news/content
پیوندهای مرتبطحاشیه دیدارحاشیه دیدارعکسعکسفيلمفيلم
نسخه قابل چاپ
1392/02/23

دیدار دست‌اندرکاران دفاتر ادبیات مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه‌ی هنری با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای -رهبر معظم انقلاب اسلامی- صبح امروز (دوشنبه) در دیدار دست‌اندرکاران دفاتر ادبیات و هنر مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری، ایجاد یک حرکت عظیم، الهام‌بخش و برانگیزاننده در زمینه‌ی ادبیات مقاومت و انقلاب اسلامی و همچنین جلوگیری از به ثمر نشستن خواست برخی جریان‌های معاند انقلاب اسلامی در جهت انزوای مفاهیم و حقایق انقلاب اسلامی را دو ویژگی مهم و شاخص در فعالیت‌های حوزه‌ی هنری خواندند و تأکید کردند: این حرکت پیشرو و مؤثر، کشور را از ادبیات وارداتی بی‌نیاز کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به برخی تلاش‌های جریان موسوم به روشنفکری برای وارونه‌سازی، پنهان‌سازی و مکتوم نگهداشتن حماسه‌ی بزرگ و باشکوه انقلاب اسلامی و مسائل مربوط به آن، خاطرنشان کردند: تبیین ظرفیت عظیم معرفتی و معنوی برآمده از انقلاب اسلامی از سوی هنرمندان متعهد، رویه و سنّت غلط موجود در آثار روشنفکران و اکتفا به آثار ترجمه‌ای را تغییر داد و به استغنای در تولیدات و ارائه‌ی محصولات بسیار باارزش و فاخر در زمینه‌های گوناگون ادبی و هنری منجر شد.
ایشان همچنین با تأکید بر ضرورت تقویت بخش پژوهشی در حوزه‌ی ادبیات مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی افزودند: البته این مسأله به معنای منحصرشدن در روش‌های تحقیق غربی نیست، بلکه باید در عین استفاده از این روش‌ها، ابتکارات خردمندانه و هوشمندانه‌ای نیز به خرج داد.
رهبر انقلاب اسلامی  همچنین با اشاره به اهمیت سبک «تاریخ شفاهی» در تدوین آثار ادبی بخش مقاومت و انقلاب اسلامی، مسأله‌ی توجه به حقوق نویسندگان و تهیه‌کنندگان آثار تولیدشده در این عرصه را نیز یادآور شدند و افزودند: نقش تدوین‌کنندگان آثار در کنار راویان مطالب، همچون پرداخت هنرمندانه‌ای است که اثر هنری را شکل می‌دهد. به همین دلیل توجه به پدیدآورندگان این قبیل آثار هنری می‌بایست مورد توجه جدی قرار گیرد.
ایشان ضرورت بررسی‌های تطبیقی در خصوص دفاع مقدس و دیگر جنگ‌های معاصر و همچنین مقایسه‌ی بین انقلاب‌های بزرگ دنیا و انقلاب اسلامی ایران را نیز مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر انقلاب‌های بزرگ دنیا  از عمق، قوت و کارآمدی بیشتری برخوردار است، اما در عین حال، بر خلاف سایر انقلاب‌های بزرگ، آن‌طور که باید، به آن پرداخته نشده و لازم است در تدوین کتب تاریخی، رمان و امثال آن، کارهای بیشتری صورت پذیرد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه نیز چند نکته‌ی مهم را خطاب به دست‌اندرکاران دفاتر ادبیات مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی حوزه‌ی هنری یادآور شدند.
برنامه‌ریزی برای انتشار آثار مکتوب خوب تولیدشده در قالب سایر محصولات هنری، توزیع فراگیر و روشمند محصولات تولیدشده، لزوم ترجمه‌ی آثار فاخر ادبیات مقاومت و انقلاب به زبان‌های خارجی، واردکردن ادبیات مقاومت و انقلاب به فضاهای دانشگاهی، ضرورت تجلیل از آثار باارزش و عناصر برجسته‌ی فعال در حوزه‌ی ادبیات مقاومت و انقلاب اسلامی، از نکاتی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این جلسه مورد تأکید قرار دادند.

در ابتدای این دیدار نیز تعدادی از اعضای دست‌اندرکار دفتر ادبیات مقاومت و ادبیات انقلاب اسلامی به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

لطفاً نظر خود را بنویسید:

کدامنیتی : *
اعدادي را که مي بینيد ، وارد کنید
*
آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی