1386/10/22
دیدار مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای محمدالبرادعی -مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی- با تأکید بر اینکه آژانس باید یک مرکز مستقل بینالمللی باقی بماند، تصریح کردند: با توجه به فضای مثبت کنونی بینالمللی در خصوص فعالیتهای هستهای ایران، حل صحیح این موضوع آزمونی مهم و موفقیتی بزرگ برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواهد بود.
ایشان با یادآوری دیدگاه مبنایی نظام جمهوری اسلامی ایران دربارهی معاهدات بینالمللی و لازمالاتباع دانستن آنها افزودند: جمهوری اسلامی ایران تاکنون بر همین مبنا به تعهدات خود در خصوص ان. پی. تی عمل کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به عدم تمایل قدرتهای سلطهگر به مستقل ماندن آژانس بینالمللی انرژی اتمی خاطرنشان کردند: خشم آنان از مواضع آژانس مبنی بر نبود انحراف در فعالیتهای هستهای ایران نشانهی بارز این امر است.
حضرت آیتالله خامنهای مشکل آمریکا را با نظام اسلامی ایران، فراتر از موضوع هستهای دانستند و تأکید کردند: آمریکاییها بهاشتباه تصور میکنند با فشار به ایران در موضوع هستهای میتوانند جمهوری اسلامی ایران را بشکنند، اما آنها با این مسأله یا با طرح مسائل دیگر نخواهند توانست ملت ایران را به زانو درآورند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر مواضع جمهوری اسلامی ایران تصریح کردند: باقیماندن پروندهی هستهای ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد هیچ توجیهی ندارد.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که از لحاظ شرعی و مبنایی، با ساخت و کاربرد سلاح هستهای مخالف است.
ایشان در پایان ابراز امیدواری کردند که مسائل باقیمانده در خصوص موضوع هستهای ایران هرچه زودتر حل و فصل شود.
در این دیدار که آقای آقازاده -رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان- هم حضور داشت، آقای محمدالبرادعی -مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی- ضمن ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی ایران را شریکی بسیار مهم و باارزش برای آژانس بینالمللی انرژی اتمی توصیف کرد و گفت: در ماههای اخیر همکاریهای خوبی میان ایران و آژانس به منظور شفافسازی وجود داشته است.
وی با تأکید بر حق ایران برای استفاده از انرژی هستهای به منظور توسعهی کشور، مذاکره را تنها راه حل موضوع هستهای ایران دانست و ابراز امیدواری کرد که پروندهی هستهای ایران از شورای امنیت به آژانس بینالمللی انرژی اتمی بازگردد.