|چکیده مقالهی ارائه شده به همایش|
حسینعلی ریحانی*
نظریهی بیداری اسلامی برگرفته از قرآن و وحی الهی و به مفهوم برانگیختگی و آگاهی در امت اسلامی در منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقا است. این نظریه به دنبال ناکارآمدی نظامهای متکی به غرب، به قلب اروپا و سپس از والاستریت در منهتن نیویورک به سراسر آمریکا رسید، جغرافیای قدرت را متحول کرد و الگو و تفکر جدیدی را در مقابله با نظام سلطه، مبتنی بر دکترین ولایت فقیه و عملیاتی کردن این دکترین در قالب نظام جمهوری اسلامی در پیوند با مردم آزادهی جهان، در عصر امام خمینی (ره)، روحی جاری در کالبد زمان ظاهر گردانید و الگوی نظام اسلامی را جاری و عملی نمود.
مقام معظم رهبری در همان سال رحلت حضرت امام (ره) فرمودند: «عصبانیت دستگاه استکبار و بهخصوص آمریکا از این است که میبینند در سرتاسر جهان اسلام، بیداری اسلامی روزبهروز بیشتر میشود ... اینها دل بسته بودند که با رحلت امام که شمع جمع مشتاقان در سراسر دنیا بود، شعارهای اسلامی بیاثر و فراموش بشود، ولی دیدند که نشد.» گویی این امام است که با مردم سخن میگوید. بدین وسیله انقلاب اسلامی راه تداوم و تقویت آمادگیهای همهجانبه را آغاز نمود.
بیش از ۳ دهه ظهور تفکر انقلابی و سپس تقابل نظام سلطه با هدف مهار انقلاب اسلامی بهعنوان کانون بیداری و یک نمونهی موفق به واکاوی الگوی بیداری اسلامی که همانا عدالت، بیداری، مقاومت و نفی نظام سلطه است پرداخت و ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک و ژئوکالچر جدیدی به نام جهان اسلام به امالقرایی ایران را ترسیم نمود. پایگاه اینترنتی المختصر اعلام کرد کلیسای واتیکان در بیانیهای از افزایش ۳ میلیون نفری مسلمانان نسبت به مسیحیان طی سال ۲۰۱۱ میلادی خبر داد و افزود: آمار مسلمانان جهان از مرز یک میلیارد و ۳۲۲ میلیون نفر گذشت. تحقیقات و تحلیلها حاکی از افول قدرت آمریکا بهعنوان مظهر لیبرال دموکراسی است. اتفاقی که نظام بینالمللی را تا سال ۲۰۲۵ کاملاً متحول خواهد کرد.
واژگان کلیدی:
نظام جهانی، بیداری اسلامی، تحول، الگو.
*کارشناس ارشد مدیریت