news/content
پیوندهای مرتبطخبرخبربياناتبياناتنقشه راهنقشه راهفيلمفيلم
نسخه قابل چاپ
1395/09/03
مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان؛

جدول | سرفصلهای پیشرفت و تکامل بسیج

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار هزاران نفر از بسیجیان در تاریخ ۱۳۹۵/۹/۳ برای پیشرفت بسیج و برای تکامل و ثمردهی هرچه بیشتر این شجره‌ی طیّبه، سرفصل‌هایی را برشمردند، به‌همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR سرفصلهای مطرح شده در این دیدار را در جدول زیر مرور میکند.
دریافت جدول: PDF | عکس

سرفصلهای پیشرفت و تکامل بسیج
مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان ۱۳۹۵/۹/۳
۱ اتکاء به بصیرت
بسیج صرفاً یک حرکت احساسی نیست، بسیج متّکی است به دانستن و فهمیدن، متّکی است به بصیرت. یک عدّه‌ای اوّل انقلاب جزو کسانی بودند که پرشور با انقلاب همراه بودند امّا از روی احساس؛ از روی عمق فهم دینی نبود. نتیجه این شد که با نشست و برخاست با بعضی آدمهایی که زاویه‌ی با انقلاب داشتند، اینها هم با انقلاب زاویه‌دار شدند.
۲ جناحی نبودن و
متعلق بودن به انقلاب
بسیج جناحی نیست؛ یکی از دو جناح سیاسی، یا سه جناح سیاسی، یا چهار جناح سیاسیِ داخل کشور نیست. بسیج لشکر انقلاب است، بسیج مال انقلاب است. اگر دوگانگی‌ای وجود داشته باشد، دوگانگی انقلابی و ضدّ انقلابی است، حتّی غیر انقلابی هم قابل کشش است، قابل جذب است... هر جناحی، هر کسی، هر آدمی که انقلاب را قبول دارد، در خدمت انقلاب است، دنبال انقلاب است، بسیج طرف‌دار او هم هست.
۳ لزوم هم‌افزایی
با حضور قشرهای مختلف
در بسیج هم‌افزایی لازم است. یعنی بایستی قشرهای مختلف مردم در بسیج حضور داشته باشند؛ همین بسیج اقشار. دانش‌آموز و دانشجو و کارگر و استاد دانشگاه و کاسب و حقوق‌دان و غیره و غیره و غیره، همه باید باشند.
۴ تحقق
مردم‌سالاری دینی و اسلامی در بسیج
بسیج تحقّق مردم‌سالاری دینی است. مردم‌سالاری یعنی بر اساس دین و اسلام، سالارِ زندگیِ جامعه، خود مردمند. بسیج در همه‌ی عرصه‌ها مظهر مردم‌سالاری دینی و مردم‌سالاری اسلامی است. اگرچنانچه بسیج وارد اقتصاد بشود، اقتصاد میشود مردم‌سالار؛ این اقتصاد مقاومتی که ما عرض کردیم، اگر بتواند از قوّت و قدرت بسیج استفاده کند، میشود اقتصاد مقاومتی مردم‌سالار؛ در علم، پیشرفتهای گوناگون اجتماعی و سیاست همین‌جور است؛ مظهر مردم‌سالاری دینی، بسیج است.
۵ لزوم تشکیل
هیئتهای اندیشه‌ورز
در دو سطح رأس و بدنه
ما هیئتهای اندیشه‌ورز لازم داریم. کجا؟ در دو نقطه: یکی در رأس، یکی در لایه‌ها. لایه‌های گوناگون بسیج فراوان است... از جنگ سخت که احتیاج دارد به هیئت اندیشه‌ورز؛ تا جنگ نرم که جنگ نرم یک عرصه‌ی بسیار وسیعی است و روزبه‌روز هم با گسترش این فضای مجازی دارد گسترده‌تر میشود و خیلی هم خطرناک‌تر از جنگ سخت است.
۶ لزوم تشکیل
هیئتهای راهبرداندیش
هیئت اندیشه‌ورز در بالاترین سطوح بسیج که برای کلّ مجموعه‌ی بسیج بنشینند خط‌نگاری کنند، راهبردنگاری کنند لازم داریم؛ ما راهبرداندیشانی را لازم داریم که بنشینند و کارشان فقط این باشد؛ این از مهم‌ترین کارها است. مثل راهبرداندیشان نظامی که در همه‌جای دنیا هم معمول است، به قول خودشان استراتژیست‌های نظامی که می‌نشینند و تکلیف جنگ را، کار نظامی را مشخّص میکنند. این لازم است.
۷ لزوم تشکیل
هیئتهای رصدگر
در کنار هیئتهای اندیشه‌ورز، هیئتهای رصدگر لازم است. رصدِ چه؟ چون بسیج یک موجود متحرّک است، یک مجموعه‌ی زنده است، پویا است، مشغول رویش است، باید رصد کرد که متوقّف نشود؛ باید رصد کرد که راه را خطا نرود، باید رصد کرد که مورد آسیب قرار نگیرد، مریض نشود، ویروس‌های گوناگون در آن نفوذ نکنند.
«این خطوط که ناظر به عمل و واقعیّت است؛ هرکدام از اینها شرح و تفصیل و رویّه‌سازی و برنامه‌سازی لازم دارد.»
 

لطفاً نظر خود را بنویسید:

کدامنیتی : *
اعدادي را که مي بینيد ، وارد کنید
*
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی