news/content
نسخه قابل چاپ
1391/07/24

دیدار بسیجیان خراسان شمالی با رهبر انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی در ششمین روز از سفر به استان خراسان شمالی، عصر امروز (دوشنبه) در جمع هزاران نفر از بسیجیان استان، تأکید کردند: بسیج، کلیدی طلایی و هدیه‌ی خداوند به ملت ایران است و همچنان که تاکنون گره‌های فراوانی را باز کرده، در آینده نیز پیش‌برنده‌ی مسائل مهم و مورد نیاز کشور و جامعه خواهد بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «بسیج» را از جمله تجربه‌های موفق و مهم نظام برشمردند و با اشاره به ضرورت مطالعه و تعمق مستمر در ویژگی‌های این تجربه‌ی درس‌آموز افزودند: بسیج، پدیده‌ی بی‌نظیری است که در یک معنا، قبل از پیروزی انقلاب، در حضور ایثارگرانه مردم و «حرکت عظیم، انقلابی و بسیجی ملت» متجلی شد و نهضت اسلامی را به پیروزی رساند.
ایشان، بسیج را در معنای رایج آن، همزاد انقلاب خواندند و افزودند: البته در دو انقلاب بزرگ دیگرِ چند قرن اخیر، یعنی انقلاب فرانسه و انقلاب اکتبر شوروی سابق نیز مردم حضور انبوه داشتند، اما بسیج ملت ایران دارای خصوصیات منحصر بفردی بوده است.
رهبر انقلاب حرکت سازمان‌یافته را از جمله این خصوصیات دانستند و خاطرنشان کردند: «سازماندهی» بسیج کمک کرد که این حرکت عظیم مردمی راه را گم نکند و از انحراف و کجروی مصون بماند.
ایشان «ایمان و عمل بر اساس تکلیف» را از دیگر خصوصیات مهم بسیج برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور مردم در انقلاب‌های دیگر، عمدتاً متکی بر احساسات بود و به همین علت در بسیار از مسائل به خطا و تقابل کشیده شد، اما ایمان عمیق بسیج باعث شد این «حرکتِ توده‌ایِ سازمان‌یافته» ضمن برخورداری از احساسات بشری، در صراط مستقیم حق حرکت کند.
رهبر انقلاب حضور همه‌ی قشرهای مردم در بسیج را دیگر خصوصیت بارز و منحصر بفرد این حرکت خواندند.
ایشان خاطرنشان کردند: شهری و روستایی، نوجوان و پیرمرد، زن و مرد، تحصیل‌کرده و غیر تحصیل‌کرده، استاد، دانشجو، نویسنده، شاعر، متخصص، کارگر، صنعتگر، پزشک، مخترع و همه و همه قشرهای مردم در این مجموعه‌ی عظیم، شگفت‌آور و پر رمز و راز حضوری مؤثر دارند.
«پا به رکاب بودن» سومین خصوصیتی بود که رهبر برای بسیج برشمردند.
ایشان به استناد حضور بسیج در همه‌ی صحنه‌های سی‌وسه سال افزودند: با گذشت زمان، بر چهره‌ی نسل اول بسیجیان، گَرد پیری نشسته است، اما پدیده‌ی استثنایی بسیج به برکت حضور پی‌درپی نسل‌های نوظهور، همچنان جوان و پرنشاط و کارگشا به حیات طیبه‌ی خود ادامه می‌دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برای تبیین بهتر اهمیت بسیج در سرنوشت کشور و ملت، همه را به تأمل و تدبّر در این واقعیت دعوت کردند که چرا کسانی که حرف و عملشان بر اساس رادیو رژیم صهیونیستی تنظیم می‌شود، در درجه‌ی اول علیه بسیج شعار می‌دهند؟
ایشان خاطرنشان کردند: کسانی که آینده‌ی موفق و سرافراز این ملت و جمهوری اسلامی را برنمی‌تابند، تلاش می‌کنند کلید طلایی دستیابی به این آینده‌ی روشن یعنی «بسیج» را در چشم ملت کوچک کنند، اما به برکت فهم و هوشیاری مردم موفق نخواهند شد.
رهبر انقلاب مطالعه در خصوصیات بسیج و تلاش برای تبدیل این ویژگی‌ها به فکر و فرهنگ جامعه را ضروری دانستند و در عین حال، خطاب به بسیجیان خاطرنشان کردند: حضور در بسیج افتخار است، اما به شرط این که صلاحیت‌های حضور در بسیج، حفظ و تقویت شود.
ایشان خودسازی مستمر را از جمله نیازهای یک بسیجی برشمردند و افزودند: تقوا، دوری از گناه و توجه و تضرع به درگاه احدیت، از جمله ویژگی‌های ضروری بسیجیان است که باعث ارتقاء توانایی‌های روحی، «نورانیت درون و برون» افزایش صبر و استقامت و شکوفایی «ابتکار و جوشش درونی» می‌شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ایثار و از خود گذشتگی را ویژگی دیگری خواندند که بسیجیان باید آن را در خود تقویت کنند.
رهبر انقلاب همچنین بصیرت را خصوصیت بسیار مهم و ضروری برشمردند که بسیجیان و همه‌ی مردم به آن نیازمندند.
ایشان بصیرت را «تشخیص خط و نقطه درگیری با دشمن» دانستند و تأکید کردند: برخی، نقطه‌ی درگیری با دشمن را اشتباه می‌گیرند و توپخانه‌ی خود را به سمت آن نقطه به کار می‌اندازند. در حالی که دوست در آن‌جا قرار دارد نه دشمن.
رهبر انقلاب از همین زاویه وارد بحث انتخابات شدند و در انتقاد از برخی رفتارها و گفتارها افزودند: برخی رقیب انتخاباتی خود را شیطان اکبر به حساب می‌آورند، در حالی که شیطان اکبر، امریکا و صهیونیزم است، نه رقیب جناحی و انتخاباتی.
ایشان افزودند: در حالی که عناصر انتخاباتی، ادعای اسلام می‌کنند و در خدمت اسلام و انقلابند، برخی طرفداران آنها چرا و به چه مناسبت، طرف مقابل را شیطان می‌دانند؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید مجدد بر ضرورت تشخیص صحیح «خط و نقطه‌ی درگیری با دشمن» افزودند: البته گاهی ممکن است یک فرد در لباس خودی باشد، اما حرف‌های دشمن را تکرار کند، این فرد را باید نصیحت کرد و اگر نصیحت مؤثر واقع نشد، باید با او حد و مرز و خط فاصل تعریف کرد.
ایشان خطاب به این‌گونه افراد خاطرنشان کردند: شما که با همان نگاه و احساسات رژیم صهیونیستی ولو با ادبیات دیگر جلوی جمهوری اسلامی می‌ایستید و با همان منطق امریکا با نظام اسلامی عمل می‌کنید، پس چه فرقی با رژیم صهیونیستی و امریکا دارید؟
رهبر انقلاب با انتقاد از افراط و تفریط در تشخیص دوست و دشمن گفتند: عده‌ای از این طرف می‌افتند و با دشمن هم، معامله دوست می‌کنند و عده‌ای دیگر از آن طرف می‌افتند و با اندک اختلافی، دوست را دشمن تصور می‌کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین زمینه افزودند: البته ممکن است اختلافات، عمیق و بزرگ هم باشد، اما در هیچ حال نباید دوست را به جای دشمن گرفت.
ایشان در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به انتخابات سال آینده، چند مسئله‌ی مهم را در باب انتخابات بیان کردند.
رهبر انقلاب با رد کامل ورود زودهنگام برخی به عرصه‌ی انتخابات تأکید کردند: انتخابات نزدیک نیست، ولی برخی از همین حالا وارد این عرصه می‌شوند که اصلاً این مسئله را تأیید نمی‌کنم، زیرا هر چیز باید در جای خود و وقت خود انجام شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سه نکته را به عنوان نظر، فکر و آرزوی خود در انتخابات بیان کردند: نکته‌ی اول مشارکت عظیم مردم در انتخابات.
ایشان در این زمینه تأکید کردند: شرکت عظیم مردم در انتخابات مصون‌کننده است و از هم‌اکنون تمام تلاش دست‌اندرکاران باید بر این مسئله مهم متمرکز شود که حضور مردم، در انتخابات خرداد 92، حضوری گسترده باشد.
رهبر انقلاب، رقم خوردن نتیجه‌ی انتخابات به صرفه و صلاح انقلاب و ایران را دومین نکته مورد نظر خود در باب انتخابات اعلام کردند و افزودند: باید همه از خدا بخواهند و چشمان خود را نیز باز کنند تا نتیجه‌ی انتخابات، گزینشی خوب و همراه با صلاح انقلاب و کشور باشد.
ایشان خاطرنشان کردند: البته معنای این مسئله این نیست که اگر کسی، فردی را نپسندید با او بداخلاقی و برخورد تند کند.
رهبر انقلاب افزودند: کسانی که خود را صالح و دارای اهلیت می‌دانند‌، در موقع لازم وارد عرصه شوند و مردم هم آنها را حقیقتاً با معیارها بسنجند و برای انتخاب فرد مورد نظر خود تلاش کنند.
ایشان با اشاره به این که در آینده نیز مسائلی را درباره‌ی انتخابات بیان خواهند کرد، به عنوان سومین نکته افزودند: انتخابات مایه‌ی آبرو و افتخار کشور است و همه مراقب باشند که این مسئله مایه بی‌آبرویی نشود.
ایشان با اشاره به ایستادگی ملت در مقابل فتنه‌ی سال 88 خاطرنشان کردند: عده‌ای سعی کردند آن انتخابات را مظهر اختلاف وانمود و جنجال سیاسی طبیعی انتخابات را به فتنه تبدیل کنند که البته ملت در مقابل آن ایستاد و هر وقت هم شبیه آن اتفاق بیفتد ملت در مقابل آن خواهد ایستاد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین سلامت انتخابات را مسئله‌ای اساسی و مهم دانستند و افزودند: در همه‌ی دولت‌ها از جمله در شرایط کنونی فرض ما بر این بوده است که مسئولان با وجدان الهی وارد می‌شوند و انتخابات سالم است. البته لازم است مراقبت‌های گوناگون از جهات مختلف برای سالم بودن انتخابات صورت گیرد.
رهبر انقلاب در پایان تأکید کردند: از خداوند مسألت می‌کنیم این آزمایش را هم برای ملت ایران مبارک گرداند.
در ابتدای این دیدار سردار سرتیپ نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین تأکید کرد: مجموعه‌ی بسیج پیگیر جدی تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب در زمینه های جهاد علمی، جهاد فرهنگی و سیاسی، جهاد اقتصادی و جنگ نرم است.
همچنین سردار سرتیپ دوم پاسدار "یوسفعلیزاده" فرمانده سپاه خراسان شمالی گفت: 250 هزار بسیجی استان با تشکیل حلقه‌های تربیتی صالحین، تقویت و توسعه‌ی ورزش‌های عمومی و بومی، اردوهای جهادی دانشجویی و دانش آموزی و تقویت توان رزمی خود، اهداف شجره طیبه بسیج را دنبال میکنند.
اجرای کشتی چوخه و سرود دسته‌جمعی از دیگر برنامه‌های این دیدار بود.

پیامک‌های این دیدار
  • تا ساعتی دیگر، هزاران نفر از بسیجیان خراسان شمالی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
آخرین‌ها
پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی