامعه فلسطینی برای دیدن دوباره فرزندانش برگرداند.  

* مسجدالاقصی و مرابطین
جدا از حجم حملات و اسیر گرفتن و کشته شدن صهیونیست‌ها ناشی از ورود نیروهای مقاومت به سرزمین‌های اشغالی، پیام محمد ضیف رهبر نیروهای قسام (شاخه نظامی حماس) نشان داد، حماس و مقاومت به دنبال یک عملیات کوتاه و چند ساعته نیست.

مقاومت فلسطین همانند سیف القدس در سال ۲۰۲۱، به دنبال ایجاد موازنه و بازدارندگی واقعی در حمایت از مسجدالاقصی است. سخنان اسماعیل هنیه دبیر سیاسی مقاومت اسلامی فلسطین تأکیدی بر این مسئله است: «این نبردی است که آزادسازی بیت‌المقدس، سرزمین و مردممان و آزادی اسیرانمان از زندان‌های اشغالگر صهیونیستی را آغاز می‌کند.» وی گفت: «ما به آنها و به تمام دنیا هشدار دادیم که درباره آنچه که در بیت‌المقدس و مسجدالاقصی می‌گذرد، سکوت نخواهیم کرد حتی اگر همه سکوت کنند.»      

* خشم آزادی 
علی‌رغم گذشت نزدیک ۱۰ روز از آغاز نبرد طوفان الأقصی، صهیونیست‌ها جز بمباران خبیثانه منازل، مدارس و بیمارستان‌های غزه هیچ راهی برای ضربه و جبران شکست نیافته‌اند. باطل برای جبران شکست، مسیر باطل طی می‌کند، اما حق برای بازستانی حقوقش مسیر پاک را انتخاب می‌کند. این طبیعت سنت الهی در نصرت سربازان جبهه حق است.

طوفان الأقصی به خوبی نشان داد که فلسطین در مسیر بازیابی هویت خودش می‌ایستد و نتیجه می‌گیرد. رهبر انقلاب سه روز پس از آغاز عملیات طوفان الأقصی فرمودند: «ملّت فلسطین را نشناخته‌اند، ملّت فلسطین را دست‌کم گرفته‌اند؛ اشتباهشان در همین است؛ اینجا هم محاسبه‌ی غلط می‌کنند. البتّه همه‌ی دنیای اسلام موظّف است که از فلسطینی‌ها حمایت کند و باذن‌الله حمایت هم خواهد کرد، امّا این کار، کار خود فلسطینی‌ها است؛ طرّاحان هوشمند، جوانان شجاع، فعّالان ازجان‌گذشته توانسته‌اند این حماسه را به وجود بیاورند و این حماسه ان‌شاءالله گام بزرگی برای نجات فلسطین خواهد بود.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۸

....
نام پرونده : طوفان الاقصی، شکست غیرقابل ترمیم
لطفاً نظر خود را بنویسید:
نام :
پست الکترونیکی :
نظر شما :
ضمن تشکر ، نظر شما با موفقیت ثبت شد.
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی