افتخار میکنم که بعد از یک دهه تلاش توانستیم بدون اینکه هیچ ارز رسمی یا ارز دولتی گرفته باشیم، از تولید ماده اولیه تا محصول نهایی پنجاه محصول دانشبنیان را در حوزه دارو، واکسن و افزودنیهای خوراک دام تولید کنیم و به کشورهای مختلف جهان صادر کنیم.
در اینجا بنده نه بهعنوان یک استاد دانشگاه که دغدغهای فراتر از تدریس و مقالهنویسی دارم، بهعنوان یک معلمی که وظیفه دارم آینده زیباتر و روشنتری را برای جوانان این کشور ترسیم کنم و بهعنوان نماینده جامعه صنعتی تولیدکنندگان زیستفناوری عرائضم را میخواهم خدمت شما ارائه بدهم از پتانسیلها و توانمندیهایی که این حوزه دارد.
پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۴ بازار زیستفناوری در دنیا ۷۵۰ میلیارد دلار باشد. ما در حوزه صنعت غذا و دارو، از نظر تراز اقتصادی تا حدودی به واردات این مواد اولیه نیازمند هستیم. در این حوزه ما توانستیم تا الآن، شصت هزار دانشجوی فارغالتحصیل داشته باشیم. از نظر علمی رتبه دوازده جهانی را کسب بکنیم. از نظر تولیدی در منطقه بیرقیب هستیم و در آسیا جزو پنج کشور اول هستیم. در واقع، ششصد شرکت دانشبنیان را به کمک شتابدهندهها تأسیس کردیم که این شرکتها بهصورت تخصصی دارند کار خودشان را انجام میدهند.
حضرت آقا! حوزه زیستفناوری در این سالها بسیار نجیبانه، ولی بسیار مقتدرانه عملکرده. آنچه من خدمت شما در حوزه دستاورد ارائه دادم، نتیجه تلاش و اعتبار مالی و معنوی است که متخصصان این کشور، کارآفرینهای حوزه زیستفناوری قرار دادند تا توانستند به این نتایج برسند. برنامهای را خدمت شما ارائه دادیم که میتواند پنجاه درصد واردات را در حوزه افزودنیهای خوراک و دارو کاهش بدهد و همچنین بتواند تأثیر چشمگیری را در تولید ناخالص ملی داشته باشد.
در این خصوص الزاماتی مدنظر هست که خدمت شما عرض میکنم:
۱. تولید داخل را قربانی واردات نکنیم. من اینجا جا دارد از معاونت علمی فناوری بسیار تشکر بکنم که در این سالها نهتنها از تولید حمایت کردند، بلکه نامهها و جلسات بسیاری را با وزارت صمت، وزارت بهداشت و وزارت کشاورزی داشتند؛ اما متأسفانه علیرغم اینکه ما چندین تولیدکننده بزرگ پروبیوتیک در کشور داریم هنوز هم واردات ادامه دارد.
۲. با توجه به نقطه قوتی که در حوزه زیستفناوری هست، این صنعتگران آمادگی تشکل کنسرسیوم صادرات محصولات زیستفناوری را هم بهمنظور همافزایی تولید داخل، هم کسب بازارهای منطقهای و تولید در کشورهای همسایه دارند.
۳. ابلاغ سیاستهای توسعه زیستفناوری در راستای حمایتهای مادی و معنوی از این صنعت و تحقق اهداف برنامهریزی شده با نظارت مستقیم شما.
در آخر عرائضم میخواهم به فرموده شما اشاره کنم. شما فرموده بودید که علم پایه تمدن است. آنچه ما متخصصین و صنعتگران حوزه زیستفناوری انجام دادیم، پایهگذاری این علم و این صنعت در کشور بود. امید داریم که با حمایت پدرانه شما از این صنعت بتوانیم برکت این صنعت را سر سفره مردم بیاوریم که هم امنیت اقتصادی است، هم امنیت غذایی را بهدنبال خودش خواهد داشت. سپاسگزارم.