news/content
نسخه قابل چاپ
1375/05/28

دیدار وزیر معادن و فلزات و اعضای هیأت مدیره ذوب‌آهن با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی شب گذشته در دیدار وزیر معادن و فلزات و رؤسا و اعضای هیأت مدیره شرکتهای ذوب آهن و تولید فولاد با ایشان، طی سخنانی از تلاشهای به عمل آمده در جهت نوآوری و نوسازی در صنایع فولاد و نیز بازشناسی، حفظ و استحصال معادن کشور تمجید کردند و موفقیتهای به دست آمده را نویدبخش و محصول تفکر اسلامی، اعتماد به نفس و استعداد و هوشمندی مردم ایران دانستند.
مقام معظم رهبری در این دیدار با تأکید بر نامحدود بودن زمینه‌های پیشرفت در ایران اسلامی فرمودند: ملت ایران نیازمند فداکاری و تلاشهای خالصانه نیروهای با استعداد میهن اسلامی است و کسانی که در این راه گام بر می‌دارند، باید استمرار توفیق خود را از خداوند متعال درخواست کنند و برای اعتلای میهن و مردم خویش، فداکاری و مجاهدت را سرلوحه کار خود قرار دهند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اهمیت کشف استعدادهای انسانی و طبیعی در کشور فرمودند: ایران امروز کشوری است که در گذشته، وجود کارخانه فولاد در آن، یک رویای دست نیافتنی محسوب می‌شد، اما این ملت با استفاده از نیروهای مستعد خود، محصولات معدنی ایران را استحصال کرد و در تمامی بخشهایی که حیات دوباره منابع طبیعی و انسانی ایران محسوب می‌شود، به پیشرفتهای بزرگ و چشمگیری دست یافت.
موفقیتهای بسیار مهم و حیاتی ایران اسلامی ثمره اعتماد به نفس ملت ایران و نسپردن کلید گنجینه‌های این کشور به بیگانگان است و این همان گوهر ارزشمندی است که جهان‌بینی اسلامی، انقلاب و نظامی اسلامی به این کشور بخشیده است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی موفقیتها و پیشرفتهای هر چه بیشتر ایران اسلامی را در عرصه‌های مختلف، امکان‌پذیر دانستند و فرمودند: کشور ایران با ظرفیت انسانی و طبیعی موجود قادر است حتی بدون ایجاد تغییرات عمده در بافتها و کیفیتهای اداری و تشکیلاتی خود، تا ده برابر آنچه که امروز تصور می‌شود، پیشرفت کند و در عین حال موازین و اصول خود را در حراست از ارزشهای حقیقی نظام اسلامی مراعات نماید.
مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنانشان، ضرورت خارج کردن کشور از اسارت منبع زوال‌پذیر نفت را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: رگ حیات ایران وابسته به نفت بوده است، اما حرکت نظام اسلامی باید بگونه‌ای باشد که نفت را اسیر خود کند زیرا دولت مقتدر، دولتی است که بتواند اراده خویش را در آنچه که قلمرو قانونی اوست، تحکیم بخشد و بر همین اساس دولت اسلامی ایران باید بتواند هرگاه که مصلحت دانست، صادرات نفت را به هر میزان که مایل بود، کاهش دهد. نفت باید فروخته شود اما کجا، چه اندازه، در چه شرایطی و به چه کسانی ؟ اینها سؤالهای تعیین‌کننده‌ای است و ما باید در جهت تغییر وضعیت کنونی تلاش کنیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضرورت افزایش صادرات غیرنفتی ایران و نیز فعال شدن تمامی بخشهای تولیدی کشور را خاطرنشان کردند و خطاب به دست‌اندرکاران ذوب آهن و تولید فولاد در کشور فرمودند: شما باید کاری کنید که دولت ایران بتواند خود را از اتکا به ارز حاصل از فروش نفت رها کند و برای این منظور لازم است نیروهای خوب و کارامد و استعدادهای موجود در بخشهای مختلف بکار گرفته شوند تا پیشرفتهای روزافزون و هر چه بیشتر را برای میهن اسلامی به ارمغان آورند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ضرورت برنامه‌ریزی در جهت خارج کردن دولت از اتکا بر درآمدهای نفتی را مورد تأکید قرار دادند و فرمودند: حادثه جنگ تحمیلی فرصت برنامه‌ریزی برای چنین کار مهمی را از ملت ایران گرفت اما پس از خاتمه جنگ، این کار شروع شد و باید با دقت هر چه بیشتری ادامه پیدا کند. چشم‌انداز آینده کشور نشان می‌دهد که اگر بیست، تا سی سال براساس جهتگیری و شتابی که از سال 1369 به این سو داشتیم حرکت کنیم، به نقطه مطلوب خواهیم رسید و برای این منظور هر بخشی در کشور باید تلاش خود را بر پیشرفت و تاختن و مسابقه گذاشتن با بخشهای دیگر متمرکز کند.
مقام معظم رهبری تقویت روحیه کار و عشق و ایمان به کار برای خدا را ضروری دانستند و در پایان سخنانشان ضمن تقدیر از مجموعه دست‌اندرکاران بخشهای مختلف معادن و فلزات کشور فرمودند: حرکتی که شما شروع کردید متکی بر روحیه عشق و ایمان است و اینجانب از کسانی که در مجموعه پیشرفتهای وزارت معادن و فلزات ابتکار به خرج دادند و تلاش موفقی را به انجام رساندند صمیمانه تشکر می‌کنم و بر این نکته تأکید می‌ورزم که در بخشهای مختلف تشکیلات دولتی باید از نیروهای مؤمن و حزب الهی استفاده شود زیرا این اقدام، روحیه عشق و ایمان را در محیط کار تأمین و تقویت خواهد کرد.
بر پایه همین گزارش پیش از سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، آقای محلوجی وزیر معادن و فلزات گزارشی از پیشرفتهای به دست آمده در بخش معادن و فلزات را به استحضار رساند و طی آن به افزایش معادن فعال کشور، رشد تولید مواد معدنی از 46 میلیون تن به 75 میلیون تن در سال و صدور آن به 23 کشور صنعتی جهان اشاره کرد.
وی همچنین توانائیهای فنی متخصصین ایرانی را در طراحی ساخت، نصب و بهره برداری از کارخانجات عظیم انواع فلزات خاطرنشان کرد و گفت: در سال 1370 ایران در ردیف چهل و نهمین تولیدکننده فولاد دنیا بود اما اکنون به بیست و چهارمین کشور تولیدکننده فولاد تبدیل شده است .ایران بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان است و بزودی اولین تولیدکننده فلز روی در خاورمیانه خواهد بود.
وزیر معادن و فلزات در این دیدار همچنین اعلام کرد که برنامه بیست‌ساله کشور در بخش معادن و فلزات تهیه و تدوین شده است.

پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی