1379/12/03
گزیدهای از بیانات در دیدار کاردینال کریستوفر شومبرن اسقف اعظم اتریش
ادیان الهی دارای نقاط مشترک هستند. دین، موهبتی الهی میباشد که تحقّق آرزوهای بزرگ بشریّت و رهایی انسان از رنجهای تاریخی خود در گرو عمل به دستورات آن است.
ادیان الهی برای نجات انسانها از رنجهای تاریخی، راههای مشابهی دارند. شناسایی نقاط مشترک و نزدیک ادیان در زمینههای مختلف، امری لازم و ضروری است. یکی از رنجهای بزرگ بشر در طول تاریخ، بیعدالتی است که حضرت عیسیٰ مسیح (علیه السّلام) و پیامبر گرامی اسلام (صلّی اللّه علیه و آله) و پیامبران دیگر، عمر خود را در راه تحقّق عدالت صرف کردند.
امروز، فلسطین اشغالی صحنهی بیعدالتی و ظلم بزرگ صهیونیستها بر ضدّ مسلمانان و مسیحیان است که حتّی مورد اعتراض یهودیان معتقد هم قرار گرفته است.
توقّع جدّی ما از دستگاه مسیحیّت کاتولیک این است که به صورت جدّی به جنایات صهیونیستها در فلسطین اعتراض نماید.
یکی دیگر از دغدغههای مهمّ بشریّت مسئلهی «آزادی» است. در دنیای کنونی، در مورد «آزادی» شاهد افراط و تفریط هستیم؛ از یک طرف، در بخشهایی از زندگی مردم، دیکتاتوریها و اِعمالنفوذهای مرئی و نامرئی «آزادی» را از مردم میگیرد و از طرف دیگر، بیبندوباری و فساد زیانهای فراوانی به بشریّت و بهویژه نسل جوان وارد میکند.
امروز، یک تلاش برنامهریزیشده برای ترویج فساد در جهان وجود دارد. دستگاه مسیحیّت برای مقابله با فساد، بهویژه در اروپا، وظیفهی سنگینی دارد. یکی از وظایف کسانی که به سرنوشت بشریّت و نسل جوان علاقهمندند، مقابله با فساد و بیبندوباریِ روزافزون در جهان است.
گرایش طبیعی جوانان به سوی مسائل معنوی است و برطرف کردن موانع این گرایش و ایجاد جاذبه بسیار لازم است. یکی از راههای ایجاد جاذبه برای گرایش بیشازپیش جوانان به دین، ورود مذهب به صحنهی دفاع از عدالت و مظلومین است.