news/content
پیوندهای مرتبطبياناتبياناتعکسعکسفيلمفيلمصوتصوت
نسخه قابل چاپ
1398/03/14

حضور و سخنرانی رهبر انقلاب در مراسم سی‌امین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمه‌الله)

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه‌شنبه) در اجتماع عظیم و پرشور قشرهای مختلف ملت در حرم مطهر امام خمینی رضوان‌الله‌علیه، راز و سِرّ تداوم جاودانه‌ی جاذبه‌ی بی‌نظیر امام راحل را، مختصات شخصیتی و موهبتهای خدادادی ایشان خواندند و با تشریح ابعاد و اجزاء «راه و منطق مقاومت و ایستادگی» به‌عنوان درس بزرگ امام برای ملت و مسئولان تأکید کردند: این فکر و راه پرجاذبه هر روز بیش از پیش ملتها را به خود جلب میکند و ملت ایران و مسئولان نظام نیز این راه روشن الهی را تا رسیدن به نقطه‌ی بازدارندگی در همه‌ی ابعاد اقتصادی، سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی ادامه خواهند داد.

رهبر انقلاب اسلامی در تشریح مصداقها و اسرار جاذبه‌ی حیرت‌انگیز امام، گفتند: در تمام سه دهه‌ای که از فراق امام محبوب، بدرقه‌ی تاریخی و وداع باشکوه ملت با آن عزیز جاودانه میگذرد، تلاشهای زیادی در خارج و داخل برای کم‌رنگ شدن یاد و نام و راه امام و نادیده گرفته شدن اصول کلان مدیریتی ایشان صورت گرفته و میگیرد، اما واقعیت این است که جاذبه‌ی امام بزگوار نه‌فقط کاهش نیافته بلکه امتداد بیشتری پیدا کرده است.

ایشان اجتماع باشکوه امروز مردم در سی‌امین سالگرد عروج ملکوتی روح خدا و نیز راه‌پیمایی افتخارآمیز ملت ایران در روز جهانی قدس را نشانه‌هایی آشکار از استمرار جاذبه‌ی امام راحل خواندند و افزودند: روز قدس در بیش از ۱۰۰ کشور جهان نیز مراسم خاص یا راه‌پیمایی برگزار شد و نشان داد ۴۰ سال بعد از اقدام امام در تعیین این روز جهانی، جاذبه و نفوذ ایشان به‌گونه‌ای است که ملتها را همچنان به حرکت وا می‌دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به تلاشهای خباثت‌آمیز آمریکایی‌ها و دنباله‌روهای آنها از جمله برخی سران خائن عرب برای به فراموشی سپرده شدن مسئله‌ی فلسطین، افزودند: در چنین وضعی توده‌های مردم در بیش از ۱۰۰ کشور جهان در پرتو نفوذ جاودانه‌ی امام به دفاع از قدس شریف و مظلومان فلسطینی میپردازند و این واقعیت بار دیگر اثبات میشود که هیچ مسئله‌ای در جهان با جاذبه‌ی شورآفرین خمینی کبیر قابل مقایسه نیست.

ایشان با تشکر عمیق قلبی از ملت ایران به‌علت حضور آبرومند و پرشکوه در روز جهانی قدس امسال در سراسر کشور افزودند: ملت نشان داد که حقیقتاً در عمل به توصیه‌های امام کوتاهی نکرده و نمیکند.

رهبر انقلاب اسلامی در تبیین سِرّ جاذبه‌ی بی‌نظیر امام راحل عظیم‌الشأن، مختصات شخصیتی و موهبتهای الهی امام را عامل اصلی خواندند و افزودند: در تاریخ، این خصوصیات در این حد در کمتر کسی جمع شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «شجاعت، حکمت، تدبیر، پارسایی و پرهیزکاری، دلباخته‌ی خدا بودن، ظلم‌ستیزی، حمایت و دفاع از مظلوم، عدالت‌خواهی، رفتار و گفتار صادقانه با مردم و مجاهدت دائم در راه خدا» را از جمله ویژگی‌های بارز امام برشمردند و افزودند: این خصوصیات، تجسم عمل صالح است و در هرکس مجتمع شود، خداوند همان‌گونه که در قرآن فرموده، مهر و محبت او را در دلها قرار میدهد.

ایشان در همین زمینه افزودند: بنابراین محبت مردم به آن عزیزِ به عرش سفرکرده، «تحمیلی، تبلیغی و تلقینی» نیست، بلکه کار خدا و محبتی الهی است.

رهبر انقلاب اسلامی با تمرکز سخنانشان بر یکی از خصوصیات اصلی امام خمینی یعنی «مقاومت و ایستادگی در برابر موانع و مشکلات» افزودند: همین خصوصیات است که امام را در زمان حیات ایشان و نیز در طول تاریخ در هیئت یک «مکتب، اندیشه، راه و تفکر» مطرح کرده است.

ایشان، مبارزه‌ی خستگی‌ناپذیر و امیدوارانه‌ی امام در دوران طاغوت و نیز تداوم این مبارزه و ایستادگی در مقابل همه‌ی موانع و دشمنی‌ها در بعد از پیروزی انقلاب را یادآور شدند و با استناد به آیات قرآن کریم، افزودند: امام حقیقتاً بسیاری از آیات قرآن را با این ایستادگی و مقاومت معنا کرد.

رهبر انقلاب با اشاره به بی‌اثر بودن تهدید و تطمیع و فریب دشمنان در امام راحل، گفتند: دشمن تلاش فراوان میکرد با روشهای مختلف، دستگاه محاسباتی امام را دچار اختلال و او را از راه مقاومت منصرف کند ولی آن بزرگوار با اتکا بر بیّنات دین مبین اسلام ذره‌ای تأثیر نمی‌پذیرفت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح معنای مقاومت خاطرنشان کردند: مقاومت یعنی انتخاب راه صحیح، آغاز حرکت در این راه، مبارزه با موانع و مشکلات و ادامه‌ی راه حق بدون انصراف یا توقف.

ایشان افزودند: البته در هر مسیری موانعی وجود دارد اما کسی که راه ایستادگی را انتخاب کرده، یا بر این موانع غلبه میکند و یا با شیوه‌ی عاقلانه، آنها را دُور میزند و به راه خود ادامه میدهد.

ایشان راه امام خمینی را حاکمیت دین خدا بر جامعه‌ی مسلمین و زندگی عموم مردم خواندند و افزودند: آن مرد عظیم‌الشأن پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی اعلام کرد در این راه، نه به کسی ظلم میکنیم و نه زیر بار ظلم خواهیم رفت که این حرف یعنی «مقاومت در مقابل ظالم و حمایت از مظلوم» برگرفته از متن دین و قرآن است و خردمندان عالَم و هر عقل سلیم نیز آن را تأیید میکنند.

رهبر انقلاب، برآشفته شدن دولتهای مستکبر و استعمارگر از این شعار راهبردی امام را بدیهی و طبیعی دانستند و افزودند: برای ظالمان، متجاوزان و باج‌گیران عالَم، ظهور یک «نظام حکومتیِ حامی مظلوم و مقاوم در برابر ظلم»، بسیار گران بود؛ به همین علت از همان روز اول، دشمنی و خباثت و ناجوانمردی را شروع کردند که تاکنون نیز ادامه دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «پایه‌گذاری فکر مقاومت»، «حرکت مقتدرانه و هوشمندانه در این راه» و «گم نکردن هدف» را درس و یادگار بزرگ امام خمینی رحمه‌الله برای ملت و مسئولان خواندند و خاطرنشان کردند: این راه عزت‌آفرین بتدریج از مرزهای ایران نیز فراتر رفت و گسترده شد.

ایشان علت اقبال ملتها به راه امام خمینی رحمه‌الله یعنی مقاومت را جاذبه‌ی ذاتی این راه دانستند و افزودند: در این روند، جمهوری اسلامی، هیچ‌گونه تحمیلی به ملتها نکرده است همچنان‌که برگزاری مراسم و یا راه‌پیمایی روز قدس امسال در بیش از ۱۰۰ کشور نیز به انتخاب و پسند خود ملتها صورت گرفت.

رهبر انقلاب اسلامی، «مقاومت» را کلمه‌ی مشترک و مورد قبول همه‌ی ملتها در غرب آسیا خواندند و خاطرنشان کردند: البته برخی هنوز جرئت نمیکنند وارد میدان شوند اما بسیاری نیز در میدان هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جبهه‌ی مقاومت را امروز قوی‌تر از هر روز دیگر دانستند و افزودند: شکست‌های آمریکایی‌ها در لبنان، عراق، سوریه و فلسطین، نمود اقتدار جبهه‌ی مقاومت است.

ایشان مقاومت بی‌وقفه‌ی ملت ایران و توفیق و پیشرفت جمهوری اسلامی را مشوق دیگر ملتها به «مقاومت» برشمردند و افزودند: صاحب‌نظران بین‌المللی و برخی تحلیلگران آمریکایی نیز به این واقعیت اذعان کرده‌اند.

رهبر انقلاب، ایستادگی و غلبه‌ی ملت و نظام بر موانع را از مهم‌ترین علل دشمنی آمریکایی‌ها دانستند و افزودند: آنها میخواهند ملت ایران دستهایش را در مقابل زورگویی‌ها بالا ببرد و تسلیم شود و چون ملت زیر بار این خفت نمیرود، مستکبران دشمنی میکنند.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه اقدام امام در انتخاب مسیر و اندیشه‌ی مقاومت، دارای پشتوانه‌ی قوی منطقی، عقلانی، علمی و دینی است، در تبیین عناصر و اجزاء منطق اندیشه‌ی مقاومت امام، گفتند: یکی از اجزاء منطق مقاومت، «شرف و هویت و انسانیت هر ملت» است که هرگاه با تهدید و زورگویی و تحمیل مواجه میشود، در مقابل آن می‌ایستد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، واقعیت «عقب‌نشینی دشمن در مقابل مقاومت و ایستادگی» را یکی دیگر از اجزاء منطق و اندیشه‌ی مقاومت دانستند و افزودند: تسلیم شدن در مقابل دشمن، موجب پیشروی او میشود، اما اگر در مقابل زیاده‌خواهی و باج‌خواهی دشمن، مقاومت شود، پیشروی او متوقف خواهد شد؛ بنابراین از این زاویه نیز، صرفه با مقاومت است.

ایشان افزودند: تجربه‌ی جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته نیز مؤید همین مطلب است؛ زیرا هرجا که ایستادگی کردیم، موفقیت و پیشرفت نصیب ما شده است و هرجا که بر اساس میل طرف مقابل حرکت کردیم، ضربه خوردیم.

رهبر انقلاب اسلامی در بیان سومین جزء از اجزاء منطق مقاومت، خاطرنشان کردند: مقاومت و ایستادگی هزینه دارد، اما هزینه‌ی تسلیم شدن بمراتب بیشتر از هزینه‌ی مقاومت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یک نمونه از هزینه‌ی بالای تسلیم بودن در برابر زورگویان را رژیم پهلوی برشمردند که با وجود همه‌ی کوتاه آمدن‌ها و امتیازاتی که به آمریکا میداد، تحقیر هم میشد.

ایشان گفتند: دولت سعودی یک نمونه‌ی دیگر است که هم دلار میدهد و هم بر اساس خواسته‌ی آمریکا موضع‌گیری میکند، اما توهین هم دریافت میکند و به او لقب «گاو شیرده» میدهند.

رهبر انقلاب اسلامی، مبانی دینی و آیات قرآنی را یکی دیگر از اجزاء منطق اندیشه‌ی مقاومت امام دانستند و خاطرنشان کردند: آیات متعددی در قرآن وجود دارد که به جبهه‌ی حق و مقاومت، وعده‌ی پیروزی میدهد و تأکید میکند که جبهه‌ی حق ممکن است قربانی بدهد، اما شکست نخواهد خورد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، همچنین موضوع «امکان‌پذیر بودن مقاومت در برابر قدرتها» را بخشی از اجزاء منطق مقاومت در اندیشه‌ی امام برشمردند و گفتند: امام بزرگوار برخلاف تفکر غلطی که میگوید «فایده‌ای ندارد» و یا «نمیتوانیم»، مقاومت در برابر گردن‌کلفت‌های دنیا را امری ممکن میدانست و بر اساس همین مبنا، در دوران نهضت اسلامی و همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، در برابر فشارها ایستادگی کرد.

ایشان دیدگاه برخی افراد که تحت عنوان روشنفکری، مقاومت و ایستادگی را بی‌فایده میدانند، خطایی بزرگ خواندند و افزودند: این‌گونه نگرش ناشی از خطای محاسباتی است و خطای محاسباتی در هر موضوعی نیز ناشی از نشناختن عوامل گوناگون مرتبط با آن موضوع است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: برای آنکه در موضوع لزوم مقاومت در برابر زورگویان عالَم دچار خطای محاسباتی نشویم، باید به واقعیات و حقایق مربوط به جبهه‌ی استکبار آمریکا به‌خوبی مطلع باشیم و از واقعیات، ظرفیتها و توانایی‌های خودمان نیز شناخت صحیحی داشته باشیم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از توانایی‌ها و ظرفیتهای نظام جمهوری اسلامی را قدرت مقاومت آن بر مبنای تفکر امام رحمه‌الله دانستند و گفتند: در ادبیات سیاسی بین‌المللی، از این موضوع به‌عنوان «مقاومت به شیوه‌ی امام خمینی رحمه‌الله» یاد میشود و برخی سیاستمداران و صاحب‌نظران برجسته‌ی غربی نیز در این زمینه مقاله نوشته‌اند و از آن به‌عنوان «دکترین مقاومت خمینی» نام برده و تأکید کرده‌اند که این دکترین مقاومت، شاهرگ‌های سیطره‌ی غرب و آمریکا را هدف گرفته است.

ایشان با تأکید بر اینکه راز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی، خط مقاومت و ایستادگی و خط استفاده از ظرفیتهای داخلی است، افزودند: ارزیابی صحیح از جبهه‌ی مقاومت نشان میدهد که این جبهه‌ی امروز، در منطقه و حتی در مراکزی فراتر از منطقه، در منسجم‌ترین وضعیت خود قرار دارد و این یک واقعیتی است که باید در محاسبات لحاظ شود.

رهبر انقلاب اسلامی، ارزیابی صحیح از جبهه‌ی مقابل و واقعیات مربوط به آن را برای گرفتار نشدن در خطای محاسباتی، ضروری خواندند و گفتند: برخی از صاحب‌نظران و اندیشمندان آمریکایی، در توصیف اوضاع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی این کشور، از تعبیر «افول موریانه‌وار» استفاده کرده‌اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به آمارهای رسمی که نشانگر افول اقتصادی آمریکا و کاهش عجیب تأثیرگذاری آمریکا در اقتصاد جهانی است، خاطرنشان کردند: در عرصه‌ی سیاسی نیز اقتدار آمریکا افول کرده که انتخاب فردی با مختصات آقای دونالد ترامپ، واضح‌ترین و بهترین نشانه برای افول سیاست آمریکا است.

ایشان افزودند: سپرده شدن سرنوشت بیش از ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت آمریکا به دست فردی که در مورد تعادل فکری و روانی و اخلاقی او ابهامات و تردیدهای جدی وجود دارد، دلیل آشکاری بر افول سیاسی و اخلاقی آمریکا است.

رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از نشانه‌های سقوط اخلاقی دولت آمریکا را، حمایت این دولت از جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و نیز حمایت از جنایت چند دولت در یمن و کشتار مردم این کشور، دانستند و خاطرنشان کردند: در زمینه‌ی اجتماعی نیز آمریکا گرفتار مشکلات عدیده‌ای از جمله آمار بالای قتل و جنایت، گرسنگی، اعتیاد و خشونت است که در چنین شرایطی، رئیس‌جمهور آمریکا بظاهر برای ملت ایران دلسوزی و آرزوی خوشبختی آنها را میکند اما باید به او گفت بروید اگر میتوانید مشکلات خودتان را حل کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: این موارد گوشه‌ای از واقعیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دولتی است که برای ملت ایران شاخ‌وشانه میکشد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه در کنار شناخت واقعیات جبهه‌ی دشمن، باید توانایی‌ها و واقعیات خودمان را نیز به‌خوبی بشناسیم، گفتند: البته ما مشکلات اقتصادی داریم و مسئولان هم در حد توان خود به دنبال حل این مشکلات هستند، اما موضوع مهم این است که با وجود مشکلات اقتصادی، بن‌بست نداریم.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: مشکلات کشور، هر یک دارای علل مختلفی است اما این مشکلات موجب بن‌بست در کشور نشده‌اند و بلکه بعکس، ما در حال پیشرفت هستیم.

ایشان بصیرت ملت را در رأس پیشرفتها و برجستگی‌های کشور دانستند و تأکید کردند: اگر ملت ایران، پرشور و بابصیرت نبود، در صحنه‌هایی که حضور او لازم بود، دیده نمیشد.

رهبر انقلاب اسلامی از اجتماع عظیم مردم در ۲۲ بهمن سال ۹۷ به‌عنوان نمونه‌ای از «آگاهی، بصیرت، همت، آمادگی، قدرت ایستادگی و اراده‌ی محکم ملت» یاد کردند و افزودند: ایستادگی و مقاومت مردم، بزرگ‌ترین نقطه‌ی قوت کشور است و نشان میدهد میتوان با همان منطق مقاومت امام بزرگوار، همچنان در میدان وارد شد.

ایشان هدف از مقاومت را «رسیدن به نقطه‌ی بازدارندگی در عرصه‌های گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و نظامی» برشمردند و افزودند: باید به نقطه‌ای برسیم که دشمن را از تعرض به ملت در همه‌ی زمینه‌ها منصرف و ناامید کند.

رهبر انقلاب تأکید کردند: امروز در بخش نظامی تا حدود زیادی به این بازدارندگی و تثبیت دست یافته‌ایم و علت اصرار دشمنان بر مسائل دفاعی و موشکی نیز محروم کردن کشور و ملت از قدرت بازدارندگی است که البته هرگز نخواهند توانست به این هدف دست پیدا کنند.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه، چند شرط برای استمرار حرکت موفقیت‌آمیز جمهوری اسلامی ایران بیان کردند.

ایشان در همین زمینه خاطرنشان کردند: مواجهه‌ی ما با مسائل و دشمنان، باید «شجاعانه باشد نه مرعوبانه»، «امیدوارانه باشد نه مأیوسانه»، «مبتکرانه باشد نه منفعلانه» و «عاقلانه و خردمندانه باشد نه هیجانی، احساساتی و سطحی».

«توجه به ترفند دشمن برای تضعیف اندیشه‌ی مقاومت» شرط دیگری بود که رهبر انقلاب اسلامی بر آن تأکید کردند و گفتند: اندیشه‌ی مقاومت، قدرتمندترین سلاح یک ملت است و دشمن درصدد است با وسوسه، تردیدافکنی و القاء بی‌فایده و ناممکن بودن مقاومت، این سلاح را از دست ملت ایران خارج کند؛ بنابراین باید اندیشه‌ی مقاومت را از ترفند دشمن مصون داشت.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به انواع ترفندهای دشمنان خاطرنشان کردند: آنها گاهی تهدید میکنند و گاهی تطمیع؛ مثل همین مَرد رِندیِ اخیر رئیس‌جمهور آمریکا که گفته ایران با همین رهبران کنونی نیز میتواند به پیشرفتهای بزرگی برسد. یعنی رهبران کنونی ایران! ما نمیخواهیم شما را براندازی کنیم و حاضریم شما را هم قبول کنیم، بنابراین ناراحت نباشید.

رهبر انقلاب اسلامی این اقدام آمریکایی‌ها را «زرنگ‌بازی سیاسی» تعبیر کردند و افزودند: البته این حرف درست است که اگر رهبران و مسئولان کنونی ایران، کمر همت ببندند، آستین‌ها را بالا بزنند، مجاهدت کنند و شب و روز نداشته باشند، همدلی و هم‌زبانی کنند و از امکانات به‌نحو شایسته استفاده کنند، قطعاً و بدون شک پیشرفتهای بیشتری نصیب خواهد شد، اما شرط پیشرفت این است که آمریکایی‌ها نزدیک نیایند.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: زرنگ‌بازی سیاسی رئیس‌جمهور آمریکا، مسئولان جمهوری اسلامی و ملت را فریب نخواهد داد. نباید اجازه داد آمریکایی‌ها نزدیک شوند؛ قدم آنها قدم نامبارکی است و هرجا پا گذاشته‌اند، جنگ و برادرکشی یا فتنه یا استثمار و استعمار و تحقیر ایجاد کرده‌اند.

ایشان افزودند: مردم در صحنه حضور دارند و این حضور باید ادامه پیدا کند؛ چراکه حضور مردمی همچون روز قدس، بکلی محاسبات دشمن را مختل میسازد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین مسئولان کشور را به تمرکز بر مسئله‌ی اصلی یعنی «اقتصاد» توصیه‌ی مؤکد کردند و گفتند: پیش از انقلاب، مسئله‌ی اصلی، «مبارزه با طاغوت» بود و بعد از پیروزی نیز مسئله‌ی اصلی در برهه‌ای «تثبیت نظام» و در برهه‌ای دیگر، «جنگ تحمیلی صدام» بود که در آن مقطع، همه‌ی کشور بر مسئله‌ی جنگ تمرکز کردند و موفقیت حاصل شد. امروز نیز همه باید بر مسئله‌ی اصلی که اقتصاد است، تمرکز کنند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: مسائل فرهنگی و امنیتی هم بسیار مهم است اما مسائل اقتصادی و معیشتی، از همه نقدتر است و درعین‌حال بر فرهنگ و امنیت نیز اثرگذار است.

ایشان در مسائل اقتصادی، چند موضوع را دارای اهمیت مضاعف برشمردند و گفتند: «رونق تولید»، «ارزش پول ملی»، «بهبود فضای کسب‌وکار»، «جدا کردن بودجه و اقتصاد کشور از خام‌فروشی نفت»، «تبدیل دخالت دولت در اقتصاد به هدایت و نظارت دولت»، و «بریدن دست مفسدان اقتصادی یعنی اختلاسگران، دزدان، تروریست‌های اقتصادی و قاچاقچیان بی‌رحم از اقتصاد کشور» از جمله مسائل اصلی است که باید مسئولان متفقاً بر روی آنها متمرکز شوند و از حواشی و مسائل فرعی بپرهیزند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین بر «همبستگی ملی» و «کنار گذاشتن دعواهای سیاسی و جناحی» به‌عنوان مسائل مهم دیگر تأکید کردند و گفتند: یکی دیگر از مهم‌ترین مسائل، «حفظ ارتباط قلبی با خدای متعال» است.

ایشان رمضان امسال را رمضانی خوب خواندند و با اشاره به گرم بودن مجالس ذکر، دعا و مناجات بویژه با حضور پرشور جوانان در سراسر کشور، افزودند: این توسلها و تضرعها، بسیار باارزش و زمینه‌ساز رحمت و هدایت الهی است و دلهای پاکیزه و نورانی جوانان مثل کلید حل معضلات بزرگ عمل میکند؛ بنابراین این حالات را قدر بدانید و آن را ادامه دهید.

لطفاً نظر خود را بنویسید:

کدامنیتی : *
اعدادي را که مي بینيد ، وارد کنید
*
پیامک‌های این دیدار
  • ۹/ رهبر انقلاب: هدف مقاومت، رسیدن به نقطه بازدارندگی در اقتصاد و مسائل سیاسی، اجتماعی و نظامی است/ امروز مسئله اصلی کشور، اقتصاد است که بر مسائل فرهنگی و امنیتی هم اثر میگذارد/ در بحث اقتصاد، چند مسئله اصلی وجود دارد: رونق تولید، ارزش پول ملی، بهبود فضای کسب و کار، جدا کردن اقتصاد کشور از فروش نفت خام، تبدیل دخالت دولت در اقتصاد به هدایت دولت و نظارت دولت، بریدن دست مفسد اقتصادی یعنی اختلاسگر، دزد، تروریست اقتصادی و قاچاقچی بیرحم.
  • ۸/ رهبر انقلاب: ترفند دشمن، انواع و اقسامی دارد؛ گاهی تهدید میکند، گاهی تطمیع؛ مثل همین «مرد رندی» اخیر رئیس جمهور آمریکا که گفته ایران با همین رهبران کنونی هم میتواند به پیشرفتهای بزرگی برسد/ البته این حرف، درست است. اگر رهبران کنونی ایران، مجاهدت و همدلی کنند، قطعاً پیشرفتهای بیشتری نصیب خواهد شد؛ اما شرطش این است که آمریکاییها نزدیک نیایند. هرجا آمریکا پا گذاشت، یا جنگ شد، یا برادرکشی شد، یا فتنه.
  • ۷/ رهبر انقلاب: پشتوانه انتخاب مقاومت از سوی امام بزرگوار یک پشتوانه منطقی و عقلانی و علمی و البته دینی است. بنابراین اجزای این منطق را عرض میکنم: یک جزء این است که مقاومت، واکنش طبیعی هر ملت آزاده و باشرف در مقابل تهدید و زورگویی است. دوم اینکه مقاومت، برخلاف تسلیم، موجب عقب نشینی دشمن میشود. بخش سوم از منطق مقاومت آن است که مقاومت البته هزینه دارد اما هزینه تسلیم در برابر دشمن بیشتر است.
  • ۶/ رهبر انقلاب: هرگاه ما ملت ایران، مقاومت را دودستی چسبیدیم و پیش رفتیم و موفق شدیم، دیگران هم تشویق شدند به مقاومت. یک تحلیلگر بین المللی آمریکایی میگوید یکی از مهمترین علل دشمنی آمریکا با جمهوری اسلامی این است که جمهوری اسلامی مسیر مقاومت را در پیش گرفت و موفق شد و توانست بر موانع فائق بیاید/ آنها میخواهند ما منصرف بشویم و دستهایمان را بعنوان تسلیم بالا ببریم؛ چون این کار را نمیکنیم دشمنی میکنند.
  • ۵/ رهبر انقلاب: معنای مقاومت چیست؟ مقاومت یعنی انسان یک راهی را که حق میداند، انتخاب کند و در آن حرکت کند و موانع نتواند او را متوقف کند. امام اینگونه بود. این راه چه بود که امام بر آن ایستادگی میکرد؟ حاکمیت دین خدا و مکتب الهی بر جامعه مسلمین و بر زندگی عموم مردم. این حرف امام از متن دین و قرآن گرفته شده؛ بدیهی است این حرف، دشمنان گردن کلفتی در عالم دارد، لذا دشمنی ها از روز اول شروع شد.
  • ۴/ رهبر انقلاب در مراسم سی امین سالگرد رحلت امام خمینی(ره): یکی از خصوصیات امام مقاومت و ایستادگی است. آنچه امام را در هیئت یک مکتب و اندیشه و راه مطرح کرد، مقاومت است. امام در دروان مبارزه، محکم و بدون ذره ای عقب نشینی ایستاد. بعد از پیروزی انقلاب هم، امام باز اصل مقاومت و ایستادگی را از دست نداد. تهدید و تطمیع و فریب، مطلقاً در امام اثر نمیگذاشت. دشمن نمیتوانست دستگاه محاسباتی امام بزرگوار را که متکی بود به بینات دین مبین اسلام، دچار اختلال بکند.
  • ۳/ رهبر انقلاب در مراسم سی امین سالگرد رحلت امام خمینی(ره): این جاذبه بی نظیر امام بزرگوار ناشی از چیست؟ خدا مختصات شخصیتی و موهبتهایی را به او داده بود که در کمتر کسی در این حد جمع میشود. امام، انسانی بود شجاع، باحکمت و باتدبیر، پارسا و پرهیزکار، دلبسته به خدای بزرگ و ذکر الهی، ظلم ستیز، طرفدار و حامی مظلوم، استکبار‌ستیز، عدالتخواه، صادق با مردم و اهل مجاهدت دائم در راه خدا. هر کسی با این خصوصیات باشد، دلها به سمت او جذب میشود.
  • ۲/ رهبر انقلاب، هم اکنون در مراسم سی امین سالگرد رحلت امام خمینی(ره): عامل نفوذ امام بزرگوار ما باعث میشود که امسال درحالیکه خبر خباثت آمریکا و خیانت بعضی سران عرب را میشنوید، مسئله قدس در بیش از ۱۰۰کشور مطرح بشود. این نشانه جاذبه امام است که بعد از ۳۰سال همچنان وجود دارد. هیچ جاذبه ای با این نمیتواند برابری کند/ من همینجا از مردم عزیزمان از اعماق دل تشکر میکنم بخاطر آن حضور پرشکوه در سراسر کشور.
  • ۱/ رهبر انقلاب، هم اکنون در مراسم سی امین سالگرد رحلت امام خمینی(ره): در این سی سال، تلاشها و شیطنتهای زیادی صورت گرفته برای اینکه یاد و نام امام کمرنگ شود و اصول امام، فکر امام و راه امام در اداره کلان جمهوری اسلامی ایران نادیده گرفته شود. لکن واقعیت این است که جاذبه امام نه فقط کاسته نشده بلکه حتی امتداد بیشتری هم پیدا کرده است. یک نشانه آن، همین اجتماع عظیم امروز در این عصر ماه رمضان است.
  • سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سی‌اُمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، تا دقایقی دیگر در حرم مطهر امام راحل آغاز خواهد شد. این برنامه به‌صورت زنده از شبکه اول سیما، سایت و اینستاگرام KHAMENEI.IR پخش میشود.
آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی