news/content
نسخه قابل چاپ
1388/02/22

دیدار مردم سنندج با رهبر انقلاب

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اجتماع عظیم مردم کردستان در میدان آزادی سنندج و خیابان‌های اطراف، ضمن قدردانی از استقبال باشکوه و پرشور مردم صمیمی و با محبت کردستان از استقامت، هوشیاری و مجاهدت مردم مؤمن و با فرهنگ این استان تجلیل کردند و با تأکید بر حفظ عزت ملی، به تبیین شاخص‌های انتخاب بهترین و صالح‌ترین رئیس‌جمهور از میان نامزدهای صالح پرداختند.
رهبر انقلاب اسلامی با تشریح علل و عوامل عزت ملی به عنوان مسأله‌ای بسیار مهم و اساسی، آن را از نشانه‌های حیات حقیقی یک جامعه‌ی سرافراز و پویا و از عوامل مهم ایستادگی در مقابل بیگانگان خواندند و افزودند: ملتی که از تاریخ و فرهنگ و موجودیت خود، احساس حقارت و ذلت نکند و با چشم غرور و امید به داشته‌ها، سنن، آداب و تاریخ و مفاخر خود بنگرد، از عزت ملی برخوردار است و این مهم به فرموده‌ی قرآن کریم، با اتکای به ایمان محقق خواهد شد، چرا که عزّت، مخصوص پروردگار، پیامبر خدا و مؤمنان به پروردگار است.
ایشان با اشاره به تلاش استعمارگران و حکومت‌های وابسته برای القای احساس حقارت در ملت ایران، سیاست‌های مذلّت‌بار حکومت‌های دیکتاتوری و فاسد قاجار و پهلوی را در مقابل انگلیس و آمریکا مصیبت بزرگ ملت ایران در دوران قبل از انقلاب دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران با اتکای به اسلام و به رهبری امام عظیم‌الشأنی که مظهر عزت این ملت و این سرزمین بود، در مقابل چنین مصیبتی قیام کرد و امروز مردم ایران به ایرانی‌بودن و مسلمان‌بودن خود افتخار می‌کنند و قدرتمندان عالَم هم معترفند که تهدیدات آن‌ها هیچ تأثیری در ملت عزتمند ایران و نظام مقتدر و پرنفوذ اسلامی ندارد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حفظ عزّت ملی را در گرو حفظ ایمان، وحدت، اقدام شجاعانه، استقامت و ارتقای روحیه‌ی کار و تلاش و ابتکار خواندند و افزودند: حفظ عزت ملی نقطه‌ای اساسی در تحلیل حوادث سیاسی است و همه‌ی مردم به‌خصوص جوانان، باید در بررسی مسائل به علل تداوم عزت ملی توجه کافی کنند.
ایشان عناصر برهم‌زننده‌ی وحدت ملی را عوامل آگاه یا ناآگاه دشمن خواندند و تأکید کردند: هرکسی وحدت ملی را به بهانه‌های مذهبی از جمله طرفداری از شیعه و سنّی خدشه‌دار کند چه شیعه باشد و چه سنّی، مزدور دشمن و دشمن اسلام است چه بداند و چه نداند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ناآگاهی برخی عوامل مزدور دشمن افزودند: بسیاری از عناصر و عوامل وهّابی و سلفی که در عراق و افغانستان و پاکستان اقدامات تروریستی می‌کنند، متوجه مزدوری خود نیستند؛ همچنان که فرد شیعه‌ای که به مقدّسات اهل سنّت توهین می‌کند، حتی اگر متوجه نباشد، مزدور دشمن است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در نگاه جماعت سلفی و وهّابی، شیعیان و اهل سنّتِ محبّ اهل بیت و اهل سنّت پیرو عرفان قادری، در هر جای دنیا باشند، کافرند، اما حقیقت این است که پیروان این فکر شوم مأمور ایجاد اختلاف میان برادران مسلمان هستند؛ همچنان که شیعه‌ای که از روی نادانی و یا غرض به مقدسات اهل سنت توهین می‌کند، مأمور ایجاد اختلاف است و به‌هرحال رفتار هر دو گروه، حرام شرعی و خلاف قانونی است.
ایشان ملت را به قدرشناسی همراهی دولت با مردم و دولت را به قدرشناسیِ ایمان و حضور پرشور و شوق مردم توصیه کردند و افزودند: باید ابتکار و روحیه‌ی کارآفرینی مردم به‌ویژه جوانان را قدر شناخت.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین منطقه‌ی کردستان را سرزمین ایمان، فرهنگ و هنر، صفا و وفاداری و استان فداکاری‌های بزرگ خواندند و افزودند: مجاهدت‌های مردم رشید این خِطّه که باهوشیاری، توطئه‌ی دشمن را در اولین و حسّاس‌ترین سال‌های عمر نظام تشخیص دادند و مردانه در مقابل آن ایستادند، از یاد ملت ایران نخواهد رفت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آشنایی نزدیک خود با مردم کردستان افزودند: مردم باعظمت این استان، مردمی امتحان داده هستند، چرا که وقتی دشمن با سیاست خباثت‌آلود خود در پی ایجاد تفرقه‌ی قومی و مذهبی در پیکره‌ی عظیم ملت ایران بود، مردم کردستان باهوشیاری و مجاهدت این توطئه‌ی بزرگ را خنثی کردند.
ایشان طبیعت زیبا و سرسبز، روحیه‌ی مهربان و باصفای مردم استان و علما و شعرای بزرگ این خِطّه را از جلوه‌های زیبای استان فرهنگی کردستان دانستند و خاطرنشان کردند: مخالفین سرافرازی ایران، از اول انقلاب سعی کردند این منطقه را استانی امنیتی کنند، اما نظام مقتدر اسلامی با همراهی مردم، این مشکل بزرگ را حل کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به قدردانی مردم کردستان از شهیدان بزرگی همچون کاوه، صیاد شیرازی، متوسلیان، بروجردی، کاظمی و دیگر سرداران شهید افزودند: جوانان رزمنده‌ای که به این دیار می‌آمدند نیز محبّت مردم کردستان را فراموش نمی‌کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سیاست رژیم طاغوت برای عقب‌نگهداشتن استان کردستان افزودند: این استان قبل از انقلاب فقط ۳۶۰ دانشجو داشت و تنها حدود ۳۰ درصد مردم استان باسواد بودند و کارهای عمرانی نیز در حد صفر بود، اما اکنون بیش از ۴۰ هزار دانشجو در بیش از ۲۰ مرکز آموزش عالی مشغول تحصیلند.
ایشان کارها و خدمات نظام اسلامی در منطقه‌ی کردستان را عظیم دانستند، اما خاطرنشان کردند: کارهای فراوان دیگری وجود دارد که باید با توجه و همت بیشتر مسئولان انجام شود و در زمینه‌ی حل دو مسأله‌ی اصلی این استان، یعنی بیکاری و کمبود سرمایه‌گذاری، گام‌های بزرگ‌تری برداشته شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نگاه نظام اسلامی به مسأله‌ی تنوع اقوام را نگاهی برخاسته از متن اسلام خواندند و افزودند: در نگاه ما، تنوع اقوام فرصت بزرگی است تا اجزاء پیکره‌ی ملت ایران با مراودات صحیح، هم‌زیستی و اتحاد کامل بتوانند با استعدادها و ظرفیت‌های مختلف، یکدیگر را تکمیل کنند.
ایشان در همین زمینه تأکید کردند: نگاه ما به استان کردستان، نگاهی لبریز و متکی به محبت، برادری، اتحاد و همدلی است و هرکس با این نگاه مخالف است، بر خلاف سیاست نظام رفتار می‌کند.
ایشان با یادآوری دورانی که ایادی بیگانه حرف‌های دشمنان را به اسم حرف‌های مردم کُرد مطرح می‌کردند، افزودند: در آن دوران مردم استان و مجموعه‌ی رشید و پر‌افتخار پیشمرگان کُرد مسلمان با تقدیم ۵۴۰۰ شهید، به مقابله با دست‌های تفرقه‌افکن برخاستند و افتخار بزرگی آفریدند.
ایشان جوانان استان کردستان را به آشنایی با تاریخ فداکاری‌ها و مجاهدات مردم این سرزمین توصیه کردند و افزودند: مسائل عبرت‌آموزی نیز در حوادث تاریخی این منطقه وجود دارد؛ از جمله این‌که خانواده‌های بی‌گناهی که فرزندانشان فریب بیگانگان را خوردند و خونشان را در راه اهداف آمریکا و صهیونیزم به هدر دادند، در نگاه دلسوزانه‌ی ما خانواده‌هایی داغدارند که این نیز از خسارت‌هایی است که ضد انقلاب به این استان وارد کرده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فعالیت‌های ضد انقلاب در سال‌های اول تشکیل جمهوری اسلامی باعث از دست رفتن فرصت کار عمرانی و سرمایه‌گذاری بیشتر در استان کردستان دانستند و افزودند: دولت‌ها کارهای فراوانی در این استان انجام داده‌اند. به گونه‌ای که امروز بر خلاف دوران طاغوت، دولت‌ها به استان‌ها و شهرهای مختلف کشور می‌روند و مردم دورافتاده‌ترین مناطق نیز شاهد حضور رئیس‌جمهور، وزرا و دیگر مسئولان هستند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت هوشیاری در مقابل توطئه‌های پیچیده‌ی استکبار تأکید کردند: دشمن با وجود ناکامی‌های متعدد، ساکت ننشسته است و از استقامت ملت و مسئولان جمهوری اسلامی ایران عصبانی است. بنابراین همه باید با هوشیاری کامل، تحرکات و طرح‌های بیگانگان را زیر نظر داشته باشند، چرا که ممکن است دشمن ضمن عوض‌کردن روش‌ها همان اهداف پلید را دنبال کند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه تأکید کردند: ملت ایران، به‌ویژه جوانان، باهوشیاری کامل و با همه‌ی توان، از موجودیت و تمامیت ارضی کشور و از اسلام عزیز دفاع می‌کنند و همان‌گونه که تاکنون از رعد و برق توخالی دشمنان نترسیده‌اند، از این به بعد هم نمی‌ترسند و عقب‌نشینی نمی‌کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود، انتخابات را از آزمون‌های بزرگ ملی برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور فعال و همه‌جانبه‌ی مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری مسأله‌ای بسیار مهم است و باعث افزایش آبرو و عزّت ملی و تحکیم استقامت کشور خواهد شد و دشمن را از طمع‌ورزی، توطئه‌گری و فساد و فتنه ناامید خواهد کرد.
ایشان با اشاره به حساسیت دشمنان پرکینه‌ی ملت ایران نسبت به این انتخابات افزودند: دشمنان در تبلیغاتی که به‌تدریج و از حدود یک سال پیش آغاز کرده‌اند، در درجه‌ی اول سعی دارند انتخابات را در ایران تعطیل کنند که البته موفق نخواهند شد؛ همان‌گونه که در برهه‌ای درباره‌ی انتخابات مجلس چنین طرحی داشتند، اما خدای متعال و اراده‌ی ملت حیله‌ی آن‌ها را بی‌اثر گذاشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دومین غرض بیگانگان را حضور‌نیافتن ملت در پای صندوق‌های رأی و برگزاری یک انتخابات سرد و سبک دانستند و تأکید کردند: ملت هوشیار ایران، درست در نقطه‌ی مقابل خواست دشمن، فعال، پرشور و شعور، و همراه با درک و آگاهی کامل، در پای صندوق‌های رأی حضور خواهد یافت، چرا که انتخابات را آبروی ملی، وسیله‌ای برای افزایش عزت ملی و از جمله شاخص‌های رشد ملی می‌داند.
رهبر انقلاب اسلامی امکانات بسیار گسترده‌ای را که در اختیار رئیس قوه‌ی مجریه است، از جمله علل اهمیت انتخابات ۲۲ خرداد برشمردند و افزودند: ملت بزرگ ایران برای خود حق و توان تصمیم‌گیری و تأثیرگذاری در روند مدیریت و اداره کشور قائل است و می‌داند و می‌بیند که اگر رئیس‌جمهور منتخب او شور و شوق و اراده داشته باشد، می‌تواند چه خدمات بزرگی انجام دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اولین و مهم‌ترین مسأله در انتخابات ریاست‌جمهوری را حضور گسترده‌ی مردم دانستند و افزودند: دومین مسأله در انتخابات آتی این است که مردم از میان نامزدهایی که صلاحیت آن‌ها پس از عبور از ذره‌بین شورای نگهبان اعلام خواهد شد، صالح‌ترین نامزد را برگزینند.
ایشان در همین زمینه افزودند: همه‌ی نامزدهایی که شورای نگهبان اعلام می‌کند صالحند، اما نباید در مسأله‌ی مهمی همچون انتخاب رئیس‌جمهور به حداقل‌ها کفایت کرد، بلکه باید با تکیه بر شاخص‌ها، از میان نامزدهای صالح، بهترین و صالح‌ترین نامزد را انتخاب کرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری این‌که بنده نسبت به اشخاص، هیچ‌گونه نظری ابراز نمی‌کنم، به تبیین شاخص‌های مهم انتخاب صالح‌ترین رئیس‌جمهور پرداختند و خطاب به ملت افزودند: کسی را برگزینید که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند و از درد مردم احساس درد کند، با مردم یگانه و صمیمی باشد، ساده‌زیست باشد و خود و خانواده و نزدیکانش از فساد و اشرافی‌گری و اسراف دور باشند، چرا که گرایش مسئولان به اشراف و تجمل آفت بزرگی است.
ایشان در بحث ضرورت دوری مسئولان از تجمل و اسراف به نام‌گذاری سال جاری به سال «حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف» اشاره کردند و افزودند: مبارزه با اسراف و تبدیل آن به فرهنگ، به سال‌ها تلاش مستمر نیاز دارد، اما طبعاً مسئولانی که خود و یا نزدیکانشان اهل اسراف باشند، نمی‌توانند در این زمینه به ملت کمک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان به مردم تأکید کردند: با این شاخص‌ها در میان نامزدها جست‌وجو کنید تا آگاهانه به صالح‌ترین فرد برسید. سپس با قصد قربت، به آن‌چه رسیدید، رأی دهید تا خداوند نیز به شما اجر دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین نامزدهای محترمی را که مشغول تبلیغات و بیان دیدگاه‌های خود هستند به انصاف، پرهیز از تخریب و توجه کامل به حق و صدق فراخواندند و افزودند: نامزدها گاه مسائلی خلاف واقع درباره‌ی اوضاع کشور و مسائل اقتصادی مطرح می‌کنند که مردم را نگران می‌کند و انسان نمی‌تواند باور کند که دادن این همه نسبت خلاف، از روی صدق و صفا مطرح شده باشد.
ایشان به نامزدهای انتخاباتی خاطرنشان کردند: کسی به گوینده‌ی این‌گونه حرف‌های تخریبی که إن‌شاءالله از روی اشتباه بیان می‌شود، دلبسته و علاقه‌مند نخواهد شد. بنابراین نامزدهای محترم دقت کنند که با حرف‌هایی که بسیاری از آن‌ها واقعیت هم ندارد، افکار عمومی را تخریب نکنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان سخنانشان تأکید کردند: ملت و مسئولان ایران، حاکمیت اسلام را که متضمن آبادی دنیا و آخرت مردم است به عنوان هدف اصلی خود برگزیده‌اند و در این راه تا آخر ایستاده‌اند و هیچ فشار و قدرتی نمی‌تواند بر اراده‌ی مسئولان که متکی بر اراده‌ی ملت است تأثیری بگذارد.
در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید موسی موسوی -نماینده‌ی ولی فقیه در منطقه‌ی کردستان با اشاره به انتظار عاشقانه‌ی مردم کردستان برای دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: تقدیم هزاران شهید و جانباز در راه دفاع از ایران اسلامی نشان از عمق ارادت و تعلق مردم این خطه به سرزمین ایران اسلامی دارد و استقبال پرشکوه مردم این خطه از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نشان‌دهنده‌ی این حقیقت روشن است.

آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی