news/content
پیوندهای مرتبطعکس پوستریعکس پوستری
1391/09/05

عبرت‌های عاشورا | خط کوفی



این برنامه را با کیفیت بسیار خوب و با فرمت Wav از اینجا دانلود کنید. [حجم: MB 269]
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
به‌مناسبت فرارسیدن ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام، پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR با انتشار مجموعه‌ی صوتی بعثت خون ۱۴۳۴ در چهار برنامه به بررسی عبرت‌های عاشورا در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای می‌پردازد.
چهارمین و آخرین برنامه این مجموعه، «خط کوفی» نام دارد که از این آدرس در دسترس شماست.
https://farsi.khamenei.ir/ndata/home/1391/1391090619474411b.jpg
بیانات رهبر انقلاب که در این قطعه صوتی می‌شنوید:
جا دارد ملت اسلام فکر کند که چرا پنجاه سال بعد از وفات پیغمبر، کار کشور اسلامی به جایی رسید که مردم مسلمان در کوفه و کربلا جمع شدند و جگر گوشه‌ی پیغمبر را با آن وضع فجیع به خاک و خون کشیدند؟! خوب؛ انسان باید به فکر فرو رود، که «چرا چنین شد؟»
از هر طرف حرکت می‌کنیم، به خواص می‌رسیم.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
به جماعت بشری که نگاه کنید، در هر جامعه و شهر و کشوری، از یک دیدگاه، مردم به دو قسم تقسیم می‌شوند: یک قسمْ کسانی هستند که از روی فهمیدگی و آگاهی و تصمیم‌گیری کار می‌کنند. راهی را می‌شناسند و در آن راه - که به خوب و بدش کار نداریم - گام برمی‌دارند. یک قِسم اینهایند که اسمشان را «خواص» می‌گذاریم. قسم دیگر، کسانی هستند که نمی‌خواهند بدانند چه راهی درست و چه حرکتی صحیح است. به چگونگی جوّ نگاه می‌کنند و دنبال آن جوّ به حرکت در می‌آیند. اسم این قسم از مردم را «عوام» می‌گذاریم. پس، جامعه را می‌شود به «خواص» و «عوام» تقسیم کرد.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
اکنون دقّت کنید تا نکته‌ای در باب «خواص» و «عوام» بگویم تا این دو با هم اشتباه نشوند:«خواص» چه کسانی هستند؟ آیا قشر خاصّی هستند؟ نه. در بین «خواص»، افراد با سواد هستند، آدمهای بی‌سواد هم هستند. گاهی کسی بی‌سواد است؛ اما جزو خواص است. یعنی می‌فهمد چه کار می‌کند. از روی تصمیم‌گیری و تشخیص عمل می‌کند؛ ولو درس نخوانده، مدرسه نرفته، مدرک ندارد و لباس روحانی نپوشیده است، اما میفهمد.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
عوام، بسته به شانس خود، اگر تصادفاً در مقطعی از زمان قرار گرفتند که امامی مثل امام امیرالمؤمنین علیه‌السّلام و امام راحل ما رضوان‌اللَّه تعالی علیه، بر سرِ کار بودند که همه را به سمت بهشت می‌بردند، به ضربِ دستِ خوبان، به سمت بهشت رانده خواهند شد. اما اگر اتفاقا در زمانی قرار گرفتند که «وَ جَعَلْنا هُمْ اَئِمّةً یَدْعُونَ اَلَی‌النَّارِ»(۱) ، «اَلَمْ‌تَرَ اِلَی‌الَّذِینَ بَدَّلُوا نِعْمَةَاللهِ کُفْراً وَ اَحَلُّوا قَوْمَهُمْ‌ّ دارَالْبَوارِ. جَهَنَّمَ یَصْلَوْنَها وَ بِئْسَ الْقَرارِ»(۲) به سمت جهنم خواهند رفت.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
عوام بودن، دستِ خودِ من و شماست. باید مواظب باشیم عوام نباشیم. یعنی هر کاری می‌کنیم از روی بصیرت باشد. هر کس که از روی بصیرت کار نمی‌کند، عوام است. اگر باز به صدر اسلام برگردیم، باید این طور بگوییم که عدّه‌ای اصحاب امیرالمؤمنین و امام حسین، علیهماالسّلام هستند و بنی‌هاشمند. عدّه‌ای دیگر هم اصحاب معاویه اند. بین آنها هم خواص یعنی افراد با فکر، عاقل و زرنگ بودند. آنها هم خواص دارند. پس «خواصِ» یک جامعه، به دو گروهِ «خواصِ طرفدار حق» و «خواصِ طرفدار باطل» تقسیم می‌شوند.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
مشکل بودن قضیه از اینجا به بعد است. عزیزان من! خواصِ طرفدارِ حق، دو نوعند. اگر در هر جامعه‌ای، آن قسمِ خوبِ خواصِ طرفدارِ حق؛ یعنی کسانی که می‌توانند در وقت لازم از متاع دنیا دست بردارند، بیشتر باشند، هیچ وقت جامعه‌ی اسلامی به سرنوشت جامعه‌ی دوران امام حسین علیه‌السّلام مبتلا نخواهد شد و مطمئنّاً تا ابد بیمه است. اما اگر اینها کم باشند و نوع دیگرِ خواصِ طرفدار حق - دل سپردگان به دنیا، آنان که حق را هم می‌شناسند، طرفدار حقند، ولی درعین‌حال مقابل دنیا، پایشان می‌لرزد - عده شان زیاد بود، آن وقت دیگر واویلاست! آن وقت حسین‌بن‌علی‌ها به مسلخ کربلا خواهند رفت و به قتلگاه کشیده خواهند شد.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
کسانی که از کوفه برای امام حسین علیه‌السّلام نامه نوشتند و او را دعوت کردند، نگاه می‌کنید، می‌بینید همه جزو طبقه‌ی خواص و از زبدگان و برجستگان جامعه‌اند. تعداد نامه‌ها زیاد است. منتها لحن نامه‌ها را که نگاه کنید، معلوم می‌شود از این خواصِ طرفدارِ حق، کدامها جزو دسته‌ای هستند که حاضرند دینشان را قربانی دنیایشان کنند و کدامها کسانی هستند که حاضرند دنیایشان را قربانی دینشان کنند. از خود نامه‌ها هم می‌شود فهمید.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
همین طور که من برای شما حرف میزنم، شما خودتان ببینید کجایید. تاریخ را با قصه اشتباه نکنید. تاریخ یعنی شرح حال ما. منتها در یک صحنه‌ی دیگر.
خوشتر آن باشد که وصف دلبران
گفته آید در حدیث دیگران
پس، اگر ما شرحِ تاریخ را می‌گوییم، هر کداممان باید نگاه کنیم و ببینیم در کدام قسمتِ داستان قرار گرفته‌ایم. بعد ببینیم کسی که مثل ما در این قسمت قرار گرفته بود، آن روز چگونه عمل کرد که ضربه خورد؟ مواظب باشیم آن طور عمل نکنیم
.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
در عصرِ روزِ هجدهم بهمن ماهِ سال ۵۷، در تهران حکومت نظامی اعلام شد. امام به مردم فرمود: «به خیابانها بریزید.» اگر امام در آن لحظه چنین تصمیمی نمی‌گرفت، امروز محمّدرضا در این مملکت بر سرِ کار بود. یعنی اگر با حکومت نظامی ظاهر می‌شدند، و مردم در خانه‌هایشان می‌ماندند، اوّل امام و ساکنان مدرسه‌ی «رفاه» و بعد اهالی بقیه‌ی مناطق را قتل عام و نابود می‌کردند. پانصدهزار نفر را در تهران می‌کشتند و قضیه تمام می‌شد. اما امام، در لحظه‌ی لازم تصمیمِ لازم را گرفت.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
ببینید! از هر طرف حرکت می‌کنیم، به خواص می‌رسیم. تصمیم‌گیریِ خواص در وقت لازم؛ تشخیص خواص در وقت لازم؛ گذشتِ خواص از دنیا در لحظه‌ی لازم؛ اقدام خواص برای خدا در لحظه‌ی لازم. اینهاست که تاریخ و ارزشها را نجات می‌دهد و حفظ می‌کند! در لحظه‌ی لازم، باید حرکتِ لازم را انجام داد. اگر تأمّل کردید و وقت گذشت، دیگر فایده ندارد.
https://farsi.khamenei.ir/themes/fa_moharam2/images/ver2/li_star_1.gif
«شَبَثْ بن ربْعی» یکی از آنها بود که به امام حسین علیه‌السّلام نامه نوشت و او را به کوفه دعوت کرد. همو، جزو کسانی است که وقتی عبیداللَّه گفت «بروید مردم را از دُوْر مسلم متفرّق کنید» قدم پیش گذاشت و به تهدید و تطمیع و ترساندنِ اهالی کوفه پرداخت!چرا چنین کاری کردند؟! اگر امثال شَبَثْ بن ربْعی در یک لحظه‌ی حسّاس، به جای این‌که از ابن زیاد بترسند، از خدا می‌ترسیدند، تاریخ عوض می‌شد.

بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) ۱۳۷۵/۰۳/۲۰

۱) قصص: ۴۱
۲) ابراهیم: ۲۸ و ۲۹
لطفاً نظر خود را بنویسید:

کدامنیتی : *
اعدادي را که مي بینيد ، وارد کنید
*
نظرات مخاطبان : [ تعداد نظرات منتشره : 13 نظر ]
  • 1392-08-13 - 11:42

    باسلام فايل ها بسيار طولانی هستند لطفا فايلهای با زمان حداكثر 4دقيقه طراحی كنيد.
    باتشكر
  • عمران حقیقی ،
    1391-10-03 - 10:20

    سلام
    بنده چون امسال موضوع سخنرانی ام عبرتهای عاشورایی بود زیادمورداستفاده ام قرارگرفت.
  • سیدعبدالرضا بلخابی ،
    1391-09-30 - 13:56

    سخنرانی  رهبری در باره محرم و روضه اقا را دوست دارم .اگر میشود برای دانلود بگزارید
    
  • v.j.n ،
    1391-09-16 - 23:28

    سلام وخدا قوت
    بسیار بسیار عالی
    
  • 1391-09-14 - 23:47

    از كليپ های زيبا و با محتوايتان متشكريم.
    خدا قوت.
  • رضا رنجدوست ،
    1391-09-14 - 21:54

    حرف آقا وبیانات ایشان اگر به آن عمل شود دنیا گلستان میشود.
  • 1391-09-11 - 16:14

    دست مریزاد . بسیار تشكر میكنم در رابطه صحبت های آقا این مقدار تلاش میكنید .
  • amir ،
    1391-09-09 - 16:45

    سلام.مجموعه عبرتهای عاشوراییتون با كیفیت پایین موجود نیست! حجمش بالاست وقتی رو كیفیت پایین كلیك میكنیم..درستش كنید كه بتونیم با ایمیل بفرستیم به دوستامون
  • سجادعبداللهی ،
    1391-09-09 - 07:47

    باسلام و عرض تسلیت تكاپوی شما در ایام محرم در مورد محتوا دهی به بازدید كنندگان با توجه با این مسئله كه اولویت كار ما باید محرم باشد و در مقایسه با مناسبات دیگر و توانایی شما كم بود.ولی از صمیم قلب از زحات شما تشكر میكنم   (خسته نباشید)
    یار پرو پا قرص شما.
  • مصطفی پوركریمی ،
    1391-09-08 - 20:02

    سلام علیكم با این كه این مطالب را بارها و بارها در كتاب "فرات حیات " خوانده ام و در فرصت هایی هم برای دیگران بازخوانی كرده ام باز هم از خواندن این پست سیر نمی شوم خداوند به حق اولیائش ما را از خواصّ واقعی طرفدار حق و مطیع ولایت قرار دهد .
  • محمدرضا ،
    1391-09-07 - 23:05

    سلام به خادمین رهبر خوب و عزیزم
    لطفا قسمت لینك دانلود ها كه روی آن حجم دانلود و كیفیت آن نیز نوشته شده است و جاوی آن هم نوشته شده است:برای دریافت فایل ، با توجه به سرعت اینترنت خود ، یكی از سه لینك روبرو را كلیك نمایید!
    معمولا اندازه و حجمی كه روی آن نوشته میشود زیر علامت بلند گو كه نماد صوت است پنهان میشود و حجم 17 مثلا 7 خوانده میشوذ لطفا این مشكل بر طرف شود
    دوستت دارم رهبرم
  • مجتبی ،
    1391-09-07 - 14:38

    با سلام و عرض ادب و تسلیت به مناسبت ایام عاشورای حسینی ، صحبت های معظم له در چه سالهایی بوده است؟آیا در یك مجلس نقل شده است؟ یا مجموعه صحبت های معظم له می باشد؟ با تشكر
    پاسخ KHAMENEI.IR :
    سلام علیکم/.
    بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) ۱۳۷۵/۰۳/۲۰
  • حمید نصری ،
    1391-09-07 - 05:29

    بسمه تعالی
    
    عالی عالی عالی
    
    چی بگم دیگه 
    كاربزرگ رو بزرگان خوب تعریف میكنن نه مثل منی.
    جزاك الله خیرا
    با تشكر.
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی