news/content
نسخه قابل چاپ
1388/06/29

اقامه نماز عید سعید فطر به امامت رهبر انقلاب

ملت مؤمن و سرافراز ایران امروز به شکرانه‌ی یک ماه روزه‌داری و عبادت و اخلاص، نماز عید سعید فطر را با شکوه معنوی فراوان در سراسر سرزمین پر‌افتخار ایران‌ اقامه کرد.
در اوج این همایش عظیم معنوی، مردم موحّد تهران با اجتماع در دانشگاه تهران و خیابان‌های اطراف، نماز عید فطر را به امامت حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اقامه کردند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز با تبریک عید سعید فطر به ملت عظیم‌الشأن ایران و امت بزرگ اسلامی، ماه رمضان را فرصتی برای علاج دردها و درمان بیمارهای باطنی خواندند و آحاد مردم را به حفظ دستاوردهای گرانقدر ماه پرشکوه رمضان و به‌ویژه ذخیره‌ی نورانی تقوا توصیه کردند.
ایشان لیالی قدر را آغاز مرحله‌ای نو در زندگی انسان برشمردند و با اشاره به حضور قشرهای مختلف مردم با ظواهر گوناگون در جلسات قرآن و ذکر و دعا افزودند: مردم -به‌ویژه جوانان عزیز- دل‌های نورانی خود را قدر بدانند و در تمام طول سال با نماز اول وقت، حضور در مساجد و تلاوت و انس با قرآن، این نورانیت را حفظ کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توبه را پنجره‌ای دلگشا به فضای مصفّای عفو الهی و پناهگاه پروردگار کریم برای بندگان بی‌پناه خواندند و خاطرنشان کردند: ماه رمضان زمینه‌ی طبیعی توبه و بازگشت به سوی پروردگار را فراهم کرد و این دستاورد بزرگ را می‌توان با تقوا و پرهیزگاری حفظ کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با سپاس و قدردانی عمیق از حضور پر‌عظمت ملت در راهپیمایی روز قدس تأکید کردند: روز قدس، روز صف‌بندی حق در مقابل باطل و صف‌آرایی عدل در مقابل ظلم است.
ایشان افزودند: دشمنان این ملت امسال بیشتر از همیشه برای تضعیف روز قدس تلاش کردند، اما ملت بزرگ و سرافراز ایران در سراسر کشور و در «تهرانِ باعظمت»، در حرکتی ستایش‌برانگیز از اراده و هوشیاری و پایداری، نشان داد که با تشخیص مواقع حساس، خواسته‌ها و مواضع خود را با رساترین فریاد به گوش جهانیان می‌رساند.
ایشان راهپیمایی روز قدس را تجلّی حقیقت ملت دانستند و افزودند: مردم با مشخص‌کردن جهت حرکت انقلاب و نظام، بار دیگر به جهانیان اثبات کردند که سیاستمداران و مسئولان غربی در تلاش‌های ضد ایرانی خود، در پی سرابند و ترفندها و حیله‌های دشمنان بر روحیه‌ی این ملت بزرگ اثری ندارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین روز جهانی قدس را روز فریاد امت اسلامی علیه سرطان کشنده‌ی صهیونیزم خواندند و با اشاره به حضور مسلمانان مناطق مختلف جهان در مراسم این روز تأکید کردند: پیام جهانی این حضور درخشان این است که امتداد حرکت عظیم ملت ایران در جهان اسلام گسترده شده و امت اسلامی همچون ملت ایران زیر بار ظلم نمی‌رود؛ حتی اگر ظالم از پشتیبانی قدرتمندترین دولت‌های جهان برخوردار باشد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنانشان، اخلاق حسنه و مهربانی و برادری را نیاز جدّی جامعه دانستند و با انتقاد شدید از اقدام روزنامه‌ها، رسانه‌ها و دستگاه‌های گوناگون ارتباطاتی در ترویج فضای تهمت و سوءظن و بدگمانی، افزودند: رویه‌ی تأسف‌بار رواج شایعات و تهمت‌های متقابل، دل‌ها و فضای زندگی جامعه را تاریک و ظلمانی می‌کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به پخش تلویزیونی برخی دادگاه‌ها اشاره و خاطرنشان کردند اعتراف و اقرار هر متهم در دادگاه و در مقابل دوربین‌ها و بینندگان میلیونی، شرعاً، عرفاً و عقلاً حجت، مسموع و نافذ است، اما سخنان متهمان درباره‌ی اشخاص دیگر، حجیّت شرعی ندارد و مسموع نیست و از این طریق نیز نباید فضا را به تهمت و سوءظن آلوده کرد.
ایشان دستگاه‌های اجرایی و قضایی را به تعقیب و محاکمه و مجازات مجرمان، مکلف دانستند و افزودند: در این زمینه باید بر اساس قوانین، قاطعانه عمل کرد، اما مجازات مجرم غیر از این است که کسی را بر اساس گمان و خیال متهم کنیم و این تهمت‌ها را در جامعه ترویج دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بد‌دلی رسانه‌های بیگانه درباره‌ی مسائل ایران تأکید کردند: نباید حرف‌ها و ادعاهای این رسانه‌های مغرض را به بهانه‌ی ایجاد شفافیت، تکرار و پخش کرد و به دیگران تهمت خیانت یا خطا زد، چرا که این کار شفافیت نیست، بلکه کدر کردن فضاست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تبیین معنای حقیقی شفافیت، اقدام مسئولان را در ارائه‌ی واضح عملکرد خود به مردم ضروری دانستند و خاطرنشان کردند: معنای حقیقی شفافیت، ارائه‌ی کارنامه به مردم است و هیچ‌کس حق ندارد مسائلی را که اثبات نشده، بیان کند و دیگران را زیر بار فشار تهمت قرار دهد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین در بحث رواج تهمت و شایعات، گناه تهمت به نظام را بسیار سنگین‌تر از گناه تهمت به اشخاص خواندند و تأکید کردند: نباید کسی کل نظام را به اموری که شایسته نیست، متهم کند، چرا که شأن نظام از این‌گونه تهمت‌ها بسیار بالاتر است.
ایشان در بخش دیگری از خطبه‌های نماز عید فطر با اشاره به نزدیک بودن هفته‌ی دفاع مقدس، هشت سال جنگ تحمیلی را زمینه‌ساز تقویت اعتماد به نفس ملّی، کشف ظرفیت‌های ناشناخته و شکوفایی استعدادها خواندند و خاطرنشان کردند: بخش اعظم حضور سرافرازانه‌ی ملت و جوانانش در میدان‌های نوین دانش و فناوری مرهون آن سال‌های پرافتخار است.
ایشان با تجلیل از دفاع مقتدارانه‌ی ارتش، سپاه و بسیج مستضعفان در مقابل هجوم دشمنان افزودند: کسانی که وعده‌ی فتح سریع تهران را می‌دادند، امروز به زباله‌دان تاریخ افتاده‌اند، اما ملت ایران روز‌به‌روز مقتدرتر و نظام اسلامی ریشه‌دارتر و تناورتر شده است و بعد از این هم همین‌گونه خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامی ملت، قوای سه‌گانه و همه‌ی مسئولان را به همکاری و همدلی بیشتر فراخواندند و افزودند: ایران عزیز در دهه‌ی چهارم انقلاب -یعنی دهه پیشرفت و عدالت- نیازمند جهش‌های مختلف است تا عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند و روند آبادانی و پیشرفت را شتاب بخشد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای علم را کلید پیشرفت همه‌جانبه‌ی کشور برشمردند و تأکید کردند: همه‌ی دستگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه، حوزه، نخبگان و دانشجویان تلاش و مراقبت کنند تا حرکت علمی چند ساله‌ی اخیر، کُند یا متوقف نشود.
ایشان همچنین استقبال مردم، مسئولان و نخبگان از نامگذاری امسال به سال اصلاح الگوی مصرف را یادآور شدند و با انتقاد از کم‌تحرکی موجود در این زمینه افزودند: متأسفانه کشور در چند ماه اخیر به علت هیجانات کاذب، وقت را از دست داد. البته اصلاح الگوی مصرف سال‌ها طول می‌کشد، اما مسئولان، دانشگاهیان حوزویان و همه تلاش کنیم این مسأله‌ی مهم جداً دنبال شود که در این زمینه دولت باید پیشرو و پیشتاز باشد.
 

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی