|موسم حج و بیداری اسلامی در گفتاری از دکتر حشمتالله قنبری|
حجّی متفاوت
حج امسال ویژگی دارد که آن را از همهی حجهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران متمایز میکند. ویژگی اصلی این حج شرکتکنندگانِ آن است. بسیاری از حاجیان امسال مردمانی هستند که یا کاملاً یا به طور نسبی و موقت از سیطرهی حاکمیت طاغوت در کشور خود رهایی یافتهاند. امسال مردم از کشورهای تونس و مصر و لیبی و بحرین و یمن به حج میآیند؛ مردمی که از جبههی استکبار و بهویژه از آمریکا و اسرائیل و حامیان آنها در منطقه متنفرند.
در چنین وضعیتی دشمن همهی این مسائل را از چشم انقلاب اسلامی میبیند. امروز برای آمریکا و کشورهای غربی به اثبات رسیده که بیداری اسلامی منطقه از انقلاب اسلامی ایران نشأت گرفته است. آنها سیوسه سال مردم ایران را تحریم کردند، تهدید کردند، حتی حملهی نظامی کردند و هر کار دیگری که میتوانستند انجام دادند، اما ایران اسلامی ایستادگی کرد. وقتی امت اسلامی این مقاومت را دید، به صحنه آمد و برای تغییر وضعیت خود دست به کار شد.
یکی از سناریوهای دشمنان در مقابله با جمهوری اسلامی تبلیغ دربارهی این است که شیعیان قصد مصادرهی این انقلابها را دارند. در حالی که موضع جمهوری اسلامی در همه حال و همچنین در مراسم حج امسال فقط همراهی با این ملتها است. موضع ما عبارت است از محبت، انس، یکدلی، همراهی و هماهنگی بین امت اسلامی و نیز همانطور که حضرت آقا فرمودند، مراقبت از این جریان بیداری.
اگر جمهوری اسلامی در برابر انور سادات و حسنی مبارک موضع میگرفت، به این خاطر بود که اینها عزت اسلامی را به پای جریان فتنه و فساد صهیونیستی قربانی کردند. اما وقتی غیرت دینی مردم مصر به جوش آمد و خودشان وارد میدان شدند و بر اساس اسلام عمل کردند همان شعارهایی محقق شد که شعارهای اساسی انقلاب اسلامی بود.
امکان قطع ارتباط ایران با بیداری اسلامی وجود ندارد
دشمنان ما خوب میدانند که امکان قطع کردن ارتباط ایران با جریان بیداری اسلامی را ندارند. بنابراین میکوشند حتیالمقدور در مراسم حج امسال بین حجاج ایرانی و حجاج دیگر کشورهای اسلامی تفرقه و اختلاف بیندازند. دشمنان ما دنبال تفرقهافکنی بین مسلمانان هستند، اما سران دین و سران مکتب تشیع و خود اهلبیت
علیهمالسلام سیرهشان این نبوده که به دنبال شیعه کردن سنیها باشند. امروز هم علمای شیعه به دنبال این کار نیستند.
عبارت «بیداری اسلامی» که رهبر معظم انقلاب آن را به کار بردهاند، از بار محتوایی خاصی در میان واژگان ایشان برخوردار است. انقلابهای امروز منطقه، نهتنها انقلاب و بیداری شیعی نیست، بلکه قرار هم نیست که مدل حکومتی آنان بر پایهی تفکرات شیعی بنا شود و از بیرون این کشورها هدایت گردد. البته آنچه که لرزه بر اندام تمام دشمنان انداخته، این است که امروزه امت اسلامی به بیداریبخشی، آگاهیبخشی و هدایتگر بودن نهضت پیامبر اکرم
صلیاللهعلیهوآلهوسلم پیبرده است. آگاهیبخشی و بیدار کردن مردم از غفلت و حرکت برای سعادت و کسب رضایت خداوند متعال، اساس نزول وحی و بعثت انبیاء
علیهمالسلام است و این عنصر را باید در عمق اسلام و قرآن جستوجو کرد.
پیامبر اکرم
صلیاللهعلیهوآلهوسلم در آن زمان و در آن شرایط سخت جزیرةالعرب، یک هویت معنوی و اسلامی برای بشر ایجاد کردند. این هویت مردم مسلمان را به جایی رساندند که سرور عالَم شدند؛ تا جایی که حتی بخش عمدهای از جامعهی اسلامی امروز نیز متأثر از آن حرکت است. از این رو اعتبار، منزلت و عظمت بیداری اسلامی متعلق به اسلام است.
علت شیعههراسی چیست؟
غربیها سالها است که علیه شیعه بودن ایرانیان تبلیغ میکنند و میکوشند که به شیعههراسی دامن بزنند. آنها خیال میکنند که حمایت ایران از حزبالله لبنان به خاطر شیعه بودن آنها است، اما وقتی مشاهده کردند که جمهوری اسلامی از مقاومت اسلامی فلسطین حمایت میکند -که نهتنها شیعه نیستند، بلکه در برخی موارد با مواضع جمهوری اسلامی هم زاویه دارند- متوجه شدند که برای جمهوری اسلامی و رهبری ایران، «اصل اقامهی هویت اسلامی» و اصل «اقامهی عزت اسلامی» مطرح است. همین مسئله بر اثربخشی انقلاب اسلامی در جهان اسلام افزود.
اگر جمهوری اسلامی در برابر انور سادات و حسنی مبارک موضع میگرفت، به این خاطر بود که اینها عزت اسلامی را به پای جریان فتنه و فساد صهیونیستی قربانی کردند. اما وقتی غیرت دینی مردم مصر به جوش آمد و خودشان وارد میدان شدند و بر اساس اسلام عمل کردند -که فصل مشترک جامعهی اسلامی است- همان شعارهایی محقق شد که شعارهای اساسی انقلاب اسلامی و شعارهای مورد نظر حضرت امام خمینی
رضواناللهتعالیعلیه بود.
امروز همان خواستههای آرمانی مردم ایران در انقلاب اسلامی، خواستهی ملتهای منطقه است و همان شعارها دوباره تکرار میشود. امروز شعار اللهاکبر و لاالهالاالله که در همهی این انقلابها سر داده میشود، تنها شعار شیعیان نیست؛ شعار جهان اسلام است.