۱۳۷۳/۰۶/۲۰
گزیدهای از بیانات در دیدار رئیسجمهور پاکستان

میان دو کشور مسلمان ایران و پاکستان، روابط صمیمانه و عمیقی وجود دارد. مناسبات همهجانبهی ایران و پاکستان، به طور قطع، به سود این دو ملّت است و روابط بسیار خوب میان دو کشور ایران و پاکستان، ثمرهی تلاشهای زیادی است که دو طرف به عمل آوردهاند و بر همین اساس، نباید به دستهای پنهان و مخرّب فرصت داده شود تا روابط دو کشور را تحت تأثیر اهداف مرموز و شوم خود قرار دهند. تداوم همکاری نزدیک ایران و پاکستان در مسائل گوناگون بینالمللی، مسئلهای مهم و مورد تأکید است.

همچنین، پیوندهای عمیقی میان دو ملّت ایران و پاکستان هست. در روابط برادرانه و صمیمانهی میان دو کشور، اسلام بزرگترین پیونددهندهی این روابط بوده است. ملّت پاکستان، اعم از شیعه و سنّی، برادر ملّت مسلمان ایران است امّا گروه افراطی ضدّشیعه که با هدایت بیگانگان در داخل پاکستان فعّالیّت میکنند، در تلاش هستند تا به وحدت و برادری دو ملّت آسیب وارد کنند.

ملّت مسلمان پاکستان ملّتی امتحانداده، متعبّد و مقیّد به اسلام است. ملّت مسلمان پاکستان رابطهی بسیار مستحکمی با اسلام دارد و ارتباط و آمیختگی مسئولین کشور پاکستان نیز با اسلام خوب است و تجربه نشان میدهد که موفّقیّت هر دولتی در این کشور، به میزان دلبستگی او به اسلام و احترام نسبت به شعائر اسلامی بستگی داشته است.

مسئلهی کشمیر برای جمهوری اسلامی ایران یک مسئلهی انسانی و اسلامی است؛ زیرا مردم مسلمان این منطقه، به طور آشکار، تحت ظلم و ستم قرار دارند و ما همواره مراتب انزجار خود را نسبت به آنچه علیه مسلمانان کشمیر اِعمال میشود، به دولت هند و در محافل مختلف ابراز کردهایم و از این پس نیز ابراز خواهیم کرد.

غربیها، بهویژه آمریکا و مجامع مدّعی طرفداری از حقوق بشر، به سبب چشمپوشی در برابر تضییع حقوق مردم مسلمان کشمیر، فلسطین، بوسنی و قرهباغ، محکوم هستند. وظیفهی کشورهای اسلامی و بیش از همه ایران و پاکستان، افشای فجایعی است که بر مردم مظلوم کشمیر تحمیل شده است.

کشورهای اسلامی باید در ارتباط با مسئلهی فلسطین، برخورد فعّالی داشته باشند. برخی کشورهای اسلامی در نقاط دوردست، بهویژه کشورهای مسلمان آسیای شرقی، نسبت به مسئلهی فلسطین مواضعی بهمراتب بهتر از کشورهای عربی اتّخاذ کردهاند و این مواضع باید با کمال قدرت و قوّت حفظ شود.