حضرت آیتالله خامنهای صبح روز ۱۸ مهر ۱۴۰۲ در مراسم مشترک دانشآموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح درباره قضایای این روزهای فلسطین تصریح کردند: «این بلا را عملکرد خود صهیونیستها بر سرشان آورد. وقتی ظلم و جنایت از حد گذشت، وقتی درندهخویی به نهایت رسید، باید منتظر طوفان بود. شما با ملّت فلسطین چه کردید؟ اقدام شجاعانه و در عین حال فداکارانهی فلسطینیها پاسخ به جنایت دشمن غاصب بود که سالها ادامه داشت و در ماههای اخیر شدّت آن افزایش پیدا کرده بود؛ مقصّر هم دولت کنونی حاکم بر رژیم غاصب صهیونیستی است.» ۱۴۰۲/۰۷/۱۸
رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در گفتوگو با آقای صباح زنگنه، کارشناس مسائل بینالملل به تحلیل این نکته پرداخته است که چرا و چگونه عملکرد وحشیانه رژیم اشغالگر قدس کار را به طوفان الاقصی کشاند؟
رهبر انقلاب عملکرد وحشیانه رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته را عامل وضعیت فعلی و شروع طوفان الاقصی میدانند. تبیین شما از این ماجرا چیست؟
رژیم صهیونیستی بهطور مستمر مرتکب سیاستهای اعمال فشار، خشونت، خفقان، سلب آزادیها و تصاحب زمینها و خانههای مردم فلسطین شده است و بارها و بارها فلسطینیان و حتی سازمانهای بینالمللی به رژیم صهیونیستی هشدار داده بودند که دست از سیاستهای وحشیانه و زورگویانه بکشد. علاوه بر این درباره سیاست حمایت از گروههای افراطی و تندرو صهیونیست در ورود به حومه و صحن مسجد الاقصی و ارتکاب اهانتها نسبت به مقدسات این محل هشدار داده شده بود و اخیرا محمد ضیف تکرار کرده بود که فلسطینیها در برابر این اهانتها ساکت نخواهند ماند.
این سیاستها و اقدامات توسط رژیم صهیونیستی انجام گرفت و آنها برخلاف همه قوانین و مقررات بینالمللی و عرفهای انسانی عمل کردند و موجب ورود ضررها و خسارتهای فراوانی به ملت و شهرهای فلسطین و بهخصوص قدس شریف شده بود. این سیاستها، روشها و اقدامات علیه ملتی که در محاصره و فشار است و انواع فشارها بر او اعمال میشود صدها بار تکرار شد و هیچکدام از راههای مذاکراتی با سازمان آزادیبخش فلسطین یا دولت خودگردان فلسطین یا گروههای مختلف فلسطینی یا واسطهها یا میانجیهایی که بین فلسطینیها و اسرائیلیها رفت و آمد داشتند، نتیجهبخش نبود. تنها راهی که برای فلسطین باقی میماند این است که مقاومت کنند و در مقابل این رژیم جنایتکار، کودککش و تخریبکننده آثار و میراث فرهنگی ملت فلسطین، ایستادگی کنند و اقدام متقابل در برابر این جنایتها انجام دهند.
رژیم اشغالگر پس از شروع عملیات طوفان الاقصی به افزایش بیسابقه حجم جنایتهایش دست زده است. این افزایش از سوی رژیم اشغالگر قدس چه تبعاتی برای خودشان خواهد داشت؟
افزایش حملهها که منجر به افزایش قربانیان فلسطین میشود هیچگاه در تاریخ فلسطین منجر به تسلیم مردم فلسطین نشده و اصرار این مردم بیشتر بر ایستادگی، مقاومت، ثبات و ماندن در سرزمینشان است. در این مرحله اخیر هم این انتظار میرود که مردم فلسطین همواره از زیر خاکستر جنگها و تخریب خانهها برخواهند خاست و به مقاومت خود ادامه خواهند داد.
رهبر انقلاب در دیدار اخیر تصریح کردند: این شکست برای رژیم صهیونیستی یک شکست ترمیمناپذیر خواهد بود و روی ترمیمناپذیری آن هم تاکید کردند. چرا این شکست ترمیمناپذیر است و ابعاد و ریشههای این عدم ترمیم چیست؟
رژیم صهیونیستی تا حالا ادعا میکرد که دارای قویترین سامانههای اطلاعاتی، امنیتی و حفاظتی است که در سطح منطقه و بیشتر مناطق جهان قابل مقایسه و قابل شکست و نفوذ نیست، اما نیروهای اندکی از فلسطینیان در غزه که دسترسیشان به تکنولوژیها، امکانات و تجهیزات پیشرفته بسیار کم است، توانستند از همه خطوط حفاظتی و امنیتی این رژیم عبور کنند و ضربههای سنگینی بر نیروهای نظامی و انتظامی این رژیم وارد کنند که این یک شکست حیثیتی بود برای اعتباری که رژیم صهیونیستی سالها مدعی آن بود. از ۵۰ سال پیش تاکنون چنین ضربه و چنین نفوذی از سوی اعراب یا سایر کشورها در این رژیم پدید نیامده و لذا یک شکست تاریخی محسوب میشود.
آیا سیاست مظلومنمایی رژیم صهیونیستی سابقه تاریخی دارد؟
بله، هم رژیم صهیونیستی از این رویهها استفاده کرده و هم در قرآن مجید بارها و بارها از مظلومنماییهای قوم بنیاسرائیل یاد شده است. بعد از تشکیل دولت ساختگی اسرائیل در سرزمین فلسطین این رویه بارها و بارها استفاده و تکرار شده است. زمانی به یهودیان مقیم اروپا یا کشورهای عربی حملههایی توسط شبکه صهیونیسم انجام شد و با استفاده از قربانیان این حملهها و عملیاتهای تروریستی شاهد مظلومنمایی جنبش و حرکت صهیونیستها بودهایم و هم در اروپا و هم در اغلب کشورهای عربی همسایه فلسطین از این رویه استفاده شده است.
در دورههای بعد هم رژیم صهیونیستی از این رویه به منظور جلب حمایتهای انگلیس، آمریکا و صهیونیستها استفاده و بهرهبرداری کرده است. در آخرین مرحله هم شاهد بودیم صهیونیستها که خود مرتکب انواع جنایتها شده بودند، ولی خود را قربانی اقدامات مقاومت مردم فلسطین معرفی کردند. با توجه به داشتن امکانات فراوان تبلیغاتی و رسانهای صهیونیسم از این حربه تبلیغاتی استفادههای زیادی کرده است.
با عنایت به این اشاره رهبر انقلاب که «انشاءالله این حماسه گام بزرگی برای نجات فلسطین خواهد بود»، به نظر شما طوفان الاقصی در آینده مسئله فلسطین چه اثراتی خواهد داشت؟
حرکت طوفان الاقصی اولاً تاکید بسیار روشنی بر حفظ حرمت مسجد الاقصی در همین عنوان دارد و فریاد بزرگی در میان مسلمانان و حتی مسیحیان خواهد بود. از طرف دیگر، این حرکت که با امکانات اندک توانسته دژ محکم و نفوذناپذیر به تعبیر خود اسرائیلیها را مورد حمله قرار دهد. فروریختن این دژ اطلاعاتی و امنیتی موفقیت بزرگی است که دل همه نیروهای آزادیخواه و مسلمان را شاد میکند و به آنها قوت میدهد که رژیم صهیونیستی بهراحتی میتواند فروبریزد و همه ادعاهای قدرت، سیطره و هیمنهای که داشته بهراحتی قابل فروریختن است.
این پیام کاملا آشکار است که این عملیات علاوه بر اینکه توانسته حقانیت مردم فلسطین، غزه و همه مناطق فلسطین را به اثبات برساند بلکه نشان میدهد که آنها ۷۵ سال بعد از اشغالگری رژیم صهیونیستی حق خود را فراموش نکردهاند و اصالت وجودیشان در سرزمین فلسطین غیرقابل انکار و غیرقابل پاک شدن از تاریخ منطقه است.
در واقع به تعداد اندکی از کشورهای عربی که بدون در نظر گرفتن حل مسائل فلسطین، بهسمت عادیسازی حرکت کردند هشدار داده میشود که بدانند در برابر حیلهگریهای رژیم صهیونیستی دچار غفلت و تغافل شدهاند و این تغافل و غفلت هرگز به سودشان تمام نخواهد شد. رژیم صهیونیستی سیاست اصلیاش توسعهگری، اشغالگری، تسلط بر سیاستمداران کشورهای عرب بوده و هست. پس در تمام شئون زندگی در معرض آثار سوء سیاست توسعهطلبانه این رژیم قرار خواهند گرفت؛ لذا این حرکت و قیام پیامهای متعددی داشته و همگان را به تداوم ایستادگی و مقاومت امیدوار میکند.
متأسفانه برخی از کشورهای عربی در مورد عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی صحبت میکنند. استدلال مطرحشده توسط مقامات عرب این بود که اگر ما با اسرائیل مذاکره و روابط برقرار کنیم، میتوانیم به حفظ حقوق فلسطینیها کمک کنیم. متأسفانه، آنها متوجه نشدند مذاکراتی از این دست که پس از اشغالگری انجام شده، مانند توافقنامه کمپ دیوید، بههیچوجه مؤثر نخواهند بود. اردن و مصر تحت فشار اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی قرار دارند و هیچیک از توافقات صلح یا مذاکره از کمپ دیوید تا اسلو یا دیگران منجر به خروج رژیم صهیونیستی نشده، بلکه منجر به از دست دادن حقوق مردم فلسطین شده است؛ بنابراین، ملت فلسطین احساس میکند که باید به خود تکیه و از حقوق خود دفاع کند.