مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
جامعه، هم از لحاظ قانونی و هم از لحاظ اخلاقی، باید با کسانی که تعدّی به زن را حقّ خودشان میدانند، برخورد سخت بکند؛ قانون هم باید در این زمینه مجازاتهای سختی را پیشبینی کند. باز همین جا من عرض کنم، در کشورهای غربی علی رغم این همه شعاری که میدهند، هنوز نتوانستهاند این را تأمین کنند. یعنی در داخل خانوادهها، زنانی که از دست شوهرانشان کتک میخورند و دخترانی که از دست پدرانشان صدمه میبینند و مجروح میشوند، فراوانند. آمارهای تکاندهنده و وحشتآوری هم در این زمینه وجود دارد. منتها در آنجا یک چیز دیگر هم هست و آن قتلِ نفس است. راحت خون میریزند، راحت میکُشند. کُشتن، آن قبحی را که در محیط اسلامی دارد، در آن محیطهایی که از معارف الهی بویی نبردهاند - متأسفانه - ندارد. کشتن زنان، یکی از بلیّههای بسیار زشت و نفرتانگیزی است که در کشورهای غربی - بهویژه امریکا - رایج است. این کارها خوشبختانه در کشور ما به آن شدّت نیست و جز موارد استثنایی، دیده نمیشود؛ اما به هر حال هر گونه ستم و هرگونه تعدّی جسمانیای نسبت به زن، باید با برخورد بسیار سختی مواجه شود، تا در این زمینه جامعه اسلامی ما به آن سطحی که اسلام خواسته است، برسد.
اگر کشور بتواند جامعه زنان را با تکیه بر تعلیمات اسلامی، با همان معارفی که اسلام خواسته است، آشنا کند، من تردیدی ندارم که پیشرفت و ترقّی و تعالی کشور مضاعف و چند برابر خواهد شد. در هر میدانی که بانوان مسؤولانه وارد شوند، پیشرفت در آن میدان چند برابر خواهد شد. خصوصیت حضور خانمها در میدانهای مختلف این است که وقتی زن خانواده وارد میدان میشود، یعنی همسر و فرزندان او هم واردند. حضور مرد به این معنا نیست، اما حضور زن به این معناست. در هر میدانی که زن وارد شود - زنی که خانم و کدبانوی یک خانه است - درحقیقت همه آن خانه را در آن میدان وارد میکند. حضور زنان در بخشهای مختلف بسیار مهمّ است.
امیدواریم که خداوند متعال به مسؤولان کشور، به قانونگذاران، به برنامهریزان مسائل زنان و به کسانی که در زمینه مسائل زنان فعّالیت میکنند، کمک کند و توفیق دهد، تا بتوانند راه درست اسلامی و صحیح را بدون تمایل و انعطاف به روشهای غلطِ بیگانه و تحمیلی بیابند و انشاءالله در آن راه حرکت کنند، و بانوان کشور ما بتوانند به آن وضع و سطحی که اسلام برای آنها خواسته است - که شامل خوشبختی مادّی و معنوی و خوشبختی دنیا و آخرت است - برسند.
پروردگارا! تو را به فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و زینب کبری علیهاسلام و مکتب روحبخش فاطمی و زینبی سوگند میدهیم، بانوان کشور ما را به اهداف اسلامی و والایشان نائل فرما. پروردگارا! موانع رشد و تعالی بانوان را از سر راه بردار. پروردگارا! همه ما را مشمول ادعیه زاکیّه حضرت بقیةاللهالاعظم قرار بده. امیدواریم که خداوند متعال همه شما را موفق و به سلامت بدارد.۱۳۷۶/۰۷/۳۰
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
مقام معظم رهبری ضرورت تصویب قوانین مورد نیاز برای احساس امنیت زن در محیط خانه همسر را یادآور شدند و فرمودند: باید کاری کرد که زن احساس کند در برابر زورگویی همسرش می تواند با استفاده از امکانات قانونی از حق خود دفاع کند و اگر چنین امکانی فراهم شود کار بزرگی در دفاع از حقوق زن انجام شده است و بیشترین همت و دغدغه خاطر اینجانب نیز این است که این مهم تأمین شود.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان برای جبران ضعف قوت جسمی زن در برابر مرد بر اهمیت وضع قوانین و مقررات لازم تأکید کردند و فرمودند: باید زنان و دختران وادار به تحصیلات عالیه شوند و تسهیلات لازم برای ورود دختران به مراکز عالیه علمی از طرق قانونی تأمین شود زیرا زنان تنها با تکیه بر علم و معرفت و در اختیار قرار گرفتن قانون می توانند از حق خود دفاع کنند.۱۳۷۶/۰۴/۳۰
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
تبلیغات خصمانه دشمن، تبلیغات استکباری، تبلیغاتی که ناشی از غرضورزی و عناد است، به خاطر واقعیت داشتن حرفها که نیست. چیزی را برای یک ملت و یک کشور و یک نظام بهانه میکنند و به دروغ روی آن تبلیغات مینمایند.
مسأله زن هم همین طور است. در طول این نوزده سال - از اوّل انقلاب تا کنون - نسبت به دیدگاه نظام جمهوری اسلامی و دیدگاه اسلامی درباره زن، به طور مستمر یاوهگویی کردهاند. اسلام، در مورد بینشی که نسبت به زنان و نقش بانوان در جامعه دارد - نقش فردی، نقش خانوادگی، نقش سیاسی، نقش اجتماعی - میتواند ادّعا کند که همه ملتهای مدّعی باید از او پیروی کنند. اگر قرار باشد که در این زمینه، کشورهای غربی پشت میز محاکمهای قرار گیرند و پاسخ دهند، بدون شک آبرویشان خواهد رفت.
در همین کشورهای غربی، تا چند سال قبل از این - نه خیلی زیاد - زنانی که در مراکز آموزش عالی تحصیل میکردند، حق نداشتند مدرک کتبی تحصیلات عالی خودشان را بگیرند! در همین اواخر، در بعضی از کشورهای غربی - از جمله در انگلستان - یکی از مجلاتّ یکی از کشورهای غربی - که نمیخواهم از آن کشور و از آن مجلّه اسم بیاورم - پیرزنی را معرفی کرده بود که در سال ۱۹۱۷ - یعنی تقریباً هفتاد سال قبل - در حدّ دکترا تحصیلات عالیه کرده است؛ لیکن به او مدرک تحصیل ندادهاند! بعد سؤال میکند، چرا مدرک تحصیل ندادهاند؟ میگوید که چون تا سال ۱۹۴۷ در انگلستان، به زنانی که تحصیل میکردند، مدرک تحصیلی نمیدادند و میگفتند که زن نباید مدرک تحصیلی بگیرد! اینها امروز آمدهاند و در مقابل جمهوری اسلامی، مدّعی حقوق زن شدهاند! در همان سالهایی که چنین حقارتهایی در فرهنگ غربی مشاهد میشد، در ایران اسلامی، «بانوی اصفهانی» اجازه اجتهاد از مجتهدان درجه اوّلِ آن روز اسلام داشت و در اصفهان، حوزه تدریس فلسفه و فقهش را دایر بود! اسلام، این است.
تا اوایل این سده - یعنی تا دهههای دوم و سوم همین قرن میلادی - در کشورهای غربی، زنان مالکیت به معنای حقیقی نداشتند! یعنی زنی که شوهر میکرد، بدون اجازه شوهرش نمیتوانست در ثروت خود تصرّف کند. این را با احکام اسلامی مقایسه کنید که زنان را مستقل میداند. مگر شوهر حق دارد که به زن بگوید تو در مال خودت این کار را بکن، این کار را نکن، این تصرّف را بکن؟ در اسلام، چنین حقّی به شوهر داده نشده است. درباره مسأله زن، اینها آمدهاند طلبکار نظام جمهوری اسلامی شدهاند! چرا؟ چون در نظام اسلامی، بر اساس معارف اسلام، بیبندوباری راه ندارد و فساد و فحشا اجازه داده نمیشود.
اینها میخواهند، همچنان که در نظام منحوس پهلوی، زن و مرد و پیر و جوان را به سمت بیبندوباری سوق میدادند، امروز هم همین کار را در نظام جمهوری اسلامی بکنند و همان بساط را به راه بیندازند. همان بلایی که امروز بر سر خود کشورهای غربی آمده است، که امروز دلسوزان در کشورهای غربی - و از همه بیشتر در امریکا - نگران فساد و بیبندوباری نسل جوان خودشان هستند، که دیگر از قابلیت کنترل هم خارج شدهاند و نمیتوانند علاج کنند!
میخواهند این فساد را هم در کشورهای اسلامی و در نظام اسلامی ما - که بر پایه قرآن است - به راه بیندازند. آن وقت با فشارهای تبلیغاتی، با تحقیر، با تمسخر، با دروغ و با نسبتهای خلاف واقع، میگویند که زنان را شکنجه میکنند! با گفتن این دروغها، میخواهند نظام اسلامی را دچار انفعال کنند و ملت و مسؤولان ایران، در مقابل این حرفها مجبور به عقبنشینی شوند. حاشا و کلّا، چنین چیزی اتفاق نمیافتد.۱۳۷۶/۰۳/۱۴
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
امروز از لحاظ فرهنگی و سیاسی، بیشترین تکیه آنها ]دشمنان[ این است. راجع به قضیه زن جنجال درست میکنند؛ راجع به حقوق بشر جنجال درست میکنند؛ راجع به مسأله دمکراسی جنجال درست میکنند؛ راجع مسأله نهضتهای آزادیبخش جنجال درست میکنند، برای اینکه طرف مقابل را دچار انفعال کنند. بزرگترین اشتباه این است که ما در این قضایایی که آنها جنجال درست میکنند، طوری حرف بزنیم که بخواهیم آنها را راضی کنیم. این، همان انفعال است.
خیلی خطاست که ما در زمینه مسائل حقوق بشر، طوری حرف بزنیم که آنها راضی شوند. همان کسانی که خودشان برای حقوق بشر - به معنای حقیقی - هیچ ارزشی قائل نیستند؛ اما آن را چماقی کردهاند که بر سر جاهایی بکوبند! امریکا، سردمدار حقوق بشر در دنیا شده است! قبل از شروع جنگ، از نظر امریکا، دولت عراق در خدمت دولتهای حامی تروریسم بود. در سالهای شصت و یک و شصت و دو رزمندگان سلحشور ما توانستند دشمن را به زانو در آورند و او را از مرزها عقب برانند و دشمن بعثی مجبور شد برای مقابله با ما، از سلاح شیمیایی و سلاحهای کشتار جمعی استفاده کند - یعنی جنایت جنگی بکند - در همان اوقات، دولت امریکا احساس کرد که باید جبهه عراق را حمایت کند، تا دولت بعثی بتواند نقش خیانتآمیز خود را در مقابل نظام جمهوری اسلامی ایفا نماید. در همان سالها که دولت عراق سلاح شیمیایی بهکار برد، اینها اسم عراق را از فهرست دولتهای حامی تروریسم خارج کردند! مسأله حمایت اینها از حقوق بشر، چنین است!
بزرگترین پشتوانه نقض حقوق بشر در هر جای دنیا که مشاهده شود، همین دولتهای مستکبر - امثال امریکا - هستند. آنوقت اینها داعیهدار حقوق بشر میشوند و آن را برای ملتها و دولتهایی که میخواهند با آنها در بیفتند، چماقی میکنند! اگر از این طرف کسانی بیایند طوری در باب حقوق بشر حرف بزنند، برای اینکه او را راضی کنند، این خیلی سیاست غلطی است. این، یعنی انفعال در مقابل دشمن.
درباره مسأله زن نیز همین طور است. بعد از اقامه دولت حق، به فضل الهی زنان کشور اسلامی ایران توانستند شخصیت حقیقی خودشان را تا حدود زیادی پیدا کنند، در میدانهای گوناگونی حضور یابند و عظمت روحیه زن مسلمان را نشان دهند، که شما نمونهاش را در وضع این مادر شهید و مادران عزیز و دلاور سایر شهدا دیدید و میبینید. من هرجا که با مادران شهدا مواجه شدهام، آنها را حتّی از پدران شهدا هم قویتر دیدهام. غالباً نمونهاش را در روحیه این مادران بزرگوار و شجاع میتوانید ببینید. این، عظمت زن مسلمان در میدانهای سیاسی و فرهنگی است. آن وقت اینها میآیند و درباره تضییع حقوق زن در جمهوری اسلامی، قلمفرسایی و جوّسازی میکنند. اگر ما بیاییم، برای این که آنها را راضی کنیم، درباره زن طوری حرف بزنیم که با نظر اسلام - که مایه عزّت زن است - مخالف باشد، خطاست. چرا باید کسانی در زمینه زن، یا در زمینه حقوق بشر، طوری حرف بزنند که گویی ما باید بکوشیم خودمان را با نقطه نظرهای غربیها نزدیک و آشنا کنیم؟ آنها اشتباه میکنند. آنها باید نقطهنظرهای خود را به ما نزدیک کنند. آنها باید نسبت به مسأله زن و حقوق بشر و آزادی و دمکراسی، نقطهنظرهای غلط و باطل خودشان را تصحیح کنند و با نظرات اسلامی مواجه نمایند؛ نه این که عدّهای از این طرف دچار انفعال شوند.۱۳۷۶/۰۳/۱۴
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
من طبق گزارشها اطّلاع پیدا کردم که هنوز در گوشه و کنار این استان]خوزستان[ و در بعضی جاها، عادات غلط و جاهلی نسبت به زن مسلمان وجود دارد؛ عاداتی که زن را از استقلال و شخصیت خود و از کرامتی که اسلام برایش معیّن کرده است، محروم میکند. در دوران نظام اسلامی، این طور زواید فکری و خرافات، قابل قبول نیست. من از بانوان - که در درجه اوّل خودِ بانوان باید بخواهند که بر طبق سیره اسلامی با آنها عمل شود - و همچنین از همه برادران - چه برادران عرب، چه برادران بختیاری و لُر، یا برادران دیگر - خواهش میکنم که اگر در میان آنها عادات و روشهای غلطی از گذشته نسبت به زنان باقی است، آن را کنار بگذارند، تا خواهران هم بتوانند در میدانهای اجتماعی وارد شوند، تحصیل علم و معرفت کنند، خانوادهها را آباد کنند، فرزندان با معرفت و باکمال و عاقل و آینده سازی را تربیت کنند، یا در هر میدان دیگری که میخواهند یا میتوانند، فعالیت نمایند. این، آن چیزی است که اسلام خواسته است و به فضل پروردگار بایستی در نظام جمهوری اسلامی تأمین شود.۱۳۷۵/۱۲/۱۸
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
مقام معظم رهبری ورزش بانوان را امر لازمی برشمردند و فرمودند: محیط ورزش بانوان باید بگونهای باشد که حدود اسلامی در آن دقیقا رعایت شود. حدود اسلامی سلیقهای نیست و آنچه در کشور باید انجام شود تابع سیاستگذاریها و نظر فقهی رهبری است. در ورزش بانوان تبرج و خود نمایی زن ممنوع است زیرا اگر جامعه به محیطی برای خودنمایی زن تبدیل شود امور جدی جامعه نظیر خانواده، سلامت، عفاف و عصمت جوانان ضربه میخورد.۱۳۷۵/۱۰/۰۸
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار جمع زیادی از بانوان طلبه، تحصیلکرده، مربی و مبلغ اسلامی که در محل مصلای قم انجام شد، طی سخنانی از تضییع حقوق زن و اهانت به شخصیت زن به عنوان یکی از خیانتهای بزرگ غرب به بشریت نام بردند و غرب را به سبب عمل کردن بر خلاف فطرت و طبیعت انسان مورد سؤال قرار دادند.
مقام معظم رهبری در این دیدار وجود مجموعهای از بانوان عالم و فاضل، طلاب علوم دینی، دانشجویان رشتههای مختلف علمی و بانوان فرهنگی را الگویی برای جهان دانستند و فرمودند: مجموعهای از بانوان اهل علم و معرفت که پایبند به ارزشهای والای اسلامی هستند برای زمان ما حادثهای پرمعنا تلقی میشود. دشمنان معنویت همواره تلاش کردهاند که علم و دین را به عنوان دو پدیده ناسازگار به جهان معرفی کنند و اینگونه وانمود سازند که برخوردار شدن زنان از علم و معرفت با پایبندی آنان به ارزشهای معنوی منافات دارد، اما اسلام که دین علم و پایبندی به ارزشهای معنوی است بر این تلاش خط بطلان کشید.
حضرت آیتالله خامنهای همراه بودن معنویت و تقوا را با علم و دانش، مکمل شخصیت زن خواندند و فرمودند: امروز در سایه نظام اسلامی زنان کشور به سمت جمع کردن میان شخصیت علمی، اجتماعی و سیاسی باشخصیت دینی و اهتمام به ارزشهای اسلامی حرکت میکنند و زنان اهل علم و معرفت و تقوا نشان دادهاند که عروج شخصیت حقیقی زن در پایبندی به ارزشهای معنوی است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی به تضییع حقوق زنان در جوامع مدعی طرفداری از حقوق زن اشاره کردند و فرمودند: نظام اسلامی در برخورد با مسأله زن از تمامی کشورهای جهان جلوتر است و غرب باید به انسانهای اندیشمند و اهل فکر پاسخ دهد که چرا بر خلاف فطرت و طبیعت انسانی عمل کرده است و همچنان بر فرهنگ برهنگی و بیبندوباری زن و مرد اصرار میورزد.
مقام معظم رهبری به ظاهر شدن آثار زیانبار فرهنگ غرب بر زندگی غربیها اشاره کردند و در پایان سخنانشان فرمودند: اسلام حقوق انسان را رعایت کرده است و بر حقوق مرد و حقوق زن پافشاری میکند. نظام اسلامی همچنین بر این باور است که آشنایی عمیق و عالمانه زنان با معارف اسلامی برای جامعه مسلمانان ایران پیشرفت بزرگی را به ارمغان خواهد آورد و بر همین اساس در تلاش است تا معارف و مفاهیم اسلامی در سطح جامعه، بویژه در میان بانوان گسترش یابد۱۳۷۴/۰۹/۱۶
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزایش عامل معنوی در جهت تضعیف عامل مادی و جسمانی را لازمه مقابله با بغی و تطاول در مسأله زن و مرد توصیف کردند و فرمودند برای حل مسأله زن و مرد باید قوانین و مقررات لازم تدوین و تصویب شود، سطح خردمندی و اندیشه زنان از طریق فعالیتهای گوناگون فکری، اجتماعی، اقتصادی، ادبی و هنری افزایش یابد و سطح فکر جامعه نیز به طور عام رشد پیدا کند، زیرا در جامعهای که همه از هوش و اندیشه و حکمت برخوردار باشند هیچکس مورد تعرض دیگری قرار نخواهد گرفت.۱۳۷۴/۰۸/۲۲
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
رهبر انقلاب اسلامی بیتحملی غرب را در برابر حجاب زنان مسلمان و یا انتشار یک مقاله درست در مطبوعات آن کشورها، نشانه روشنی از تعصب و تحجر غرب و حاکمیت احساسات و تعصبات قبیلهای در اروپا و آمریکا توصیف کردند و در پایان سخنانشان فرمودند: در جمهوری اسلامی ایران مطبوعات حقیقتا جایگاه مهمی دارند زیرا اقوام کشور، تمدن، فرهنگ و اعتلای جامعه بستگی به وضعیت مطبوعات دارد و دست اندرکاران امور مطبوعاتی در کشور باید تلاش کنند که این وظیفه بزرگ به بهترین وجه به انجام برسد.۱۳۷۳/۰۲/۲۴
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
حضرت آیت خامنهای در بخش دیگری از بیاناتشان فرمودند: اگر ما بتوانیم با همت زنان فرزانه و فداکار ایران و با روشنبینی مسئولان کشور در قوای مجریه، مقننه و قضاییه آنچه را که امروز زنان ما در جامعه نوپای اسلامی بدست آوردهاند تکمیل کنیم و زنان جهان میتوانند آن را الگویی شایسته برای خود قرار دهند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به بیان ویژگیهای زن ممتاز در جامعه اسلامی پرداختند و فرمودند: در نظام اسلامی زنان باید از درک سیاسی برخوردار باشند، فن خانهداری و همسرداری را بدانند و در صحنه فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، علمی و خدمات، مظهر عصمت، طهارت و مناعت باشند و به این مهم توجه کنند که حجاب شرط اول است. زیرا بدون حجاب، زن فراغت لازم را برای دستیابی به مراتب بالا بدست نخواهد آورد.۱۳۷۲/۰۹/۱۷
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
حضرت آیتالله خامنهای سپس به بیان مشکلات پایانناپذیر و لاعلاج زنان جهان در محیط خانواده و جامعه پرداختند و فرمودند: در غرب بنیاد خانواده متزلزل است و روابط سرد، میان زن و شوهر حکمفرماست و از سوی دیگر در سطح جامعه غربی نیز زن نه به عنوان یک شخصیت مستقل بلکه به عنوان وسیلهای برای التذاذ مردان مطرح است و روال کلی براین است که زن در این جوامع از هیچ تکریم ویژهای برخوردار نیست و عرف فرهنگ غرب چنین چیزی را اقتضاء میکند.
مقام معظم رهبری رفتار خشونتآمیز مردان را با زنان نشانه وحشیگری، کوردلی و دوری از فرهنگ اسلامی توصیف کردند و ضمن تأکید بر محکومیت آن از دیدگاه اسلام فرمودند: در جامعه اسلامی زن مسلمان دارای حرمت و شخصیتی ویژه است که حجاب و پوشش زن مظهر حرمت و شخصیت وی بشمار میرود. حجاب نشانه تکریم زن است و اسلام حرمت و تکریم را برای تمام زنانی که در ورای حجاب قرار میگیرند قائل میشود.
...
مقام معظم رهبری انتقاد دنیای غرب از رعایت حجاب در جمهوری اسلامی ایران را نشانی از گمراهی غرب و تناقض شدید فرهنگ غربی توصیف کردند و فرمودند: رعایت حجاب در فرهنگ غربی خلاف حقوق بشر بشمار میرود ولی ساقط کردن یک هواپیمای مسافری با صدها سرنشین خلاف حقوق بشر نیست و به آن اشکالی وارد نمیشود و عامل این جنایت نیز پاداش میگیرد. در بوسنی و هرزگوین صربها و کرواتها قتل و غارت و ویرانی را به اوج میرسانند اما در فرهنگ غرب به آن اشکال گرفته نمیشود اما هنگامی که در ایران یک مجرم جنایتکار و یا یک قاچاقچی که هزاران نفر را به مواد مرگبار معتاد کرده است محاکمه و به اعدام محکوم میشود فریاد اعتراض غربیها و عناصر به ظاهر متمدن بلند میشود و میگویند این کار خلاف حقوق بشر است.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین تناقض موجود در فرهنگ غرب به انتشار کتاب موهن و کفرآمیز آیات شیطانی با هدف اهانت به اسلام و پیامبر عظیمالشأن به وسیله فردی شیطان صفت و با حمایت غرب از وی انجام گرفت که این امر نفرت مسلمانان جهان را در پی داشت و حضرت امام خمینی(ره) نیز حکم الهی مجازات اعدام را برای نویسنده مرتدی که احساسات یک میلیارد مسلمان را جریحهدار کرده است صادر کردند. و این در حالی است که فرهنگ غرب آن را خلاف حقوق بشر میداند.
رهبر انقلاب اسلامی ملاقات رئیس جمهور امریکا را با سلمان رشدی مرتد که در کاخ سفید امریکا انجام شد اهانتی آشکار به یک میلیارد مسلمان جهان دانستند و فرمودند: غربیها اهانت به یک میلیارد مسلمان را عملی زشت و بدو خلاف نزاکت و جوانمردی در نظر نمیگیرند و از آغاز تلاش کردهاند تا بوسیله سلمان رشدی به اسلام، مسلمانان و پیامبر عزیز ما اهانت کنند و این امر نشان میدهد که معیار سردمداران استکبار جهانی در زمینه حقوق بشر تا چه میزان با حق و انصاف تفاوت دارد.
مقام معظم رهبری روش غرب را در مورد زنان نادرست، پست کننده و مبتنی بر حکومت جنگل، وحشیگری، شهوترانی و تحقیرزن توصیف کردند و فرمودند: روش اسلام و نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به زن محترمانه، تکریمآمیز، مصلحتاندیشانه، عاقلانه و به نفع بشریت است و آنچه که غربیها در مورد زن اعمال میکنند ناقض حقوق انسانی زن است. غربیها با هوچیگری و جنجال تلاش میکنند ما را از ادامه راه برحق خود باز دارند اما زنان مسلمان و با ایمان و انقلابی ایران با عمل به احکام اسلام و وظایف اسلامی خود بر دهان تبلیغاتچیهای استکبار خواهند کوبید.۱۳۷۲/۰۹/۱۷
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
ما در صدد همرنگ شدن با نظامهاى دیگر نیستیم. ما از اینکه ارزشهاى نظامهاى گوناگون دنیا را قبول نداریم و در عمل پیاده نمىکنیم، احساس کمبود نمىکنیم. بنده یک وقت در نماز جمعهى چند سال قبل گفتم که در قضیهى زن و حقوق زن، ما نیستیم که باید به دنیا جواب بدهیم؛ دنیا باید به ما جواب بدهد. ما در قضیهى زن، دفاع نداریم؛ بلکه هجوم داریم. ما از دنیا سؤال مىکنیم که شما چرا با زن این گونه رفتار مىکنید؟ ما به دنیا مىگوییم شما حقوق زن را تضییع مىکنید. در همهى قضایا این است. ما در ارزشهاى نظام جمهورى اسلامى، تابع اسلام و انقلابیم. آن ارزشهایى که صدها سال است مستکبرین و در این یکى دو قرن اخیر، مستعمرین و حکّام اروپایى خواستهاند آنها را از چشمها بیندازند. ما بر اساس همان ارزشهایى که آنها با آن مخالفت کردند، یک نظام تشکیل دادهایم و مىخواهیم این ارزشها زنده بماند.۱۳۷۲/۰۳/۰۸
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
در امریکا و اروپا مسلمانان و گروههای اسلامی مورد اهانت و تهمت قرار میگیرند و در مواردی تظاهر به پایبندیهای اسلامی از قبیل حجاب زنان ممنوع میگردد. اهانت علنی به اسلام در قالب حجاب تحریم شده و به وسیلهی نویسندهیی مهدورالدّم مکّرر مورد حمایت علنی سردمداران رژیمهای اروپایی قرار میگیرد و حتی رئیس رژیم بدنام و بدسابقهی انگلیس، با آن نویسندهی قلمبهمزد و بیارزش ملاقات میکند.۱۳۷۲/۰۲/۲۸
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
من به خانمهای مسلمان، به خانمهای جوان و به خانمهای خانهدار عرض میکنم: سراغ این مصرفگرایی که غرب مثل خوره بهجان جوامع دنیا و از جمله جوامع کشورهای درحال توسعه و کشورهای رو به پیشرفت و از جمله کشورما انداخته است، نروید. مصرف باید در حدّ لازم باشد، نه در حدّ اسراف. خانمهای کسانی که همسرانشان یا خودشان مسؤولیتهایی در بخشهای مختلف کشور دارند، باید از لحاظ دوری از اسراف، نسبت به دیگران الگو باشند. باید برای دیگران درس باشند و نشان دهند که شأنِ زن مسلمان بالاتر از این حرفهاست که اسیر زر و زیور و جواهر آلات و از این قبیل شود. نمیخواهیم بگوییم اینها حرام است؛ میخواهیم بگوییم شأن زن مسلمان بالاتر از این است که در دورانی که بسیاری از مردم جامعه ما محتاج کمکند، کسانی بروند پول بدهند طلا بخرند، زینتآلات بخرند، وسایل زندگی رنگارنگ بخرند و در انواع و اقسام روشها و منشهای زندگی، اسراف کنند. اسراف، الگوی زن مسلمان نیست.
این، یکی از آن میدانهایی است که ما در مقابل دنیای استکباری مدّعی هستیم. من بارها به گویندگان و مبلّغین قضیه زن عرض کردهام: این ما نیستیم که باید از موضع خودمان دفاع کنیم؛ این فرهنگ منحط غرب است که باید از خودش دفاع کند. آنچه را که ما برای زن عرضه میکنیم، چیزی است که هیچ انسان اندیشمند با انصافی نمیتواند منکر شود که «این برای زن خوب است.» ما زن را به عفّت، به عصمت، به حجاب، به عدم اختلاط و آمیزش بیحد و مرز میان زن و مرد، به حفظ کرامت انسانی، به آرایش نکردن در مقابل مرد بیگانه -برای آنکه چشم او لذّت نبرد- دعوت میکنیم. این بد است؟ این کرامت زن مسلمان است. این کرامت زن است. آنهایی که زن را تشویق میکنند که خود را به گونهای آرایش دهد که مردان کوچه و بازار به او نگاه کنند و غرایز شهوانی خودشان را ارضا کنند، باید از خودشان دفاع کنند که چرا زن را تا این حد پایین میآورند و تذلیل میکنند!؟ آنها باید جواب بدهند. فرهنگ ما، فرهنگی است که انسانهای والا و اندیشمند غرب هم آن را میپسندند و رفتارشان همینطور است. در آنجا هم خانمهای عفیف و سنگین و متین و زنهایی که برای خودشان ارزشی قائلند، حاضرنیستند خودشان را برای ارضای غرایز شهوانی بیگانگان و هرزهچشمها وسیلهای قرار دهند. فرهنگ منحط غربی، از این قبیل زیاد دارد.
یکی از حرفهایی که میزنند، موضوع «حقوق بشر» است. آیا چیزی که غرب از آن دفاع میکند حقیقتاً حقوق بشر است؟ آنجا که حقوق یک میلیارد و اندی مسلمان، با اهانت به مقدّساتشان تضییع میشود، سردمداران حقوق بشر ساکتند و بلکه تشویق هم میکنند! میبینید امروز همه دستگاههای استکباری و نوکران و مزدوران قلم بهدست و جیرهخوارشان، در دفاع از انسان بیارزشی که «آیات شیطانی» را در معرض دید مردم قرارداد، صف بستهاند؛ همان انسان مرتدّ ملحد، یعنی سلمان رشدی. این، دفاع از حقوق بشر است!؟ چرا آنجا که دویست میلیون مسلمان هندی، حقوقشان تضییع میشود و عبادتگاهشان به وسیله مشتی جاهل متعصّب و با تحریک دشمنان اسلام و مسلمین ویران میشود، از حقوق بشر دم نمیزنند(۸)!؟ چرا در بوسنی هرزگوین که میلیونها انسان در معرض سختترین عقوبتهای ظالمانه قرار گرفتهاند و قتلعام میشوند و بچهها میمیرند و زنها نابود میشوند و مریضها کشته میشوند، از حقوق بشر دفاع نمیکنند، یا حداکثر به یک اظهار زبانی اکتفا میکنند!؟ اگر به راستی طرفدار حقوق بشرند، چرا اینجاها مردهاند!؟ چرا در فلسطین که یک ملت را از خانه خودش آوارهکردند؛ زمینش را غصب کردند و امروز هم به هر مناسبتی فلسطینیها و طرفدارانشان را در لبنان و اردوگاههای فلسطینی رهانمیکنند و بمباران میکنند، کسانی که طرفدار حقوق بشرند، ساکت مینشینند؟ اینها طرفدار حقوق بشرند، یا دروغگو و فریبگرند!؟ حقوق بشر به شیوه فرهنگ غربی، ضدّ حقوق بشر، و حقوق ستمگران بر آحاد بشر است. این حقوق بشر، حقوق بشر نیست. ما طرفدار حقوق بشریم و اسلام طرفدار حقوق انسان است. هیچ مکتبی بهقدر اسلام، ارزش و کرامت انسان را والا نمیداند. یکی از اصول اسلامی که همیشه در تعریف و معرفی اسلام مطرحشدهاست، اصلِ «تکریم انسان» است. ما که منتظر نمینشینیم غربیها بیایند حقوق بشر را به ما یاد بدهند یا ما را توصیه به حفظ حقوق انسان کنند! ما خودمان، اوّل طرفدار حقوق انسان هستیم. منتها حقوق انسان در سایه اسلام قابل دفاع میشود و حقوق انسان به حساب میآید. اسلام است که بااحکام خود -همهگونه احکام: چه احکام قضایی و جزایی، و چه احکام مدنی و حقوق عمومی و مسائل سیاسی- از حقوق انسانها دفاعکردهاست؛ نه آنچه که در اختیار آنهاست، نه آنچه که آنها -به فریب- حقوق انسان به حساب آوردهاند و اسم گذاری کردهاند.
ما طرفدار حقوق بشریم و حقوق بشر را هم دنبال خواهیمکرد. کاری هم به گفته فلان کمیسیون سازمان ملل و فلان کمیته بینالمللی نداریم. ما خودمان، بهخاطر دستور اسلام، طرفدار حقوق انسان هستیم؛ چون از اصول اسلام است. منتها چیزی را که آنها مطرح میکنند، یک فریب و دروغ میدانیم. آن از طرفداریشان از حقوق زن، این از طرفداریشان از حقوق بشر! مستکبرین و مستبدّین و غارتگران عالم و بیاعتنایان به حقوق ملتها و نابودکنندگان منافع ملتهای ضعیف و اشغالگران سرزمینهای کشورهای ضعیف، امروز پرچم به اصطلاح دفاع از حقوق انسان و حقوق زن را دردست گرفتهاند! معلوم است که ملتهای مسلمان نمیتوانند به اینها اعتنا کنند. مهم این است که شما زنان مسلمان؛ بخصوص زنان جوان، دختران دانشجو، خانمهایی که به فعّالیتهای علمی و اجتماعی و سیاسی اشتغال دارید، این روش اسلامی را با جدّیت و اهتمام کامل دنبال کنید. تربیت اسلامی و انقلابی زن مسلمان، مایه افتخار و مباهات جمهوری اسلامی است. ما به زنان مسلمان خودمان افتخار میکنیم. در این راهپیماییها، وقتی دوربینها میرود روی چهره خانمهایی که با حجاب کامل، فرزندانشان را هم در بغل گرفتهاند و در شرایط دشوار به راهپیمایی آمدهاند، یا برای اعلام موضع سیاسی، یا در نماز جمعه شرکتکردهاند و یا برای کار عبادی، سیاسی به پای صندوقهای رأی رفتهاند، برای ما افتخار است. خانمهایی که در دانشگاهها مراتب عالیه را در راه تحصیل علم بهدست آوردهاند و یا در کنکورهای سراسری در رشتههای گوناگون رتبه اول و دوم شدهاند، وقتی در جامعه ما نمود پیدا میکنند، جمهوریاسلامی سربلند میشود و افتخار میکند. این، افتخاری است برای احکام نورانی اسلام که در این دوران، اینگونه مشغول سازندگی است و در جهانی که از همه طرف امواج تبلیغات غلط انحرافی در جریان است، زن مسلمان، با این شجاعت و استقلال رأی، خودش را میتواند نشان دهد. اینها از برکاتِ اسلام است.
محیط دانشگاهها بسیار مهمّ است. در محیط دانشگاهها، خانمهای دانشجو و استاد باید بکوشند روحیه و فرهنگ اسلامی را ترویج کنند. اجازه ندهید به کسانی -اگر خدای نکرده در دانشگاههای کشور هستند- که نسبت به حجاب اسلامی یا زنان و دانشجویان دخترِ مسلمان بیاحترامی کنند. اجازه ندهید که اینها بتوانند افکار فاسد را منتشر کنند. محیط دانشگاه باید محیط اسلامی باشد؛ محیطی برای رشد انسان طراز اسلام؛ انسانی که الگویش فاطمه زهرا سلاماللهعلیهاست. و این، برای آینده کشور فوقالعاده مهم است. مخصوصاً بعضی از دانشگاهها، مثل دانشگاه تربیت مدرّس که در حقیقت یک نهاد انقلابی است، عنایت بیشتری داشته باشند. من همیشه گفتهام: انتظاری که ما از دانشگاه تربیت مدرّس داریم، حتی از دانشگاههای دیگر ما بیشتر است. اگر چه امروز بحمدالله همه دانشگاهها در زیر سایه اسلام فعالیت میکنند؛ اما دانشگاه تربیت مدرّس، پرورده اسلام و مولود اسلام و انقلاب و ساختهشده با هدف تربیت استادان و مدرّسین عالیمقام اسلامی است. لذا انتظار از این دانشگاه، بیشتر از دانشگاههای دیگر است. توجّه مسؤولین به اینگونه مراکز هم باید توجّه شایسته و بایسته آنها باشد.۱۳۷۱/۰۹/۲۵
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
تهاجم فرهنگی این است که یک مجموعه -سیاسی یا اقتصادی- برای مقاصد سیاسی خود و برای اسیرکردن یک ملت، به بنیانهای فرهنگی آن ملّت هجوم میبرد. چنین مجموعهای هم چیزهای تازهای را وارد آن کشور و آن ملت میکند؛ امابه زور؛ امّا به قصد جایگزین کردن آنهابا فرهنگ و باورهای ملی. این، اسمش تهاجم است. در تبادل فرهنگی، هدف، بارورکردن فرهنگ ملی و کامل کردن آن است. اما در تهاجم فرهنگی، هدف، ریشهکن کردن فرهنگ ملی و ازبین بردن آن است. در تبادل فرهنگی، آن ملتی که از ملتهای دیگر چیزی میگیرد، میگردد چیزهای مطبوع و دلنشین و خوب و مورد علاقه را میگیرد. فرض بفرمایید، دانش را از آنها تعلیم میگیرد. فرض کنید، ملت ایران به اروپا میرود و میبیند آنها مردمی اهل سختکوشی و خطر کردنند. اگر این را از آنها یاد بگیرد، خیلی خوب است. به اقصای شرق آسیا میرود و میبیند که آنها مردمی هستند دارای وجدان کار، علاقهمند به کار، مشتاق کار. اگر این را از آنها یاد بگیرد، خیلی خوب است. به فلان کشور میرود و میبیند مردم آن کشور، وقت شناس، دارای نظم و انضباط، دارای محبّت، دارای حسِّ ادب و حسِّ احترامند. اگر یاد بگیرد، اینها چیزهای خوبیست.
در تبادل فرهنگی، قضیه چنین است. ملت فراگیرنده، میگردد نقاط درست و چیزهایی را که فرهنگ او را کامل میکند، از دیگران تعلیم میگیرد. درست مثل انسانی که ضعیف است و دنبال غذای مناسبی میگردد. دوا و غذای مناسب را مصرف میکند، تا سالم شود و نقصش از بین برود. در تهاجم فرهنگی، چیزهایی که به ملت مورد تهاجم میدهند، چیزهای خوب نیست، بلکه چیزهای بد است. فرض بفرمایید اروپاییها، وقتی تهاجم فرهنگی را در کشور ما شروع کردند، نیامدند روحیه وقت شناسیشان را، روحیه شجاعت و خطر کردن در مسائل را، یا تجسّس و کنجکاوی علمی را، در ملت ما منتشر کنند و با تبلیغات و تحقیقات، سعی کنند ملت ایران، ملتی دارای وجدان کاری یا وجدان علمی شود. این کارها را که نمیکنند! مسئله لاابالیگری جنسی را وارد کشور ما میکردند. ملت ما، در طول هزاران سال، ملتی بود دارای مبالات جنسی؛ یعنی رعایتهای مربوط به زن و مرد و این در تمام دوران اسلامی بوده است. نه اینکه کسی خطا و تخلّف نمیکرده؛ خطا همیشه هست. در همه دورانها و در همه زمینهها، افراد بشر خطا میکنند. خطا هست؛ اما خطا غیر از این است که چیزی بشود عرف جامعه!۱۳۷۱/۰۵/۲۱
لینک ثابت
مسئولیت جمهوری اسلامی نسبت به زنان
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای شورای مرکزی جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران با ایشان، طی سخنانی ضرورت در اولویت قرار گرفتن کار فرهنگی در خصوص زنان را مورد تأکید قرار دادند و لزوم هوشیاری و آگاهی زنان مسلمان ایران برای مقابله با تهاجم فرهنگی غرب را خاطر نشان ساختند.
...
مقام معظم رهبری در پایان سخنانشان از رسوبات فرهنگ قدیمی و نیز پائین بودن سطح سواد، معلومات و معارف در زنان به عنوان موانع دیگری در راه رشد و شکوفایی شخصیت زن یاد کردند و فرمودند: جمعیت زنان باید کار فرهنگی در مورد زنان را در اولویت کارهای خود قرار دهد و با دادن شناخت و آگاهی به قشر زنان آنان را در برابر تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام مقاوم سازد.۱۳۷۱/۰۲/۲۲
لینک ثابت