others/index
مطالبی از : حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه - استاد حوزه و دانشگاه و مدرّس فلسفه اسلامی
تعداد مطالب : 5
فمینیسم مردستیزانه حاصل نظریه تضاد است

نگاهی به مسئله زوجیت در نگاه اسلام و مکاتب غربی

فمینیسم مردستیزانه حاصل نظریه تضاد است

| حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه
در تفکر دنیای مدرن مبنا، تضاد هگلی و مارکسیستی و نظریه تنازع انتقال است، در آنجا فمینیسم می‌شود ایدئولوژی دفاع از زن که اصالت زن را، «زن در مقابل مرد» و «زن مردستیز» می‌داند و وقتی فمینیسم به زن‌گرایی مردستیزانه تبدیل شود، فمینیسم شکل پیدا می‌کند؛ ولی وقتی تفکر براساس زوجیّت، محبت، تلائم، سکونت، اخوت و ولایت باشد، نظام خانواده استقرار پیدا می‌کند و رویکرد مرد‌ستیزانه یا زن‌ستیزانه شکل نمی‌یابد.

شهید فخری‌زاده چه ویژگی‌هایی داشت که دشمن از او میترسید؟

شهید فخری‌زاده چه ویژگی‌هایی داشت که دشمن از او میترسید؟

| عبدالحسین خسروپناه

شهید فخری‌زاده چه ویژگی داشت که دشمن چنین هزینه‌ای می‌کند تا ایشان را به شهادت برساند؟ ایشان یک شخصیت جامعی بود که سه ویژگی را با هم داشت. اوّل اینکه دانشمند هسته‌ای بود و دانش فیزیک هسته‌ای را متفکرانه می‌دانست. ویژگی دوم صفا، حالات عرفانی و ویژگی‌های اخلاقی بود و سوم، توان بسیار بالای مدیریتی بود که می‌توانست تیم‌های مختلف علمی را جمع کند و دستاوردی را به نتیجه برساند.

راه تحول در علوم انسانی

گفت‌وگو با حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه

راه تحول در علوم انسانی

ما نیاز داریم که در ابتدا یک «عقلانیت اسلامی» طرح شود و بر مباحث فلسفی و علمی تأثیر بگذارد و موجب یک داد و ستد دائمی بین فلسفه و علم شود. پس از آن، فلسفه باید امتداد سیاسی و اجتماعی پیدا کند و...

وجوه تمایز مردم‌سالاری دینی از دموکراسی

یادداشتی از دکتر خسروپناه

وجوه تمایز مردم‌سالاری دینی از دموکراسی

درست است که زمامدار حاکم است، اما نه حاکم قهری. در واقع محبت آن عنصری است که ولایت -به معنی زمامداری- را برای حاکم تعیین می‌کند تا با مردم و امت رابطه برقرار کند و حقوق آنها را رعایت کند و آن نخ تسبیحی است که این ارتباط را برقرار می‌کند.

درک بومی از علوم انسانی

عبدالحسین خسروپناه

درک بومی از علوم انسانی

علوم انسانی غرب برای جامعه غربی هم مفید نیست و نتوانسته پاسخگوی جامعه اروپایی و آمریکای باشد. اینجاست که می‌بینیم سال‌ها نظریه‌ای مورد توجه قرار می‌گیرد و به آن پرداخته می‌شود اما به یکباره محو می‌گردد و منسوخ می‌شود!

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی