newspart/index2
آیت الله سید محسن امین / سید حسن امین
طراحی این صفحه تغییر کرده است، برای ارجاع به صفحه‌ی قبلی اینجا کلیک کنید.
آیت الله سید محسن امین

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم
با تأسف و تأثر اطلاع یافتیم که نویسنده و محقق و مورخ شهیر لبنانی آقای سید حسن امین فرزند ارجمند علامه جلیل‌القدر و فقیه و مورخ برجسته‌ی جهان اسلام آیةاللَّه مرحوم سید محسن امین، دار فانی را وداع گفته و به لقاءاللَّه پیوسته است.
فقدان این شخصیت ارجمند برای ملت لبنان و بخصوص مسلمانان و شیعیان آن کشور یک ضایعه می‌باشد.
تحقیقات علمی و آثار ارزشمندی که از ایشان در زمینه‌های مختلف بویژه تاریخ اسلام و اهل‌بیت علیهم‌السّلام بر جای مانده است برگ زرین دیگری از سلسله افتخارات جاودانه جبل‌عامل به‌شمار می‌آید.
این‌جانب رحلت این اندیشمند محترم را به خاندان بزرگ امین و علماء اسلام و نیز به جوامع علمی و دانشگاهی و همه ملت لبنان تسلیت گفته. صبر و اجر برای مصیبت‌دیدگان و رحمت و مغفرت الهی را برای آن فقید سعید از خداوند متعال مسألت می‌نمایم.
سید علی حسینی خامنه‌ای
13 شعبان المعظم 1423 28/7/13811381/07/28

لینک ثابت
آیت الله سید محسن امین

مرحوم شهید مطهری (رضوان‌اللَّه‌علیه) قبل از انقلاب یک مقاله‌ی مفصلی درباره‌ی کتاب «الغدیر» علامه‌ی امینی نوشتند و ثابت کردند که الغدیر علامه‌ی امینی، وسیله‌ی وحدت مسلمین است. بعضی خیال می‌کردند کتاب الغدیر ممکن است مایه‌ی افتراق بشود. ایشان می‌گوید اگر درست فکر کنیم، درست عمل کنیم و سنجیده پیش برویم، کتاب الغدیر مایه‌ی وحدت دنیای اسلام است. برادران اهل سنت ما هم می‌توانند در یک محیط خالی از پیش‌داوری به منابع غدیر مراجعه کنند؛ یا می‌پذیرند، یا نمی‌پذیرند. در هر دو صورت، چه بپذیرند و چه نپذیرند، این معنا مسلّم است که قضیه‌ی غدیر هیچ‌گونه جنگ و دعوای بین پذیرنده و نپذیرنده به وجود نمی‌آورد و اختلافات را ایجاب نمی‌کند. برای شیعیان هم همین‌طور است. شیعیان هم خدا را شکر کنند که از طرف پروردگار به نعمت این اعتقاد و معرفت متنعم شدند. آن برادرهایی هم که این حقیقت را قبول نکردند، یا مراجعه نکردند، یا اطلاع ندارند و یا نتوانستند ذهنهایشان را قانع کنند، آنها هم اعتقادی ندارند. این، اختلاف و درگیری را ایجاب نمی‌کند1381/07/28
لینک ثابت
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی