بیست و پنجم اسفندماه سالگرد شهادت مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دوران دفاع مقدس است. حضرت آیتالله خامنهای چندی پیش با اشاره به تکامل شخصیت و توان مدیریت شهید باکری این جوان را معجره انقلاب نامیدند. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز شهادت این فرمانده شهید درگفتوگو با آقای سید پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی به تحلیل «الگوی مدیریت شهید باکری» پرداخته است.
بیست و پنجم اسفندماه سالگرد شهادت مهدی باکری فرمانده لشکر ۳۱ عاشورا در دوران دفاع مقدس است. حضرت آیتالله خامنهای چندی پیش با اشاره به تکامل شخصیت و توان مدیریت شهید باکری این جوان را معجره انقلاب نامیدند. پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز شهادت این فرمانده شهید درگفتوگو با سردار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس به تحلیل «الگوی مدیریت شهید باکری» پرداخته است.
یکی از دغدغههای رهبر انقلاب حفظ و گسترش فرهنگ دفاع مقدس است. ایشان در جایی فرمودند: «این دغدغه در ذهن من هست که فرهنگ جنگ و فرهنگ و روحیهی انقلاب، آن روحیهیی که در جنگ، میدانی برای رشد و بالندگی پیدا کرده بود، از بین برود. این یک گنج است. آیا ما خواهیم توانست این گنج را استخراج کنیم؟ این هنر ماست که بتوانیم استخراج کنیم.»(۱۳۷۰/۰۴/۲۵). برای آشنایی با فرهنگ فرماندهان و سبک فرماندهی در دفاع مقدس و همچنین تاریخنگاری جنگ تحمیلی، پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR گفتوگویی با یدالله ایزدی، راوی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ دفاع مقدس منتشر میکند.
روز سهشنبه ۱۳ اسفند خبری در رسانهها منتشر شد که طبق آن با حکم حکومتی رهبر انقلاب، قانون بودجهی سال ۱۳۹۹ پس از تصویب در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و بدون تصویب در صحن به شورای نگهبان ارسال شد. آقای دکتر عباسعلی کدخدایی، قائم مقام دبیر و سخنگوی شورای نگهبان درگفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR علت این اتفاق را عدم امکان برگزاری جلسات مجلس بهخاطر شیوع کرونا و تأخیر مجلس در انجام وظایفش دانست و ریشه قانونی این مسئله را بر اساس قانون اساسی تبیین کرد. همچنین در این گفتوگو از آقای کدخدایی درباره زمینههای قانونی تفویض نظارت بر مصوبات مجلس از جهت تطبیق با سیاستهای کلی نظام به مجمع تشخیص مصلحت نظام پرسیدیم.
آیتالله سیدمحمد محقق داماد یکی ارکان حوزه علمیه قم بود که در تاریخ ۱ اسفند ۱۳۴۷ شمسی و در سن ۶۳ سالگی رحلت کرد. مرحوم محقق داماد از همان آغاز کرسی تدریس به دقتهای فقهی و اصولی و شاگردپروری معروف شد، اهتمام به پرورش شاگرد در ایشان بدان حد است که بسیاری از مراجع فعلی قم جزو شاگردان مرحوم محقق داماد محسوب میشوند. همچنین حضرت آیتالله خامنهای در دوران تحصیل در قم، جزو شاگردان درس اصول ایشان بود.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با حجتالاسلام سیدمصطفی محقق داماد، ابعاد زندگی علمی و اجتماعی مرحوم آیتالله محقق داماد را بررسی کرده است.
آمریکاییها اخیراً از طرحی بهنام «معاملهی قرن» رونمایی کردند. طرحی خباثتآلود که در آن بدون حضور هیچ یک از طرفهای فلسطینی برای سرزمین فلسطینیان تصمیمگیری شده است.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگو با دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجهی جمهوری اسلامی ایران، ضمن بررسی طرح موسوم به «معاملهی قرن»، راهکار جمهوری اسلامی برای حل مسئلهی فلسطین را بررسی کرده است.
چهل روز از شهادت سردار عالیقدر سپاه اسلام شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی میگذرد. فرمانده فقید نیروی قدس که شهادتش و شور و انقلاب چندده میلیونی مردمی پس از آن به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، «یومالله» شد و شخصیتاش، یک «مکتب و مدرسهی درسآموز» برای ملت؛ و حال در دوران پس از شهادت این سردار مجاهد فرمودهاند که «به شهید حاج قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب، یک راه و یک مدرسه درسآموز نگاه کنیم.»
در گفتگوی پایگاه اطلاعرسانی KHAEMNEI.IR با حجتالاسلاموالمسلمین علیرضا پناهیان به تحلیل و بررسی جنبههای مختلف «مکتب حاج قاسم» پرداخته شده است.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR، با انتشار گفتاری از حجتالاسلام والمسلمین عبّاس کعبی استاد سطوح عالی حوزهی علمیه قم و عضو مجلس خبرگان رهبری، به تشریح روش اجتهادی حضرت آیتالله العظمی خامنهای در کتاب «ثلاث رسائل فی الجهاد» پرداخته است.
این گفتار مربوط به نشست تخصّصی روششناسیِ اجتهادی حضرت آیتالله خامنهای در کتاب «ثلاث رسائل فی الجهاد» است که به همّت دفتر قمِ مؤسسهی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، در قم و مدرسهی علمیهی دارالشفاء برگزار شد.
رهبر انقلاب اسلامی در بیانیهی «گام دوم انقلاب» با مرور تجربهی ۴۰ سالهی انقلاب اسلامی اعلام کردند: انقلاب «وارد دوّمین مرحلهی خودسازی و جامعهپردازی و تمدّنسازی شده است». گام دومی که باید در چارچوب «نظریهی نظام انقلابی» و با «تلاش و مجاهدت جوانان ایران اسلامی» بهسوی تحقق آرمانِ «ایجاد تمدّن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه)» برداشته شود.
به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در سلسله مطالب جدیدی به تبیین و تحلیل مبانی، جهتگیریها و ابعاد گوناگون این بیانیه میپردازد. در گفتوگوی پیشرو، آیتالله آقای مصباح یزدی از چهرههای برجسته و باسابقهی انقلاب، عضو سابق مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه در گفتگویی تفصیلی به تحلیل کلانِ این بیانیه و ابعا مختلف آن پرداخته است.
موضوعاتی چون: تحلیل مسئلهی رهبری در انقلاب اسلامی، زمینهها و ضرورتهای صدور بیانیه در این مقطع زمانی، خصوصیات انقلاب اسلامی در مقایسه با سایر انقلابها، نسبت تبیینِ انقلاب در قالب دو گام با نظریهی فرآیند تحقق تمدن نوین اسلامی، اهمیت تربیتِ اسلامی نسل جوان و چگونگی آن، خطرِ افراط، مسئولیتپذیری و نقشآفرینی جوانان در گام دوم و اهمیت اطاعت از ولیفقیه از جملات موضوعات خواندنی مطرح شده در این گفتوگوی تفصیلی است.
۲۴ آبان ۱۳۶۰، سالروز رحلت علامه طباطبایی است؛ حضرت آیتالله العظمی خامنهای در سخنان متعددی به تجلیل این شخصیت بزرگ پرداختهاند؛ ایشان در یکی از سخنانشان درباره علامه میفرمایند: «مرحوم علامهی طباطبایی (رضواناللهتعالیعلیه) هم فقیه بود و هم اصولی؛ هم میتوانست درس خارج فقهِ مفصلی بدهد؛ هم میتوانست درس خارجِ اصول مفصلی ترتیب دهد و فضلا را جمع کند؛ اما او به کاری پرداخت که آن روز آن را لازم میدانست.» ۱۳۸۳/۰۴/۱۵
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در سالهای ۳۷ تا ۴۳ در کلاسهای اسفار و شفای علامه طباطبایی شرکت میکردند؛ دکتر دینانی نیز یکی از شاگردان علامه در آن زمان بودند. از اینرو بخش بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، زندگی علمی علامه طباطبایی را بررسی کرده است.
نمیدانم آقای ستاری گذشته از بار سنگینی که سالهاست بهعنوان مسئول اصلی حرکت علمی کشور به دوش دارد، از فشار کاری این روزها خسته است یا سرحال؛ اما عصر ۱۷ مهر ماه ۹۸ که گروهی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی با رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) دیدار داشتند و فردای بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان و فناوریهای برتر، فرصت مناسبی برای مصاحبه با ما در نظر میگیرد. هماهنگیها اینقدر خوب و روان انجام میشود که عملاً گروه فنی ضبط صدا و تصویر ما کمی با تأخیر از ورود دکتر به اتاق جلسات طبقه پنجم ساختمان خیابان لادن که محل گفتوگوست، آماده کار میشوند. این یعنی فرصت دارم تا خدا قوتی بابت تلاشهای این سالها و برنامه متراکم دو روز اخیر به او بگویم؛ ضمناً از او میخواهم که فارغ از بیانات عمومی رهبری یا اظهارات کلیشهای دیگران در این زمینه، اطلاعات و تحلیلهای خودش را درباره نقش ایشان در جریان پیشرفت بر اساس حرکت علمی در این گفتوگو بازگو کند. سورنا ستاری ضمن تشریح پایههای «زیستبوم اقتصاد دانشبنیان» به عنوان دستورکار اصلی کشور در حوزه علم و فناوری، در این مصاحبه به تناسب متعرض اقتصاد نفتی ـ دولتی، مافیای واردات، صنایع مونتاژ و فرار مغزها هم میشود.
آیین معرفی کتاب «تفسیر سوره برائت» در مشهد مقدس برگزار شد. به گزارش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای در مشهد، این آیین در محل ساختمان شماره یک دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن هدایت حرم مطهر امام رضا علیهالسلام، با حضور اساتید حوزه علمیه، طلاب و دانشجویان برگزار شد.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ حسین انصاریان، ضرورت زیارت سیدالشهدا و جایگاه زیارت اربعین را بررسی کرده است.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در پرونده «مقاومت حسینی»، در گفتوگو باحجتالاسلاموالمسلمین غلامحسن محرمی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشهی اسلامی و رئیس مؤسسهی شیعهپژوهی، مسأله مقاومت در فرمایشات و سیرهی رفتاری حضرت امام حسین(علیهالسّلام) را بررسی کرده است.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگویی با حجتالاسلام والمسلمین رضا مختاری، رئیس موسسه کتابشناسی شیعه، ابعاد مسئلهی غنا و روش درس خارج فقه حضرت آیتالله خامنهای را بررسی کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رمضانی مسئولان نظام فرمودند «رشتهی مسکن از جمله رشتههای کارآفرین در کشور است». باتوجه به اهمیت مسئله مسکن در اقتصاد کشور و همچنین اوج گرفتن قیمت مسکن، پایگاه اطلاع رسانی KHAMENEI.IR در همین موضوع گفتگویی با آقای مهندس علی نیکزاد، وزیر اسبق مسکن و شهرسازی و اولین وزیر راه و شهرسازی انجام داده است.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR برای تبیین دقیقتر خاستگاه و خصوصیات و عملکرد این جریان فکری در ایران، گفتوگویی تفصیلی با آقای «دکتر موسی حقانی، مورخ، استاد دانشگاه و رئیس مؤسسهی مطالعات تاریخ معاصرداشته است. وی که از پژوهشگران و اساتید برجستهی تاریخ معاصر کشور است، در این گفتوگو ضمن برشمردن تاریخچهی این جریان فکری در ایران و مؤلفههای هویتی آن، گونهشناسی و رفتارشناسی فرهنگی و سیاسی آنرا مورد بررسی قرار داده است.
حضرت آیتالله خامنهای در دیدار رمضانی طلاب در تاریخ ۱۳۹۸/۲/۱۸ نسبت به وجود فقههای تخصصی در حوزه تأکید کردند و فرمودند: «فقه یعنی ادارهی زندگی، یعنی تبیین نظام زندگی اجتماعی و سیاسی. بالاخره اینکه ما در این زمینه تخصّصگرایی کنیم و تخصّصها را هر چه ریزتر کنیم، البتّه فکر خیلی خوبی است، دارد هم میشود، منتها غفلت نشود از برخی از عیوب تخصّص.» به همین مناسبت بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلاموالمسلمین احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد دروس خارج فقه و اصول، ابعاد فقه تخصصی را بررسی کرده است.
بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلاموالمسلمین غلامرضا قاسمیان، استاد حوزه علمیه و دانشگاه، موضوع «انقلاب قرآنی» و «نظریه جهاد» در قرآن را مورد بررسی قرار داده است که متن آن در ادامه منتشر میشود.
پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتگو با آقای دکتر عادل پیغامی، اقتصاددان و استاد دانشگاه،مروری بر مسائل اساسی و اولویتهای اقتصادی کشور را بررسی کرده است.
در سالگرد انتخاب حضرت آیتالله خامنهای در ۱۴ خرداد ۶۸ به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران، کتاب «روایت رهبری» توسط دفتر حفظ و نشر آثار حضرت ایتالله خامنهای منتشر میشود. این کتاب حاوی نکاتی جدید و منتشر نشدهای از خاطرات سیاسی رهبر انقلاب و نحوهی انتخاب ایشان در چهاردهم خردادماه سال ۱۳۶۸ است که به کوشش آقای سید یاسر جبرائیلی به رشتهی تحریر در آمده است. به همین مناسبت پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگویی با نویسندهی «روایت رهبری» به معرفی اجمالی این کتاب و نحوهی تدوین آن پرداخته است.
باتوجه به فرارسیدن ایام اعتکاف رجبیه، بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیهای مسئول ستاد مرکزی اعتکاف کشور، روند فعالیتهای این ستاد در ترویج اعتکاف و ابعاد این سنت حسنه را بررسی کرده است.
لطفا به منظور مشاهده بهتر سایت و مرور ایمن در اینترنت ، مرورگر خود را به نسخه بالاتر ارتقاء دهید
یا از دیگر مرورگرها استفاده کنید.